![]() |
Citiraj:
Citiraj:
Nisam nest specijalno ili puno cackao po B310 jer znao sam ih imati po 15-tak komada i to odmah islo u distribuciju dalje, ovaj osta zlu ne trebalo. Koristio sam mf283v kratko i presao na 286 te na B525 i to je dosta za moje potrebe... Pa nisam se logiro u router ufff mjesecima, da nisi se raspisao ni nebi. Izvadio B310 iz ormara i razmisljam, cek malo sta treba sa cime spajati, sim veci psmtr pa trazi adapter za sim :D |
Ja sam vipu reklamirao zašto prvog u mjesecu u 5 ujutro već imam xxx MB prometa po dnevnoj tarifi pa mi nisu znali objasniti :)
Kao mogu se žaliti nakon što platim račun :) Zato restart modema i nema brige. Inače koristim 283V, ali me A1 mreža nešto opako zeza zadnjih mjeseci, spori odaziv, ping varira, puca VPN,... Ne pomaže mi jer radim od kuće radi korone. Pa sam izvukao s ormara rezervni B310 na testiranje, ali ispalo da mi lošije radi. Ne treba mi veća brzina, ali stabilnost je druga priča. |
U kojem slucaju se moze dobiti javna IP adresa na A1?
Na pretplatu s UO, bez UO ili na bonove? Potrebna mi je javna adresa zbog remote pristupa na ruter. |
Provjereno s podrskom, bez UO se moze dobiti javna adresa
|
Ostao mi je Huawei B310. Se može naparviti šta pametno s njime obzirom da ima samo 1 LAN port? Može u njega SIM kartica od HT-a ili teleta?
|
1 LAN port najlakše proširiš s LAN Switch-om (Gb ak i on ima Gigabitnu mrežu)
|
Samo pitam. Router već imam i nije mi potreban još jedan. A jel' mogu druge SIM kartice u njega?
|
Trebalo bi ići, A1 dosad nije zaključavao routere.
|
Za 3 mjeseca trebam produžiti uo za hombox, daju na 24 mj. ruter zte mf286r za 9 kn + 20 kn mjesečno, daju 1 terabajt prometa tako da ti je max brzina do 200 Gb a nakon toga 5 mbps. sve za 185 kn. Tel. besplatan prema a1 mobilnim i svim fixnim linijama. Nije povoljno, dosad sam plaćao 135 kn. Imam 3 homboxa i satelitsku, preskupo, kada bi bio pravi flat ajde ali ovako neće ići.....
Na ova druga dva homboxa cijenu imam na 135 kn, ostali uvjeti isti. Digli cijene! |
Da, ja sam placao 125kn, sad skoro 200 jer necu peoduzit ugovor. Jedva cekam da odem od njih.
|
Citiraj:
165 kn a ne 185 kn |
Pa i prije je bilo routera... digli su cijene, mene isti problem ceka za 4mj. Mislim da cu otkazati ako se u medjuvremenu ne korigiraju sa nekom boljom ponudom.
Sada placam 125kn, zadnji router su mi dali prije 4 godine skoro... ali ajd i onako koristim svoj no u kuci imam zicu 20/2 za 116kn tako da nije mi ovaj njihov internet nesto presudan. edit: vecina pogodnosti i opcija kako popust na mjesecnu naknadu i opcije 1TB za djabe izlazi 30.09.2020. Dakle treba pricekati 9-ti mjesec i novi cjenik. |
Da li je ikako moguće na HUAWEI B310 routeru portforward napraviti na portu 80 na 192.168.8.1 adresi da mu mogu pristupiti remotely? Kada to idem napraviti kaže da adresa nije važeća. Naravno sve to uz DDNS.
|
Cini mi se da Huawei ne dozvoljava otvaranje portova na samom uredjaju
|
Ma mogu ja otvoriti portove na drugim IP adresama. Ali ne mogu na adresi od routera(192.168.8.1:80) promijenio sam i adresu routera da probam tako ali skuzi da je to router i opet izbaci grešku ip adrese.
