PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Teretana, utezi i sprave za vježbanje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=115865)

Guls 17.12.2015. 13:30

Ovo su već ozbiljne optužbe :D

Ne, zbilja ne uzimam ništa, dosad samo whey, od sad ubacujem i kretenin :D danas garantirano dižem deset deka više

Gilbert5 17.12.2015. 13:43

Kad sam zadnju put uzimao, mislim da sam uzimao 3x5g dnevno, mjesec dana. Nakon toga mjesec dana pauze. Ispravno ili ne, ne znam.

srale7 17.12.2015. 13:45

Znam njih par koji je od kemije bilo zlo, pa sam odmah pomislio da imas neki nelegalni kreatin :D

EDIT:
Citiraj:

Autor Gilbert5 (Post 2867842)
Kad sam zadnju put uzimao, mislim da sam uzimao 3x5g dnevno, mjesec dana. Nakon toga mjesec dana pauze. Ispravno ili ne, ne znam.

Oprez, prilikom ovakve dinamike uzimanja postoji opasnost od prenabildavanja!

Toorop 17.12.2015. 14:06

Citiraj:

Autor srale7 (Post 2867839)
Mozda je taj kreatin oplemenjen kemijom pa od tud mučnina:D

:roller: :roller:

Popunio se glikogen, ima pump 24/7, pišonja u zraku na svaki pogled žene - mora da je od kreatina :D

zkljaja 17.12.2015. 14:10

Duhovit ovaj Toorop :D show :D

Toorop 17.12.2015. 14:36

@srale7 kako/zasto im je bilo zlo od kemije???

Guls 17.12.2015. 14:40

Meni je zadnji put bilo zlo od kemije u drugom srednje kada sam na zimskom roku spašavao dvojku pred pločom.

Toorop 17.12.2015. 15:11

Citiraj:

Autor Guls (Post 2867871)
Meni je zadnji put bilo zlo od kemije u drugom srednje kada sam na zimskom roku spašavao dvojku pred pločom.

Dobar si ti onda još, ja samo to imao kroz sve četri godine srednje, samo ja sam to imao preko ljeta. Nisam volio kemiju ni pod razno, ali profka je bila bombon...

Mileni 18.12.2015. 08:59

Pokvaren ti je kreatin. Od kreatina nikome ne moze biti muka, isti nema okusa, niti mirisa. Ako bilo sta od to dvoje osjetis, bacaj to smece i kupuj si kreatin.

zhecky 28.12.2015. 17:14

Ekipa, full body ili splitovi 3x tjedno? iskustva?

Toorop 28.12.2015. 17:21

Zavisi sto zelis, koliko puta tjedno mislis oci u gym, kako se hranis.. Itd itd. Daj mi neke podatke :)

zhecky 28.12.2015. 17:39

3x tjedno mogu ići. dignit koju kilu mase, ojačat... standardno jel... trnutno radim splitove (prsa-bis/leđa-tris/noge-ramena), ali mi se čini da je napredak spor. trudim se jest šta više, ali iskreno najviše volje mi ubije to paženje na prehranu. tako da se mislit probat sad full body radit pa vidit ima li razlike

Mogy 28.12.2015. 18:22

Citiraj:

Autor zhecky (Post 2871707)
3x tjedno mogu ići. dignit koju kilu mase, ojačat... standardno jel... trnutno radim splitove (prsa-bis/leđa-tris/noge-ramena), ali mi se čini da je napredak spor. trudim se jest šta više, ali iskreno najviše volje mi ubije to paženje na prehranu. tako da se mislit probat sad full body radit pa vidit ima li razlike

Ukratko, mozes ti svaki dan ici gym, ali ako ti je hrana sranje neces skoro pa ni vidjeti neki napredak u neko blize vrijeme. Ako zelis nesto ozbiljnije postici moras jednostavno paziti sto jedes. Po meni ti je najbolje full body workout ako ces ici 3 puta tjedno i ako si tek poceo ici u gym jer prvo trebas tijelo kroz prvih mjesec-dva donjeti u pravo radno stanje te ako mislis ici split body workout trebao bi minimalno 4 puta tjedno ici. Mislim da je 3 dana premalo za split body workout. To je moje misljenje i mislim da je ispravno vise manje. Isto tako ako ides na masu moras biti u suficitu jedno 200-300kalorija za kvalitetnu masu. To bi optimalno bilo :)

zhecky 28.12.2015. 22:13

ma idem već neko duže vrijeme, i do sada sam išao 4 puta, sad više ne mogu, a i vrijeme mi je da malo protresem rutinu pa reko da probam ovo 2 mjeseca gurat pa ako vidim ikakvu promjenu. hrana je kvalitativno super, nego količina jebe, pazim što jedem, al jbg nemoš ti svaki dan kokoš pojest i kaule, a proteine mi je živa muka piti, stvarno ih ne volim, tako da sam sad počeo samo tamanit sve (ovo prazničko vrijeme najbolje za to :D). uglavnom, nagovoren sam, danas sam svega ubacio: bench, shoulder press, chin, biceps, triceps, čučanj, mrtvo paćmo vidit

