![]() |
Kupujem novi mob, i izmedju ostalog gledam i s4, ali gdje god sam ga imao priliku uzivo koristit, u izbornicima je bio prisutan lag.
Jel to jos uvijek problem ili je rijeseno nekim updateom? Ima li s4 jos nekih boljki? Kako stoji sa pregrijavanjem? (to sam cuo da je problem) Vidim i da verzija sa snapdragonom 800 dolazi uskoro...pa ne znam dal se mozda isplati pricekat na tu verziju jos neko vrijeme, i ako imate bilo kakve predodzbe o cijeni? Zanima me isto Note 3, kada bi mogli spustit cijenu malo? Trenutno je Note 3 na njuskalu ~4500, S4 se nadje i za ~3200 (novi s garom) Placao bi mob kesom, 99% bi ga na njuskalu uzeo, Note 3 mi se puno vise svidja ali jednostavno ne vjerujem da opravdava 50% vecu cijenu od S4... |
Citiraj:
I pripadajuci XDA topic vezan uz isto... http://forum.xda-developers.com/show...6610&page=1265 O "sluzbenom" xxugmj9 od stranice 1255 |
Jel može tko pojasniti ovo oko Knox warranty void situacije? Ako sam skužio, novi ROMovi koji imaju Knox imaju neki novi trigger koji se aktivira, i kojeg je nemoguće maknuti kad se flasha custom ROM ili stock ROM starijeg datuma!? A aktivirani trigger znači gubitak garancije. Jesam li u pravu?
|
tako je. Zasada ga ne mogu nikako disableati.
|
Dakle, kako sad stvari stoje, ako konačno stigne 4.3 za Note2, neće se moći rootati, a da se ne izgubi garancija zauvijek!? Super.
I ne znam baš puno o Knoxu. Onako laički, čini mi se da se radi o nekoj zaštiti sustava koja će raditi samo u nekim zemljama i za neke sustave nedostupne većini korisnika, od koje ja ne vidim nikakve praktične koristi...Dakle to je sve samo da se još više kotrolira situacija i ograniči root!? Android na Samsungu koji postaje iOS? |
Kad smo LAcy i ja pričali pred koji mjesec kak android lagano poprima značajke iOS-a, bilo je dušebrižnika koji su sipali drvlje i kamenje. Ovo sada više i ne izgleda tako daleko, jelda? :D
OK, ovo je samsung za sada, a pitanje je vremena kad će i svi ostali... |
Po deseti put. Nema veze sa Androidom kao OS-om. Imaš ostale proizvođače ako ti se politika ovih najpopularnijih ne sviđa. Ako Samsung hoće, može napraviti "Kindle fire", njihovo je pravo.
|
Kao da je Samsung jedini proizvođač Android mobitela :D
Iako, ne vidim zašto bi iša rootat Samsung... ako hoćeš stock rom uzmeš Nexusa ili nekog kineza, a opet na sve te androide možeš instalirati sve aplikacije i bez marketa... Što mene najviše smeta kod Androida nije Samsung, HTC ili neki drugi proizvođač mobitela nego Google ;) |
Onda makneš sve appove od googlea i to je to :)
|
Citiraj:
Ne moraš ih toliko braniti... a i nismo svi ovce. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Lista nebuloznih poteza rapidno raste. Naročito posljednjih mjeseci. |
Pa od Android 4.1 postoji mogucnost da se sistemske aplikacije onemoguce u Apps izborniku (znaci Hangouts, Google+...). Ak je problem zbog tih par 10-ak MB, onda prodajte taj mob sa tih 200 MB storagea za aplikacije i uronite u 2013. godinu.
A Samsung trenutno ima veze Androidom kao i Srbija sa izlazom na Jadran... |
Spremaju se mnoge stvari u skorijoj budućnosti
http://www.androidbeat.com/2013/11/s...k-phones-2015/ EDIT: S5 dolazi sa 16MP ISOCELL fotićem http://www.gforgames.com/gadgets/sam...-camera-39446/ |
Citiraj:
|
Jao ljudi, koje su Galaxy S4 i Galaxy Note 3 motorne pile! Kakav mrtvi ajfon, više ga ne razmatram ni pod razno. Jučer sam se igrao s njima u T-Centru i totalno se zaljubio. Čudi me samo to što je moj Galaxy Note 1 u onim stvarima koje najčešće koristim jednako brz kao i Galaxy Note 3 (radio sam na licu mjesta side by side comparison), pa osim nabrijanih specki za mene prave primjetne razlike nema. KOJE RAZOČAFAKINGRANJE!
