![]() |
Citiraj:
konkurenciju ,ko ono ima ih :) tcom:chears:vip |
Citiraj:
|
Citiraj:
Duopol nam se smiješi osim ako neki treći igrač ne uleti i kupi H1. Tele2 bi bio izgledan kandidat jer bi tada mogao ponuditi 4-u-1 pakete, al ni oni nemaju para. Uglavnom, imat ćemo brz i skup internet. |
Citiraj:
|
To ti je vijest iz 2013. Evo nesto novije:
http://www.bug.hr/vijesti/h1-telekom...vu/145794.aspx Ili ovo: http://www.poslovni.hr/karijere/josk...elekoma-300573 |
mislim da novi zte nema gigabitne portove, navodno se svejedno mora koristiti speedport na vecim brzinama.
i neznam sto se bunite sa cijenama, za 230kn koliko dodje 100mbit optike, nijedan provider ne nudi takav omjer cijene i brzine. pocetkom mjeseca je tcom spustio cijene turbo paketa na vdslu tako da svi sa boljim vezama za isto novaca mogu imati 50mbit |
Koje ONT uredaje/modele se dobiva uz optiku ?
|
TP-Link TX-6610, mislim da se vise nijedan drugi ne koristi jer je ovaj univerzalan po pitanju platforme u centrali
|
Dal ima tko problema s optikom na tkomu? Znači, na speedtestu sve ok, brzina uredna. Međutim kod surfanja, svakih x minuta se desi da se stranica mora refreshati jer ju ne učita. I tak stalno. Zvao sam službu, al frajer mi je rekao da resetiram ruter :D
I kakva je to fora, daju ljudima media converter/ruter koji izgleda da je iz prošlog stoljeća + wifi ZTE ruter? Jel to neki izdvojeni slučaj il je to tak kod svih? |
ovisi koji router imas. speedport zna imati probleme sa pucanjem i usporavanjem veze iako je mreza u redu. meni se dogodilo za sada 2 puta da mi je na kompu izbacilo da nemoze naci dns ali kroz par minuta sve opet proradi. rjesenje je ZTE ali onda nemozes dobiti ni cistih 100mbit jer nije gigabitni router.
svi moraju imati opticki terminal + router zbog ACS-a i kontrole. vjerojatno bi ih puno kostalo imati router sa optikom u sebi pa je lakse ovako odvojeno |
Citiraj:
Trenutno neznam kakvo je stanje jer nisam doma... |
Jesu na Ultramax-u za poslovne korisnike fiksne IP adrese?
|
Svima su dinamičke ip adrese osima ako nije (skupo) plačna fiksna ip adresa.
|
Zasto otkako sam na optici lokacijom me cesto stavlja u Slavonski brod? Znaci u slucaju zahtjeva browsera za lokacijom kazem "Share" i postavi me u centar Sl.broda. Znaci PC i ponekad mobitel dok je spojen na Wifi.
B-net je uredno pokazivao Osijek. |
Pozdrav ekipa.
Evo mi u Koprivnici, tocnije ulica prema Peterancu, koja je pod optikom vec od negdje 2007. godine ali do sad pišljivih 2-3mbita adsl, napokon smo uz pomoć jednog tehničara koji mi je dao papire za potpise sukladnosti susjeda, u procesu za prikopčanje optike. Čeka se 60 dana roka, u slučaju da ovi koji su dali potpise žele odustati, sad smo na pola puta i evo upravo nas upisali na site-u na provjeri dostupnosti da smo dostupni i krenuli su s spajanjem. Dakle potrebno je malo progurati i biti uporan, i dobiti od nekoga te papire i da netko može dati šefovima te papire i to je to. Jer ovo je pljačka s tim adsl-om za tu pišljivu brzinu |
Citiraj:
Imam u susjedstvu jednog lika s službenim autom Tcoma. Planiram mu otet djete. Ransomware FTW! |
Za 200/100 optiku i dalje ide Speedport ili nešto drugo?
|
Uuuum. Updateao sam Shibbyja na najnovije i vise mi ne delaju postavke na R7000. Pise Renewing pod connection. Help?
|
Citiraj:
|
Jel i vi imate problema s YouTubeom zadnjih nešto dana?
|
Da
1080p konstantan loading i stekanje u firefoxu U chromeu nekad radi, nekad ne 720p ide svugdi bez problema optika 100/20 |
Već su kolege prijavile > http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=277762
Totalno random, kod više operatera ... Tipujem da YT opet nešto kuha u pozadini. |
Od jučer sam napokon na optici, jej, Tcomov 100/20 paket.
