![]() |
Provjerio si u fini da nema tereta?
Isto tak na MUPu da nema neplacenih kazni, jer ak ih ima nebus mogo prebacit auto na sebe. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Iako sam ja znao kad sam radio u prodaji odnjet papire o naknadi za ceste od sasvim desetog auta i prošlo je kod baba na šalteru jer samo sistematski gledaju papir. :lol2: |
Citiraj:
Jedino bude problem ako je bivši vlasnik povukao te novce. Onda treba platiti. Ako je auto i dalje u važećem osiguranju i periodu od tehničkog do tehničkog te bivsi gazda nije povukao novce - ŽUC ima sve u sustavu i treba im 2 i pol sekunde da to isprintaju. U Karlovcu je lako naći ured Županijskih cesta. Ne znam kako je u vašim županijama. |
Išao do Praga i natrag čet-ned.
Tamo preko Macelja Graza Linza Budejovica Jihlave do Praga, a natrag na Kutnu Horu, Brno, Beč, Macelj. Nismo ni svjesni koliko su nam ceste dobre, pogotovo autoceste. Svaka čast Austriji, ali Češka... Jao. Tko izmisli one autoceste od tektonskih ploča? Promet je u Pragu odlično organiziran, ceste su u gradu super i to mi je bilo drago vidjeti nakon mase drndanja. A radovi svaki par kilometara, zastoji na sve strane. Doslovce sam tamo putovao 8h i to najbržom rutom (stajao sam po cesti ukupno cca 2h), a natrag mi je trebalo 7h sa stajanjima. Česi su loši vozači, ali nakon ljeta to nije neka novost. Začudio sam se koliko su u biti negostoljubivi, kao da im je puna kapa tih turista koji im uzimaju "intimu" ili štoliveć. Save hp su položile ispit, samo jedna kritična situacija kada sam ušao u prilično zajeban zavoj s prevelikom brzinom, iskustvo me izvuklo. Sve ostalo, klizanje pri kočenju, aquaplanning, nedržanje smjera - nope. Plin sam točio dvaput, jednom na ulazu u Češku i to je bio ok plin, isto kao i naš. Drugi put sam točio na Agipu negdje u planinama cca 100km od Beča, bože sveti koliko je to loš plin, daš gas, auto prvo bi ne bi, i onda ga potegne, i to ne dobro. Trese na leru ponekad i točno kao da je prljava smjesa. Doslovce sam morao na benzinu do doma. Još ga nisam potrošio, ujutro je posebna zabava voziti se na posao s takvim plinom. Rekao bi čovjek da Austrijanci paze na lpg, no s obzirom da ga imaju na samo "dve" benzinske daje mi osjećaj da ih baš briga za tu vrstu goriva. I da, vinjete, SLO i AUT kupio na njuškalu za 80kn (nove vinjete, račun), jedino CZE sam uzeo lokalno kod njih. Prošao super jeftino i preporuka tko mora van - pravac na oglase. |
Trebam uskoro do Nisa. Idem autoput od naše granice do bg pa do nisa. Kakvi su im auto putevi? Jesam li dobro skuzio da je cijeli autoput 75 kn u jednom pravcu? Ograničenja? Imaju neku toleranciju kao kod nas na mjerenja?
|
Citiraj:
No žao će ti s autom ići više od tih 120. Nisu baš nešto. |
Ma 75 kn cijena a ne ograničenje 75 km :D
|
Kaj na kraju uzeti, Goodyear UG9 ili Dunlop WR2?
Treća u ponudi mi je Hankook Winter icept rs2. UG9 su 420kn, WR2 411, a Hankook 311kn. Hvala! |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Gdje provjereno uzeti zimske budget gume za Smarta? 175/55/15 (stražnji par).