Good job Samsung! |
4.3 za Note2 je očito blizu. Navodno servisi stavljaju finalnu verziju.
http://www.sammobile.com/2013/11/09/...commence-soon/ U opisima i na screenshotovima ni traga zanimljivim featurima sa Note3. Ne kaže ništa ni za Knox. S obzirom na poteze posljednjih mjeseci, ja ne očekujem da će Note2 službeno dobiti Air Command i druge bitne Note3 S-pen feature...Nadam se da će dev community to pokriti. Inače, S-Pen i cijeli taj sustav je po meni najbolje što je Samsung ikad napravio. I, barem za mene, najkorisniji feature smartphone/tableta nakon TSa. S-Note aplikacija je jako dobra (osim ružnih skinova). Zato je posebno jadno kad tu kvalitetu pojedu glupe poslovne odluke bez brige za korisnike. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ni meni :D Ljudima se može ne sviđati veličina ajfona, neki dijelovi hardwarea, sofware, odnosno zatvorenost, cijena itd. ali nitko ne može reći da je loš uređaj :D hehe
|
Prijatelj skinija 4.3 za s4, 15min screen on i 6.5h od punjenja - 53% baterije :D
|
Stavio 4.3. za S4. Donja lijeva tipka, ispod opcije "postavke", sada nudi i opciju "upute", koja se nakon aktivacije automatski ugasi. Neki bug?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Stavio 4.3 na S3, odlično, zasad nemam zamjerki, a i ipak su dotjerali malo izgled za razliku od 4.1.2. Taman male promjene, trenutan osjećaj kao da imam novi uređaj, ali fluidnost je više manje ista.
|
Takodjer na 4.3 (ne official) + yank kernel. Mob je brzi i fluidniji nego ikad do sad, jako sam zadovoljan sto se toga tice.. Mogli su eventualno napraviti nesto bolje vizualne promjene, tipa kamera ko u s4, ikone, itd.. No zato posluzi Wanam xposed pomocu kojeg se moze vizualno promjeniti dosta toga.. Baterija traje nesto krace nego na 4.2.2 / 4.1.2 koliko ja primjetim ali ionako punim svaki dan, tako da nist novoga...
|
Kako mogu preusmjerit pozive sa svog Samsunga SII Plus ( i9105P ) na drugi mob? Nemogu nikako naci opciju preusmjeravanje poziva.
:fala: |
Citiraj:
Ili reci na kojoj si mrezi, ili nazovi sluzbu za korisnike i trazi ih kod za preusmjeravanje poziva. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
tu opciju sam putem izbornika imal na svim mobitelima koje sam koristio. |
Citiraj:
I ja je imam na HTCu. Mozda je ima cak u opcijama telefona/imenika. |
Zna je biti na onom SMS toolkitu ili kak se zove sa SIM kartice operatera. Obično menu opcija u mobitelima niš ne dela nego samo pošalji generic "kod" od operatera. Ako je mob kupljen kod nekog operatera obično sigurno ima sve to podešeno na samog operatera.
Anyway, Jedno i drugo rade istu stvar. |
Citiraj:
Na mobu gledam video, surfam, čitam mejlove, šaljem poruke i zovem. Ništa od toga nije osjetno/primjetno brže i bolje na novim uređajima, dakle upgrade nema smisla. :goodnite: |
Jeste vidjeli S4 Zoom? Jedan od najružnijih mobova uopće. :D
http://img34.imagevenue.com/loc466/t..._122_466lo.jpg :lol2: Mislim stvarno, zar nisu naučili od prvog primjerka da ga nitko neće kupovati, osim kolekcionara? Mob loše leži u ruci - isprobao sam ga, i jednostavno ne mogu odati dojmu da je to Samsung mogao napraviti. Jedina dobra stvar u toj priči je kotač na samoj optici za fino izoštravanje, sve drugo je - koma. A što se manualnog načina rada tiče - on ni ne postoji - taj M ne služi ničemu. Trebali su se malo više potruditi i staviti 20Mpix kao Xperia Z1. |
Ja nemam niš protiv takve kombinacije, dapače. Neka ga naprave tipa S4 sa Snapdragon 800 i ja ga kupujem (ali neka srede kak spada kameru jer nisam zadovoljan sa kvaltetom ove prošle).
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Peace of mind vrijedi svake novce, a za jezgre i fičere me skroz zaboli prostata. |
Zato uzmeš Nokiu pa vidiš kako specifikacije na papiru uopće nisu bitne jer je bolji u svemu od Zamzunga :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:01. |