PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

machine88 26.11.2015. 15:15

Što se Legend više ne proizvodi?

MAGARAC 26.11.2015. 15:27

Mozda za EU...

Stari i "novi" su dva skroz razlicta auta.. STari je vise ko brod.

dashko 27.11.2015. 20:52

Fino iznenađenje jutros kad sam u auto uletio, klepili mi radio iz golfa (na parkingu, preko noći jel). Usrećili se za 50kn, a ja da se vozim i slušam kako traktor prede. Mamicu im lopovsku

Apacer ft Bozja 27.11.2015. 20:55

Jesi ostavio otvorena vrata, prozor ili ti je netko i tu štetu napravio razbivši prozor?

dashko 27.11.2015. 20:56

Zaključano sve, vide se na vratima sa unutarnje strane tragovi nekakve gume/štapa kak su pootvarali sa suvozačeve strane. Svi prozori čitavi.

syss 27.11.2015. 21:02

dvojka? :D

dashko 27.11.2015. 21:03

Citiraj:

Autor syss (Post 2859029)
dvojka? :D

Jedna jedina.

syss 27.11.2015. 21:07

pitam jer smo mi kazete uzimali frendu iz auta kad mu se nije dalo ići po ključeve... 4 radijona sam ugradio u taj golf :D

trouble 27.11.2015. 22:40

Cek jos se kradu auto radiji?

Milentije 27.11.2015. 23:22

Sitni drogoši su uvijek aktivni.

syss 28.11.2015. 04:40

Citiraj:

Autor trouble (Post 2859089)
Cek jos se kradu auto radiji?

ma to je bilo prije 10ak godina... više se ne kradu :D

lowrider 28.11.2015. 08:04

Citiraj:

Autor daShko. (Post 2859025)
Zaključano sve, vide se na vratima sa unutarnje strane tragovi nekakve gume/štapa kak su pootvarali sa suvozačeve strane. Svi prozori čitavi.

Napnu gornji okvir auta, otključa, izvadi, zaključa nazad auto (pritisne onaj pipac za zakljčavanje-na nekima na prednjim vratima to nemreš dok su otvorena) i zatvori vrata ko da niš nije bilo

dashko 28.11.2015. 08:35

Citiraj:

Autor lowrider (Post 2859136)
Napnu gornji okvir auta, otključa, izvadi, zaključa nazad auto (pritisne onaj pipac za zakljčavanje-na nekima na prednjim vratima to nemreš dok su otvorena) i zatvori vrata ko da niš nije bilo

Nije to neka znanost, mogao bi ostaviti poruku da mi se jave pa da im dam i daljinski i kutiju za komplet.

rodney 28.11.2015. 10:43

Dakle treba ti jedan novi radio, jedna video kamera (opcionalno, za youtube) i jedna ručna bomba ili potezna mina. :fuming:

zgmmax 28.11.2015. 15:01

Kupio sam Daewoo Tico SX '99 i sada bi trebao izmijeniti kocionu tekucinu i zadnje amortizere, a ne znam di :)
Isto tak bi trebo kupit filter ulja, zraka, goriva i zamijeniti ulje pa bi mi i za to trebala preporuka di sve to obaviti.

I pitanje vezano za gume, gore su M+S gume dal mi onda trebaju i lanci sada ili ne?

EDIT:
Naso na HAKovim stranicama, ne trebam imati lance :)
Citiraj:

Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5 tone podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lanci za snijeg (pripravni za postavljanje na pogonske kotače).

