PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   OpenWrt i DD-WRT firmware tutorial za Gigaset Sx763 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=227002)

Blagus 21.02.2019. 15:58

Citiraj:

Autor D/G (Post 3279248)
:( ...izgleda da nitko nema na svom PC , niti ima link na net-u koji još radi za skinut taj secondary_bootloader.img ...

Sve je još uvijek na istom mjestu na Google Codeu. Ovdje skineš zip: https://code.google.com/archive/p/sx...default/source

Otpakiraš, bootloader za OpenWrt se nalazi u: trunk/secondary-uboot/secondary_boot.img

D/G 21.02.2019. 16:43

:care: Hvala !

dakle ovaj prvi od svih što sam bio prikupio .. (nije čudo da nisam znao koji je pravi).

secondary_boot.img .......... 65 487

preflash_bootloader.img ..... 65 483
secondary_boot.img .......... 64 886
bootcode.img ................ 64 882
bootcode_a.img .............. 64 886

silver_tip 21.02.2019. 17:06

@D/G

Ne kuzim kompliciranje ? :wtf:

secondary_bootloader.img imas u svakom bulidu za skinuti zajedno sa fw

Code:

https://dd-wrt.com/support/other-downloads/?path=betas%2F2013%2F02-11-2013-r20675%2Fgigaset_sx763%2F
Jedno sto pise: preflash_bootloader.img pa te mozda buni...

Ako ti se zblesa, kreni od ovog bulida sto sam ti linkao i fleshaj sa uImage.bin iz secondary bootloaderaa ne kroz menu routera.

D/G 22.02.2019. 12:26

Zahvaljujem na pomoći, ubacio sam r29974 sa DD-WRT i sve je OK.
Zezao me kod flešanja taj r20675 , ali mislim da nije do njega bilo već do browsera :( tj sa Edge nije htio već samo žmirkao a sa FF sam morao ugasiti add-blok i prošlo je.

silver_tip 22.02.2019. 12:37

Citiraj:

Autor D/G (Post 3279559)
ubacio sam r29974 sa DD-WRT i sve je OK.

Samo na izgled.., mislim sve radi ok i cini se da je ok dok ne uzmes 2 routera i krenes otvarat tabove u jednom i drugom sa razlicitim fw.

Sve noviji bulidi iz 2015 koje sam isprobavao i nadalje imaju odredjeni delay kod otvaranja tabova sa postavkama u routeru, logiranje na isti je
sporije itd... 2014 godinu jos nisam pregledao dali ima neki "normalni" bulid a r20675 je zadnji koji zasigurno mogu reci da se sve otvara trenutno/munjevito i brzo bez delay-a.

D/G 22.02.2019. 12:51

Najviše muke sam imao da dobijem konekt na ruter , a i sad kad je već flešan zapinje pa moram par puta ponoviti dok ne dobijem web sučelje dd-wrt .. mora biti nešto do moje mrežne kartice , drajvera ili win10..
Ako bude potrebe za više mac adresa lako se ponovi flash na r20675.

silver_tip 22.02.2019. 17:21

Kako mi fixna ne ide preko 22Mbps eto jos uvjek je taj sx763 zadovoljavajuci izbor, koristim ih 4 sveukupno no nakon puno
eksperimentiranja sa raznim bulidima i s obzirom da nista novo meni bitno se ne nalazi u novijima verzijama sve sam ih ipak vratio na r20675.

Desavalo se da prodje par dana i ne mogu se konektat na router dok ga ne ugasim pa upalim, mreza radi OK i sve stima, svi se
spajaju uredno ali dobit ga u brosweru bez gasenja - nemoguca misija a kad i dobijem ga, onda taj vrazji delay.

Prezime 22.02.2019. 22:22

Citiraj:

Autor D/G (Post 3279568)
Najviše muke sam imao da dobijem konekt na ruter , a i sad kad je već flešan zapinje pa moram par puta ponoviti dok ne dobijem web sučelje dd-wrt .. mora biti nešto do moje mrežne kartice , drajvera ili win10..

Kako mozes u ista drugo sumLJat dok je Win10 u igri? ;)

D/G 23.02.2019. 09:24

Ne sumnjam ja u Microsoft već u to što sam na win10 pogasio dosta toga meni nepotrebnog pa tako i u network postavkama adaptera itd.

