PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Alibaba, AliExpress iskustva? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=258735)

kopija 07.05.2023. 04:25

A zašto ti to ne odgovara?
Da su ti stigli odvojeno postojala bi šansa da ti naplate harač na Super Economy pakete.

Tajl3r 07.05.2023. 10:19

Oce covik sam izabrat ako uzmes par sitnica da se stavi u combine,nebi bila losa opcija kod izabiranja vrste shippinga tako nesto...aliexpress bi to treba uvest ali tesko.
Evo sad gledam od 6 sitnica su mi 5 izkombinirali u 1 gg(sve naruceno isti dan drukciji prodavaci)

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Zeryx 09.05.2023. 09:39

meni su isto upgradeali u combined iako sam narucio samo jednu stvar

kopija 09.05.2023. 09:41

Citiraj:

Autor kopija (Post 3674680)
Astigospe sad sam se usro da to nije sudbina i kod ovog mog.
Dva paketa naručena isti dan stigli a ovaj stoji.

:hitthewal::hitthewal::hitthewal::hitthewal::hitthewal::hitthewal::hitthewal::hitthewal::hitthewal::hitthewal::hitthewal::hitthewal::hitthewal::hitthewal:

Poštovani,

Navedeni paket pod brojem 158271900126127258510000 trenutno nije lociran, te kolege vrše intenzivnu potragu za paketom.

Ukoliko lociramo paket organizirati ćemo dostavu paketa u što kraćem vremenskom roku.

Nažalost, ukoliko paket dobije status da je izgubljen pokrenuti ćemo postupak nadoknade štete prema pošiljatelju.

Kako bi ubrzali proces potrage za paketom molimo Vas opis paketa i ambalaže. Povratnu informaciju pokušati ćemo Vam javiti u što kraćem vremenskom roku.

Unaprijed hvala na razumijevanju, te Vam za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

Jel imao itko takvu situaciju?
Zašto naknada štete prema pošiljatelju a ne prema kupcu?

microsoft66 09.05.2023. 22:32

Prvi put da mi je postar uzeo 2.5 eura za robu koja kosta 0.5 centi..jel to tako inace ili?sta da sam odbio to platit?

OuttaControl 09.05.2023. 22:59

Nista, vratilo bi se nazad.

Thermaltake 11.05.2023. 15:08

Izgubio mi se paket sa EU trackingom i uglavnom prodavac nece vratit novce jer je stiglo u Hrv. i kaze da on nema nista s tim, posta se ograđuje da oni ne uvode u sistem te male pakete jer su to kao paketi za kaslic neka shema. I sad sam izgubio novac, stvar koju sam narucio i vrijeme saljuci posti i prodavacu poruke. Nije neka lova 4 dolara, ali opet...

Ico_Zg 11.05.2023. 15:48

Klasika, Aliexpress Saver Shipping, nitko ne preuzima odgovornost a Aliexpress ne vraća novce..

kopija 11.05.2023. 20:24

Meni se ova gamad iz Overseasa ne javlja već tri dana nakon što su priznali da je paket izgubljen.
50€, tak da mi baš nije svejedno.

quazar912 11.05.2023. 20:59

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 3675478)
Izgubio mi se paket sa EU trackingom i uglavnom prodavac nece vratit novce jer je stiglo u Hrv. i kaze da on nema nista s tim, posta se ograđuje da oni ne uvode u sistem te male pakete jer su to kao paketi za kaslic neka shema. I sad sam izgubio novac, stvar koju sam narucio i vrijeme saljuci posti i prodavacu poruke. Nije neka lova 4 dolara, ali opet...

meni 2x sa cainao shipingom...sad nastojim ne uzimat ako šalju preko njih :kafa:

nepalac 11.05.2023. 21:04

Citiraj:

Autor kopija (Post 3675531)
Meni se ova gamad iz Overseasa ne javlja već tri dana nakon što su priznali da je paket izgubljen.
50€, tak da mi baš nije svejedno.

