![]() |
Citiraj:
|
pukla gas sajla na brzincu? nema veze, bude vozac potezo klapnu gasa :D
http://www.youtube.com/watch?v=tvZu6e5vrQA |
Citiraj:
|
Evo samo da uletin na temu o Puntu, iako volim talijane posebno Bravo mk1 i Coupe, punto je skroz druga prica. Vozio mk1 i mk2 od prijatelja, 1.2 motor. 1 za 1k € koliko pitaju to je previse, jer je auto bez klime i nije generalno nesto opremljen, a potrosnja je dosta velika za rang toga auta. Uglavnom jako slab i za bilo kakve jace gradske voznje mora se klat, noviji mk2 je overkill s klkmom i nece s mista...
|
Citiraj:
Meni je nekoc davno pukla gas sajla na GT Turbo, tj nije pukla , nego se ocufala i zaglavila na punom gasu u 3. brzini. Bio je show ali je proslo dobro. Novu mi je napravio neki obrtink za 60kn. Btw. napravio sam jutros neih 130km i vidio puno auti uz cestu u kvaru i vecina su ih bili WW tipa Golf IV ili stariji Polo 04. ili 05. Ne znam dal to kaj znaci ali eto. SX4 melje cestu isped sebe i "polu 4X4" idu u zaledene zagorske brege bez beda.. |
Jel se kližete? :goood:
|
Da, na parkingu pod ručnom :goood:
|
I tu i tam di je prilika i nema policije na vidiku :D
|
Citiraj:
Inače volio bi guštat nešto tipa Audi Quattro ili Impreza, ali daleko sam od toga još :( http://youtu.be/0vrsDXLunxI |
Ljudi, pokusavam naci video ili nesto slicno, gdje se cuje snaga trube Mercedesa 600-Grossera, jedino sto sam vidio je Top gear video ali to nije relevantno jer je dodano zvucnih efekata.
Znam da je stric sa trubom na Mercu w123 bio glavna pojava u svadbenim kolonama i nadglasavao je svaki drugi auto :D Zna netko za takav video? |
Citiraj:
|
ovaj me snijeg samo podsjetio kako volim zadnji pogon...ovdje kod mene ima jedan "poligon"..nemas gdje izletit a velika asvaltirana površina
traju slajdovi i po pol minute driftaš a gume se ne troše :) |
Ja po cijele dane sa rucnom plesem, kad zabacim guz znam dosta tako voziti, gledaju ljudi wtf :d
|
Citiraj:
Danas pola dana proveo po Brodu driftajući :D Svaki zavoj je moj, a nema žive duše na cesti. Najviše volim onaj parking kod Brođanke, on je uvijek prazan :nuts: |
Citiraj:
Super je to ali prvo se treba izvuc sa parkinga i krenut bez da se zaglavi i okolo zica guranje. Kod mene na parkingu kad se zaledi je to neizbjezno za vecinu auti sa straznjim pogonom. Ja sam jedva doceko. U pon imam toure de Zagorje, poslovno i bit ce zanimljivo ic po precicama. |
Jučer se vozim iza starije bembure 5 E39, vidim iz svog auta ima bijesne neke zimske gume sa ripnama ko kraterima i lik nemože krenuti kad smo stali na raskrižju (obojica skretali lijevo).
Odmah mi ubije volju za BMW-om koji mi je u užem izboru za idući auto. Pomalo smiješno da se u 21. stolječu po zimi moraš vozit sa vrečom cementa u gepeku. |
pa šta nije "trokutasti" focus sa pežo stražnjim svjetlima? :D
|
Ja se posteno namucio malo izokretati auto; ovo djubre od Captive odmah ukljuci AWD i zabavi je kraj :D
|
Kaj se neda iskljucit?
Ja imam prednji, takav automatski gdje prebacuje i na zadnje i stalni na sva 4 ali nakon 60kmh prebaci na auto.. |
Neznam, jest da nekad zna bit problematicno krenut, ali prije bih to pripisao krkanu koji nezna vozit zadnji pogon ( u ovom slucaju BMW-a ), nego tome da je zadnji pogon zakurac po snijegu ( teze je, ali opet ako nisi krkan i siledzija moze se komotno voziti ).
|
Ja isto jucer i danas :)
Samo je jucer navecer bio show. Taman kad sam dolazio doma ima blizu jedno prosirenje i jos vidim 100m dalje auto, ali nisam skuzio da je MUP škoda :D . I sad reko optimalna brzina, ha ništa, gas i rucna, 360 i smijesak na licu. I sad prolazim ja kraj MUP škode i napravim onu facu Clarkson style "nisam majke mi", a lik mi samo prst pokazo u stilu nemoj više. Neću - časna pionirska :D |
Nije bas u tome stvar da se ne moze krenut sa leda. Bedara je kad se upadne u u neko udubljenje, kojih ima ili odvod za vodu ili sl.
