![]() |
Citiraj:
|
DA sa corsairom 400w
|
pa imas za puno jeftinije, oboje u Optimum računala,
corsair cx400 - 402kn VTX3D PCI-E Radeon HD 5770 1GB DDR5 - 1168kn ukupno 1570kn i vise nego dovoljno za sve sta trebas bilo bi ti pametnije to uzet i da onda ako imas jos love fino copis jos 1 ili 2gb rama, a mozes i pogledat na procesore koje podrzava tvoja ploca pa upecat nekog polovnog i prodat svoje takodjer ako ides na vise rama, bilo bi dobro prodat ove tvoje i uzet odma 2x2gb, to sve ti je za ovako stariju tehnologiju bolje preko trznice ili njuskala nac,... |
Citiraj:
Prvo da te ispravim namjeravam kupit 5850 a ovo sa ramima imam jednu priću. Išo ja prošli tjedan kao kupit 2x2gb i došo u dućan reko to prodavaću i on umjesto da sav sretan mi proda veli mi ovako. Da mi za igre 4gb rama ništa neće znaćiti i reko mi je da će mi staviti ako ja hoču, ali samo da ću potrošiti bezveze novce. |
Citiraj:
Razlika između 2GB i 4GB je nebo i zemlja pogotovo kod rezolucija 1680x1050 pa na gore. Staviti HD 5850 u komp koji ima samo 2GB rama nema pretjerane logike, jer ta grafa (kao što je već navedeno) dolazi do izražaja kod reza 1680x1050 pa na gore, te je kod tih reza jako preporučljivo imati barem 3GB rama i više. :amen: Evo meni kada se podigne sistem Winsi progutaj oko 1GB i kada pokrenem recimo BFBC2 iskorišteni ram mi je preko 2GB, igram na 1680x1050... :kafa: |
Citiraj:
Da i kaj da ja sad napravim najgore je kaj je stari bil sanmom i naravno stari im je vjerovo da je to istina(inaće moj stari nezna skoro ni upalit komp) pa ja sam sad u većoj gabulji da nemrem biti! Zašto oni onda otvore te dućane pa valjda moraju imati neko znanje i to je rs magazin tam su samo dva dečka! |
OMG daj pisi malo smislenije postove, i ovako vidim da nes nis kupit. :nono:
|
Citiraj:
priču a ne priću prodavaču a ne prodavaću značiti a ne znaćiti hoću a ne hoču ali ajd bar si dućan pogodio Dalje ovo za količinu RAM-a je notorna glupost, posebice ako igraš novije igre. A da ne kažem kako je cijeli sistem agilniji. Citiraj:
|
Citiraj:
također uzmi to napajanje i nemaš problem totalno je beskorisno i loša opcija to šta ti želiš, ali ako nećeš slušat ljude koji su ti dali druge prijedloge onda zašto uopće pitaš? a šta se tiče rama...nemam komentara |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Omg :stoopid:... Daj ne pricaj gluposti ako ne znas o cemu pricas.. Pa sigurno da kolicina rama igra ulogu (i to veliku) u igrama i rezama istih.. Vece reze (tj. teksture vecih reza) zderu vise memorije, zar ne? Iz toga slijedi da ako imas vise rama, vise takvih tekstura i ostalih điđa-miđa stane u ram (koji po tebi ne igra ulogu?) pa se brze i iscrtaju itd.. NHF ali prvo malo provjeri ovakve situacije na netu ili di god prije nego provalis nesto opce-poznato nama ostalima...
|
Citiraj:
Isprobaj recimo GTA 4 i Sacred II, isprobaj sa 4GB i sa 2Gb (po mogučnosti na W7 i na 22" pa na više) Ajd to isprobaj pa javi rezultate, mislim da ti bude sve jasno. (možeš probat i na DA: O ili A, ili sličnom RPG-u) :goodnite: |
Generalizirati momci.
Anyway, evo vam sada već stariji ali dobar tekst http://www.yougamers.com/articles/13...u_really_need/ Isto tako za igranje bi nekad uzeo rađe manje bržeg rama, nego više sporijeg. Kasnije dodaš još i ispadne te manja bancija nego da kupiš sporiju memu i više iste, pa ju prodavati i mijenjati za bržu. Citiraj:
|
Da ne quotam svima; ono što sam mislio je da količina video memorije sigurno igra puno veću ulogu u toj navedenoj rezi od 1680*1050 ili višoj nego radna memorija. Nije isto hoćeš igrati na 1920*1080 sa 512 ili 1gb grafom, naravno.
