PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

dada-as 23.12.2019. 18:42

Netko tko ide s ciljem pogledati dramu, psholoski triler Joker ce ga oduseviti i sugrno ce staviti 10/10. Ako covjek ide s ciljem da u njemu bude Batman I da se oni pola filma tuku i navlace ce ostat jako razocaran i dat ce 1/10. Dobro ajd mozda ne bas 1, ali ima film skoro 7000 jedinica.

Odgledat cu naravno i Star Wars i sigurno ce mi dobro lec jer ocekujem super CGI, akciju, sigurno cemo otici na neku avanturu, pa sam naslov rise of skywalker, evo vec u startu mi je sigurno 7/10.

naravno ako CGI zezne bez pardona ce dobiti 1/10.

The two popes
7/10
Nije moj tip filmova, ali rijetko kad mi biografija bilo koje vrste padne ispod 7/10 jer sve sto zavrsi na filmu je vrijedno pogledati. Nisam nesto pretjerano zagrizen za crkvu tak da je ovo objektivno gledano.

tizhu 23.12.2019. 19:01

meni joker jako loše ispao. taj cijeli film je mogao biti snimljen bez uplitanja DC comicsa i zvat se drugačije i bio bi opet isti.

dada-as 23.12.2019. 19:35

Ja bi rekao da su oni htjeli napraviti Jokera sto realnije moguce. Sigurno je ovo realnije nego da je pao u neku kiselinu pa je on sad Joker. Ne kazem da prijasnji jokeri nisu dobri. Meni nekako najzapamceniji Jack Nicholson kao Joker. Koliko godina je proslo a jos danas vidim njegov Joker smile u glavi.

Kristijan_7 23.12.2019. 20:52

Kao i nekom kolegama, meni nije sjelo nimalo da je Joker... pa priglup? Fali doza elegancije i inteligencije medu ostalim, vjerojatno kao i scenaristu koji je po meni barem, propustio priliku za volejcinu i napravio placljivi art filmic koji ima svojih svijetlih momenata, ali i nista vise od toga. Meni je to 5.5 / 10 osobno (would I watch it again score).

The Exiled 24.12.2019. 00:05

Znam da je trailer linkan već prije, ali čisto za usporedbu...
...kaj bude tek napravil za dva nova Mission Impossible nastavka.
:chears:

Mladenxy 24.12.2019. 09:01

Komentirao pilot i veli da su svi krupni planovi izvan kabine sa bliskim susretima CGI.

dada-as 24.12.2019. 11:00

The Informer

Solidan. 7/10. Zatvor, pa FBI, Kriminal, Droga, ima svega, dobro.

LAcy 25.12.2019. 01:18

Nekto je spomenuo Cowboys & Aliens. Dobar film glupog naziva. Po nazivu zvuci kao neki B produkcije a zapravo je super zabavan film i ima manje gluposti i nelogicnosti od Ad Astre.

chief_wolfinjo 25.12.2019. 06:34

danas na RTL-u u 12.50h imate film Jingle All the Way

:goood:

tizhu 25.12.2019. 16:55

Festival straha (2019)
Midsommar (original title)
R | 2h 27min | Drama, Horror, Mystery | 3 July 2019 (USA)

jedan od najglupljih filmova koje sam ikada gledao u povijesti svemira. nema elemente niti jednog žanra, a želi biti sve. film je nelogičan od samog početka i izrazito neinteligentan. na trenutke jedva gledljiv. urgiram da ga ne gledate.
ocjena: 0/10

Blue Spirit 26.12.2019. 00:05

Togo 2019 nategnutih 7.5/10 samo zbog DaFo-a

Diznijev film ...

Istinita priča o psu za vuču, koji je 1925 predvodio i unatoč izrazito nepovoljnim vremenskim uvjetima sa svojim "gazdom" donio prijeko potrebni serum za bolesnu djecu Aljaske.

https://image.tmdb.org/t/p/w342/wX0Q...z7tyahYOF8.jpg https://cdn.flickeringmyth.com/wp-co...go-600x400.png https://upload.wikimedia.org/wikiped...il_BLM_map.jpg

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3365519)
Marriage Story - ok film, očekivao sam više iskreno. Gluma njih dvoje je odlična, priča isto nije loša, ali nešto fali.

6.5/10

potpis

IcyTexx 26.12.2019. 01:55

Upozorenje za epilepsiju pred pocetak Star Warsa IX se valjda odnosi na onaj hot garbage od editinga prvih pola sata. Nema kadra koji traje dulje od jedne sekunde.

