PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex B.net (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80697)

Thermaltake 10.02.2012. 16:21

Citiraj:

Autor Xenon (Post 2097678)
ha dobro vidjet ćeš kaj će ti frajer reć ... al brijem da nije do toga, aj baš javi

I mene zanima, budem javio.

Kreso st 11.02.2012. 10:48

Kad stupa na snagu ono novo HAKOMovo pravilo da moraju u bilo kojem trenutku isporučivat barem pola deklarirane brzine??

Nešto me zajebavaju iz SZK da speedtest.net nije relevantan i da je praćenjem zaključeno da su odstupanja minimalna i to uglavnom u večernjim satima... (na moju žalbu da ponekad random, doduše najćešće navečer nemogu imat uporabljiv internet >1 mbps i google, youtube i normalne stranice otvara 3 min) i daju mi link na B.net link za mjerenje http://speedtest.bnet.hr koji je isto na speedtest.net serveru. Koja je razlika?

alen.s 11.02.2012. 11:14

Citiraj:

Autor Kreso st (Post 2098098)
Kad stupa na snagu ono novo HAKOMovo pravilo da moraju u bilo kojem trenutku isporučivat barem pola deklarirane brzine??

nažalost neznam ali i mene zanima pa ako netko zna......

Bono 11.02.2012. 11:44

Citiraj:

Nešto me zajebavaju iz SZK da speedtest.net nije relevantan i da je praćenjem zaključeno da su odstupanja minimalna i to uglavnom u večernjim satima... (na moju žalbu da ponekad random, doduše najćešće navečer nemogu imat uporabljiv internet >1 mbps i google, youtube i normalne stranice otvara 3 min) i daju mi link na B.net link za mjerenje http://speedtest.bnet.hr koji je isto na speedtest.net serveru. Koja je razlika?

Daju ti mjerenje koje nije relavantno jer nije pravo mjerenje pristupa Internetu nego prema njihovom serveru unutar mreze. Ciganska posla.

mef 11.02.2012. 12:01

Citiraj:

imaju 6 mjeseci prilagodbe , trebalo bi vrijediti od 1. 7.

ispravak: 4 mjeseca prilagodbe , znaci cca 20. 4. - 1. 5.

domy_os 11.02.2012. 14:15

Thermaltake, to pucanje veze sam i ja imao pa je nestalo samo od sebe. Netko je rekao da su digli novi software na modeme, ne znam. Dok nije bilo riješeno, pomogao je ipconfig /renew ili resetiranje DHCP servisa (oboje možeš izvesti preko batcha pa samo napraviš dvoklik na ikonu i internet opet radi).

Nedavno si me pitao za blokiranje surfanja dok nešto skidaš maksimalnom brzinom. Sad se i meni to pojavilo. Ne znam točno kada i kako, ali skužio sam prilikom skidanja novih AMD drivera da net ne radi dok download ne bude gotov.

Sad mi je mreža ovako napravljena:

cable modem > Linksys u router modu > ostali uređaji

Vratit ću kako je prije bilo pa opet testirati:

cable modem > server > Linksys u access point modu > ostali uređaji (PC, notebook, mobitel,...)

Thermaltake 11.02.2012. 14:25

Ma ja nikad prije nisam imao problema s tim limited connectionom i hoću da tako i bude kao do prije 2 tjedna od kad mi se to počelo dešavat, ne da mi se čekat da se samo od sebe riješi nego hoću da oni to riješe jer nije do mene nego do njih. Znam za renew i resetiranje dhcp-a samo mi se ne da u danu radit po 5-6 puta ovisi kako kad nekad i 2-3 napravim inital scan u routeru i sve je ok onda. Ovo sa brzinom ću im također reć dolaze mi u ponedjeljak napravit "servis". Očito amd ima brze servere pa povlači full brzinu, meni se to dešava često, a najviše me živcira kad skidam po recimo 2Gb fajl pa nemoš surfat po sat vremena dok se ne skine taj fajl niti na msn ni skype. Aha to ti imaš kombinaciju iz njihovog modema + linksys router, a kod mene je samo ovaj njihov smećasti thomson twg850-4.

hash 11.02.2012. 18:19

Citiraj:

Autor Xenon (Post 2091329)
Neću jer vi trolate gluposti zbog toga što se ne znate snać. Bnet vam ne valja zato kaj ne znate pristupit ruteru? Svašta. Ne branim niti jednog operatera al ista stvar bi bila da si npr. na T-Comu. Da ti znaš malo više o mrežnim postavkama ne bi trebao slušat balavca s druge strane.
imaš www.google.com, ako ti defaultna šifra ne prolazi resetiraj na tvorničke postavke, nije istina da ti neće dat šifru, frend je zvao za thompsona njemu su dali, sve ovisi koga dobiš i kako se postaviš, ali za to ti ne treba SZK nego imaš www.google.com
i btw.
probaj sa 192.168.0.1
prazno
prazno

To sve radi dok modem ne povuce njihove postavke, nakon toga se password promjeni i ne mogu vise mjenjat postavke. Kao sto pretpostavljas, izmedju modema koji nije prikljucen na mrezu i kojem mogu mijenjat postavke i modema koji je prikljucen na mrezu ali ne mogu mijenjat postavke cu izabrati ovo drugo.

philips0 12.02.2012. 19:28

Je li tko uspio riješit pitanje predivnog uploada bneta od 0,05mbs!!
Korisnik sam tek 3 mjeseca i ima jedno 15 dana da mi je brzina strašno pala. Download se nekako i da pretrpit (pada do 2mbs, inace bi trebalo biti 16) ali kada upload padne na 0,05 e onda je internet neiskoristiv. Ne dao bog da uhvatim slobodnog vremena navecer za igranje jer nema sanse sa ovakvom vezom.
O pingu da ne govorim, od 30ms pa do 90ms i nikako bolje.

vedran031 12.02.2012. 20:11

Imate li slike na FTV-u?

philips0 12.02.2012. 21:16

ftv?

domy_os 12.02.2012. 21:19

Federalna TV, jedna od bosanskih televizija. :D

Kod mene ima slike.

vedran031 12.02.2012. 21:24

Izgleda da ugase sliku dok traje lud zbunjen normalan

Xenon 12.02.2012. 23:31

Citiraj:

Autor vedran031 (Post 2099256)
Izgleda da ugase sliku dok traje lud zbunjen normalan

to su ona zatamljenja ko za formulu, jel su ti popravili net?

vedran031 13.02.2012. 00:13

Citiraj:

Autor Xenon (Post 2099395)
to su ona zatamljenja ko za formulu, jel su ti popravili net?

Sad je mozda malo bolje al nađe se video na kojem mi vrisne konekcija.

Thermaltake 13.02.2012. 10:45

Evo da javim kao šta sam reko da hoću bio mi je tehničar, promjenio mi je frekvenciju u ruteru pa je nazvao nekog tipa tamo (predpostavljam u centrali koji radi) pa je reko da ima puno šumova čak i sad da ih ima i reko da je ovaj iz centrale poslao mejl ovim dečkima šta idu po kutijama i sređuju te šumove (rasterečuju čvorišta) pa bi mi ovaj tjedan to trebalo bit riješeno. Kaže da se zna to desit kao zbog velike hladnoće da su to ti neki kablovi R nešto zaboravio sam točan broj, mislim čak da sam i ja jednom radio sa tim kablovima, uglavnom ti kablovi imaju čelične kapice gore koje se sa ključem zategnu pa reagiraju na toplo hladno, a da su prije stavljali neke druge da su ti bili odlični i nisu imali tih problema sa toplo-hladno, ja pitam pa zašto sad ne stavite te onda ako su bolji, kaže tip pa puno su skuplji od ovih kao da se štedi :D kažem ja šta b.net nema para ? Tip meni, a gle prije su ti oni štedili na tom sad više baš i ne. Također me pito imaš kakvih problema sa pingom pa sam spomenuo da je jedno vrijeme bio velik prema youtubu i google-u, kaže da je to bilo do njih da su neš skucali tamo pa su jedva riješili kaže "joooooj bilo je zezancije s tim" :D da ako si mjerio recimo u cmd-u da je ping bio ogorman 150 , a da je u biti bio dobar samo da je u cmd-u krivo pokazivalo što vjerujem jer sam ja probao mjerit i na sajtu za testiranje pinga i bio je prema google-u i youtubu-u oko 34-35 šta je normalno. Kaže da su ovi thomsoni twg850-4 od boljih šta imaju, osim šta imaju neki mali problem sa slabim wlanom ( al sam ja to sebi riješio tako da sam prišerafio 32cm antenu 12dbi :D ) i što se tiče onog šta mi povlači full brzinu pa nemogu surfat i msn,skype i takvi programi se za to vrijeme diskonektaju kaže da bi trebalo limitirat sa nečim, meni se to realno ne da netlimiter instalirat i zezat s tim, što manje tih programa to mi je bolje. Eto nadam da će ovo možda nekom u nečemu pomoć i da više neće bit problema.