Inače mi PC LAN normalno radi sa kućnim Zyxel ruterom..
Kad ulovim vremena za provjeru Siemensa javim rezultat.

zwizard1 30.04.2019. 15:31

Da li se može napraviti da portovi 2,3,4 budu svaki svoja mreža . Dakle na LAN 1 dovedem od glavnog rutera koji je daje adrese od 192.168.1.2-250 , a onda iz LAN 2 ide 192.168.2.1-250, LAN 3 192.168.3.1-250..... iz svakog bi išao u switch pa dalje u mrežu ....i naravno da ima izlaz na net .
Trenutno je gore ddwrt

Nikky 30.04.2019. 15:44

Vjerojatno može samo treba pripaziti da NAT / Routing bude dobro postavljen.
Nisi naveo važan detalj, koliko ukupno klijenata misliš opsluživati.
Govorim zato da ne ispadne taj SX preslabašan za to.

zwizard1 30.04.2019. 15:51

Ma pitao sam okvirno da li može. Trebao bi na jednom mjestu jedno 3 računala dići , ali problem je wifi koji bi stavio opet u poseban dio IP i još da preko DHPC-a dijeli adrese mobitelima. Ali u jednom periodu ima preko 100 ljudi i kad se svi nakače mobitelima mislim da bi to sve otišlo u 3 čoška. Mislim da mališa to ne bi mogao odraditi .
Edit ako je bitno....
Brzina ISP-a je 50Mb ali bi limitirao na 10MB

Ovo sam pronašao pa ću probati .

Nikky 30.04.2019. 16:19

Možda ti ne treba toliko "grupa", ali više korisnog dobiješ limitiranjem pojedinog klijenta i skraćivanjem Lease time za pojedini DHCP Server na cca 15 - 30 min.
Ovo drugo mnogi zaborave napraviti za lokacije sa većom fluktacijom ljudi i onda se čude ko pura dreku zašto "ništa ne radi" nakon x vremena.

jp_rv 30.04.2019. 19:54

Citiraj:

Autor zwizard1 (Post 3297608)
Ma pitao sam okvirno da li može. Trebao bi na jednom mjestu jedno 3 računala dići , ali problem je wifi koji bi stavio opet u poseban dio IP i još da preko DHPC-a dijeli adrese mobitelima. Ali u jednom periodu ima preko 100 ljudi i kad se svi nakače mobitelima mislim da bi to sve otišlo u 3 čoška. Mislim da mališa to ne bi mogao odraditi .
Edit ako je bitno....
Brzina ISP-a je 50Mb ali bi limitirao na 10MB

100 korisnika ni wifiju? na siemensu? :stoopid:
da si rekao 10, ajde još nekako...

rutiranje će ti sx uredno odraditi, iako ako dodaš QoS (osobito sqm), to će ga vjerojatno lagano ubit. za male pare imaš moderne routere koji uredno vrte openwrt, sa puno više rama i bržim procesorom.

sx bi trebao bit sposoban rutirat 50mbita, ali nemoj očekivati previše od njega.

jp_rv 11.06.2019. 21:06

ako je netko probao - dal je ovaj dinosaur sposoban rutirat 100mbit net? nemam priručno di probat, a nemam ni sx pri ruci. net linija bi trebala bit ili 100/20, ili 100/50mbita.

Blagus 15.06.2019. 19:00

Citiraj:

Autor jp_rv (Post 3310048)
ako je netko probao - dal je ovaj dinosaur sposoban rutirat 100mbit net? nemam priručno di probat, a nemam ni sx pri ruci. net linija bi trebala bit ili 100/20, ili 100/50mbita.

Sumnjam. I noviji Lantiq SoC-ovi (XRX200) se bore sa rutiranjem 50+ Mbps-a na OpenWrtu, premda se to polako popravlja sa novim patchevima, a kamoli ne bi Danube koji je dizajniran za ADSL2+ (teoretski max. 24 Mbps).

jp_rv 15.06.2019. 20:41

tnx.
a to sam i pretpostavio, ali htio pitat nevertheless.

treba mi nešto "provjereno" sa openwrt-om da stavim između mikrotika od providera i mog mikrotik ap-a, jer će bit bačeno u uredu jedne zgrade i neću imat pristup tome van radnog vremena dotičnog ureda...
čari wifi linka. :beer:

frezer 15.07.2019. 08:21

Imam jedan SX763 i htio bih ubaciti dd-wrt ili open-wrt. Koji je više user friendly? Koristio bih ga u "Client mode", ako je moguće.

