![]() |
iskreno nemam pojma :stoopid:
ali meni služi kao drugi mobitel, pa ga ne koristim kao primarni uređaj tako da mi nije važno njegov hardver toliko... bilo mi je bitnije da ima noviji android, jer sa 5.1 nemreš niš |
Citiraj:
Cisto da sam sebi odgovorim i mozda pomognem nekome s istim problemom. Kreirao novi Account i dodao na mob. Pustio sync za sve, morao naravno vecinu rucno prebaciti (kontakti, kalendar na primjer) ali nakon micanja starog accounta sa moba - nista posebno se nije desilo. Youtube je trazio stari account pa sam just in case rebootao mob. Nakon toga sve 5, nikakvih losih nuspojava. |
Ekipa...jel imao tko problema sa exportom Aegis baze na Samsung uredajima? Na M31s ne mogu exportirat bazu samo se pojavi bijeli ekran i to je to. Na Xiaomi sljaka. Restirao sam app al opet isto.
|
Jel to ona prva opcija, automatic back up u predefinirani folder? Kad upalis tu opciju mora ti otvoriti file manager da mu dozvolis u koji folder da spremi. Da te ne zeza file manager?
Long shot, mozes probati wipe data od samsungovog stock file managera. Mislim da ti nece pomoci instalacija alternativnog managera, po defaultu otvara stock file manager zbog permissiona koje moras dati. Mozes probati, ali kod mene na pixelu eto ne da, mora stock. Nisam probao, vidim ima i opcija cloud back upa... Probao? Isto? |
Citiraj:
Zbrisao i sa Samsung File Managera i sa CX File Managera kojeg primarno koristim. Radi se o opciji Export the Vault. Mogu u Google Auth. exportirat - to sljaka da pokaze onaj kod. Al cini se da kod pokusaja exporta nemoze file browser otvorit kak spada. Imam backup sa Xiaomi-a ali je ovo sranje jer mi je Samsung primarni uredaj....Xiaomi je stari mob sa potrganim ekranom kojeg sam iskoristio samo da testiram prebacivanje racuna. Ovaj Cloud backup isto ne sljaka. Ukljuceni je al kad sam Xiaomi resetirao pokusao sam importirat iz backupa iz clouda i - niente. Svida mi se app al ovo je krucijalno i mora sljakat. Preporuke alternative? Ne mora biti free. |
Aha oke, export nisam koristio ali vidim radi na istu shemu - pali file manager. Ja sam inace na Aegisu koristio taj backup, pa on sejva u folder i to posaljem na NAS ili drugi uredjaj. Onda obrisem backup i ugasim opciju u Aegisu. Izgleda da cijelo vrijeme "krivo" backupiram bazu :)
Ne bih znao za alternativu, ja sam stari prebjeg s Authyja, a prije toga Google Auth (on je bas koma, nikakav backup, nista). Malo cudno da ne dize file manager, ne znam sto bi jos tu moglo biti problem. |
Google auth se automatski backupira na Google cloud. Logiras se na drugom uredjaju i sve je tamo. E sad, koliko je vjerovati Googlu je druga stvar :D
|
Eh toga nije bilo u ono vrijeme :)
|
U koje vrijeme?! Prije Googlea? :D
Sent from my motorola edge plus (2022) using Tapatalk |
Prije jedno 5+ godina barem. Pamtim taj app kao bazicni UI i svega par settingsa. Apsolutno nista drugo. Vidim da je cloud backup dosao tek prije godinu dana, svaka cast ekipi koja je izdrzala dotle ;)
|
Nisam ga koristio do relativno nedavno i nisam se neugodno iznenadio kad sam skužio da je dovoljno samo instalirati app na drugom uređaju :)
Google Auth bas testirao sa krsenjem Xiaomi-a. Sljaka. So...Google it is - zasad :lol2:
|
Citiraj:
|
Ma super je Google. Pouzdan, dok ne ukine uslugu :D
Citiraj:
Bas radi toga se ne volim oslanjat na Google. Al ok zasad radi Ok, backup i restore sljaka pouzdano a ostalo mi je trenutno nebitno. |
Mozda bi mogao sloziti na guglu par tokena za npr NAS i gmail, sve sto mi treba da izvucem Aegis backup jednom ako bas jako jako zapnem. Tnx za info, znaci auth vise nije drek, moze proci!
|
Vidim sad da su mi se aplikacije, facebook, instagram, ina i wapp, updateali sami od sebe, a auto update mi je isključen.
U pitanju je samsung, imate li vi takvih iskustava da vam se aplikacije same updateaju? https://i.ibb.co/3zs39bS/Screenshot-...Play-Store.jpg |
Citiraj:
Jesi li probao ovako? https://i.ibb.co/Qf9brmx/Screenshot-...Play-Store.jpg |
Nop, iskljucen i tu i u settingsima od play storea... jedan od updatea je u 1.30 a ja bio u dubokom snu onda, znaci nije ni misclick...