HumWeed 26.12.2019. 05:54

bjezati od Star Wars-a 9 u sirokom krugu
a oni koji ga budu gledali, u prvih ~14 minuta budete vidjeli kvalitet price -_-

MIK 26.12.2019. 11:19

Christmas with the Kranks

Zabavna obiteljska komedija sa temom Božića, dugo se nisam ovako nasmijao.
Za komediju tog tipa od mene 9/10.

burmuz 26.12.2019. 11:58

Citiraj:

Autor tizhu (Post 3366370)
Festival straha (2019)
R | 2h 27min | Drama, Horror, Mystery | 3 July 2019 (USA)

jedan od najglupljih filmova koje sam ikada gledao u povijesti svemira. nema elemente niti jednog žanra, a želi biti sve. film je nelogičan od samog početka i izrazito neinteligentan. na trenutke jedva gledljiv. urgiram da ga ne gledate.
ocjena: 0/10

Govori u svoje ime. Da si upoznat s starim nordijskim običajima koji su u sebi imali elemente okultizma, općenito s nordijskom mitologijom i kulturom možda bi ti bio dobar.
Definitivno jedan od onih filmova koji nije za svakoga i traži neko predznanje i razmišljanje. One koji su u tome svemu definitvno nagrađuje i čovjek razmišlja poslije filma o filmu. Pogledao sam ga par puta već i svaki put išao istraživati neke sitnice, toliko simbolike, paganizma i sl. Vrh vrhova od filma, meni među top 5 svih vremena.

mamutarka 26.12.2019. 12:43

općenito vidim zadnjih par stranica puno ''urgiram da ne gledate'', ''nikako ne idite u kino'',itd. itd. a sve za filmove koje sam pogledao u kinu/doma i dobri su mi ako ne i odlični

evo ja urgiram na vas sve da smanjite takve izjave. Napišite mišljenje, dapače i poserite film to je vaše pravo, a svatko za sebe nek odluči dal će ili neće to gledat

mkey 26.12.2019. 13:38

Citiraj:

Autor tizhu (Post 3366370)
Festival straha (2019)

Dobar je prijevod naslova filma na domaći, otkriva i više nego što bi trebalo :D

tizhu 26.12.2019. 22:51

Citiraj:

Autor burmuz (Post 3366498)
Govori u svoje ime.

oprosti, nisam znao da kada nešto napišem da govorim i u tvoje ime. ili možda još nečije?
ne slažeš se? ok. napiši svoje, ali nemoj mi pametovati koliko ja znam o nekoj temi ili ne znam jer nemaš pojma koliko znam ili ne znam.
meni je film odron. tebi je top 5. move on and cut the crap.

Brko 26.12.2019. 23:05

Citiraj:

Autor burmuz (Post 3366498)
Govori u svoje ime. Da si upoznat s starim nordijskim običajima koji su u sebi imali elemente okultizma, općenito s nordijskom mitologijom i kulturom možda bi ti bio dobar.
Definitivno jedan od onih filmova koji nije za svakoga i traži neko predznanje i razmišljanje. One koji su u tome svemu definitvno nagrađuje i čovjek razmišlja poslije filma o filmu. Pogledao sam ga par puta već i svaki put išao istraživati neke sitnice, toliko simbolike, paganizma i sl. Vrh vrhova od filma, meni među top 5 svih vremena.

Nemoj bit baba. Što te bole kita što je on popljuvao film?

Daj batalite te idiotarije "glup ti je jer nisi shvatio" fore.

Slažem se sa mamutarkom isto. Poserite/pohvalite nešto. Finte i fore u rukavicama "glup si ako ideš to gledat u kino" i slično molim ostavite za sebe da se bezveze ne dižu tenzije.

Ivo_Strojnica 27.12.2019. 00:28

Ne znam, meni dosta igra ulogu kad ekipa ciji ukus postujem kazu da ne gledam nesto u kinima, jer to obicno i meni bude negledljivo.
I to je komentar, mamutarko. Ne pametuj. :D

Sad sam i ja faca, govorim drugima da ne pametuju! :D

mkey 27.12.2019. 14:29

Ja se u pravilu teško složim s onima kojima su svi/većina filmova dobri/gledljivi. Ja rađe prekinem gledanje lošeg filma, bolje spasiti ono vremena što se dade spasiti. Nema smisla poslije plakati nad protraćenim vremenom. A da ne idem gledat loš/nezanimljiv film u kino stvarno me ne treba nagoravati :D

Sa_Stilom 27.12.2019. 15:42

Pogledao Jexi (2019), dobro sam se nasmijao:

https://www.imdb.com/title/tt9354944/

pogi 27.12.2019. 22:30

Deliver Us from Evil

Ako je nekome promaknuo dobar horrorac...

pogi 29.12.2019. 01:09

Time Trap (2017)

Iznenađujuće dobar niskobudžetni SF film...zapravo natprosječno dobar.

mkey 29.12.2019. 15:00

Citiraj:

Autor pogi (Post 3366848)
Deliver Us from Evil

Ako je nekome promaknuo dobar horrorac...