Problem mi je da nemogu ubaciti secondary bootloader jer mi u firmware upgrade piše ovo:"Since your device is managed by central maintenance the local firmware update is not supported", i naravno, nemam nikakvu drugu opciju. Kako da ovo riješim? Firmwer u njemu je: 4.3.52.11.310

EDIT: Nekako uspio. Treba offline napraviti Factory reset da se dobije opcija uploada firmwera.

Ubacio Open wrt ali nema wirelessa. Valjda ova verzija ne podržava. Tražićemo neki stariji build.

domis 15.07.2019. 13:11

na openwrt je wireless defaultno ugašen

frezer 15.07.2019. 13:30

Citiraj:

Autor domis (Post 3320194)
na openwrt je wireless defaultno ugašen

Tako je, ali nigdje nema nikakve opcije za wireless.

Pokušavam sad staviti dd wrt iz failsafe, ali više ništa ne prolazi.

Ag008 15.07.2019. 13:39

Meni je na OpwenWRT-u wifi radio bez problema. Stavi neku verziju iz 2017. ili iz ove teme

frezer 19.07.2019. 17:04

Evo nekako uspio utrpati dd-wrt. Sve radi.
Problem bio to što je na lan-u bio drugi subnet koji se ni nakon flashanja nije mijenjao što mi je čudno totalno. Prolazio bi mi samo openwrt i to onaj u kojem nema wirelessa. Njega bih uredno otvorio na 192.168.1.1. Našao rješenje u temi na stranici 58.
Uglavnom, na dd-wrt je defaultno uključen wifi, ulogirao se mobitelom(morao unijeti lozinku koju sam stavio prije jedno 20 raznih flashova), napravio "factory reset" i sad sve radi. Trebam još skužiti kako postaviti "client mode".

Nikky 19.07.2019. 17:29

Probaj ali mi se čini da ćeš se nagnjaviti za wifi client mode na dd-wrt - u,
na openwrt to ide lakše.

Trebaš dodati / napraviti dodatni virtualni wifi a nagradno pitanje (šta je bolje tj. šta radi) je koji od ta 2 wifi interface postaviti kao client a koji kao AP.

frezer 19.07.2019. 18:45

Probaćemo. Ustvari, meni treba samo da se wirelessom povežem na postojeću mrežu i koristio bih samo lan-ove na siemensu. Ništa se nebi wifijem spajalo na njega.
Po tutorijalu na dd-wrt wiki piše da može samo wifi i lan trebaju biti na odvojenom subnetu.
Namjera je slijedeća: trenutno, na poslu- cnc stroj, zbog neimanja žične mraže, koristim 2 Fritzboxa 7050. Jedan spojen žično na mrežu (base), drugi postavljen kao repeater i na njega računalo spojeno lan-om + pokoji mobitel. Već godinama radi bez greške. U životu nisam vidio stabilnije rutere. Nikad nije bilo potrebe za intervencijom. Ali, brzina je samo 27mbita zbog repeater moda. Sad bih ja probao sa siemensom kao clientom pa da dobijem 54mbita.
Zbunjuje me ovo što wifi i lan moraju imati različit subnet. Hoću li moći vidjeti ostala računala u mreži?
Ovi sadašnji ruteri su oba na fiksnim adresama i istom subnetu
kao i ostatak mreže. Volio bih i ovoga staviti u isti subnet pa da se "vidimo".

Mislim, ništa od ovoga mi nije potrebno i dovoljno mi je i 27 mbita. A i imam opreme da bih sve mogao povezati sa N standardom ili powerlineom, ali to mi je prejednostavno:) Gušt mi mučiti se sa ovim starudijama a i nešto se nauči.
Nastavljamo u ponedjeljak...

Nikky 19.07.2019. 18:54

Zašto jednostavno kad može komplicirano :D
Sad kad si rekao namjenu, dušu dalo za PowerLine, dovoljno i oni jeftiniji / stariji 100 MB.

Ako po uputi mora biti različit subnet moglo bi biti frke, trebaš dodati route kako bi se svi međusobno vidili.

silver_tip 19.07.2019. 22:20

Citiraj:

Autor frezer (Post 3321804)
Probaćemo. Ustvari, meni treba samo da se wirelessom povežem na postojeću mrežu i koristio bih samo lan-ove na siemensu. Po tutorijalu na dd-wrt wiki piše da može samo wifi i lan trebaju biti na odvojenom subnetu.