Xenon 13.02.2012. 15:12

Citiraj:

Autor vedran031 (Post 2099418)
Sad je mozda malo bolje al nađe se video na kojem mi vrisne konekcija.

jel su ti mjenjali ruter?

vedran031 13.02.2012. 15:25

Citiraj:

Autor Xenon (Post 2099749)
jel su ti mjenjali ruter?

Nisu, al kontam si ja dat 60kn da mi zamjene ruter za modem, jer ovaj moj tcw 750 izgleda nepodrzava docsis 3.0

Thermaltake 13.02.2012. 15:27

Citiraj:

Autor vedran031 (Post 2099757)
Nisu, al kontam si ja dat 60kn da mi zamjene ruter za modem, jer ovaj moj tcw 750 izgleda nepodrzava docsis 3.0

Ne podržava ni moj TWG850-4, ne daju još routere koji podržavaju docsis 3.0 to tek kad puste docsis 3.0 će ih počet mjenjat tako su mi bar rekli.

vedran031 13.02.2012. 15:45

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 2099758)
Ne podržava ni moj TWG850-4, ne daju još routere koji podržavaju docsis 3.0 to tek kad puste docsis 3.0 će ih počet mjenjat tako su mi bar rekli.

Pise na njihovoj stranici ...
Tehničke pojedinosti - implementirana EuroDocsis 3.0 tehnologija osigurava kontinuitet pružanja najnaprednijih video, podatkovnih i glasovnih usluga te B.net definira sinonim najbržeg interneta u Hrvatskoj

Thermaltake 13.02.2012. 15:47

Citiraj:

Autor vedran031 (Post 2099770)
Pise na njihovoj stranici ...
Tehničke pojedinosti - implementirana EuroDocsis 3.0 tehnologija osigurava kontinuitet pružanja najnaprednijih video, podatkovnih i glasovnih usluga te B.net definira sinonim najbržeg interneta u Hrvatskoj

Ne znam zašto piše tako, najbolje ih je nazvat pa pitat.

the.elles.d 13.02.2012. 21:36

Pošalji im mail, pa postaj odgovor ovdje - da se svi malo smijemo njihovom izmotavanju :)

Xenon 13.02.2012. 23:54

Citiraj:

Autor vedran031 (Post 2099757)

kaj će ti kad nemaju još te brzine. Moj je isto 2,0

ama82 15.02.2012. 13:16

Raskinuo sam ugovor s bnetom zbog istih problema kao što su tvoji.
Mjesecima su ignorirali moje prigovore o kvaliteti veze. Samo su mi javljali da su sve provjerili i da je sve ok.
Sad ih tužim HAKOM-u jer mi je njihovo povjerenstvo odbilo žalbu i žele mi naplatiti preostale mjesece+naknadu za raskid+modem, to je ukupno preko tisuću kuna.

Znam da jako puno korisnika ima isti problem. Nekoliko ih je već zajedno samnom u tužbi protiv Bnet-a.

Ako hoćeš, pridruži se tužbi, imamo šanse dobiti sav novac od Bnet-a natrag.
Ako ne želiš sudjelovati u tužbi, molim te barem nam daj svoje podatke jer imamo i par korisnika koji neće raskidati ugovor, ali žele da im se veza popravi.

Možeš dati i samo interni Bnet broj, Šifru priključka(stoji na računu, HAKOM-u je to dovoljno)

Tvoj broj ili ime i adresu ćemo navesti u žalbi kao korisnika koji također želi raskid ugovora i povrat novaca ili kao korisnika koji zahtjeva popravljanje smetnji u vezi, tvoja odluka.

