![]() |
Zva danas tehničara koji mi je to spaja jer mi je obeća to riješit, al eto danas nemože on to, odjeb.. zoven tcom da prijavin kvar i prvo pitanje jesan resetira router.. a ne nisan pa 6 puta san ga resetira i stavlja taj njihov speedšrot i ništa, sad su prijavili smetnju pa će tehničari na terenu doći kroz 3 dana to riješit... sad će opet doći ovaj isti kralj sta me otkanta to vidit :)
|
To SMC treba samo ručno profil namjestiti.
|
Citiraj:
edit: evo napokon jutros bio tcomovac pa zvao te neke opticare da namjeste, pa nisu ni oni mogli nego je morao zvati nekog vrhovnog tcom gurua za optiku i čovjek sve rješio za 10 minuta :) http://www.speedtest.net/result/4494444805.png |
Znalci, da li netko zna što je ovo na fotki?
Da li je to FTTC ili...? HT, VIP..? Naime, to su mi montirali prije tjedan dana na kutu ulice. U ulici je HT optika (tri zgrade ispred mene ju imaju, moja četvrta nema zbog debilnog predstavnika....). Koliko sam skužio i po okolnim ulicama su niknuli isti ormarići. Kvart je Špansko. Le Fotka :D Edit:ak je u krivoj temi, move it, please :) |
To je izgleda coax u ormariću od bnet-a, ima takvih istih u Ri gdje je bnet postavljao kabele.
|
Citiraj:
|
meni to više sliči na optiku, takav je nama glavni kabel od optike koja dolazi do zgrade
|
Moze li se spojiti PC direkt na ONT i dici PPPoE radi testiranja brzine?
|
Da, ako imas realtek chipset onda skini diagnostic utility i namjesti virtualni vlan interface, za ostale chipsete neznam.
|
Da, thx. Proradilo je tako...(doduše driver za vbox mi zadavao muke ali radi.).
|
Stvar je forumske kulture da kada nešto uspiješ napraviti da podijeliš kako si uspio za buduće korisnike.
|
Skines utility i instaliras.
ako imas vbox instaliran onda prvo na properties od mrezne i maknes kucicu kod "virtualbox bridged networking driver" stisnes ok (meni radilo odmah, no moguce da ce trebati i reboot PC). nakon toga pokrenes utility odabers vlan kliknes ADD upises vlan 100 cekas da izvrti i kad je gotov pojavi ti se jos jedna mrezni adapter (virtualni). kreiras pppoe i pokrenes EDIT: jel netko ima iskustva sa asus rt-n18u ruterom? |
Samo informacija, postavljaju optiku u Zadru, ulica Sv. Vinka Paulskog, broj veći od 10 i manji od 20 :D
Firma je Konektor d.o.o Trenutno sam na H1, imam dostupan Iskon VDSL, Bnet i sad je došla optika. |
Nakon 11 mjeseci cekanja su mi konacno uveli optiku. Dobio ZTE modem, prebacio ga u bridge i spojio na apple airport extreme. Sve to radi super, samo sto je brzina 93/20 umjesto 100/20. Kako ih natjerati da puste ono sto placam?
|
Citiraj:
Meni su pustili kroz njega 200 mbita, ali on je mogao pustiti 94 mbita. Da bi dobio 100 mbita moraju ti staviti gigabitni router tipa Speedport ili sl., a njega stavljaju samo onima koji imaju 200/100. |
Dakle, "sabotiraj" si ZTE nekako (budi kreativan? :D)
ili naruči 200/100 pa otkaži, valjda bi ti trebao ostat Speedport. |
Citiraj:
|
Apple definitivno ostaje - dugo sam dvojio sto kupiti za routera i wifi i nisam pogrijesio. Ovo cudo ustekas i radi. Nema zezancije s firmwareom, nema stalnog podesavanja itd. - na to sam vec alergican. Zato sam otpisao i asusa i netgeara.
A ZTE ako ne moze vise, pustiti cu ga za sad. Mislio sam da je do t-coma - da oni ne puste brzinu do kraja. Hvala svima! |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
kratka obavijest za sve one koje to zanima, Fair use za T-Com MaxADSL uslugu (VDSL i FTTH ukljuceni):
Ultra MAX uključuje neograničeni promet, a isti može doseći do 6480 GB podataka mjesečno. https://www.hrvatskitelekom.hr/internet/maxadsl/promet pogledati pod MAXadsl Flat |
Samonjos jedno pitanje vezano na ZTE - Speedport. Zasto tehnicari vise vole stavljati ZTE? Kad su stavili prvi pa nije radio, pa drugi ZTE (nije povlacio pistavke) komentirali su: pa nije valjda da cemo morati staviti Speedport?
|
Citiraj:
Eto valjda zato :) |
Jel netko uspio na tom Speedportu napraviti da mu se wireless pali i gasi u određeno vrijeme? Uspio sam i ja unijeti postavke u router ali jednostavno ne radi, neće se upaliti wireless u onoliko sati u koliko sam podesio. Jel netko se probao poigrati s tim?
|
Neznam da li mozda ima opciju vremenske zone pa prije svega bi mozda to trebalo podesiti?
|
Nema. Barem ne pod ovim accountom USER. Povukao je on automatski i dobru zonu i vrijeme. Čak (u mom slučaju) uspio sam riješiti, router ugasi Wi-Fi u 23.55 ali neće uključiti kada sam mu stavio da uključi a to je svaki dan u 06.00 sati... Tako da nemam pojma što bi moglo biti...
|
Nije ti dobra postavka, ne može biti razmak unutar dva dana. Moraš staviti da ti se ugasi u 0:01 a upali u 6:00.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:07. |