|
ako hoćeš pristupiti ruteru onda ti je dosta samo ddns adresa, a port 80 je http port od nekakvog uređaja u lokalnoj mreži
|
Uređaj na mreži ce biti playstation 4 i 2 mobitela. Ali imam paket 60gb pa bih trebao nadzor prometa na routeru jer ja necu biti blizu nit spojen na njega. Iskon internet je u pitanju, tak da nema opcije na webu za pratiti promet.
|
Citiraj:
međutim - šta će ti ddns i remote management routera, kad ti ddns neće ništa napraviti? iskon mobile je iza cgnata. npr kod mene je ip 10.150.xxx.xxx i drugo - spajat ćeš ps4 na vezu sa 60gb limitom prometa? to su ti 2 update-a neke igre. |
Citiraj:
Gle. To je 3 tjedna korištenja 4g routera. 60gb ce valjda biti dovoljno ( zato zelim nadzor). Remote management sam vidio na netu da ima b315 il slican, al u ovom nema ta opcija. Moja vanjska adresa je 31.217.xx.xx |
Ako uzmem E5186s-22a, hoće raditi homebox + telefon kako treba na njemu?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Na tom routeru samo ako ima Finski FW onda rade agregacije 2CA a sa ostalim FW radi samo jedna frekvencija tj radi kao obicni cat4 router
|
Pa koliko vidim nebi trebao biti problem staviti fw.
DNA fw sa telefonom radi? Poslano sa mog MI 9 koristeći Tapatalk |
Na svim FW radi telefon
|
Ako bi uspio nabaviti od A1 ruter ZTE MF 286 da li bi uspio dobiti veću brzinu, jel on podržava LTE A ? Pošto na mojoj lokaciji ima 800 MHz i 1800 MHz.
|
Drugi ruter ti nece garantirati vece brzine ako su bazne stanice opterecene.
Uzsmi simicu, stavi u mob i napravi đir - oko kuce, ulice do/preko i tako. Tu ces dobiti dosta ok sliku situacije. Ako su ti na mobitelu bolje brzine onda bi ruterom i dobio ono sto zelis. Prvo testiraj pa po tome kupuj. |
Citiraj:
Ne mislim kupovati, nego od njih nekako izvući zamjenu rutera. |
Kod mene npr., slična situacija kao što si naveo....međutim u većini slučajeva mi radi bolje sama frekva tipa 2700,2100 ili 1800 (ili kombinacija istih) nego kada iste te kombiniram sa 800Mhz.
Ako ti odobre zamjenu ili slično, samo daj nemaš što izgubiti. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
tornja i da su celije za recimo 800MHz i 1800MHz jedna do druge, u tim uvjetima CA uredno radi sto je prijavljeno od vise korisnika na ovom forumu gdje imate sve informacije oko tog modela routera kao i fajlove za fleshanje Elise, upute tj. postupak i druge informacije koje bi vas mogle zanimati. Code:
https://www.lteforum.at/mobilfunk/huawei-e5186-cat6.1013/ po frekvencijama osim ako se ne nabavi ZTE 286 iz slobodne prodaje ali taj i kosta... Isto tako sam CA ponekad ( bar meni na B525 ) pravi probleme da se svako malo mjenja u smislu da skace sa odasiljaca na odasiljac tj. svako malo je druga frekvencija nosioc CA a pokupi dodatno sa druge pa se desava da bas zaglavi na onoj losijoj a ne pokupi sve sa bolje frekvencije. Ako sa LTEInspecteur recimo ukljucim agregaciju svako malo se cuje zvuk kada skace sa jedne celije na drugu, ako ga fixiram na 800MHz pa ukljucim dodatno 1800MHz onda stoji tako jedno vrijeme no ne traje vjecno i onda ode na 1800MHz gdje mi vuce inace oko 40Mbps pa uzme jos oko 80% od 60Mbps sa 800MHz sto je nesto manje nego kada je 800MHz nosioc LTE-A. Nije ni Huawei E5186 sa Elisa fw nesto bolji po tom pitanju, i on se ponasa isto i jedino mozda ako bi vanjskim antenama nekako postigao da ne "skace" ali ako sve stavim na stranu u vezi ovakvih problema da moram birati izmedju agregacije i mogucnosti mjenjanja frekvencija mislim da bi odabir frekvencija ipak bio prisilni izbor jer bar znam na cemu sam i da se nece mjenjati kada ga postimam. Huawei B315 bi bio po tom pitanju mozda najisplativiji modem kome ne treba WiFi AC i 1Gbps LAN portovi i neke ostale manje ili vise bitne znacajke u odnosu na Huawei E5186. |
.