Samsung store auto update su isto iskljuceni |
|
Citiraj:
EDIT: Pokrenulo se ali je sad stalo na ovom djelu: |
"adguard" Private DNS problem
Na HT mrezi mi je pred nekidan prestao radit privatni dns "dns.adguard-dns.com" (bivsi dns.adguard.com).
Kako ga osposobit, jer mi je do prestanka rada uredno filtrirao vecinu reklama? Jel na drugim mrezama radi? Edit: stvar je do moje kucne WiFi mreze. Na HT 4G uredno radi... |
Na bonbonu vidim razliku, izgleda da kod mene radi
Tu sam probao, pored par provjerenih sajtova gdje ima bannera https://d3ward.github.io/toolz/adblock |
Sad sam ponovno probao i radi mi uredno na 4G mrezi, ali ne na mom kucnom WiFi-u...
HT-optika -> ONT -> Speedport Smart3 (iskljucen WiFi) -> Tp Link Archer-ax10 sa ukljucenim WiFi-om. U kojem je dijelu najvjeroatnije moj problem? Edit: trebam se prebacit na drugi forum, jer ovo nema veze s ovim forumom... Edit1: da dovrsim pricu; gasenje i paljenje TP-Linka rijesilo ovaj moj banalni problem :lol2: |
Citiraj:
|
Briši! Trebalo u ios, ne android
|
Da li postoji kvalitetna aplikacija za Android koja bi blokirala spam pozive? Pokušao sam sa TrueCaller-om ali aplikacija je bloatana, UI je šaka u oko, nije nenametljiva kao niti intuitivna. Gomila nepotrebnih opcija. Treba mi silent block poznatih spamera, poziva od +882 i slično.
|
dali postoji ikakav nacin za forcat Light Theme u Whatsapp bussiness ap.
znaci mob mi je namjesten na dark, ali u samoj app zelim light. ne reagira. jedino ako promjenim globalno u settingsima od moba sto mi je koma. Signal i Viber normalno mjenjaju u svojem settingsu dark/light. whatsapp nece :-(. imam isti problem i sa app od booking.com-a, ali nju malo koristim pa mi nije problem. hvala. |
Evo probao i meni radi al' nije business WhatsApp. Prijavi im bug.
i ocekujem da ti radi. do mob moba je. mene samo zanima dali postoji ikakav nacin za forsat to.
|
Dečki, danas sam skoro razvalio mob u zid i to zbog googla.
Naime hitno trebam poslati SMS i otvorim jedinu sms app koju imam na mobu a zove se SMS i kaj me dočeka, login u google te pitanje da li želim sherat svoju sliku i ime sa ljudima preko SMS-a. Naravno da ne želim ali to govno od googla me ne pušta niti u postavke bez logina. Skinem drugi app random a taj pak mi ne da da ga otvorim osim ako ne namjestim da je ta app default. Opet smeće neko. Ugl jel postoji neki app za SMS a da radi onako "glupo" ko na starim 3310-kama? Thx P.S. Možda sam fulao temu, ne znam di bi ovo pitao |
Citiraj:
Jesi se upitao da nije problem u tebi? Ako nisi se htio prijaviti u "SMS" app ne vidim gdje je problem da postavis drugi SMS app kao default? |
Probaj QUIK, fork starog QKSMS. Preuzeo ga je neki amater u programiranju, ali ne izgleda loše.
https://github.com/octoshrimpy/quik |
Super, probam hvala!
Citiraj:
|
Pozdrav ekipa
Uzeo sam android multimediju za auto (android 13) i gore na tabletu bi htio deinstalirati neke aplikacije, no niti se mogu deinstalirati, niti onemoguciti Radi se ocito o sistemskim aplikacijama za slike, muziku To bi htio maknut skroz i instalirat nešto svoje Kako da to ucinim i da li mi je pametno to raditi uopce? |
Možeš preko ADB-a, USB ili wireless, ovisno što podržava.
|
Kolegi s posla mali je stavio šifru uzorak na mobitel koje se ne sjeća. Može li se ovo zaobići? Zasad nailazim samo na negativne odgovore da to rješava samo tvorničko resetiranje.
|
točno
|
Kolega je nosio mobitel u jedan servis i tu mu je skinuta šifra. Ne znam kako, ali da nije možda s programon kao Dr. Fone od firme Wondershare?
https://drfone.wondershare.com/ Wondershare bi bar po mom iskustvu trebala biti provjerena firma? Koristio sam prije davno neke njezine programe i radili su normalno. |
Postoji li android program koji bi nepročitane whatsapp obavijesti i propuštene pozive svakih 15mn ponovio zvučnom obavijesti?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:09. |