PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

The Exiled 23.02.2024. 21:58

Citiraj:

Autor Mar (Post 3730203)
Halo me natjerao da nabavim Master Chief collection pa da vidim jesu čemu te igre.

Halo serija je napravljena od strane ljudi koji nikad nisu igrali igre za isto takvu publiku, tak da bojim se, ali budete se razočarali kad krenete s igrama i pričom općenito.:) Kaj se glavnog glumca tiče, John-117, tj. Master Chief nikad ne skida kacigu u igrama, dok se u seriji, rijetko može naći scena u kojoj ju ima na glavi, tak da već to govori koliko su igre i serija na istoj frekvenciji. Nažalost.

Mar 23.02.2024. 22:08

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3730205)
Halo serija je napravljena od strane ljudi koji nikad nisu igrali igre za isto takvu publiku, tak da bojim se, ali budete se razočarali kad krenete s igrama i pričom općenito.:) Kaj se glavnog glumca tiče, John-117, tj. Master Chief nikad ne skida kacigu u igrama, dok se u seriji, rijetko može naći scena u kojoj ju ima na glavi, tak da već to govori koliko su igre i serija na istoj frekvenciji. Nažalost.

Dosta sam pročitao o radnji i settingu igara i zvuči obećavajuće ali isto tako nerealno je očekivati da serija bude 1:1 kopija desetak igara zbog ograničenosti formata.

Serija nije napravljena isključivo za igrače nego mainstream publiku.

(Ne)skidanje kacige i nije toliko bitno, jedno je to gledati kroz FPS a drugo kroz dramsku seriju.

Meni ne smeta trenutna TV verzija Haloa, radnja u igrama je sigurno puno razrađenija i likovi su bolje razrađeni ali to nije ni čudno jer nije lako pokriti toliko stvari kroz 10ak epizoda.

The Exiled 23.02.2024. 22:13

Jasno, samo velim čisto da se kasnije ne razočaraš. Iskreno, meni je ovo ko i LOTR: The Rings of Power, uzeli su nešto poznato i snimili seriju koja nema pretjerane veze s ostatkom materijala.

LAcy 23.02.2024. 22:52

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3730033)
Halo S02 E03 i E04 su fora. :) Full je napeto. Još četiri epizode do kraja sezone. :)

Dopada ti se kad se ona dvojica ljubu? :D

Citiraj:

Autor dada-as (Post 3730122)
Necu E04 upalit i gotovo, dosta mi je bila E03 i previse, puno previse...

P.S. a nisam HALO fan, da jesam bacio bi TV kroz prozor.

Ne dopada ti se kad se one dvojice ljubu? :D

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3730205)

Pa nije to onaj, kako se zvao... Mandalorian? Da ne skida kacigu ni kad na cenifu ide :D

The Exiled 23.02.2024. 22:56

Skoro da je:), a za njega je ispalo da Pedro Pascal većinu vremena samo daje svoj glas, te tu i tamo bude pred kamerom ovisno o kadru, inače je u working from home režimu.:D

LAcy 23.02.2024. 23:12

Glavni glumac u Halo je bas dobar. Kao sto Mar rece iznad, nema emocionalnog plačipičkanja :D :goood:

geronimo_2 25.02.2024. 09:48

vani prva epka The Walking Dead: The Ones Who Live

jel cemu?

TWD sam se uspio natjerat pogledat cijeli nedavno. fear sam uspio doc do kraja s4 i onda delete jer sta je previse je previse brate :D.
ove druge spinoffe, prequele, k palce nisam gledao jos.

:chears:

DoxyTheCroat 25.02.2024. 19:05

Gyeongseong Creature na Netflixu. Na pola sam druge epizode, zasad neloše, nadam se da neće krenuti nagore (ipak je južnokorejska produkcija, što nosi sa sobom puno nepotrebne drame i sapunice neovisno o tematici).
Ukratko vrti se oko nestalih žena nakon WW2 u Koreji, u pozadini se vrti njihova verzija proljeća i borbe za neovisnost, a po ovome što sam vidio oko glavne radnje, rekao bih da je bazirano na Odredu 731 (Japan, WW2 ... za one koji neznaju apsolutni krvnici, koji su doprinijeli medicini na uštrb tisuće logoraša na kojima su eksperimentirali, Mengele je za njih bio filantrop).
Preporuka, barem po prvih epizodu i pola, jedna traje skoro 70 minuta.

Pomo 26.02.2024. 18:45

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3725837)
Da sebe citiram, mislim da sam skužio.

Ima Netflix na hrvatskom jeziku... I to bi mogao biti problem.

Ovo s tatom nećem komentirat.
Punica mi ima isti problem sa istom serijom.
Dali slučajno možeš elaborirat?
Fala
EDIT: nemoraš. Promijeni se jezik u profilu, dobiš veći izbor. Ako se drži na hr, nudi samo stvari s titlovima. Kako Yellowstone nema titlova, ne nudi ga dok je izbornik na hr.

