![]() |
Evo još malo mbo snimaka
Gigabyte's RYZEN Motherboards Detailed! Ono što mi je zapelo u uho je to da mbo prizvođači kažu da je ovo "mid range" kategorija, a kao high end dolazi kasnije... "Gaming 5" su kod gige bile mbo preko 1200kn kakav je to mid range... |
Citiraj:
Citiraj:
Doduše za Gigabyte me zaboli jer za njihovu ploču se nebi ni sagnuo da je pokupim s poda, a kamoli dao pare :) Budemo vidili prvo cijene MSI/ASRock/Asus. |
Citiraj:
|
U biti me više zanima tvoj način razmišljanja. Tvoje financije me uopće ne zanimaju.
Ono što mi je čudno je što kritiziraš Ryzen, a ne znaš ništa više od ostatka svijeta koji zna jednake informacije iz raznih "leakova", tj. ništa konkretno. Ryzen ti je overhajpan, nije to to, premali su klokovi i da se iščitati da nikako nisi zadovoljan istim, ali ćeš svejedno biti među prvima koji će ga kupiti. Nisu financije, ali riječ na F svakako je. |
Vec mi na qurac ide taj hype. Daj nek ga puste u divljinu konacno :D
|
Citiraj:
|
Istina. Sorry na mojoj znatiželji.
Svi se veselimo tvojoj kupnji među prvima i testovima koje ćeš (nadam se) podijeliti sa nama. |
Citiraj:
Inače na amd socketima su ti msi i as rock bili inferiorni, te je am4 vrijeme da se dokažu. Gigabyte ne voliš, dakle ako unaprijed gledamo najsigurniji ti je onda asus. Osim ako se ovi ne dokažu, dotad će ih mnogi držati pod posebnim povećalom. Ja mislim da će biti OK ako su pravili i dobre x99 mbo |
Citiraj:
AM4 high end će bit oko 2000kn. |
http://www.nabava.net/search.php?q=A...+AMD+990FX+R3+
http://www.nabava.net/search.php?q=Z170+XPOWER+TITANIUM Za usporedbu mbo (featurea i konkretnih modela) je relevantniji 1151 socket nego am3+ Isto vrijedi za procesore |
Pa ja sam u svoje vrijeme dao za asusovu cross IV formulu 1900kn,i to cim je dosla negdje u 5-tom mjesecu 2010. godine,tako da amd high end nisu bile bas jeftine.Sad se za formulu moze ocekivati da bude i blizu 3000kn,kao i intelove top ploce.
Ali kako se ovdje govori,ajmo pricekat da on dode,pa ga onda okrenemo na ražnju. |
Citiraj:
Ako se pojave ploče za crossfire/sli koje će imati dodatne sklopove za multiplikaciju pcie staza, 10Gb mrežu, AC wifi, TB3 i slične bakrače... "Jeftine" će biti vjerojatno one sa A i B serijama čipseta isto kao i Intel B i H serije, no i njihove mogućnosti će vjerojatno biti srezane u odnosu na X seriju(nema ocanja, broj pcie staza, itd). Nisam siguran koliko košta sam čipset od Intela, no zašto misliti da bi AMD sa istim mogućnostima trebao biti toliko jeftiniji? |
OK, kazete gigabyte se pokvario, MSI neznam kakav je danas, ali vidim da ga bas ne preferirate (ja ga pamtim iz pocetka do sredine 2000ih kao nesto najgore.... ah neprezaljeni Abit i Epox :( :(). Sto je uopce ostalo? Asrock i Asus? Jel ima jos tko relevantan? Asus je IMHO debelo precijenjen i u maticnim i u GPUima.
Ja sam recimo sasvim zadovoljan sa ovom Asrokicom pod moj komp. Doduse prvo sam imao slicnu na z68 ali je krepala za manje od god dana, nakon toga dobio ovu preko jamstva...i evo je radi ko urica vec negdje 3-4 godine, ne sjecam se tocno. |
Ponuda MSI ploča za AM3 je blago rečeno katastrofa trenutno, Asrock je u sličnoj poziciji.
To naravno ne znači da će im am4 ploče bit loše. |
Ja sam imao ploče svih brendova ,i jedino su me zezale dvije asusice.Tako da ,teško je tu biti objektivan po tom pitanju.Moraš imati sreće da naletiš na dobru,kao kod auta.
Nema loših brendova ,samo loših ploča!:fiju: |
Evo još malo informacija, pogotovo oko čipseta:
http://www.hardwareluxx.de/index.php...uer-ryzen.html http://www.hardwareluxx.de/index.php...rtalsende.html |
Točno to
http://www.infoworld.com/video/73015...ts-at-ces-2017 Ako nekog zanima da uistinu i posluša info |
Citiraj:
- svi su otključani - moći će se overclockirati "samo" na x370, x300, b350 :care: - x300 novi čipset (itx), dolazi nešto kasnije - cf/sli samo na x370 - dolazi više ryzen modela odmah - doći će "sooner" u Q1, "It will be definitly not the 31st March, when you finish will see RYZEN" Ne da nema negativnih vijesti, nego kako se bliži izlazak postaju sve bolje i bolje Hardwareluxxu dati medalju, švapski portali FTW |
Citiraj:
|
Citiraj:
https://www.protis.hr/products/detai...extreme/117173 :D |
Nije vrag da će ovo bit prvi AMD nakon 3700+ San Diega kojeg ću kupit :D
Vezano za ploče, MSI ni štapom na daljinski. Od svih ploča na testiranju samo bi s njima uvijek imao neki problem. Gigabyte je OK, ASRock je primamljiv cijenom a i daleko su dogurali od trećerazrednog branda. Asus je jedini osgtao na vrhu, i da kod nas su malo precjenjene ali vani im je cijena uporediva s ostalima. Fale mi Abit/DFI/EpoX/Soltek :( |
Citiraj:
Dfi lan party nf4 ultra-d...bebica maja-jos je imam doma u ormaru |
... A ja sam konfu na abitici Kn9s do nedavno drljao, punih 10 godina, dok nisu kondići pocrkavali
|
Asus radi dobre ploce, ali im jr support doslovno nikakav.
