PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Opera browser (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=110252)

Juice 11.11.2013. 00:04

A vidi vraga, sjetili se samo malo sakrili opciju.
Nisam ni prckao po njoj vec ono generalno

rodriguez 11.11.2013. 09:21

Znači sad moram ručno prebacit 300 bookmarksa?
Lijepo opera, baš lijepo:D

rodriguez 19.11.2013. 12:24

18 je vani.

Juice 19.11.2013. 12:49

Jesu ubacili bookmarkse?

edit- kolko vidim u changelogu nisu
http://www.opera.com/docs/changelogs/unified/1800/

nathan.fake 19.11.2013. 21:11

Citiraj:

Autor Juice (Post 2497260)
Jesu ubacili bookmarkse?

edit- kolko vidim u changelogu nisu
http://www.opera.com/docs/changelogs/unified/1800/

bukmarksi dolaze u 20.xx :fiju: /sarkazam

ova 18 je donela custom teme i "Rocker gestures".. 2 stvari koje sam koristio na 12.xx.. malo pomalo :hitthewal:

mislim, salu na stranu.. nova Opera je bezobrazno brza i nije mi zao sto sam preso sa 12.xx... al me nervira kolko ver. im treba da "vrate" fleksibilnost stare Opere :/

edit:
Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2497573)
Može li se tab bar postaviti vertikalno u novoj operi?

Ima li tko informaciju hoće li Opera Link ikad podržati opet?

Dvije stvari koje mi jedino smetaju. :D

tabovi ne mogu micat dole/ljevo/desno, tocnije, cijelo sucelje je "As is".. nema nikake customizacije (custom button, custom toolbar)...

gle, do ver 18 nisi mogo prebacit jezik preglednika osim prilikom instalacije, full settings minimalizam :hitthewal:
sad to mos u settingsima i to su cak ponosno napisali pod "What's new in Opera 18?" (ok i prije si mogo kroz config file, al to je vec za naprednije usere)...

Opera Link su najavili za neku od sljedecih verzija (to su objavili, jos prije, na Twitteru)...

edit2:
Citiraj:

What is new in Opera 18?

Camera and microphone access lets you control how you broadcast online.
Install and manage themes found on addons.opera.com.
Quickly add custom search engines to your combined search and address bar.
Drag tabs between windows.
Navigate forward and backward with your mouse using rocker gestures.
Change the browser language from the Settings page.
More changes can be found in the official changelog.

De5tr0yer 19.11.2013. 21:42

Može li se tab bar postaviti vertikalno u novoj operi?

Ima li tko informaciju hoće li Opera Link ikad podržati opet?

Dvije stvari koje mi jedino smetaju. :D

Dac 22.11.2013. 16:12

Instalirao Operu 18 - Quick Access Bar je bolje išta nego ništa. I mogu se u to importirati bookmarksi, tako da nisu na Speed Dialu... daleko od onog starog načina u vertikali, ali barem postaje upotrebljivo :)

rodriguez 26.11.2013. 23:08

Jel se vama u Operi 18 kod dva otvorena youtube videa, automatski recimo prvi pauzira, dok drugi svira. Tj. nemogu istovremeno biti dva videa otvorena?

Kristijan1 28.11.2013. 17:57

Koristim Operu 12.15 , zanima me kako postaviti da se Home stranica osvježava svakih nekoliko sekundi ?

Mileni 28.11.2013. 19:30

Citiraj:

Autor Kristijan1 (Post 2502819)
Koristim Operu 12.15 , zanima me kako postaviti da se Home stranica osvježava svakih nekoliko sekundi ?

Desni klik na stranicu - Reload Every...

Nesto tog stila. Nemam vise uopce operu na hdd-u, presao na safari, nova opera je uzasna, stara nestabilna. Ubili mi browser :(

HumWeed 28.11.2013. 20:31

jel nisu ubili safari za win davno ?

Kristijan1 29.11.2013. 01:20

Citiraj:

Autor Mileni (Post 2502900)
Desni klik na stranicu - Reload Every...

Nesto tog stila. Nemam vise uopce operu na hdd-u, presao na safari, nova opera je uzasna, stara nestabilna. Ubili mi browser :(

Hvala , šljaka bez greške !

Mileni 29.11.2013. 08:09

Citiraj:

Autor HumWeed (Post 2502946)
jel nisu ubili safari za win davno ?

Nemam pojma iskreno, na OSX-u sam :)

Ziiky 01.12.2013. 12:28

Ne znam koliko puta sam pokusao migrirati na drugi browser?!
Nakon par dana uzaludnih pokusaja da dotjeram alternativu na razinu Operinih fjucr-a, redovito bi se vratio nazad.
Tesko je promjeniti navike stecene tamo neke 98-99. kada sam se prvi puta susreo sa Operom.

Isto mi se desilo neki dan, kada sam popi*dio zbog teskog scroll-anja odredjenih web stranica pa sam par dana proveo na Chrome.
Iako ne los browser, nije mi sjeo, pa sam priliku izmedju ostaloga dao i novoj Operi (Next)

Nakon vise manje "uspjesne" adaptacije, iako vidno nedovrsena, jos u povojima gdje osnovne funkcije nedostaju ...
mogu reci da se nazire odlican browser i dostojan nasljednik.

Opera nakrcana meni neophodnim Chrominim extenzijama :) jednostavno leti.