Zašto bi se tebi javili? Nisi ti vlasnik paketa nego pošiljatelj.
Nemaš ništa s overseasom nego svoj refund trebaš tražiti od sellera.

demetrius 11.05.2023. 21:13

ne cainao ne aliexpress save shipping najbolje ništa ne naručit,pitat kineze ako će pouzeće uvest.,da aljkavi nemarni overseas je kriv i isto tako pošta,paketi su ušli u hrvatsku da nisu je drugo valjda.

kopija 12.05.2023. 06:38

Bacio malo pogled na Aliexpress thread na forum.hr.
Jedna žena kaže da njena mala ima u razredu frendicu kojoj tata radi u HP-u.
Kaže da je mala cijeli razred opskrbila sa kineskim smartwatchevima i bežičnim slušalicama :)
Na to se nadovezao bivši djelatnik HP-a i rekao da hrpa bivših kolega ima profile na Njuškalu pune gorenavedenih gadgeta.
Za skuplje stvarčice samo Aliexpress standard shipping, manja je šansa da "ispadne iz kamiona".

Iako ni to mene nije spasilo :(

Roy 12.05.2023. 09:11

To je tema "Kupovanje na Aliexpressu"?

kopija 12.05.2023. 09:57

Imaju čak i dedicated thread , nemrem se sad sjetit na kojem od ta dva sam pročitao.
A možda sam i sanjao, noćna mora je bila u tom slučaju :)

Roy 12.05.2023. 10:09

Citiraj:

Autor kopija (Post 3675618)
Imaju čak i dedicated thread , nemrem se sad sjetit na kojem od ta dva sam pročitao.
A možda sam i sanjao, noćna mora je bila u tom slučaju :)

A ima ih više glede HPa i problema sa njima te kupovine sa Aliexpressa.

kopija 15.05.2023. 09:41

Kinezi mi četri Aliexpress Saver paketa iskombinirali u jedan Standard Shipping :care:
Sad samo da mi Overseas ne izgubi i taj :D
Gamad mi već po drugi put u dva tjedna šalje generičku odgovor iako im je u sistemu paket naveden kao izgubljen.

Citiraj:

Poštovani,

pretraga je u tijeku te ćemo Vas po primitku povratne informacije o statusu pošiljke kontaktirati.
Rok za rješavanje reklamacije za međunarodne pakete je 60 dana.

Molimo Vas za strpljenje.

Kome da idući ponedjeljak pošaljem prigovor?
Jel HAKOM zadužen za to?

Thermaltake 15.05.2023. 19:35

Skužio sam ako naručim nešto i nema EU tracking nego nešto sa brojevima to obično ocarine, ali kad vidim da je shippano, onda naručim još neku bezveznu stvar koju znam da će ić EU trackingom i obično mi objedine to u jedan paket kojem dodijele ovaj EU tracking, šta je super jer ne platim carinu za ovo šta je imalo običan broj.

zgmmax 16.05.2023. 16:25

kolko je vama paket imao ovakav zadnji status?

2023-05-12 12:45 - Clearing Customs
Import customs clearance complete

8.5 shipano iz Kine, došlo u Mađarsku i evo ne mijenja se već 2 radna dana status

kopija 16.05.2023. 17:08

Mislim da te vikend zeznuo. Meni Standard paketi u prosjeku idu dalje dva dana nakon "clearing customs".

Ovak nešt je razlog za brigu :D

demetrius 17.05.2023. 20:55

Citiraj:

Autor kopija (Post 3676389)
Mislim da te vikend zeznuo. Meni Standard paketi u prosjeku idu dalje dva dana nakon "clearing customs".

Ovak nešt je razlog za brigu :D

tako i meni,isti taj čudni tracking number od 20 brojki,što sad čekamo da se paket mrdne??

zgmmax 17.05.2023. 21:20

I dalje se nije pomaklo :/

Doktor-X 18.05.2023. 01:19

Citiraj:

Autor Doktor-X (Post 3672784)
Ekipa pitanje, što odabrati:
cainiao super economy (4.21$)
Ili
Aliexpress saver shipping (6.17$)
Da naši ne naplate dodatne namete?
Sam proizvod košta 1.69$

Citiraj:

Autor Doktor-X (Post 3673315)
Danas kinez poslao paket, HU su zadnje znamenke, a sad budemo vidjeli hoće li hp ili overseas dovesti i bude li potrebno "harač" platiti