Naravno da ne, ne znam sta tocno gledas ali krivo gledas.. ne treba ti nikakvi dodatni virtualni wifi niti razliciti subneti. Trebas Client Bridge a kako si
nasao na strani 58 zbrku sa subnetima kod flasha sto sam piskarao tako ces i naci doslovce "slikovnicu" koju sam negdje u topicu okacio za Client Bridge.
Citiraj:

drugi postavljen kao repeater i na njega računalo spojeno lan-om + pokoji mobitel.

Znaci ako izbacimo mobitel tj. WiFi pristup sa mobitelom i trebamo samo LAN-ove onda je Client Bridge gdje se router ( sx ) spaja na postojecu WiFi mrezu i "salje sve" na LAN portove
Citiraj:

Zbunjuje me ovo što wifi i lan moraju imati različit subnet. Hoću li moći vidjeti ostala računala u mreži?

Ponavljam, ne moraju, gledas krivi tutorial. SX-u stavljas prvu slobodnu fixnu IP adresu postojece mreze,
DHCP je iskljucen a ostalo vidi tutorial i sve sto je "preko LAN-a nakaceno" na SX vidi komplet cjelu mrezu i sam Gateway.
Za bas silu, ako trebas i mobitele ( WiFi ) spajati., na jedan lan port SX-a stavis taj Fritzbox u AP mod sa isto fixnom IP adresom u istom subnetu naravno iskljucenim DHCP i voila... imas sve.

frezer 20.07.2019. 10:09

Da, razumio. Zahvaljujem na objašnjenju. Gledao sam tutorijal od client moda, a zapravo trebam taj Client Bridge.
Mobitele nisam ni mislio spajati na sx. Oni su već okačeni na ap(fritzbox base).
Na sx idu: 1 računalo, freenas i ponekad nekome od kolega treba reinstalirati komp/laptop.

EDIT: Danas sve iskonfigurirao. Radi sve za 5. I "client", i "client bridge".
Čak i u client modu mogu pristupati drugim računalima iako su na drugom subnetu. Naravno, nisu vidljivi pod "mreža", ali utipkavanjem ip adresa, uredno dođem do njih. Hvala svima na pomoći.

KaljuginQE 15.08.2019. 07:25

OpenWrt i DD WRT firmware tutorial za Gigaset Sx763

Есть роутер c поднятым VPN, чем больше забит канал, тем чаще отваливается VPN причем, судя по всему не по вине роутера. Да и скорость с VPN на порядок ниже, чем с авторизатором. В общем, надоело это все конкретно, хочется запустить авторизатор на самом роутере и радоваться жизни. Если зашить DD-WRT/OpenWrt по мануалам я еще могу то вот собрать/настроить/запустить на нем авторизатор я не смогу, потому как консоль для меня по большей части это глухие дебри. Может здесь есть кто юзает OpenWRT и поможет мне разжевать это все ?

Nikky 15.08.2019. 10:54

Try it with english, this topic is specific to Siemens SX763 with OpenWRT or DD-WRT firmware.
If you are looking for help on another device then this topic is not the place for it.
If it is a Siemens SX763 it is a rather old device and there is no hw capability for some heavy VPN.

Blagus 15.08.2019. 14:31

Citiraj:

Autor KaljuginQE (Post 3329358)
Есть роутер c поднятым VPN, чем больше забит канал, тем чаще отваливается VPN причем, судя по всему не по вине роутера. Да и скорость с VPN на порядок ниже, чем с авторизатором. В общем, надоело это все конкретно, хочется запустить авторизатор на самом роутере и радоваться жизни. Если зашить DD-WRT/OpenWrt по мануалам я еще могу то вот собрать/настроить/запустить на нем авторизатор я не смогу, потому как консоль для меня по большей части это глухие дебри. Может здесь есть кто юзает OpenWRT и поможет мне разжевать это все ?

