![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nakon par dana traženja idealnog budget SSD-a kapaciteta 120 (128) GB, performansi Intela 520, MLC NAND i bez SF kontrolera - piknuo sam Transcend SSD370S 128GB (metalno kućište, ima i verzija s plastičnim kućištem), za 430 kuna u dućanu.
Prvi izbor mi je bio OCZ Arc 100 120GB, ali mi je bilo žao dati 100-150 kuna više za nešto što će par godina biti limitirano zbog SATA2. Dakle, moja konfa i SATA2 brojke: http://www.pohrani.com/t/f/a7/2Ra7NB...70s-128-gb.jpg Zadovoljan sam :) |
Citiraj:
Dakle taj Intel 535 u Linksu definitivno? Ovo što sam napisao da je u HGspotu jeftiniji je moja greška, to je 525 Series.... |
Ja bih tu išao na Samsunga Evo 850, a za nešto preko tu je dvostruko veći Crucial BX100. Intel je preskup za disk ispodprosječne brzine.
|
kimtigo ssd
Pozdrav ekipa. Danas u chipoteci u zamjenu za krepali usb stick uzeo ssd Kimtigo kta-300 60gb...Nikad cuo za njih niti google nema puno info. Dali je mozda itko isprobavao ovog kinezera? Tek cu ga za 5 dana ugraditi pa me zanima
|
Što je ok i da nema sandforce čipove u sebi?
|
Veličina? Proračun?
|
40GB mi dosta , proračun fleksibilan...
|
Manje od 120gb se ne isplati zbog nikakve razlike u cijeni. Manji diskovi su u pravilu i znatno sporiji od većih.
Patriot Blast ima Phison S10 kontroler, no koristi vjerojatno lošiji TLC NAND, iako su performanse zasad nepoznate. Neki su ga ovdje kupili pa pričekaj koji dan na dojmove. Nešto skuplji Transcend SSD370 koristi Silicon Motion kontroler. Brzina pisanja nije spektakularna, no vjerojatno nije ni bitno, bio bi ok. Preko 500kn SanDisk Ultra II, Samsung Evo 850,... |
To je išlo od najlošijeg prema najboljem?
|
Da, a može se reći i od jeftinijeg prema skupljem (iako nije uvijek pravilo). Ako novac nije problem, uzmi Samsunga.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako se pojavi neki problem , mogu li očekivati riješenje ili "odyeb je lansiran" kao u slučaju Corsair & Haswell? |
Prošla serija (EVO 840) je imala popriličnih problema s padom performansi s vremenom, koji su ispravljani novim firmwarima, ali nikad do kraja (pošto su vjerojatno bili hardverske prirode), 850 nema takvih problema, a što će biti u budućnosti teško je predvidjeti.
|
Citiraj:
|
Upomoc, samsung 850 evo ili kingston hyperx savage, oba 120 gb, iste pare su u igri, ili da se malo rastegnem na veci.kapacitet ili pro model? hvala. :goood:
|
Kapacitet>>>jamstvo>brzina :-)
Ako pogledas testove brzine, isti model 120gb vs 240gb, veci je uvijek brzi. Ili nes primjetit da se krom ili ofis brze otvaraju izmedju brzeg i sporijeg ssda, al zato hoces da ti se bf 27 the space invaders loada sa mehanickog diska jer na 120 nije bilo mjesta :-) |
Od ta dva, Samsung, a ako trebaš više prostora, Crucial BX100 250GB.
|
Citiraj:
Kad si spomenuo probleme , krenuo sam čitati Samsung temu i ne znam što bih rekao što se tiče podrške . Očito da se nisu baš iskazali obzirom da su neki prisiljeni na namjerno kvarenje diskova kako bi dobilo ono što im je reklamirano! Hvala za savjet. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
I u tom slučaju ćeš imati i Sata3 kontroler na kojem će sigurno raditi SSD bolje nego na bilo kojoj s775 ploči. |
Rezultati ispod deklariranih brzina, čak i ATTO po kojem se proizvođači uglavnom ravnaju kod tih deklariranih brzina. 4K read je ok pa će biti značajan pomak u odnosu na HDD u svakodnevnom radu. Mogu zamisliti kakav je 120GB onda.
|
Citiraj:
|
To onda sasvim objašnjava da je ATTO ispod deklariranog.
|
Pozdrav, koji SSD preporučate da bubnem u HP Compaq 6820s, 60GB je mislim sasvim dosta za Win 7 x64 Home Premium samo ne znam koji, ili možda čak taj Patriot Blast od 120GB kad je tako jeftin?
|
Pošto je to lap, komotno možeš tog Patriota. 60GB se ne isplati uzimati.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:35. |