Ima li netko možda ZTE MF286D, taj radi na više frekvencija i cat12 je. Može se ga nabaviti u allegro.pl za nekih 599 zl oko 1100 kn+poštarina. |
Citiraj:
|
.
To je manje nego košta b715 koji je cat9, treba vidjeti i probat. Inače imam b715 i mf286 (obični) kojeg sam uzeo u allegro i instaliran kao ap, dobro radi uz b715. Ovaj mf286 ima jači wifi od b715. |
Zanimljivo ponašanje na A1 boxu kod mene unatrag nekoliko mjeseci. Zbog nekih problema na automatici fiksirao sam u modemu (B310s) frekvencije na 800 i 1800.
Bilo mi dosadno pa sam napravio očitanja parametara iz routera svakih 10 min i spremanje u sqlite bazu. Rezultat, dvaput na dan, ujutro u 01:30 prebacuje frekv. na 800MHz, a u 06:30 na 1800. Točno kao sat :) Tek unatrag nekoliko dana pored ovih prebacivanja očito po nekom scheduleru javljaju se i tijekom dana promjene. Valjda zbog ljetne gužve i nešto sitno većeg opterećenja. Code:
datum_prethodni cell_id_prethodni freq_prethodni datum cell_id freq |
Citiraj:
Da si fixirao bilo gdje onda nebi vise uopce prebacivao. Nemoj brkati prebacivanje frekvencija u LTE-A nacinu rada sa ovime o cemu pises... Dakle, ti mozes fizicki oznaciti 2 kucice sa frekvencijama ali router B310 se spaja samo na jednu jer da je na 2 frekvencije brzina bi ti bila veca a nije. |
A neee, ne govorim ja o LTE-A niti pokušavam uključiti agregacije :)
Samo navodim kako A1 bazna između ostalog prebacuje između te dvije frekvencije i po nekakvom vremenskom schedulingu. Negdje od početka godine totalno se čudno ponaša. Bazna mi je na 300m i modem ima kroz prozor direkt pogled do nje. Nikad je nisam vidio jako opterećenu i brzina je obično blizu full koliko Cat4 modem može. Ali, ova opisana kombinacija je jedina u kojoj radi pristojno. Ako pustim sve na automatiku, imam ove simptome: - random prebacivanje na toj istoj stanici na 3G i nikako natrag dok ručno ne napravim reconnect - random prebacivanje na 2100 MHz na kilometrima udaljenu stanicu koja je usred grada i gužve i nemam pogled do nje i do koje je signal koma. Ovo se događa na oba modema koja imam: B310 i 283V. Netko je nešto zeznuo tu kod mene na A1 jer prethodnih godina nije se tako blesavo ponašalo. Ne vjerujem da je do modema. |
Tebe zapravo muci prebacivanje routera izmedju 3G i 4G signala kada je isti na automatici. U pravilu ako je takva situacija ne trebas nikakve toolse nego samo
u oba routera bilo to mf283 ili b310, staviti na 4G only i to je to.... jos ciscu situaciju bi imao da jednostavno fixiras jednu od te 2 frekvencije tj. onu koja je brza ili kroz cijela 24h manje opterecena i onda si miran s time da na mf283 to ne mozes napraviti, njega mos staviti samo na 4G only a B310 ima tu mogucnost fixiranja. |
Ima tko danas problema s A1? Konkretno, HomeBox? Sinoć je ispao s mreže i otada ne radi. Spoji se uredno, ali protoka nema.
|
Evo planiram uzet Homebox pa me zanima, ako sada mjerim na mobu (S8) jednu brzinu hoće li ta brzina biti i na njihovom routeru MF286R Cat6? Još nešto što sam primjetio da kada mob spojim s usb tetheringom ping je puno manji i stabilniji nego kod wifi hotspota, pretpostavljam da je tako i kod routera lan-wifi?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:50. |