Koliko li cemo jos cekati developere ... cini se dosta dugo :(

Mortal 01.12.2013. 13:55

Ja sam još uvijek na staroj operi. Pokušao sam preći na novu operu + opera mail ali neide. Jednostvno integrirani e-mail u browseru i imanje bookmarka na normalnom mjestu me drži na staroj operi još

Mileni 01.12.2013. 22:32

Ja sam uz Evernote Web Clipper + klasicni Bookmarks + fantastican reading list na safariu uspio napraviti tranziciju. No naravno, to nije 'to'. Ali O12 je jednostavno prespora. I dok sam to nekako i mogao podnijeti, konstantna rusenja nisam. Poludio sam.

Ovu novu operu na blinku ne mogu ni smislit. Safari je jako dobar, brz, stabilan i ne mogu vjerovati da cu ovo reci - poprilicno lijep. No ono kako funkcionira sa trackpadom i apple mouseom je fantazija.

Naravno, isti sekund bi se vratio na operu da da opera i dalje postoji. No ne postoji. A ja nemam ni zelje a ni volje koristiti poluproizvode i biti prakticki beta tester. Posebice kad taj proizvod ne nudi nista sto drugi vec nemaju.

Ako ikad operu dotjeraju u prijasnje stanje, vracam se isti sekund. No u to sumnjam. Vecina developera je napustila operu, i samim time browser kojeg sam 10ak godina koristio je najvjerojatnije mrtav.

Naravno, kamo srece da grijesim... :(

HumWeed 02.12.2013. 00:30

ja se na novu Operu NIKAD prebacit necu
a razlog je isti zasto necu ni vise NIKAD na iron ili chrome

sva 3 nisu za slabe pc-eve
zahtjevaju multi-core cpu i najmanje 2 GB rama da bi radili
a odvratne extenzije koje gutaju RAM nizasto necu ni spominjati...

ali nasao sam alternativu divnu, QtWeb koristi takodjer webkit
a mal je i jede samo 40 MB RAM-a i portabilan je

onaj kojem netreba fancy drek ovo je super alternativa a imat ce sve od najnovije "kompatibilnosti" weba

no dok stara Opera jos radi na njoj sam

Juice 19.01.2014. 12:47

Operoljupci, jel se promijenilo kaj sa bookmarksima no novim verzijama?
Kolko vidim ima neki Bookmark importer ali mi je zasivljen, ne mogu kliknu ga uopće. Sporo oni to razvijaju.

FitzTN 19.01.2014. 13:22

Nije...ima samo bookmarks bar. Meni to sve skupa izgleda kao da to razvija jedan lik u slobodno vrijeme kad dođe navečer kući s posla....

Ma vraga...i taj tip bi već došao negdje s tim browserom :D.

Kreso st 19.01.2014. 13:24

jel ima nova opera onaj password wand šta je imala u starijim verzijama?

De5tr0yer 19.01.2014. 13:27

Ima li ta opera išta što je imala stara osim ikone? :D

domis 19.01.2014. 13:42

stara ikona mi je bolja, ako ćemo tako :D

Mileni 19.01.2014. 16:23

Nema cak ni staru ikonu. Ja sam u potpunosti promjenio browser, jer ova 'nova' Opera ne napreduje, ili pak napreduje prepresporo. Za 2-3 godine ponovno cu se spojiti na operin blog pa provjeriti situaciju.

Ovo je trenutacno jedino mjesto gdje ponekad navratim da vidim ima li novih infoa i Operi. Ja se nadam content blockeru, sidebaru, tab stackingu, session+window manageru, kad oni jos ni bookmarkse nisu sredili.

Mislim da cu te 2-3 godine prolongirati na 7-8 ako nastave ovim tempom :D

Salu na stranu, prava je steta sta su napravili od fantasticnog browsera :(

Mario92 20.01.2014. 11:23

Ja pak bježim sa Chromea na Operu i za sad mi jedino Bookmarksi fale, sve drugo je dovoljno za moje potrebe.

Ipak, kad bi Opera 12 imala Blink engine ja bi bio najsretniji čovjek na svijetu :D

Dac 23.01.2014. 11:21

Kak nisu, barem su bookmarkse nekakve posložili. Daleko od sidebara, ali i Quick Access Bar je nešto.

Mario92 23.01.2014. 16:08

Ne trebam još jedan toolbar da mi zauzima screen estate.

Improviziram sa Stashem, čekam da mi proradi Neat Bookmark i ja ću onda biti sretan :)

Mileni 23.01.2014. 16:13

Ja bez sidebara ne koristim browser. Ni jedan. Sto se tice screen estatea, lako isti izgasis. Na svim browserima koji ga podrzavaju, tako da ne vidim problem sa sidebarom :)

Mario92 23.01.2014. 16:33

Ne mislim na Sidebar (njega i želim) nego na QAB.

nathan.fake 27.01.2014. 21:17

izisla je nova Opera 19.0 Stable (19.0.1326.47)... DOWLOAD

Citiraj:

What is new in Opera 19?

Organize your links and get quick access to site with bookmarks.
Customize the look of your browser by creating your own themes.
Manage the browser further by enabling advanced settings.
Bookmarks bar je slican kao na Chrome-u ;)

Citiraj:

You can save links to webpages with bookmarks. Bookmarked websites are added to a quick access toolbar below the combined address and search bar.

To enable the bookmark bar:

From the main menu, select 'Settings'.
Click 'Browser' on the sidebar.
Under 'User interface', check 'Show the bookmarks bar'.
bookmarks bar
To add a page to your bookmarks bar, click the '+' icon while viewing a page. Then, give the page a memorable name and click 'Save'. An entry is created in the bookmarks bar.

Right-click the bookmarks bar to add a folder. Add the current page to a bookmark folder by clicking the folder name and selecting 'Add page'. Or, drag an entry from the bookmarks bar into the folder.

Mario92 27.01.2014. 21:49

Finally!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:09.