![]() |
A vidi vraga, sjetili se samo malo sakrili opciju.
Nisam ni prckao po njoj vec ono generalno |
Znači sad moram ručno prebacit 300 bookmarksa?
Lijepo opera, baš lijepo:D |
18 je vani.
|
Jesu ubacili bookmarkse?
edit- kolko vidim u changelogu nisu http://www.opera.com/docs/changelogs/unified/1800/ |
Citiraj:
ova 18 je donela custom teme i "Rocker gestures".. 2 stvari koje sam koristio na 12.xx.. malo pomalo :hitthewal: mislim, salu na stranu.. nova Opera je bezobrazno brza i nije mi zao sto sam preso sa 12.xx... al me nervira kolko ver. im treba da "vrate" fleksibilnost stare Opere :/ edit: Citiraj:
gle, do ver 18 nisi mogo prebacit jezik preglednika osim prilikom instalacije, full settings minimalizam :hitthewal: sad to mos u settingsima i to su cak ponosno napisali pod "What's new in Opera 18?" (ok i prije si mogo kroz config file, al to je vec za naprednije usere)... Opera Link su najavili za neku od sljedecih verzija (to su objavili, jos prije, na Twitteru)... edit2: Citiraj:
|
Može li se tab bar postaviti vertikalno u novoj operi?
Ima li tko informaciju hoće li Opera Link ikad podržati opet? Dvije stvari koje mi jedino smetaju. :D |
Instalirao Operu 18 - Quick Access Bar je bolje išta nego ništa. I mogu se u to importirati bookmarksi, tako da nisu na Speed Dialu... daleko od onog starog načina u vertikali, ali barem postaje upotrebljivo :)
|
Jel se vama u Operi 18 kod dva otvorena youtube videa, automatski recimo prvi pauzira, dok drugi svira. Tj. nemogu istovremeno biti dva videa otvorena?
|
Koristim Operu 12.15 , zanima me kako postaviti da se Home stranica osvježava svakih nekoliko sekundi ?
|
Citiraj:
Nesto tog stila. Nemam vise uopce operu na hdd-u, presao na safari, nova opera je uzasna, stara nestabilna. Ubili mi browser :( |
jel nisu ubili safari za win davno ?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ne znam koliko puta sam pokusao migrirati na drugi browser?!
Nakon par dana uzaludnih pokusaja da dotjeram alternativu na razinu Operinih fjucr-a, redovito bi se vratio nazad. Tesko je promjeniti navike stecene tamo neke 98-99. kada sam se prvi puta susreo sa Operom. Isto mi se desilo neki dan, kada sam popi*dio zbog teskog scroll-anja odredjenih web stranica pa sam par dana proveo na Chrome. Iako ne los browser, nije mi sjeo, pa sam priliku izmedju ostaloga dao i novoj Operi (Next) Nakon vise manje "uspjesne" adaptacije, iako vidno nedovrsena, jos u povojima gdje osnovne funkcije nedostaju ... mogu reci da se nazire odlican browser i dostojan nasljednik. Opera nakrcana meni neophodnim Chrominim extenzijama :) jednostavno leti. Koliko li cemo jos cekati developere ... cini se dosta dugo :( |
Ja sam još uvijek na staroj operi. Pokušao sam preći na novu operu + opera mail ali neide. Jednostvno integrirani e-mail u browseru i imanje bookmarka na normalnom mjestu me drži na staroj operi još
|
Ja sam uz Evernote Web Clipper + klasicni Bookmarks + fantastican reading list na safariu uspio napraviti tranziciju. No naravno, to nije 'to'. Ali O12 je jednostavno prespora. I dok sam to nekako i mogao podnijeti, konstantna rusenja nisam. Poludio sam.
Ovu novu operu na blinku ne mogu ni smislit. Safari je jako dobar, brz, stabilan i ne mogu vjerovati da cu ovo reci - poprilicno lijep. No ono kako funkcionira sa trackpadom i apple mouseom je fantazija. Naravno, isti sekund bi se vratio na operu da da opera i dalje postoji. No ne postoji. A ja nemam ni zelje a ni volje koristiti poluproizvode i biti prakticki beta tester. Posebice kad taj proizvod ne nudi nista sto drugi vec nemaju. Ako ikad operu dotjeraju u prijasnje stanje, vracam se isti sekund. No u to sumnjam. Vecina developera je napustila operu, i samim time browser kojeg sam 10ak godina koristio je najvjerojatnije mrtav. Naravno, kamo srece da grijesim... :( |
ja se na novu Operu NIKAD prebacit necu
a razlog je isti zasto necu ni vise NIKAD na iron ili chrome sva 3 nisu za slabe pc-eve zahtjevaju multi-core cpu i najmanje 2 GB rama da bi radili a odvratne extenzije koje gutaju RAM nizasto necu ni spominjati... ali nasao sam alternativu divnu, QtWeb koristi takodjer webkit a mal je i jede samo 40 MB RAM-a i portabilan je onaj kojem netreba fancy drek ovo je super alternativa a imat ce sve od najnovije "kompatibilnosti" weba no dok stara Opera jos radi na njoj sam |
Operoljupci, jel se promijenilo kaj sa bookmarksima no novim verzijama?
Kolko vidim ima neki Bookmark importer ali mi je zasivljen, ne mogu kliknu ga uopće. Sporo oni to razvijaju. |
Nije...ima samo bookmarks bar. Meni to sve skupa izgleda kao da to razvija jedan lik u slobodno vrijeme kad dođe navečer kući s posla....
Ma vraga...i taj tip bi već došao negdje s tim browserom :D. |
jel ima nova opera onaj password wand šta je imala u starijim verzijama?
|
Ima li ta opera išta što je imala stara osim ikone? :D
|
stara ikona mi je bolja, ako ćemo tako :D
|
Nema cak ni staru ikonu. Ja sam u potpunosti promjenio browser, jer ova 'nova' Opera ne napreduje, ili pak napreduje prepresporo. Za 2-3 godine ponovno cu se spojiti na operin blog pa provjeriti situaciju.
Ovo je trenutacno jedino mjesto gdje ponekad navratim da vidim ima li novih infoa i Operi. Ja se nadam content blockeru, sidebaru, tab stackingu, session+window manageru, kad oni jos ni bookmarkse nisu sredili. Mislim da cu te 2-3 godine prolongirati na 7-8 ako nastave ovim tempom :D Salu na stranu, prava je steta sta su napravili od fantasticnog browsera :( |
Ja pak bježim sa Chromea na Operu i za sad mi jedino Bookmarksi fale, sve drugo je dovoljno za moje potrebe.
Ipak, kad bi Opera 12 imala Blink engine ja bi bio najsretniji čovjek na svijetu :D |
Kak nisu, barem su bookmarkse nekakve posložili. Daleko od sidebara, ali i Quick Access Bar je nešto.
|
Ne trebam još jedan toolbar da mi zauzima screen estate.
Improviziram sa Stashem, čekam da mi proradi Neat Bookmark i ja ću onda biti sretan :) |
Ja bez sidebara ne koristim browser. Ni jedan. Sto se tice screen estatea, lako isti izgasis. Na svim browserima koji ga podrzavaju, tako da ne vidim problem sa sidebarom :)
|
Ne mislim na Sidebar (njega i želim) nego na QAB.
|
izisla je nova Opera 19.0 Stable (19.0.1326.47)... DOWLOAD
Citiraj:
Citiraj:
|
Finally!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:09. |