Ima li netko kakvih iskustava s Vredetein Quatrac 3, čine mi se kao najbolji izbor zasad? Neki drugi prijedlog možda? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Budem. Hvala
|
Citiraj:
Beograd - Niš 730 dinara ili 6 € ----- TOTAL: 1070 dinara ili 9 € Dakle, u jednom smijeru manje od 70 kuna po trenutnom kursu. U poređenju sa HR džaba za predjenu kilometražu. |
Pa to sam i ja gledao pa sam mislio da krivo nešto vidim jer mi prejeftino Naspram ovih naših pedera. Moze se plaćati eurima ili karticama možda? Hvala
|
Citiraj:
Ja definitvno kupujem HP II. Sad sam bio kod Surine pa sa uz put pital kolko su. Skoro 1100kn, Contice ili GY su 1500, nisu normalni. Vjerojatno cu iduci tjedan u Brezice po Save.. |
Citiraj:
Nema potrebe da mjenjaš u dinare, samo plaćaj karticom i to je to. |
Citiraj:
215/60r16 Sava Eskimo HP2 - 531 kn Dunlop SP WinterSport 5 - 820 kn 215/55r17 Sava Eskimo HP2 - 872 kn Dunlop SP WinterSport 5 - 1140 kn Conti TS850 - 1197kn Usput, jučer sam napokon uhvatio 20 minuta vremena i skoknuo do AR i bacio oko na novog S-Crossa (najjeftinijeg) i kako nemaju u osnovnom paketu mogućnost AWD pogona (a i malo sam sumnjičav prema tim malim turbo motorima) mislim da ću ipak ubosti osnovnu Vitaru (opet najjeftinju :) ) ali s AWD pogonom... i da, oba imaju gume 215/60r16 :D |
Dečkovi, uzeo bi si ENC ali nemogu nigdje naci di iz kupiti?
Koliko čitam na njihovoj stranici trebao bi otici na naplatnu kućicu ( zadar 2 kod mene) i tamo napravim ugovor?!? To bude odma gotovo ili se čeka? |
Uzmi to dok jos ima. Dobra kombinacija za razumnu lovu. Ta 4x4 Vitara je 100kg laksa od mog SXa sa istim motorom. Nemre bit lose..
Meni su u meduvremenu rekli da auto ide ranije u porizvodnju i da ce bit do kraja ovog mj.. Prosli tjedan je gdica iz ARa zabrijala da bi mogao doc danas ili sutra i totalno mi je pokvarila dan kad je danas rekla 10-15 dana. Sad imaju samo benzince na lageru. |
Citiraj:
|
Zgodnički je auto ta Vitara. Ima ih hrpa po gradu. Prvo ih skužim po tome kaj su im xenonke ljubičaste. :D
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Dva najskuplja paketa imaju LED glavna svijetla ..
|
Ima li gdje u Osijeku i okolici koliko-toliko pouzdana auto-kuca i slicno za otkup rabljenog i prodaju takoder rabljenih vozila ?
|
Citiraj:
I baš je kul kad je nemaš, dođeš u heinzlovu i čekaš od 1 do pet popodne u redu, dođeš na red i gospođa na šalteru kaže a di vam je potvrda o plaćenoj cestarini:D Citiraj:
|
@jopis
Da, i mislio sam si da je tako nekako. Ugl, dođe ti da za kragnu vataš bivšeg vlasnika a ne tetu koja radi na tome i na bolovanju je :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
A vidim ima milijun tih prodavaca,ima li netko koliko toliko pouzdan jer sam nazalost osuden na to da moram dati sadasnji auto i kes za nesto novije/bolje. |
Pa dobro jel auto izgledao kao da ima 100k ili 400k?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
btw zasto je na vecini shopova stari 850 skuplji od 860? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
TS 850 je provjeren i cijena je takva. |
Citiraj:
|
190000 km godišnje? Zapravo i više jer još nije završila 2016. a ni vozilo vjerovatno nije napravljeno 1.1.2014. To je svaki radni dan 650-700 km. Mene interesuje u kakvom je stanju vozač. :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:34. |