Creativo91 je rekao da je nebo i zemlja i razlika između 2 i 4gb - na to sam prvenstveno reagirao, što ne stoji, naravno da ima razlike, igre će se brže učitavati i bit će manji minimalni frame rate, možda koji maximalni fps više, no definitivno nije nebo i zemlja razlika. danc00 - sve već isprobano, kao što vidiš imam trenutno 2gb, prije sam imao 4gb pa me ubij onda što ne vidim jel mi se nešto vrti na 65 ili 62 fps-ova ;) |
Kaj se tiče sedmice-neke igre su jako gladne memorije.
Mali primjer 2 vs 3 gige: http://img37.imageshack.us/img37/8907/copmax1.th.jpg http://img6.imageshack.us/img6/5373/copmax41.th.jpg Kao što se može vidjeti razlike u minimalnom frame rateu su ogromne:) |
Citiraj:
Citiraj:
Evo i Jelc vam je dal konkretne testove, no nije vam problem izvadit RAM van pa probati. |
Citiraj:
|
Ove koje si pokretal ni nisu tolko zahtjevne, one ne gutaju tolko rama.
|
Pa da, to i kažem, Crysis i GTA4 i slični su već priča za sebe, 90% ostalih će sasvim fino raditi i sa 2gb...
Ugl, da se ne pretvori ovo u trolanje koje nema veze sa temom, da ima veze ram no ne sad nekih drastičnih razmjera... |
Opet ti sa 90% :D:D , reko ti da probaš ove novije RPG-ove ili TOTAL WAR naslove, koji imaju ogromne mape i tekstura da te Bog pitaj...nije tu samo Kriza i GTA4 :D BTW i nije samo da IGRICE trebaju RAM.... to bi bilo to od mene kaj se rama tiče...
|
išao bi u nekakav jeftini upgrade konfe, X4 630 na 770/710 čipset, a za grafulju bi imal jednostavno pitanje - za gejmanje na 1920x1200 (L220x) kaj bolje vrti na istoj: 4870 ili 5770?
tenks. |
Citiraj:
Uglavnom, ako kupuješ novo - HD5770, a ako tražiš rabljeno - HD4870. To je izgleda neki Best Buy trenutno. *HD4890 je još i najbolja ako se kupi rabljena, s garancijom. ;) |
Više - manje isto.
|
Citiraj:
Imao sam prije ovoga konfiguracije sa 1GB, 2GB, 3GB i sada 4Gb rama, razlika je naravno ogromna (pričamo o fluidnosti u igrama). Moj komp na rezi 1680x1050 kada uđem u BFBC2 (nemoj mi sada tvrditi da je to "jedna od" ne optimiziranih igara jer to nije tema ovdje) troši preko 2GB. Naravno pomaže mi što 5850 ima 1GB memorije, ali ovdje ipak govorimo o ramu. Heh, šta bi ja sada trebao vaditi keks memorije da tebi nešto dokazujem što većina korisnika ovog foruma već odavno zna, mislim da ne. :nono: Uglavnom molim te lijepo da ne širiš dezinformacije i isto tako nitko nije ovdje govorio o brzini rama, ovdje se isključivo priča o količini rama nebitno bio to DDR, DDR2 ili DDR3. :kafa: |
konfa iz siga , nova grafa 5770 , sve 5 al zakaj je 3d mark samo 13k ? Jel to OK?
|
Imaš TU thread o 5770/5750, a pri kraju i probleme koji se javljaju s čudnim radnim taktovima.
Možda si jedan od nesretnih. |
ma sad vidio sve 5 , rezultat je sukladan konfi, prava razlika se vidi recimo u igrama metro 2033 ..
|
Citiraj:
|
odlučio se i ja za kupnju grafe kroz tjedan-dva pa me zanima što je najbolje uzet s obzirom na ono što imam u kompu trenutno,razmišljao sam o novoj HD 5770(ako ne uleti polovna) ili da li bi bio možda bolji izbor polovna HD 4890 ili od Nvidie GTX 260(polovna također)? ne planiram potrošiti puno više od 1000kn,znači u cijenovnom rangu nešto kao nova 5770(cca 1200-1300kn)...ako ima još netko neki prijedlog koji nisam naveo slušam :)
|
HD5770 svakako, ne treba ti sirova snaga koju nude druge dvije spomenute pošto je ipak 20'' monitor u igri.