LAcy 27.02.2024. 18:11

Never Have I Ever. Ne znam ni kako sam naletio na ovo. Na prvu, nema sanse ni da probam. Ispunjava sve moguce Netlix requirements and beyond. Upravo u ovom beyond je kvaka. Autori su inteligentno prevarili Netflix executives i zapravo perfidno ismijavaju Netflix "vrijednosti". Na samom pocetku, kod promicije veganstva ili vegetarijastva, glavni lik se davi u smoked ribs uz prikladan komentar :D

Edit: Zaboravio sam napisat' da je narator neki bivsi tenisac (John McEnroe) :D

Mladenxy 28.02.2024. 17:51

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 3730405)
vani prva epka The Walking Dead: The Ones Who Live

jel cemu?

TWD sam se uspio natjerat pogledat cijeli nedavno. fear sam uspio doc do kraja s4 i onda delete jer sta je previse je previse brate :D.
ove druge spinoffe, prequele, k palce nisam gledao jos.

:chears:

Je, odlična prva epizoda, u rangu prve epizode serijala. Kak bu dalje bumo vidli ali ovo je u rangu dobrog filma.

LAcy 28.02.2024. 19:32

The Lovers, vrlo dobro, odlicno cak. Englesko/irski humor, doticu se vrlo ozbiljnih (unverzalno lokalnih) tema, izvrsna gluma zenskog lika, muskog malo slabije tj, nije bas najuvjerljivi kao celebrity, ostalo je ok. Jedino kraj je malo onako, iako nije ni to nelose :D Pogotovo sto su ostavili cliffhanger koji opet i ne mora biti.

Ivo_Strojnica 28.02.2024. 19:39

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3730869)
Never Have I Ever. Ne znam ni kako sam naletio na ovo. Na prvu, nema sanse ni da probam. Ispunjava sve moguce Netlix requirements and beyond. Upravo u ovom beyond je kvaka. Autori su inteligentno prevarili Netflix executives i zapravo perfidno ismijavaju Netflix "vrijednosti". Na samom pocetku, kod promicije veganstva ili vegetarijastva, glavni lik se davi u smoked ribs uz prikladan komentar :D

Edit: Zaboravio sam napisat' da je narator neki bivsi tenisac (John McEnroe) :D

Odlična serija, pogotovo prva sezona.
kasnije krene nizbrdo, ali da se pogledati.

Mirkopoter 28.02.2024. 21:14

Netko Shogun gledao?

rodriguez 28.02.2024. 22:49

Taman prvu epizodu
Odlicna.

OnionKnight 29.02.2024. 14:13

SHOGUN je fantasticna serija, preporuke!

Libertus 29.02.2024. 14:24

Da li je dostupna ne nekoj od streaming platformi?

sti 29.02.2024. 14:30

Disney+

Libertus 29.02.2024. 14:50

Naravno... :)
Zahvaljujem.

kopija 01.03.2024. 17:41

Citiraj:

Autor OnionKnight (Post 3731248)
SHOGUN je fantasticna serija, preporuke!

Potpisujem, druga epizoda je uklonila sve sumnje.
Ako imate verziju iz videoteke obratite pažnju na 59min nadalje, vrlo obećavajuće izgleda.

OnionKnight 01.03.2024. 20:36

Jos 4 dana do nove ep kvragu

Od GoTa nisam iscekivao nesto ovako

LAcy 01.03.2024. 23:48

O cemu ili kome je ta serija? :D

Mladenxy 02.03.2024. 08:06

Prve dvije epizode Šoguna su odlične, ma bit će cijela serija odlična. Ne mogu tu faliti.

BubaSvabo 03.03.2024. 18:42

Gledao Shogun, prve dvije. Odlične su, nadam se da će tako i nastaviti. Jedva čekam treću.

gin.tonic 03.03.2024. 22:18

Shogun serija bude top sigurno :chears:

flyer1 03.03.2024. 23:53

jel to shogun po istom predlosku ko i ona stara serija s toshiro mifuneom?

OuttaControl 04.03.2024. 09:10

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3731554)
O cemu ili kome je ta serija? :D

Game of thrones u japanu bez nadnaravnog :D

Mommistake 04.03.2024. 09:12

Citiraj:

Autor gin.tonic (Post 3731830)

Probao dvije epizode, nisam upalio već 5 dana.

Meni je to previše za klince.

OnionKnight 04.03.2024. 11:59

Citiraj:

Autor flyer1 (Post 3731837)
jel to shogun po istom predlosku ko i ona stara serija s toshiro mifuneom?

Je, s Richardom Chamberlainom iz 1980. Bila je miniserija ako se dobro sjecam.
Inace je ekranizacija knjige Jamesa Clavella

LAcy 04.03.2024. 19:40

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3731855)
Game of thrones u japanu bez nadnaravnog :D

A jel' ima kak'ih nećudorednosti. Ono gej(še) i tako to :D

Sent from my motorola edge plus (2022) using Tapatalk

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:25.