Ета тема для Siemens SX763. Перейти на официальный OpenWrt форум: https://forum.openwrt.org

This is the thread for Siemens SX763. Go to the official OpenWrt forum: https://forum.openwrt.org

jp_rv 26.08.2019. 20:17

danas sam probao osposobit jedan stari (možda najstariji kojeg imam) sx763 , dignuo sam ga iz mrtvih sa jednom starom verzijom openwrt-a (12.09). niti jedna novija nije prolazila (išao sam od 18.x do 14, uopće nakon uploada ne "klikne" relej). onda sam probao sysupgrade kroz luci, i ubio ga. samo ta jedna verzija 12.09 radi, a nemam pojma odakle sam ju skinuo.

poanta je - namijenio sam ga da bude kod frenda i rutira njegovu kućnu mrežu na moj izlaz na net, ali imam problem - ako je dolazna linija uštekana u njegov virtualni wan port prije nego upalim router - router svim klijentima koji su na njegovim lan portovima proslijedi ip adrese od moje mreže, a routeru se ne može pristupiti. ako samo upalim router, čekam da se smiri, i onda uštekam wan port - onda je sve ok, njegovi klijenti dobiju ip adrese iz subneta koji je podešen na siemensu, i svi mogu na net kad uštekam kabel u wan port. ali ako ga takvog rebootam ili ugasim/upalim, banana. radi on, ali ne rutira, već glumi switch i moju dolaznu mrežu širi dalje.

neka ideja, ili neki link na noviju verziju openwrt-a koja radi?

snake29o3 19.09.2019. 09:31

Iskopao sam svoj stari SX763 pa rekoh idem ga flashati jer ne znam više ni koje je dd-wrt na njemu.
Znam da mi je prije uspijevalo flashanje, ali sada više nikako.
Imam verziju iz 2012 godine koja najbolje radi... skinuo sam i Windowse XP i Firefox 10, i to instalirano u Virtualboxu.
Postavim mrežu kako i piše, uštekam u LAN4... upalim router sa reset tipkom... i dobijem Failsafe UI... odaberem uIMage.bin i pokrenem.
Nakon nekog vremena mi izbaci da downloadam neki file... i skine to... i ostavim dalje router.
Nakon nekih 5 min se čuje u njemu klik... i on se boota... svjetle tipke Line, LAN4 i WLAN i to je to...
NE mogu više na adresu 192.168.1.1, ne pinga ju, nema ni wireless mreže... ništa...
Probao paliti gasiti, ništa... on se boota, ali ne mogu do njega...
Probao više puta flashati i uvjek isto...

Na novijim OS-ovima ne mogu uopće flashati, jedino preko VirtualBoxa.
Probao sam i druge verzije koje su tu preporučene flashati, ali uvijek isto...

Gdje bi mogao biti problem?

frezer 19.09.2019. 10:36

Ako si nekad prije mijenjao IP adresu na lan-u, ona ostaje čak i nakon flashanja. Failsafe je uvijek na 192.168.1.1. Mene je to izludilo. Ja sam riješio problem preko wlan-a.

snake29o3 19.09.2019. 11:34

Vjerojatno je prije promjenjena IP adresa al ne znam koja je.

Probao sam sve ono po pitanju subneta kako pise na stranici 58, i stavio verziju koja je tamo na linku.

I fora je u tome sto meni flash prodjd, vidim da se bootao, wlan svjetli, ali uopce ne vidim wireless mrezu da mogu promjeniti subnet.

Probao sam flash preko portova 1 i 4, uvijek isto.

Sent from my GM1913 using Tapatalk

EDIT:
Uspio sam doći do web sučelja... ipak sam iskopao u papirima IP adresu.
Problem što nije radio wireless je taj jer je bio uključen Turbo Mode 40MHz - to je valjda 108 MBps
Kad sam vratio na 20MHz sve je proradilo...

E sad pitanje, kako upogoniti 108MBps?

zuco1989 31.03.2020. 07:34

Primary Bootloader

Citiraj:

Autor Maki1908 (Post 2233736)
Za one koji uspiju ubit ruter, evo kako ga ponovo oživiti.

1. Prvo je potrebno spojiti ruter preko serijskog kabla te uci u UART mode. Detaljnije na http://wiki.openwrt.org/toh/gigaset/sx76x

VAŽNO:
U programu za serijsku komunikaciju nemojte zaboravit iskljucit Hardware flow control, a ukljuciti Software flow control
jer nećete moci slati keypress ili file-ove ruteru. (Ako vrtite GNU/Linux preporucam cutecom)

2. Nakon ulaska u UART mode, poslati ruteru u-boot.asc
Ja sam naišao na dvije verzije u-boot.asc

[1] S wiki.openwrt
http://downloads.openwrt.org/snapsho...ng166_ramboot/
[2] I google.code
https://sx76x-openwrt-danube.googlec...unk/u-boot.asc

Imao sam problem s prvom [1] httpd preko kojeg se kasnije ubacuje allparts.img je jednostavno odbijao primit file do kraja.
S drugom [2] je bilo sve ok.