Molim te obavijesti me na email, amircandic@gmail.com

Nadam se suradnji.
Hvala i pozdrav,
Amir Čandić, Split.

ama82 15.02.2012. 13:18

Raskinuo sam ugovor s bnetom zbog nerješenih problema.
Mjesecima su ignorirali moje prigovore o kvaliteti veze. Samo su mi javljali da su sve provjerili i da je sve ok.
Sad ih tužim HAKOM-u jer mi je njihovo povjerenstvo odbilo žalbu i žele mi naplatiti preostale mjesece+naknadu za raskid+modem, to je ukupno preko tisuću kuna.

Znam da jako puno korisnika ima isti problem. Nekoliko ih je već zajedno samnom u tužbi protiv Bnet-a.

Ako hoćeš, pridruži se tužbi.
Ako ne želiš sudjelovati u tužbi, molim te barem nam daj svoje podatke jer imamo i par korisnika koji neće raskidati ugovor, ali žele da im se veza popravi.

Možeš dati i samo interni Bnet broj, Šifru priključka(stoji na računu, HAKOM-u je to dovoljno)

Tvoj broj ili ime i adresu ćemo navesti u žalbi kao korisnika koji također želi raskid ugovora i povrat novaca ili kao korisnika koji zahtjeva popravljanje smetnji u vezi, tvoja odluka.

Molim te obavijesti me na email, amircandic@gmail.com

Nadam se suradnji.
Hvala i pozdrav,
Amir Čandić, Split.

vedran031 15.02.2012. 15:00

Split

Obavijest administratora od 16.02.2012. 01:00 do 16.02.2012. 05:00
Područje: Split
Usluga: telefon, internet
Tijekom noći doći će do povremenih prekida usluga radi tehničkih zahvata na mreži. Zahvaljujemo na razumijevanju.

15.02.2012. 14:50

SeOS 22.02.2012. 18:06

Je li netko zna gdje piše o ograničenjima brzine nakon određene količine prometa?
Meni su već od sredine mjeseca ograničili brzinu od 18 do 24h na 2Mbit, kada bi moglo
prestati vrijediti to ograničenje?

Firecracker 22.02.2012. 18:24

Citiraj:

Autor SeOS (Post 2107174)
Je li netko zna gdje piše o ograničenjima brzine nakon određene količine prometa?
Meni su već od sredine mjeseca ograničili brzinu od 18 do 24h na 2Mbit, kada bi moglo

Lol pa ti downloadaj internet :D Zar je moguće da si skinia 200GB u pola mjeseca?!

BSA<AK-47> 22.02.2012. 18:26

ako se ne varam, mora skinuti 320+ da bi mu smanjili...
nakon 200 i kusur šalju "opomenu"....
sa tom brzinom buš bio do kraja kalendarskog mjeseca i onda ti vrate staru....

SeOS 22.02.2012. 18:28

Citiraj:

Autor Firecracker (Post 2107199)
Lol pa ti downloadaj internet :D Zar je moguće da si skinia 200GB u pola mjeseca?!

Ni sam ne vjerujem da sam imao toliko prometa.... :D

BSA<AK-47> 22.02.2012. 18:31

Citiraj:

Autor SeOS (Post 2107211)
Ni sam ne vjerujem da sam imao toliko prometa.... :D

evo ti pa slušaj :D

http://www.bnet.hr/content/search?Se...ton=TRA%C5%BDI

SeOS 22.02.2012. 18:35

Citiraj:

Autor BSA (Post 2107217)

To se traži, hvala!

Thermaltake 22.02.2012. 21:30

Prošlo je tjedan i pol ništa nisu popravili sa brzinom u prošli ponedjeljak mi je bio tehničar i reko je da ima šumova zvao je tipa u centralu koji je to i potvrdio i kao je poslao mejl ovima šta idu po kutijama i sređuju to, reko je da će se ovaj tjedan to riješit (prošlog ponedjeljka) eto nakon tjedan i pol i dalje ništa sutra ću ih opet zvat očito su ovo vrlo neozbiljno shvatili.

Trenutno mi se brzina vrti oko 10Mbps i upload je oko 0.40 imam 20/1.25Mbps paket

EDIT:
Zvao sam ih i znaju za tu moju prijavu, al kaže da oni tu ništa ne mogu da čekaju da ovi šta idu od kutija do kutija srede i nemaju uvid kad će to bit, ne znam šta da radim više (sad mi je oko 14Mbps brzina) osim čekat pošto vidim da nitko neće ništa poduzet, a ja uredno plaćam 50kn to pojačanje ne 40 ni 35, nikako na zelenu granu sa tim b.netom, od 1.7 kad stupi onaj zakon 30% ako bude sličnih problema morat ću poduzet malo strože mjere, jer očito ovako normalno to kod njih ne ide.