Mogy 28.12.2015. 22:25

Citiraj:

Autor zhecky (Post 2871815)
ma idem već neko duže vrijeme, i do sada sam išao 4 puta, sad više ne mogu, a i vrijeme mi je da malo protresem rutinu pa reko da probam ovo 2 mjeseca gurat pa ako vidim ikakvu promjenu. hrana je kvalitativno super, nego količina jebe, pazim što jedem, al jbg nemoš ti svaki dan kokoš pojest i kaule, a proteine mi je živa muka piti, stvarno ih ne volim, tako da sam sad počeo samo tamanit sve (ovo prazničko vrijeme najbolje za to :D). uglavnom, nagovoren sam, danas sam svega ubacio: bench, shoulder press, chin, biceps, triceps, čučanj, mrtvo paćmo vidit

E to je onda zeznuto malo, znam da je muka velika doći do tih 3-3k kalorija na danu na zdravoj hrani, ali jbg svima je tako koji se bave gym-om ozbiljnije. Morati ćeš se naviknuti :)

http://stronglifts.com/5x5/

po meni je ovo najbolji program za full body workout, ubaciš još zgibove i dipseve i miran si :D :chears: taj ću ja raditi :)

zhecky 28.12.2015. 22:58

ma ima svega, danas sam onaj kosi dip, zgib cu u srijedu, moram si još malo detalje posložit da nisu sve iste vježbe, al da uglavnom sve veće skupine pogodim, fali mi tu još ramena, veslanja...
uglavnom tnx, baš ću pogledat par 5x5 programa pa pobrat najsmislenije:chears:

Guls 29.12.2015. 08:24

Ja sam nakon godinu dana splitanja zadnja dva tjedna prešao na full body, 4 puta tjedno, s tim da je jedan samo kondicijski (vreća, traka, noge pa u krug).

Organizam je reagirao odlično, jer sam se dosta uljuljao u rutinu i bio mi je slab napredak. Sada metabolizam divlja, a ja napredujem. Nemam puno vježbi, kombiniram clean&jerk, zgibove široke/uske, čučnjeve, izvedenice mrtvog dizanja, veslanje šipkom, sklekovi, kombinacije vježbi na zgib mašini vlastitom težinom, girje... Znači nema bučica, utega, sprava. Velim, tijelo reagira odlično. Treba nekad promijeniti shemu treninga, probuditi tijelo i metabolizam. Bar tako mislim.

Ninja_Zg 29.12.2015. 11:45

Citiraj:

Autor Mogy (Post 2871822)
E to je onda zeznuto malo, znam da je muka velika doći do tih 3-3k kalorija na danu na zdravoj hrani, ali jbg svima je tako koji se bave gym-om ozbiljnije. Morati ćeš se naviknuti :)

http://stronglifts.com/5x5/

po meni je ovo najbolji program za full body workout, ubaciš još zgibove i dipseve i miran si :D :chears: taj ću ja raditi :)

Meni osobno je Madcow 5x5 najdrazi okus tih 5x5 programa, a probajte se kloniti Stronglifts sajta kao ozbiljnog izvora informacija, frajer uglavnom prodaje maglu i rehasha sve sto je vec receno.

Nego ekipa, kakvi su vam ciljevi za 2016. godinu? :D

zkljaja 29.12.2015. 11:55

Citiraj:

Autor Ninja_Zg (Post 2871988)
Meni osobno je Madcow 5x5 najdrazi okus tih 5x5 programa, a probajte se kloniti Stronglifts sajta kao ozbiljnog izvora informacija, frajer uglavnom prodaje maglu i rehasha sve sto je vec receno.

Imas kakav info kao mod, zakaj je Teretana.net pao?

Ciljevi...bench 120 na repse, cucnit 2xbw (na repse), povuc 2xbw (na repse) na ~80kg bw.

atm: bp 110 reps, sq 110 5x5, dl 140 x3, bw 82kg

:zdero:

Ninja_Zg 29.12.2015. 12:18

Fini ciljevi :)

Info koji cu dat je stay tuned ;)

MegaSkot 29.12.2015. 12:26

Full body 3 puta tjedno je nerealno i nepotrebno. Jedna grupa mišića jednom tjedno je dovoljno. Nemojte se ravnati po profesionalcima.