Samo iz tog razloga bi isao na Asrock. Njihov support je dosta dobar. |
Kad se vidi ponuda sa cijenama bit ćemo pametniji, nezahvalno je unaprijed govoriti tko će što kupiti
Evo npr. postavlja se i pitanje zašto bi netko koga ne zanima rušenje rekorda u OC, niti CF/SLI išao uopće na X ploče umjesto B350 (pogotovo ove neke malo bolje sa vrm coolerima i ako budu imale nvme podršku i sl.) Inače, meni se čini (prema intelovim ekvivalentima) A320 = H110/H220 B350 = B150/B250 i H170/H270 X300/370 = Z170 |
Ovisno kako ce se zen pokazat ja planiram ici na miniitx/itx.
Hocu slozit neki sff workstation/htpc/aio. |
Citiraj:
Zato i googlah ovo, jer mi je bilo teško vjerovati da bi samo "enthusiast" X chipset imao itx, a ne i low end i mid-range chipseti |
Citiraj:
Da ne budem skroz OffTopic, ja samo šutim i u tišini pratim RyZen hype :D Polaris hype sam presjedio sa zaključkom da ću vjerojatno pričekat refresh (i onda usred hype-a kupio r9 285 za 700kn :D), pa ćemo vidjeti kako će biti sa RyZenom i Vegom :) Doduše, trenutni FX i R9 285 su mi više nego dovoljni za moje potrebe... no kad se kupuje novo, zašto bi se kupovalo prema potrebama? Ipak smo mi geekovi/nerdovi koji kupuju jer je nesto "cool", a ne zato jer im treba :D |
Tako je i meni s asrockom bilo. Svojevremeno, dok sam otljucavao x3 720be su mi poslali 3-4 verzije biosa da bi mi stvar proradila kako treba.
s druge strane asus mi uopce ne odgovara na 2-3 upita vezano za m5a97 evo r2.0 plocu tako da sam na kraju odustao od pokusaja kontaktiranja. Bas su stoka. |
ASUS je poznat po "fantasticnom" supportu.
Ali, imaju najbolje AM3+ ploče. |
Citiraj:
Ovo bi mogao biti povratak na AMD nakon točno 9 godina (siječanj 2008 je bio prelazak na E6750). |
Citiraj:
Sumnjam da je potreban prelazak sa tog proca u neko skoro vrijeme. :) |
Ti suportovi su se baš promijenili ... Asus više nije odavno Asus (ima problema , blago nezadovoljstvo radnika...) , da ne pričamo npr. o laptopima i HP-u i njihovoj podršci to je da se najježiš... (kakvo srozavanje...) točno se osjeti kada tvrtka ne posluje u plusu i loša radna atmosfera se stvori uslijed otpuštanja. Vjerojatno radnici na silu odrade i ono malo što trebaju.
Najtrajniji Gigabyte - bar iz mog iskustva... što mi puno znači, a najbolja marka ploča je danas EVGA npr. http://www.evga.com/products/product...set=Intel+Z270 , ali vragovi iz EVGA-e za sada samo su na Intelu. Preskupo dok dođe do nas , pa nikome ne preporučim nabavku. Inače EVGA ne pravi matične ploče nego za njih ploče pravi Jetway ... normalno sve se diže na višu razinu uz nadoplatu. http://www.jetway.com.tw/jw/motherbo....asp?platid=47 Što se tiče procesora AMD Phenom 925, 945 , 955, 965 su zvijeri od procesora i iza toga je AMD sve naopačke krenuo raditi odustao od AM3-... Sada se vraća na stari put... |
Citiraj:
Iako što se samog proca tiče, da, nemam ga potrebe mjenjat. No kad Ryzen dođe, budemo vidili razne opcije koje se budu nudile. |
Citiraj:
|
Dobra je vijest da će svi biti otkljucani.
Tako se jednom za svagda mogu pokopati oni zaključani i3 i i5. |
Da, za entuzijaste i one koji vole prtljat po hardveru.
Za malog pericu koji kupi komp i koristi ga kakav je, totalno nebitno... Ali je dobro znati :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sto nisu Asus i Asrock ista firma ili u partnerstvu ili tako neki vrag?
Eno kod mene jos uvijek ziv Barton na Abit NF7-S malo OC-an :D A ako predjem na Ryzen, to ce biti povratak nakon sto sam zadnjeg od AMD-a imao Athlon 64 3500+ jos tamo davne 2005-e ako se ne varam (i sve prije toga samo AMD, ukljucujuci 486 DX2/66 :P ). Ali ja jos uvijek cekam postene rivjue, jer opreza nikad dosta ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:11. |