fanATIk 28.11.2015. 15:13

Super su mi kreteni koji se voze po glavnoj cesti i misle da ne moraju dat žmigavac iako ta glavna cesta skreće, jerbo imaju prednost prolaza. Konkretno, Petrova kod skretanja za Kamaufovu. On ide iz smjera istoka i skreće u Kamaufovu bez jebenog žmigavca. Ja išao Petrovom iz smjera zapada i kod Kamaufove imam znak stop jerbo on ima prednost. I vidim auto ide prema meni al ne daje žmigu. Naravno, mislim da nastavlja dalje po Petrovoj i ja pičim kroz to raskrižje. I kripl sam odjednom skrenu i skoro me razvali s volvom xc90 i još se stane derat na mene da je on na glavnoj cesti. Morao sam izać iz auta i popričat s njim. U razgovoru sam mu uz spominjanje bliže rodbine objasnio i pokoje prometno pravilo. Usro se ko grlica pa nije bilo potrebe za fizičkim kontaktom.
Čuku vremena nakon toga, križanje donjih svetica i vukovarske. Ja pičim iz smjera sjevera i skrećem desno u vukovarsku. Imam dvije trake za birat u koju ću se ubacit. Ali tip u pežoiću isto sa svetica iz smjera juga isto skreće na vukovarsku i uvjeren je da je lijeva traka vukovarske namjenjena samo njemu a meni je kakti samo desna dozvoljena. I imbecil me skoro zvekne, valjda je o centimetrima bilo riječ. Ništa njemu ne znači što on sječe moj smjer kretanja, ne, ta traka je njegova.I nakon toga stane iza mene u koloni i trubi i blica. A ništa, ajmo opet van, opet rodbina i objašnjavanje pravila.
:D

Brko 28.11.2015. 15:14

Kod mene ko je daje žmigavac u gradu, jasno mi je da je kmet koji nije iz grada :)

trouble 28.11.2015. 15:32

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2859254)
Super su mi kreteni koji se voze po glavnoj cesti i misle da ne moraju dat žmigavac iako ta glavna cesta skreće, jerbo imaju prednost prolaza. Konkretno, Petrova kod skretanja za Kamaufovu. On ide iz smjera istoka i skreće u Kamaufovu bez jebenog žmigavca. Ja išao Petrovom iz smjera zapada i kod Kamaufove imam znak stop jerbo on ima prednost. I vidim auto ide prema meni al ne daje žmigu. Naravno, mislim da nastavlja dalje po Petrovoj i ja pičim kroz to raskrižje. I kripl sam odjednom skrenu i skoro me razvali s volvom xc90 i još se stane derat na mene da je on na glavnoj cesti. Morao sam izać iz auta i popričat s njim. U razgovoru sam mu uz spominjanje bliže rodbine objasnio i pokoje prometno pravilo. Usro se ko grlica pa nije bilo potrebe za fizičkim kontaktom.
Čuku vremena nakon toga, križanje donjih svetica i vukovarske. Ja pičim iz smjera sjevera i skrećem desno u vukovarsku. Imam dvije trake za birat u koju ću se ubacit. Ali tip u pežoiću isto sa svetica iz smjera juga isto skreće na vukovarsku i uvjeren je da je lijeva traka vukovarske namjenjena samo njemu a meni je kakti samo desna dozvoljena. I imbecil me skoro zvekne, valjda je o centimetrima bilo riječ. Ništa njemu ne znači što on sječe moj smjer kretanja, ne, ta traka je njegova.I nakon toga stane iza mene u koloni i trubi i blica. A ništa, ajmo opet van, opet rodbina i objašnjavanje pravila.

To ti je klasika tamo

bertone 28.11.2015. 15:34

Kad bi bilo kunica piknuo bi ovako nešto i onda me zaboli za ove koji ne daju žmigavce i koji tumače prometna pravila po sistemu "ja znam kamo idem, kaj i drugi to moraju znati" :D

fanATIk 28.11.2015. 15:55

Kajaznam, mislim da je ovo sigurnije rješenje. :D

syss 28.11.2015. 15:56

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2859254)

pa tamo ti je (pogotovo u špici) neko nepisano pravilo ovo šta je on napravio jer inače bi prošlo 3 auta po semaforu... kad uletiš u "svoju" traku onda se raspoređuješ di hoćeš sa kočenjem i ubacivanjem ili niža-gas i preticanjem.

iskreno ja bi ti isto trubio :D

no dobro to nije toliki problem i rijetko se dešava, ali sam spreman i na takve poteze pa pazim, puuuuuuno veći problem je ekipa koja dolazi sa sjevera i ne daje žmigavac da skreće, a ja čekam ko budala nasred križanja da on prođe ravno... e onda ide rodbina, blendanje i vizalno pokazivanje gdje se nalazi ručica žmigavca. zapravo više se ni ne živciram toliko na to nego jednostavno niža-gas i uletim mu u desnu (u koju moram ić) ispred njega bez žmigavca na nož da mora fajn kočnicu stisnu, pa ti mlataraj ručicama i vidi kako je to kad ne znaš ko kamo ide... karma is a bitch isn't it? :D