Pogledao sam, nije uopće loš. Jedina opaska mi je da su

panduri nekako previše olako prihvatili egzorcizam, to je na kraju odrađeno kao da rade svaki dan :D

Pogledao sam konačno i Eteros Ego kojeg je kolega nedavno preporučio i vrlo je dobar. Dokaz da malo lukavog editiranja na početku filma može zakuhat dobar zaplet.

pogi 29.12.2019. 15:16

Citiraj:

Autor mkey (Post 3367210)
Pogledao sam, nije uopće loš. Jedina opaska mi je da su

panduri nekako previše olako prihvatili egzorcizam, to je na kraju odrađeno kao da rade svaki dan :D

Pogledao sam konačno i Eteros Ego kojeg je kolega nedavno preporučio i vrlo je dobar. Dokaz da malo lukavog editiranja na početku filma može zakuhat dobar zaplet.

Drago mi je da ti se svidio, a ja ću pogledati ovaj Eteros....

pogi 29.12.2019. 15:22

Citiraj:

Autor mkey (Post 3367210)

Hmmm.... izgleda da je posuđen u svim videotekama koje posjećujem. Ne mogu ga naći ni pod imenom "The Other Me" ni pod "Eteros ego"

pci_e3x 29.12.2019. 15:23

The Irishman (2019)

10/10

Glumacka postava i kako su odradili svoj posao - vrh. Sto se tice vizuala nije se toliko primijetilo da su pomladeni. Ono sto nisu uspjeli pomladiti.. pokrete. Npr. scena kada Joe Pesci pomogne popraviti auto ili kad DeNiro izmlati onog vlasnika trgovine jer mu je napao kcer. Pokreti starca..

Kraj: bez obzira koliko velik i znacajan bio (ili pak suprotno, mali i nebitan), svi zavrsimo na istom :) - podsjetilo me na scenu iz The Mule: It's just time is all. I could buy everything, but I couldn't buy time.

Colop 29.12.2019. 22:04

Citiraj:

Autor pci_e3x (Post 3367219)
The Irishman (2019)

10/10

Glumacka postava i kako su odradili svoj posao - vrh. Sto se tice vizuala nije se toliko primijetilo da su pomladeni. Ono sto nisu uspjeli pomladiti.. pokrete. Npr. scena kada Joe Pesci pomogne popraviti auto ili kad DeNiro izmlati onog vlasnika trgovine jer mu je napao kcer. Pokreti starca..

Kraj: bez obzira koliko velik i znacajan bio (ili pak suprotno, mali i nebitan), svi zavrsimo na istom :) - podsjetilo me na scenu iz The Mule: It's just time is all. I could buy everything, but I couldn't buy time.

Pogledao dva puta, i nije mi na razini Casina ili Goodfellas.
Ono, 8/10 možda.

Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk

Sa_Stilom 30.12.2019. 09:46

The Irishman - nikako da pogledam. Kad vidim da traje 3.5 sata, nikako da krenem. 10-ka fakat? Neću stisnut spojler, ali daj malo više reci o filmu.

T}{OR 30.12.2019. 10:39

Ford vs. Ferrari - uhvatio vjerojatno jednu od zadnjih projekcija. Meni odličan, ocjena 9/10.

U razini, ali za nijansu bolji od Rush-a iz 2013. sa Nikki Laudom i Jamesom Huntom. Od glume do trkaćih scena i tehničkih detalja sve je na mjestu. CGI neprimjetan.

Preporuka.