|
Zimske gadosti :D
Popalio sam danas sva prometala traktor auto i skuter :D Probao sam i sa starim E21 koji čeka u garaži bolje dane da krene sređivanje, al jbg stare barumke nisu baš za snijeg (čitaj zapao sam nakon par metara) |
Nisu ni novije puno bolje, pogotovo sa automatikom. Ako nema nekog extra sustava za pomoc ista stvar..
|
Trebaš vidjet face ljudi kad prođem na skuteru :D
Imam gore Sava MC32 zimske što kod mene 90% ljudi nezna ni da postoji i svi se čude kak se kotrljam uopće :D |
Citiraj:
Prednji je stalan, i čim guza krene u zavoju malo, pali stražnje. A nije da mi nije prošlo kroz glavu potražiti osgurač :fiju: No, neću, veći mi je gušt sa 206-icom samo da pronađem gdje sam ju ono uparkirao zadnji put (tj. iskopam, doslovno) :) Btw., tu u OS: rana zora i pravac "poligon" kod Emmezete; eto veselja ;) |
Hahha, evo danas mu susjed zapeo s kockom :)
http://db.tt/Rjz6zYWs Kasnije je jos bilo vecih nanosa, cca 1,5m tako da su jedva traktori probijali :D |
Citiraj:
|
Meni takve stvari ne padaju na pamet, osim mozda uletit na parking i fino izravnat auto pod rucno. Ne sjetim se jednostavno.
U 90tima nije bilo tolko murije na cesti i kazne su bile male, benzin je kostal 4kn i nije bio problem uzet za 2,3k eura neku jurilicu sa 700,800kg i po noci se vozit ko budala po gradu i po snijegu i po suhom, morkrom itd. Sad ti za svaki k uzmu pol place a o benzinu i cijeni da ne pricam. Nisu ni auti ni blizu ko onda. Mozda su brzi ali nikako bolji za vozit.. |
u sisku takoder zakrkalo, ali jedino sta doslovce vrijedi IMHO su prednje sto novije gume. u mom slucaju kojih mjesec i pol stare save eskimo s3, stvarno nije jednostavna cesta koju prakticki svakodnevno picim u dva smjera, sada ga vozim po ogranicenju od 40-50 km/h :). i to bez problematike najmanje, akcent lezi ko' subaru xD.
|
Ma ovo je užas...
Jučer popodne Dubrava-Novi ZG, nijedna je**** cesta nije očišćena kak spada. Svaki semafor na koji zakasnim, jedva stanem prije sredine raskrižja (preletim bijelu poprečnu). ABS se pali češće nego brisači :D Danas možda na klizanje, baš me zanima hoću li se popet na ono brdo prema Šalati... I spustit u komadu :D |
Kasnije popodne je sve očišćeno-otopljeno. Nadam se da na nekom parkingu ima snijega... :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Iz 3. na 100km/h trga snijeg i to samo 1.6i sa 75konja Da mi je u ruke Mitsubishi Evo X |
Opaku pistu trebaš za takve stvari...100-tka na snijegu nije za zayebanciju...
Ovo gore što smo pisali je nešto sasvim drugo :) Btw., bio jutros na poligonu, pojelo mi pola rezerve u pežou dok sam ga odledio...rekoh: idemo natankirati u OMV, pa još 300m do Emmezete :D 5x bolje nego ono sa Captivom od prekjučer Sava S3 se ipak lakše prepušta užitku od onih smrtno ozbiljnih i dosadnih Bridgestonki :D |
Citiraj:
Ralica fino očisti ali ostane dosta ugaženog snijega posipanog kamenom. |
To kaj ti on pokazuje na cuki 100km je jedno a koliko ide je drugo, po snijegu sa proklizavanjem jel...
Ja sam se sad malo voziko sa frendom po nasipu, snijeg je preko pola felge i penjem se na nasip bez beda, po putu naravno. Obozavam taj autic po snijegu, vrijedi svaku lipu. |
Citiraj:
To je uska cesta izvan grada sa dobrim asfaltom i bez rupa,premala je ravnica za veće brzine. Definitivno nije za zajeb**** jer možeš izletit sa ceste ili ti naleti auto ili neka životinja. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Za E39 ne znam al moj E90 ide ko tenk kroz snijeg. Ak u zavoju zanese, malo kontre i DTC ga vracaju u roku odmah u pravac |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:59. |