Za transfer protocol ja sam koristio "Plain" jer xmodem, ymodem i zmodem nisu ni pocimali prebacivat file.

3. Kad se prebacivanje u-boot.asc završi httpd ce se automatski pokrenuti i server se nalazi na 192.168.0.119
Tu sad treba ubaciti openwrt-lantiq-danube-GIGASX76X-allparts.image
[3] opet google.code
https://sx76x-openwrt-danube.googlec...allparts.image

4. Nakon što se uspješno prebaci ...allparts.img (vidi se preko serijske konzole) ruter ce ponovno uci u UART mode.
Sad opet treba poslati u-boot.asc kako bi se ubaceni ...allparts.img mogao bootati.
Nakon sto u-boot.asc prebacite automatski ce se pocet bootat ...allparts.img.

5. Kad se wrt digne do kraja treba se preko telnet-a spojiti na 192.168.1.1
promjenit lozinku s passwd, da se omoguci ssh.
Zatim prebaciti originalni primary[4] i secondary[5] bootloader s scp-om u /tmp/
[4] Originalni primary
ftp://dl.solcon.nl/pub/fiber/siemens...imary_boot.img
[5] Modificirani secondary s httpd za ubacivanje .imga
https://sx76x-openwrt-danube.googlec...ndary_boot.img

6. Nakon toga se treba spojiti s ssh-om i dd-at bootlodere u flash.
dd if=/tmp/primary_boot.img of=/dev/mtdblock0
pa,
dd if=/tmp/secondary_boot.img of=/dev/mtdblock2

7. Sad treba ugasiti na prekidač ruter, a prije toga maknuti kratkospojnike da ne uđe u UART mode.
Postavit statičku ip adresu i na 192.168.1.1 se nalazi gui za ubacivanje wrt imga, osnovni ili voip ili ddwrt :)

Ja sam uspio u jednom trenutku ubiti oba bootloadera i flash memoriju...

@Delboy sry na gnjavazi preko IRC-a
i puno hvala na pomoći :)
:chears:

Evo link za potrebne file-ove jer i sam sam bio u problemu i jedino pomocu drugog rutera sam uspio dump-at primary bootloader i napravit recovery.

znaci pratite upute od Makia jedina razlika je kod mene bila da secondary bootloader sam vratio s komandom dd if=/tmp/secondary_boot.img of=/dev/mtdblock1.

Unutra je i lede firmware od Delboy-a koji po meni radi solidno, napravio sam repeater plus realyd tako da mi je sva mreza na istom gatewayu

https://mega.nz/file/M5dmBSyB#Gk_Bo5...bsQyxmFTEufhlk

zwizard1 27.04.2020. 09:09

Može pomoć...
Imao sam višak jednog fritza 3370 i upucao openwrt u njega .
Problem je da ne ide na internet , a internet mi treba da pokrenem luci web interface jer po defaultu nije instaliran .

Mreža radi na sva 4 porta i uređaji preko portova imaju izlaz na net ali on neće .
Radio sam po ovom uputstvu .
E sad pristup preko putty a radi , radi i spajanje preko winscp dakle mogu editirati ili ručno puknuti instalaciju hmmm samo što skinuti jer ne pronalazim luci web interface ovdje .

U svakom slučaju šaljem config od networka da netko vidi zašto ne želi sa opkg update da se poveže na net ...