Stigao paket, dostavio HP, odabrao saver shipping, platio dodatno nisam ništa tako da to je ok, od sad sve tako, imam još dva paketa u dolasku, jedan je u Hrvatskoj poslan unutar onog vChoice

ICT Avatar 18.05.2023. 07:23

Opet udar na male pakete
https://www.index.hr/mobile/vijesti/...jesti_ostalo_m

nepalac 18.05.2023. 07:45

Tak nebitno, ionako to sve stiže nama preko Mađe i ostalih kineskih ispostava po eu...
Kinezi uvijek nađu način.

kopija 18.05.2023. 08:55

Citiraj:

Autor demetrius (Post 3676620)
tako i meni,isti taj čudni tracking number od 20 brojki,što sad čekamo da se paket mrdne??

Daj nabaci input od parcelsapp.com za taj broj da dekodiramo status.

Citiraj:

potrošači u EU mogu biti sigurni da su plaćene sve pristojbe i da je njihova kupnja sigurna i u skladu s ekološkim, sigurnosnim i etičkim standardima EU. Očekuje se da će novi, prilagođeni režim e-trgovine donijeti dodatne carinske prihode u iznosu od milijarde eura godišnje.
Hehe, treba prazne riznice napuniti, a raji prodat ekoeko spiku.

demetrius 18.05.2023. 19:45

https://global.cainiao.com/newDetail...herMailNoList=

kopija 19.05.2023. 04:20

Citiraj:

Autor demetrius (Post 3676798)

Loše izgleda ali netreba gubiti nadu.
Bitno je da je Standard shipping, s njim ti je garantiran uspjeh kad otvoriš dispute.
Samo treba biti strpljiv i kad prođe rok puknuti dispute.

micadov88 19.05.2023. 12:29

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3676385)
kolko je vama paket imao ovakav zadnji status?

2023-05-12 12:45 - Clearing Customs
Import customs clearance complete

8.5 shipano iz Kine, došlo u Mađarsku i evo ne mijenja se već 2 radna dana status

Imao sam sličnu situaciju ove godine - paket se pomaknuo iz Mađarske tek nakon 27 dana.
Čak i trenutno imam jedan paket s istom porukom od 08.05 (znači stoji već 11 dana) nakon kaj je došao do Mađarske - "Import customs clearance complete"

xlr 19.05.2023. 14:24

Nisam narucivao sto godina sa Alije pa samo sheram info - naruceno 7.5, stiglo 19.5 preko madjarske/overseasa bez dodatnih davanja.

3 odvojena paketica vrijednosti nekoliko $. Nisam imao pojma koju stavku odabrati pa sam isao na najjeftinije ako se ne varam:

Aliexpress selection super economy global,
Aliexpress saver shipping,
Cainiao super economy global.

Vidim dosta pricate o dostavama pa vam ovo mozda bude od pomoci.

demetrius 19.05.2023. 20:42

Citiraj:

Autor kopija (Post 3676846)
Loše izgleda ali netreba gubiti nadu.
Bitno je da je Standard shipping, s njim ti je garantiran uspjeh kad otvoriš dispute.
Samo treba biti strpljiv i kad prođe rok puknuti dispute.

Nadamo se da će nam doć itemi,zašto je zapelo??baš ono što najviše očekujem/o tozo g1 earbudse oni zapnu i bluetooth dongle ko zna di je on piše stigo u rijeku,seller jev poslo item za 4 dana ne dan iza plaćanja.

prvi put ta kobasica od 20 slova za tracking uvjek je bio ua broj.

zgmmax 19.05.2023. 22:20

Meni se promijenio status nakon 6 dana

Out for delivery
Received by local delivery company

okarm 19.05.2023. 22:55

Citiraj:

Autor demetrius (Post 3677020)

meni je cesto takav tracking kad kombiniraju posiljke. uvijek je sve doslo s OE

kopija 20.05.2023. 05:01

Citiraj:

Autor demetrius (Post 3677020)
Nadamo se da će nam doć itemi,zašto je zapelo??baš ono što najviše očekujem/o tozo g1 earbudse oni zapnu i bluetooth dongle ko zna di je on piše stigo u rijeku,seller jev poslo item za 4 dana ne dan iza plaćanja.