Xenon 22.02.2012. 21:48

Citiraj:

Autor SeOS (Post 2107174)

S 01.03 ti se ukida ograničenje, ako opet u 03 mjesecu naraviš isto do kraja mjeseca ista stvar!

WindEmperor 23.02.2012. 22:01

Evo samo jedna zamolba.

Znaci u 11. mjesecu prosle godine sam produzio ugovor i digli su mi brzinu na 16mb (Sprinternet akcija).

Problem je kod uploada, zato sto neznam koliki bi trebao biti. Meni stalno pleše izmedju 0.70 i 0.90 mb/sec. Zar ne bi trebao biti 1.25 jer imam 3D paket.

Zato molim nekog ko je isto na Sprinternet akciji da mi kaze kolika mu je brzina uploada i ako moze uploadati speedtest screenshot. Hvala

sNNooPY 24.02.2012. 12:43

Citiraj:

Autor WindEmperor (Post 2108313)
Evo samo jedna zamolba.

Znaci u 11. mjesecu prosle godine sam produzio ugovor i digli su mi brzinu na 16mb (Sprinternet akcija).

Problem je kod uploada, zato sto neznam koliki bi trebao biti. Meni stalno pleše izmedju 0.70 i 0.90 mb/sec. Zar ne bi trebao biti 1.25 jer imam 3D paket.

Zato molim nekog ko je isto na Sprinternet akciji da mi kaze kolika mu je brzina uploada i ako moze uploadati speedtest screenshot. Hvala

pa naravo da ti "plese" izmedju vrijednosti x i y. nigdje ti ne pise da ces ti dobivati 1.25MBit/s upload.
dobiti ces onoliko koliko dobijes na tom kabelu (i ovisno o kvaliteti i opterecenju istog, dakle broju drugih korisnika).
Nekad ti upload stvarno moze biti blizu 1.2, al ti nekad isto tako moze biti i 0.4 - 0.5

ista stvar ti vrijedi i za download. ja recimo imam maximalno 15.8MBit (sto je super), al nekad navecer kad je "guzva" to ode i do 8-9 i to je full lose jer su brutalno "oversell"-ali mrezu a nemaju kapaciteta.

dobrodosao u svijet KABELSKOG INTERNETA. Tu je rijec o dijeljenoj arhitekturi (vise korisnika na jedan kabel) a ne kao kod npr. xDSLa gdje svatko ima svoju paricu do centrale.

Bono 24.02.2012. 13:31

Eto sad sam kod brata na Bnetu, nesto sto me odusevljava sto svakih 20 minuta pucaju SSH sessioni, da mi je ovako stalno propucao bi se da moram raditi reconnect 10 sessiona svako malo.

Ninaa 25.02.2012. 10:34

problem s bnet-ovim routerom

Dakle, koristim korisničko i lozinku preko škole i nakon što su mi promjenili lozinku više se nemogu spajat na router, samo direktno na komp. Zvala sam Bnet i rekli su mi da mi je router zapamtio staru lozinku i da to moram promjenit u postavkama routera, pokušavala sam promjenit preko routerove stranice ali neuspješno. Jedan router se spaja preko drugog, jedan je Linksys. A oba routera sam dobila od Bnet-a. Zna li itko kako mogu rješit taj problem? Hvalaa :)

Fleks 25.02.2012. 11:10

A gdje je točno zapelo? Jel linksys prihvati novu lozinku ili ne?

Nadam se da si probao restartati oba uređaja (iskljucit iz struje, pa ponovno ukljuciti, sa tim da prvog gasisi modem, pa onda linksys).

Nazovi također 0800 227 638 da ti u Carnetu provjere username i password. Također username ti mora biti u obliku imeprezime@domena.hr.

Ninaa 25.02.2012. 11:17

pa ja upišem novu lozinku al jednostavno neće valjda prihvatiti ju... jesam, probala sam restartirati al ne ide. valja mi korisničko i lozinka, jer kad modem spojim direktno na komp onda mogu na internet, a kad preko routera idem neće...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:16.