Conf:
config interface 'loopback'
option ifname 'lo'
option proto 'static'
option ipaddr '127.0.0.1'
option netmask '255.0.0.0'

config globals 'globals'
option ula_prefix 'fdf9:ce2c:xxyy::/48'

config atm-bridge 'atm'
option vpi '1'
option vci '32'
option encaps 'llc'
option payload 'bridged'
option nameprefix 'dsl'

config dsl 'dsl'
option annex 'b'
option tone 'av'

config interface 'lan'
option type 'bridge'
option ifname 'eth0.1'
option proto 'static'
option ipaddr '192.168.88.111'
option netmask '255.255.255.0'
option ip6assign '60'

config device 'lan_eth0_1_dev'
option name 'eth0.1'
option macaddr '9C:C7:A6:XX:XX:yy'

config interface 'wan'
option ifname 'dsl0'
option proto 'pppoe'
option username 'username'
option password 'password'
option ipv6 '1'

config device 'wan_dsl0_dev'
option name 'dsl0'
option macaddr '9C:C7:yy:xx:xx:f5'

config interface 'wan6'
option ifname '@wan'
option proto 'dhcpv6'

config switch
option name 'switch0'
option reset '1'
option enable_vlan '1'

config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '1'
option ports '0 1 2 4 6t'

Nikky 27.04.2020. 09:48

Jeli sada imaš neki drugi router sa kojim možeš na internet ?
Ako imaš možeš preko njega povući sa neta šta ti fali.

Nisi naveo kakva ti je trenutna konelcija, koji operater, ...
Ako je ADSL od HT Tcom onda su ti poviše pogrešni VPI i VCI, dođe 0 i 33.
Ako je VDSL onda ne znam kako dođe napamet.

Možeš privremeno promijeniti ip adresu fritza da bude u istom nizu kao trenutni router, pucam napamet 192.168.1.111,
samo nađi gdje se definira DHCP Server pa ga privremeno ugasi.
Spojiš Lan kabelom Lan sa fritza na Lan trenutnog routera.

Još nešto, provjeri točno koja hw platforma je taj fritz 3370,
nisam siguran da ovo sa linka odgovara,
ako nisam pogriješio google kaže da je to lantiq/xrx200 platforma ...
prvo šta je google izbacio > https://mirror.0x.sg/lede/snapshots/...lantiq/xrx200/

Blagus 27.04.2020. 10:07

Prvo skini 19.07 release, ne snapshot, pa ćeš imati LuCI.
Ako si na ADSL-u, trebaš postaviti ispravan VPI/VCI. Za VDSL, kod konfiguracije WAN-a za interface koristiš dsl0.VLAN. Npr. ako si na HT-u, interface je dsl0.1203

Kod mene Fritz 7362 s OpenWrt-om radi savršeno na taj način. Koristim Cloudflareove 1.1.1.1 i 1.0.0.1 DNS-ove umjesto HT-ovih.
Code:

config interface 'wan'
    option proto 'pppoe'
    option username 'USERNAME@htnet-dsl'
    option ifname 'dsl0.1203'
    option peerdns '0'
    option password 'PASSWORD'
    list dns '1.1.1.1'
    list dns '1.0.0.1'
    option ac 'HTdsl'
    option host_uniq '0000164C'
    option ipv6 'auto'

zwizard1 27.04.2020. 13:38

Citiraj:

Autor Blagus (Post 3400717)
Prvo skini 19.07 release, ne snapshot, pa ćeš imati LuCI.
Ako si na ADSL-u, trebaš postaviti ispravan VPI/VCI. Za VDSL, kod konfiguracije WAN-a za interface koristiš dsl0.VLAN. Npr. ako si na HT-u, interface je dsl0.1203

Kod mene Fritz 7362 s OpenWrt-om radi savršeno na taj način. Koristim Cloudflareove 1.1.1.1 i 1.0.0.1 DNS-ove umjesto HT-ovih.
Code:

config interface 'wan'
    option proto 'pppoe'
    option username 'USERNAME@htnet-dsl'
    option ifname 'dsl0.1203'
    option peerdns '0'
    option password 'PASSWORD'
    list dns '1.1.1.1'
    list dns '1.0.0.1'
    option ac 'HTdsl'
    option host_uniq '0000164C'
    option ipv6 'auto'

Tooooo radi sa verzijom 19.07 . Kako nisam naletio na to prije ...
Hvala i nikky i blagusu.

zwizard1 27.04.2020. 15:35

E rano sam se ponadao ...puca mi ruter kad se spojim sa wifijem

Mon Apr 27 15:32:03 2020 kern.info kernel: [ 27.941124] br-lan: port 2(wlan0) entered blocking state
Mon Apr 27 15:32:03 2020 kern.info kernel: [ 27.945934] br-lan: port 2(wlan0) entered forwarding state

????

Što bi moglo biti u pitanju ?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:30.