fanATIk 28.11.2015. 16:10

Znam ja da je to nepisano pravilo. Al ak sam ja dao žmigu, na tebi je da me pustiš da biram u koju ću. Ili se suoči s posljedicama. :D
Da vozim bager, znaš koliko bi me brigalo za njegovo tumačnje prometnih propisa... :D :D :D

syss 28.11.2015. 16:16

zato kažem da pazim na to, pogotovo na bagere :D

ako si dao žmigavac za desno i onda odmah na križanju prebacio na lijevo, naravno da bi te pustio - no question asked ;)

samo to apsolutno nitko ne radi.

buljo 28.11.2015. 17:49

Zato jer u tom slučaju ako postoje dvije trake, prva do tebe je tvoja, druga je za onog iz drugog smjera.

trouble 28.11.2015. 17:54

Citiraj:

Autor bertone (Post 2859259)
Kad bi bilo kunica piknuo bi ovako nešto i onda me zaboli za ove koji ne daju žmigavce i koji tumače prometna pravila po sistemu "ja znam kamo idem, kaj i drugi to moraju znati" :D

Old school 123ka 200D je sasvim dovolja za to....iz iskustva :D

Dottore 28.11.2015. 18:46

W463 300TD 177ks :)

IcyTexx 28.11.2015. 19:07

Citiraj:

Autor buljo (Post 2859300)
Zato jer u tom slučaju ako postoje dvije trake, prva do tebe je tvoja, druga je za onog iz drugog smjera.

Ne?

Nepisano pravilo, ali nemres se tak ponasat jer je bas to - nepisano pravilo.

-----------------

Isto kao sto i ljudi ne znaju skrenut lijevo u svoju traku ovdje:
https://goo.gl/maps/S9PDTuhZusq

I ovdje desno u svoju traku:
https://goo.gl/maps/3co2DZv4DpQ2

Obožavam vidjet im na licima kako se čude jer im ne dam u srednju traku iz njihove unutrašnje.

EDIT:
Stojim sad na raskrižju Zvonimirove i Heinzelove... Na Heinzelovoj postane crveno. 3-4 sec kasnije dolazi žena u BMW-u, usporava na 20-30km/h i mrtvo-hladno prolazi kroz crveno kao što to prolaze policija i hitna sa rotirkama - na taj način. Pa pucao bi po njoj.

bertone 28.11.2015. 19:58

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2859328)
Ne?

I ovdje desno u svoju traku:
https://goo.gl/maps/3co2DZv4DpQ2

Ovo je OK križanje za imati unfal... trauma je blizu :D:D

JC Denton 28.11.2015. 20:52

Citiraj:

Autor trouble (Post 2854215)
Pardon,u tim motorima je u razvoju sudjelovao i Mercedes.

iz 2011:

Taj motor/blok je u razvoju jos od 2002./2003. Tada mercedes jedva da je znao da postoji dizlo u Renaultu, a kamo li taj motor :D Mercedes je u razvoju tog motora sudjelovao tek toliko da je njegovo pola R od razvoja (znači eventualno su se malo "poigrali" s parametrima motora i par popratnih uređaja s obzirom na kakve mjenjače i šasije su ga namjeravali stavljat).

Nije problem u tom motoru (to je izvrstan, štedljiv i trajan motor), problem može biti samo u glavama vlasnika Mercova kad shvate da je to Renaultov motor :D

Ali, treba biti iskren i reći da je u raznim aspektima dizajna Clia IV sudjelovao Mercedes (koliko mi je poznato, u konstrukciji unutrašnjosti radi povećanja kvalitete u odnosu na Clio III), isto kao što su i novi Twingo i Smart ForTwo u svojoj biti isti auti, razvijeni u zajedničkoj suradnji (ako se dobro sjećam, čak su i motori pola-pola - atmo je Smartov, a turbo je Renaultov).

JC Denton 28.11.2015. 21:14

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 2854616)
Ja vozim isto francuza :( C3 2010" 1.4 sa 95 ks i Exclusive opremom ..ne osjećam se poželjno ovdje :D

Nemoj se brinut, to je 14.VTi jel tako? To je motor koji je razvijen u suradnji s BMW-om... tako da i nije loše, to je "BMW u srcu", pravi švabo :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:22.