Sent from my OP6

mamutarka 30.12.2019. 11:06

Citiraj:

Autor Sa_Stilom (Post 3367360)
The Irishman - nikako da pogledam. Kad vidim da traje 3.5 sata, nikako da krenem. 10-ka fakat? Neću stisnut spojler, ali daj malo više reci o filmu.

evo ti moj spoiler free rivju, u spoileru je samo zato da ne zauzima prostora previše

Nakon dugog iščekivanja, i velike želje Martina Scorsesea da snimi ovaj film, Netflix je konačno omogućio da se projekt realizira. Čovjek čiji filmovi redom osvajaju Oscare, postavio je sam sebi visoku ljestvicu, a nama gledateljima ogromna očekivanja. Da odmah prijeđem na stvar, je li ih ovaj film ispunio? Ne, no što to znači? Znači da film nije loš uopće, naprotiv, ali moja očekivanja su očito bila prevelika. Kada se sjetim Goodfellasa, pa recentnijeg Vuka s Wall Streeta, ovaj film ipak nije u tom rangu. Da pojasnim što je po meni problem. Film je sniman na način da glavni glumci (Al Pacino, Joe Pesci, Robert De Niro) većinu filma imaju gotovo duplo manje godina nego u stvarnom životu. CGI kao CGI je odličan, rekao bih da sam iznenađen kako su glumce pomladili, to još nismo vidjeli na filmovima. Međutim, ono što je meni zapelo previše za oko je to što su im pokreti i dalje kao u 80-godišnjaka. Tako da zapravo imate De Nira sa facom 40-godišnjaka, a tijelom i pokretima duplo starijeg čovjeka. I to se vidi u svim scenama sa svakim od nabrojanih glumaca. Ako i prijeđemo preko toga, na red dolazi vrijeme tranja filma, 3 i pol sata. Scorsese, De Niro, Pacino, Pesci i sve to u 3 i pol sata? Zvuči kao nezaboravno zabavan film, međutim, radnja je vrlo spora, akcije gotovo da i nema, a tematika koju film obrađuje neće svakome biti zanimljiva. Lijepo je i detaljno sve odrađeno, ali jednostavno presporo i na momente nezanimljivo. Još jedna stvar koja me razočarala je soundtrack. Scorsese je poznat po odličnom glazbenom ukusu kojeg bira za svoje filmove, no u ovom filmu često nastupa tišina, tek tu i tamo poneka pjesma koja podsjeća na ona vremena. Govoreći o dobrim stranama, gluma je odlična, tu nemam prigovora, s ovim glumcima ne možeš pogriješiti. Sama njihova pojava stvara dobar ugođaj u filmu. Scenografija i kostimografija također izvrsne. Nažalost ovaj film je hommage svoj trojici plus redatelju, koji su još jednom pokazali da u njima ima force za velike stvari

odličan, ali me ne čudi da je nekom loš i dosadan, jer to u svojoj srži i je

Sa_Stilom 30.12.2019. 12:40

E fala. I šogi mi je rekao isto ovo za CGI i pokrete, i sve se bojim da ću ga pogledati kad ću fakat imati viška vremena za takav film. Hvala

Psycho 30.12.2019. 12:52

film doslovno pratis bez problema cak i da ga ne pauziras kad ides na wc ili po grickalice :D

acer 30.12.2019. 15:43

Pogledao sinoc Time Trap, sasvim ok film s obzirom da je niskobudžetni SF.

mkey 30.12.2019. 17:28

Citiraj:

Autor acer (Post 3367480)
Pogledao sinoc Time Trap, sasvim ok film s obzirom da je niskobudžetni SF.

I ja sam ga pogledao, filmić je OK ali, za moj pojam,

kraj je previše sladunjav. Da i ne spominjem hate iskazan prema pračovjeku i svima ostalima koji su zaglavili u rupi :D

Trbonja 30.12.2019. 21:12

Tek sada sam pogledao The Lost City Of Z (2016) i preporučujem ga svakome tko ga je propustio. :beer:

Mirkopoter 30.12.2019. 21:35

Citiraj:

Autor Trbonja (Post 3367566)
Tek sada sam pogledao The Lost City Of Z (2016) i preporučujem ga svakome tko ga je propustio. :beer:

Meni svi rekli da su zaspali dok su gledali koliko je film dosadan.

geronimo_2 30.12.2019. 22:10

film je dosadan do boli meni bio.

hrwii 31.12.2019. 12:23

Ako kažem La La Land već u startu kasnim 4 godine ali evo bio na TVu pred tjedan dana i pogledao ga, kasnije posudio u videoteci još 2x...uglavnom 9/10 za mene zbog predivne fotografije filma i muzike koja me je i na početku odbijala da pogledam (nisam neki mjuzikl fan) ali je lijepo zaokružila sve to u jednu cjelinu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:29.