Kobasica je najbolja metoda shippinga, to je aliexpress standard shipping putem Overseasa koji tracka pošiljku do tvojih vrata

Tracking broj koji završava s "ua" se dostavlja HP-om i prati pošiljku samo do sladišta HP-a, ako poštar izgubi/zadrži za sebe pošiljku nemožeš ostvariti refund. A to se često događa.

Za skuplje stvari uvijek izaberi Standard shipping.

dinos3 21.05.2023. 15:37

Citiraj:

Autor kopija (Post 3677042)
Kobasica je najbolja metoda shippinga, to je aliexpress standard shipping putem Overseasa koji tracka pošiljku do tvojih vrata

Tracking broj koji završava s "ua" se dostavlja HP-om i prati pošiljku samo do sladišta HP-a, ako poštar izgubi/zadrži za sebe pošiljku nemožeš ostvariti refund. A to se često događa.

Za skuplje stvari uvijek izaberi Standard shipping.

Upravo to se meni dogodilo. UA tracking broj. Došao paket u hrv prije mjesec dana i od tad mu ni traga ni glasa, javio se pošti kažu:
Citiraj:

nastavno na Vaš upit koji ste nam dostavili dana 25. travnja 2023. godine putem web – obrasca, obavještavamo Vas kako je predmetna pošiljka „obična“ pošiljka sa prefiksom U iz Europske unije. Takve pošiljke ne evidentiraju se kao knjižene pošiljke u poštanskom sustavu te nismo u mogućnosti provjeriti status istih.

Nadalje, nakon što pošiljke pristignu u Republiku Hrvatsku iste odmah budu usmjerene prema adresi primatelja te se uručuju ubacivanjem u kućni kovčežić. Ukoliko iste ne mogu biti uručene na navedeni način, ostavlja se Obavijest o prispijeću pošiljke te se predaju na isporuku u poštanski ured.

Ujedno napominjemo da je poštanska pošiljka vlasništvo pošiljatelja sve dok nije uručena primatelju ili drugoj ovlaštenoj osobi.
Nitko mi nije uručio paket a bome ni obavijest/papirić u sandučić.
Otvorio disput na aliexpresu, ali kad sam pročitao tu u temi da to ne prolazi povukao sam ga.
Jedino dobro je to sto je paket bio vrijedan 2$, neke kopče za haubu koje sam na kraju i našao pa mi ne trebaju.

Thermaltake 21.05.2023. 20:31

Istu stvar su i meni napisali, ustvari copy-paste. Nisam puno izgubio euro i pol, ali znači krenulo je sa krađom ili jednostavno imaju previše tih paketića pa bacaju u smeće ili neki kontejner pa si kasnije otvaraju i dijele tamo u pošti međusobno kome šta treba, nebi me čudilo.

Tajl3r 21.05.2023. 20:53

Kradu cekam vec 10 dana se nije maklo UA isto .

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

zgmmax 21.05.2023. 21:05

Jel ih se može prijaviti muriji?

Okupit ekipu pa sa pričom izaći u novine

nepalac 21.05.2023. 21:23

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 3677273)
Jel ih se može prijaviti muriji?

Zbog čega? :)
Krađu nečega što ni ne znaš da li su oni ukrali, niti možeš dokazati da je to uopće poslano, a i ono najbitnije - taj paket nije tvoje vlasništvo.
Ako je paket i ukran, ukran je trgovcu s aliexpressa, pa ne znam kako misliš prijavit krađu tuđeg paketa?
Citiraj:

Ujedno napominjemo da je poštanska pošiljka vlasništvo pošiljatelja sve dok nije uručena primatelju ili drugoj ovlaštenoj osobi.
Kupujte od provjerenih sellera i provjerenim metodama slanja.
Po meni je ludost da aliexpress ne priznaje dispute za određene načine slanja paketa kako neki kažu, ne mogu to potvrditi jer sam samo par puta dizao dispute i uvijek dobio pare nazad, ali to je bilo davno.

Ico_Zg 21.05.2023. 23:34

Nažalost u posljednjih godinu dana mnoge stvari su se na Aliexpressu promjenile u korist sellera, sada i u disputu često trže da se roba vrati natrag u Kinu...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:04.