Pitanje -- kako da ostvarim punih 100/20 bežično? Sa opremom koju trenutno imam (Tcom Speedport ruter + TP-Link wireless 150mbps adapter s antenom) dobivam pola download brzine (45-50), šta sve trebam da mogu koristiti punu brzinu bežično? |
Prvo pitanje je jel ti se isplati investirati i jel imaš toliko krznenih životinja.
Treba viditi šta obogaćuje takav wifi link i to realno a ne nazivno, ako je to možda novi AC pod-standard onda to uključuje minimalno takav AP + client wifi karticu. Odmah u startu da nebi bilo "nismo znali", Lan je pouzdaniji, brži, jeftiniji i jednostavniji od bilo kojeg wireless - a, čak i kada to uključuje probiti par zidova. |
Citiraj:
Ne isključujem umrežavanje kablom, pogotovo jer bi mi trenutno puna brzina bila korisna samo na desktopu, za ostale uređaje mi je stabilnih 50/20 sasvim dovoljno, no ovisi i koliko bi me koštalo neko 'futureproof' bežično rješenje sada, s tim mislim na podržavanje i većih brzina od 100, <700kn bih mogao preboliti ali nemam pojma jel to dovoljno za tako nešto? Ne znam ni šta je bottleneck u trenutnom setupu ali pretpostavljam da su i tcomov ruter i moj wireless adapter, stvarno sam izgubljen kad je u pitanju bilo kakva mrežna oprema :D |
Citiraj:
ORICO 3 Port HUB & Gigabit Ethernet LAN Network Adapter USB 3.0 for Macbook PC ruteri sa gigabitnim portovima su skupi,a i ac wi-fi stikovi nisu baš jeftini,s time bar kod mene asus rt-ac66u (800 kn) preko speeadporta neradi kak treba |
Da li moze neka dobra dusa sa FTTH u stambenoj zgradi staviti par slika instalacije od hodnika (iznad ulaznih vrata u stan) do ONTa?
Konektori me zanimaju - Da li je taj zavrsni dio LC-SC pa direktno u ONT ili jos nesto kombiniraju? Trebam se poigrati sa ubacivanjem kabela u buzir koji imam od razvodne kutije na hodniku do unutar stana gdje mi je oprema pa mi treba info da znam koji kabel nabaviti. |
Meni je u prizemlju zgrade njihova "razvodna kutija" od kuda idu optičke niti po vertikali.
Nit su mi provukli kroz postojeći bužir kuda je išla bakrena parica. Od moje razvodne kutije na plafonu nit ide direktno u ONT a priključnica ti je na slici. Ako trebaš još kaj, pucaj... http://imgur.com/gallery/MPsty Edit: malo sam pretjerao sa fotkama, sve je sad na linku :D |
Znaci tebi je direkt bez prekida od razvodne/splittera za cijelu zagrdu do SC/APC konektora i ONTa?
Da nije vani na hodniku iznad tvojih vrata ipak u vodilici (tamo gdje je njihova naljepnica za tvoj stan) jos jedan spoj? Sada im je zbog jednostavnosti mjerenja praksa da ostavljaju u hodniku zavrsetak sa plavim LC konektorom iznad tvojih vrata stana. Tako su u mojoj zgradi iznad vrata svakog stana ostavili, a onda kad te spajaju onda jos ide zavrsni dio. Ja mogu samo pretpostavljati da mi onda treba LC-SC kabel.... |
Citiraj:
|
A u principu nemam kaj filozofirati...
LC-SC/APC kabel i to je to... http://www.acefiber.com/images/patch...upc_sc_apc.jpg Thx na trudu u svakom slucaju! |
Friško rađena instalacija prošle godine, iznad svakog ostavljen kabel s konektorom na koji je onda tehničar prištekal svoj koji je donesel i otpelal ga do rutera. Vjerojatno je ovo sa slike gore.
|
Citiraj:
|
Nacuo sam za akciju za nove korisnike (potvrdjeno mi je,al je nema na stranicama tcoma)
6 miseci za jednu kunu ostalih 18 miseci 230tak kn 3D paket, maxtv ,telefon i optika 100/20 Kako vec imam ugovor, koji traje jos 1 god, gledam kako raskinit i uzet opet :D |
Heh samo mnogima fali ovaj treći dio, optika :D
|
Citiraj:
Probaj trazit kupon reci im "Pa nisan ja rockefeller!" |
Ne znam jel ovo već spominjano, ne nađem nigdje, uglavnom nude (za one koji imaju provučenu optiku) 100/20, tv 90 programa i telefon za 181kn kad se sve podjeli i pomnoži :)
http://s19.postimg.org/e8tvgfuz3/IMG...412_112403.jpg |
koliko im treba da podignu brzinu nakon zahtjeva?
|
Citiraj:
|
nisam na toj ponudi,tek sam prikljucen prije par dana :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:24. |