Ishrana i odmor...tek onda teretana.

Ninja_Zg 29.12.2015. 12:51

Citiraj:

Autor MegaSkot (Post 2872002)
Jedna grupa mišića jednom tjedno je dovoljno. Nemojte se ravnati po profesionalcima.

Ovo je takva glupost i neistina.
Isto ti se oporavljaju srednje rame, pectoralis i donja ledja?

I ove spike, "trening je nebitan", bitan je, samo je lakse trenirat kao nepismena baba s osteoporozom nego imati dobro dizajniran program i posteno se umorit na treningu.

Ok ak ti trening sluzi kao sredstvo da pobjegnes od zene/djece/punice i malo razgibas, ali ako zelis rezultate, treba to malo smislenije poslozit.

MegaSkot 29.12.2015. 17:52

Baci fotku. :)

Toorop 30.12.2015. 00:12

Citiraj:

Autor MegaSkot (Post 2872002)
Full body 3 puta tjedno je nerealno i nepotrebno. Jedna grupa mišića jednom tjedno je dovoljno. Nemojte se ravnati po profesionalcima.

Apsolutno ne. Jedna misicna grupa jednom tjedno? Racunaj da je to 52 treninga tog misica. Ako ides svaki put na trening. Ako. Osobno sam najvise napretka je u 3x tjedno i ogromnim kolicinama hrane. 2x tjedno svaka grupa je ok i kao neki stanard ali to mi je bilo malo. Tijelo je izvanredan stroj i ima toliko kapaciteta za oporavak i napredak a toliko ljudi to ne iskoristi niti malo.
Citiraj:

Autor Ninja_Zg (Post 2871988)

Taj 5x5 mi nije bog zna sta, a dosta njih radi to, nemam pojma, a nikad nikome nisam dao to da radi od svojih ljudi, sve ih trpam volumenom i intenzitetom dok ne proplacu hahah.

Ciljevi za 2016. Uh di krenuti... 230kg cucanj, 130kg bench press, 230kg deadlift na 75kg i svojih 19godina. Ponovno postaviti drzavni i europski rekord u kategoriji do 75kg i nakon toga se popesti u kategoriju do 82.5kg i isto napraviti u njoj. Nisam niti daleko od toga, samo da ostanem zdrav...

U biti, ovo nisu ciljevi za 2016 godinu haha to su ciljevi za sljedece natjecanje koje ce biti, ma nisu ni ciljevi, to cu napraviti!

Edit: @Mogy 3k zdrave hrane je ez pz, jebemu krusnu mrvu, meni je 4k odrzavanje. Nakon 7obroka clean fooda, ja moram jos jesti, ali nakon toga me biram sredstva, samo tamanim sta stignem haha...

Ninja_Zg 30.12.2015. 10:01

Citiraj:

Autor MegaSkot (Post 2872126)
Baci fotku. :)

Evo page https://www.facebook.com/ExpertMethod imas fotke kad sam mrsav, kad sam debel, sve.

Evo ti i YouTube https://www.youtube.com/user/ExpertMethod/

Hoces i listu hrvatskih all time rekorda?

Sad si ti na redu. :)

Toorop 30.12.2015. 10:13

No waaaaaaaaay. Znaci znam da mi je poznat nick i da mi tu nesto "smrdi" ali da sam na tebe Expertu tu naletio, e to bogami nikada ne bih ocekivao...

zkljaja 30.12.2015. 14:32

Kak nisi odma znao :D
Pa pod đob mu pise lični

Gilbert5 30.12.2015. 14:48

@ninja - sviđa mi se fokus kod mrtvog dizanja, i eksplozivnost. :) Impresivno.

Toorop 30.12.2015. 15:14

Citiraj:

Autor papčić (Post 2872430)
Kak nisi odma znao :D
Pa pod đob mu pise lični

Pa eto, nisam bogami niti pogledao hahahahaha... Al' da cu tu naletiti na njega, bogami nisam ocekivao :D

Ninja_Zg 30.12.2015. 15:15

It is I, Leclerc! :D Ne vidim kaj je cudno da sam na PC Ekspertu, pa poceo sam cackat po kompu prije nego po utezima :p

Gillbert5, thnx, deadlift mi je osobno vrlo specificna zvijerka, moram posegnut duboko u sebe i oslobodit ono animalno da bi posteno dizao.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:46.