![]() |
Ista pitanja ko i gore.
Na kojem monitoru se igra(max rezolucija)? Način plaćanja? Neko određeno mjesto kupovine? Ovako bi to otprilike izgledalo u Futuri IT: Ploča: Asrock FM2A75M-DGS Procesor: Athlon X4 750K Memorija: Transcend 4GB DDR3 1600 Grafička: MSI HD7770 1GB DDR5 Kućište: Naviatec NVT 6005 Napajanje: Corsair CX 430 Disk: Toshiba 500GB DVD: LG GH22NS70 =3,087.30 kn, sastavljanje i dostava u cijeni |
Citiraj:
Namjena: Svakodnevno korištenje (yt, fb, Skype) uz povremeno igranje Napomena: navedeni budžet nije fiksan (može se dodati još 300-400 kn ako se konfiguracija isplati, i ako je moguće [poželjno] da se dijelovi mogu nabaviti u Splitu [ako je iz linksa, hgspota, ili drugih IT trgovina]). |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Eto ti gore konfiguracije. Ako još može otpustiti remen, slobodno reci. :D
|
Citiraj:
|
Evo ovo nije lose, a i nije skupo::goood::goood:
Graphics: GTX 460 1GB Motherboard: Gigabjte ga-B75-D3v Processor: INTEL i3-3220 3.3GHz 3MB LGA1155 Ram: 4GB Kingston Power: MS INDUSTRIAL PRO 550-550V :goood::goood::goood: |
Treba li sastaviti komponente u kućište ili to možete sami?
HGSpot: Ploča: MSI A55M-E33 Procesor: Athlon X4 750K Memorija: KINGSTON HyperX 4 GB DDR3 1600 Grafička: MSI HD7770 1GB DDR5 Kućište: MS Gemini Napajanje: Xilence RedWing 420 Disk: Hitachi 500GB DVD: LG GH24NS90 =3133,65 S tim da nisam upoznat dal sastavljaju komponente u kućište, dal je to u cijeni ili dodatno naplaćuju... Općenito nisam upoznat s tim stvarima jer uopće ne koristim tu opciju (ne treba mi). Ove cijene u HGSpotu su za narudžbu putem web-a. U ovoj konfigruaciji je lošija ploča nego u onoj gore. U Linksu ti za iste pare mogu sastaviti samo slabiju konfiguraciju. :D |
@Shan zahvaljujem na odgovoru.Kada se usporede cijene mislim da se isplati kupovati u futura it-u.
Citiraj:
I ako može potvrda da su linkovi na navedene dijelove ispravni: Citiraj:
|
da dosta je...samo men je mal glupo K procesor stavljati na takvu ploču
ili non K proc ili bar FM2A75_PRO4 ploča |
Samo ti stavi tog 750K. Svi se bojite tog TDP-a, a da uopće niste probali izmjeriti potrošnju kolko vuče komp s 740 i 750K(def) iz štekera. ;)
Druga ploča je skuplja 120 i koju kunu, a budžet je već probijen. Naravno, nek nadoplati ako može. |
da ali dgs je losa za oc i nema nis posebno...a i K se vise grije i hladnjak je automatski bučniji...pa ne vidim logiku,najvise zbog ploce,sto ce mu k onda ako nece moci iskoristiti njegov potencijal?
|
Ja bi rekao da je TDP na 750k napisan veći čisto zato jer ima mogućnost overclocka, pa može povući više ali ne mora... Jer nemoguće da je tdp veći za 35w samo zato jer je procesor 200mhz brži.
|
tpd meni inace znaci koliko se grije i kakvo hladanje bi trebalo gore...jednostavno po tome i gledam da se K vise automatski i grije...sto se potrosnje tice,mozda i ne tolika razlika,ali ima je sigurno.
|
Pa opet je ista stvar, na stocku je brži 200mhz i nema šanse da se puno više grije od 740...
Ipak je riječ o istim procesorima samo je ovom otključan množitelj... |
S obzirom da preporučene matične ploče više nema u ponudi (?) da li može preporuka za drugu MBO ?
|
|
@Vedranicio
Onda uzmi, ako se može rastegnuti FM2A75 PRO4 ili FM2-A75MA-E35. Ako pak ne može, onda FM2-A55M-E33. |
@lolofuxy
..islo bi to i vise, da sam se malo poigrao u biosu + jos ovih -20°C da je prije doslo... :D |
Hmmm..
uz konfu koju radim treba mi dobar cooler za proc. Imaću Phenom 2 x4 945. Coolermaster TX3 Evo 200kn Coolermaster Hyper T4 250kn Coolermaster Blizzard T2 150kn Coolermaster Hyper 212 Evo 270kn Sve u Linksa(jer je 50 metara od mene). I još jedno: AsRock 770 Extreme3. Jel valja to išta? |
Ne valja. Što imaš, što trebaš, kolko novca imaš?
|
Uzimam komp za sestru i nećakinje. Glazba, filmovi, internet i nezahtjevne igrice.