|
e super,tenks!
u prvom planu mi je i bila ta grafulja ali sam htio provjeriti za svaki slučaj...jedino sam razmišljao o nvidiji zbog physx-a što podržavaju,ali kada sam vidio zahtjeve za mafiju 2(zbog čega i kupujem grafu novu)po pitanju physx-a neće mi biti jedna gtx 260 dovoljna da lijepo radi kada to uključim :D ništa onda odlučeno 100% uzimam HD 5770 kroz kojih 10-ak dana:chears: |
Citiraj:
Citiraj:
P.S i meni je sad malo glupo kaj bum imal isključenu fiziku na Mafiji al kaj mogu... |
pa za high baš i neće bit dovoljna :D
http://forums.2kgames.com/forums/showthread.php?t=76223 ali i da bude kontam da cu svakako uzeti 5770,jer polovnu gtx 260 mogu naći za nekih 1k kuna a ako dodam još 200 imam novu ATI...i aj da tu odmah pitam da ne spamam okolo,kada stavljam novu grafu u komp dovoljno je samo obrisati stare drivere i kada stavim novu instalirati za novu grafu jel(obje su Ati tako da mislim da nije potrebno rušiti sistem ili sam u krivu)?? |
Nije potrebno brisati stare catalyste, možeš jednostavno preko njih instalirati nove drivere iako ni uninstall i friški install nije neki veliki posao :)
|
Onda si zamsili kak će ti biti sa 57700 koja je slabija :D
Da, samo pobriši stare kad vadiš karticu staru van, i kad staviš novu da je sve čisto i pukneš najnovije i to je to. :D Nadam se da nebuš imal problema ko dečki koji su uzeli 5770 pa im se ne dižu taktovi do kraja, tj kartice su im impotentne. :D Edit: Bolje pobristat, jer su drukčiji dirveri za tu staru seriju kartica, a nije problem pobristat. Veći problem je poslje kad se bude nekaj klalo... |
ok ma samo mi bitno da ne rušim windowse opet,nedavno sam to radio pa mi se neda,ovo ostalo nije ništa problem,fresh install i ćao đaci :D
pa ali s Atijevom nemaš opciju za uključiti to smeće zahtjevno,tako da bi trebalo sve fino šljakat,a sad jbg igrat ću bez fizike ko i dosad i gotovo:) |
Ljudi ovak.Imam napajanje Sharkoon 350W.Kupil bi polovnu grafu.Neš tipa 3870,4670 ili 4830. Išao sam na ona power consumption računanja i tamo piše da bi mi napajanje moglo vrtit sve 3 kartice.
Ali malo sam ipak skeptičan oko toga, Sharkoon nije sad neka extra firma za napajanje, ali nije sad ni neki šrot, pa neznam dal da rađe kupim 3870 ili 4670 i probam nać neki fortron za 100 kn...ili da riskiram i uzmem 4830....imam samo buđet od 500 kn za ovo.... |
Bilo bi jako lijepo kada bi naveo svoju konfiguraciju!
btw taj Sharkoon je kod neme uspio potjerati Intel Core i7 940 + Radeon HD4890 pod punim opterećenjem takod a ako nemaš neki zahtjevan i navijen proc nemaš brige uzeo ti HD3870, HD4670 ili HD4830 |
Fala na odg... evo moje mizerne konfe hehe.
Znam da je bottleneck procesor i taman mu treba neka grafa koju može iskorostit.Inače igram na 1024x768 ili 1280x1024. Polje Trenutna vrijednost Računalo Operativni sustav Microsoft Windows 7 Ultimate Procesor DualCore AMD Athlon 64 X2, 2200 MHz (11 x 200) 4200+ Naziv matične ploče Gigabyte GA-M61PM-S2 (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN, IEEE-1394) Sistemska memorija 2816 MB (DDR2 SDRAM) DIMM1: Kingmax KLDE88F-B8KU5 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz) DIMM2: Kingmax KLCD48F-A8KB5 1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz) Diskovni podsustav Tvrdi disk ST332062 0AS SCSI Disk Device (320 GB, 7200 RPM, SATA-II) Tvrdi disk WDC WD16 00AAJS-00PSA SCSI Disk Device (149 GB) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:23. |