Grafika ako i bude potrebna (što sumnjam) uzet će se naknadno. MSI B75MA-E33, Socket : 1155, microATX, Intel® B75, 2xDDR3 Procesor Intel Pentium G860 3.0GHZ Transcend JetRAM 4GB, DDR 3 1600 DVD RW LG24x SATA HDD Desktop Caviar Blue 500GB Napajanje CORSAIR 430W, CX Series 80+ Bronze Chassis SILVERSTONE Precision PS08 2.295,00 Monitor ću najvjerojatnije neki 23` IPS do 1.200 - 1.300 kn (trenutno 17` CRT). Ako može jeftinije a da zadovoljava te uvjete, hvala za prijedloge. |
Način plaćanja? Neko određeno mjesto kupovine? Gdje si ovo gledao? Mogao bi sam sastaviti komponente u kućište ili ne?
Mogao bi se staviti slabiji cpu, ovaj (G860) košta skoro ko Athlon 740, a ne treba ti jednako kao i ovaj. :D |
Keš. Prijetalj mi ima tvrtku i bavi se tim pa bih trebao proći nešto jeftinije a dobit ću složeno.
Mogao bih G645 za nekih 430 kn. Al taj Athlon nema integriranu grafu ak se ne varam, a trinity mi nije nešto jeftiniji, osim ako uzmem 5300 koji je slabiji od pentiuma al s jačom integriranom grafom. A vjerojatno bi i on bio sasvim OK za te potrebe, al nekako zbog nadogradnje možda ipak radije intela. |
Pozdrav ekipa. Zamoli bi za pomoć oko sastavljanja upgradea kompa. Proračun je 2000 kuna, namjena igranje. Plaćanje gotovina, može bilo koji web shop u Zagrebu.
Potrebne komponente: MBO, proc, ram, grafa. Također molim i preporuku napajanja, tek toliko da vidim jel postojeće odgovarajuće za ovakvu konfu. Hvala unaprijed. |
Citiraj:
X4 750K, FM2A75 PRO4-M, HD7770, 4GB rama Sto se tice napajanje, ne treba ti nista jako, recimo cx430 80+ ce biti vise nego dovoljan za ovu konfu. |
mislim da te ploče pro4-m nema vise nitko na lageru...
|
Imam do 300kn.Treba mi dobro hlađenje da mogu Phenoma II clockat na bar 3.8
Jel ima neka matična(novo/polovno) do 400(500 najviše) da podržava preko 8GB RAM memorije(ma može i ravno 8),AM3,DDR3 i da se može CPU clockat? |
Kojeg ti to Phenoma imaš?
|
Daj nam napiši što sve imaš i što ti treba od komponenata (brandovi i modeli), ne možemo ovako na pamet.
Koju to verziju Phenoma 945 imaš? Onu 4-faznu ploču, 770 Extreme3, ti ne bi preporučio za kupnju. Stvarno, daj malo više detalja, da ti možemo pomoći. @listerstorm Intel Ploča: neku B75, npr MSI zbog dužeg jamstva Procesor: G530 / G540 / G550, mala je razlika u cijeni, a nekad je u istom dućani G550 najjeftiniji Memorija: 4GB DDR3 1600 sa što dužom garancijom, bez hladnjaka Kućište: možeš ostaviti ono svoje Napajanje: možeš ostaviti ono svoje Disk: 500GB - Hitachi 7K1000.C / Toshiba DT01ACA050 / WD Blue WD5000AAKX DVD: LG AMD Ploča: neka A75, također obrati pažnju na trajanje jamstva Procesor: A4-5300 Memorija: isto ko i u prvom kompu Kućište: možeš ostaviti ono svoje Napajanje: možeš ostaviti ono svoje Disk: isto ko i u prvom kompu DVD: isto ko i u prvom kompu Prva konfiguracija ima jaču procesorsku snagu, a druga jaču grafičku. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:36. |