![]() |
Citiraj:
vec sam u autoskoli naucio osnove voznje na balkanu: sajba dole, lakat van, sinteticka kosulja na palmice s ponterosa, original rajbanice avijatorke sa jakusevca i peglaj :lol2: |
Citiraj:
|
Koje godište je 508, i koji motor?
|
To mi smrdi na onaj robotizirani manuelni mjenjac, motor sigurno 1.6HDI.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Ako je 1.6 dizel onda je robot u pitanju i sa svojim famoznim astronomskim tlakovima u tom mjenjaču....
Mislim da je egc ili tako nešto naziv tog mjenjača.... Citiraj:
Kaj je bolje, da li pustiti staro ulje ili ne, stvarno ne znam... Vezano za tf80sc, jako je osjetljiva na pogrešno ulje, onda počnu problemi sa trzanjem, pa se razvali valve body, pa getriba propiša.... Sve to jer ljude uvjeravaju da ne treba kupovat original Mobil 3309 ulje. |
Citiraj:
Dok je strica u servisu bolje savjetovalo za njegovog bmw 525 koji je na cca280k, rekli mu da vozi dok ide, da izmjena ulja ništa ne garantira i bolje ne stavljat novo. Može netko stavit link firme koja presvlači volane u kožu, negdje sam izgubio bookmark :D |
Ne želite znati kako izgleda ulje u tim getribama nakon 100 000km :)
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
2013. 2.0 motor 163 ks |
Imaš ovu getribu: https://en.wikipedia.org/wiki/AWTF-80_SC
A u 308 je robotizirani mjenjač i to mijenja ko netko ko je tek sjeo u auto. :D |
Haha, zar im je tako los automatski mjenjac?
EGS ide samo na 1.6 HDI koliko znam. Zato sam pretpostavio da je taj mjenjac i taj motor. :) Sent from my LG-D855 using Tapatalk |
Koliko vidim ovaj tf80sc nije tako los.
Doduse nakon dsga je spor :p |
Citiraj:
Kak su zadovoljni s mjenjačem? |
Citiraj:
A ono, vozio sam 308 1.6hdi 2012 s manje od 100k km tak da sumnjam da je bio neispravan i očito trza pri promjeni brzine i često ne zna kaj bi sam sa sobom pa treba malo gas poklopit da prebaci u višu. Isto tak neodlučan na uzbrdici. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
A ja velim da je mjenjac ok, jedino sto fali kod automatika je onaj sus Nm kojih kao da nema koliko pise al zato auto linearno ubrzava od 0-150. Nakon dsga ovaj mjenjac je sporiji i manje fin. Kak si ti zadovoljan? |
Ja sam jako zadovoljan.
Cca 50 000km sam prošao s njim već. DSG sam probao u golfu i bio je dosta grublji, moguće da je već bio pri kraju... Ovo kaj si rekao za šus, vjerujem da ti je to zbog torque convertera. Priljepi ga do poda, kad napravi kickdown i torque converter spoji maksimalno, onda imaš svaki Nm koji motor daje, nema razlike između manualnog i automatika. Isto tako kad prešaltaš ručno, ostavi ga na 2000+ rpm-a, torque converter tu neće niš više raditi, priljepiš ga, i imaš sve kaj motor daje. |
Citiraj:
|
Neko uvozio auto iz slovenije?
Ima iskustva sa ovim prodavacem? |
nemoj francuza, pricaju ljudi da se jako kvare :D
|
Citiraj:
Ti si imao sreću jer ti nije riknuo, za razliku od svih ostalih. Postoje i SMF i ljudi ih sve češće stavljaju umjesto DMF (pa se žale na vibracije) |
meni je ošo dvomaseni nakon 80k
1.6 robotizirani automatik |
Citiraj:
Ima stari francuza 1.4 8v, vec skoro 16g pa mu nije nista oslo. Svakih 1g mijenja ulje i filtere i napravio je 2x veliki servis. Toci i vozi. |
Citiraj:
Ali probao sam i puno, puno sporije i gore mjenjace i s vremenom naucio cijeniti ovog. Nije najbrzi, ali je dovoljno brz, uglađen i eto...radi već 300k km bez problema. Zbuni se samo u trenutku kad zeli promijeniti u visu brzinu stisnes gas i iniciras kickdown pa onda zna zatresti. Izgleda da mu je AWF8F45 nasljednik. @jed2i Cemu sad mijenjati ulje ako nije dirano 300k km, samo cemo preplasit mjenjac. :D Ima jos zivota u njemu, a ako se razleti metnut cemo novi i novcano ce izaci na isto. Samo ce bit novi mjenjac. Interesting, on je jedino sto se nije razletilo na tom autu. Trebam kontaktirat Zak Renault i pitat ih dal mi mogu poslat svu povijest odrzavanja Lagune. Zanima me kad je mijenjan i ako je mijenjan zamasnjak skupa s kvacilom. Sad sam na 265k km. |
EGS je ok ako ces manualno saltat brzine i pritom pustit gas. Tako kazu...
|
Citiraj:
|
Ja isto imam nekog Domagoja u bookmarksima, možda je isti. Nije mi ništa radio, al vidio radove na netu pa zabilježio. Znam da je odlično radio i da nije bio skup.
|
Bio je povoljniji dosta od matusa i sličnih, a radi super.
|
Matus je radio mom kolegi, rezultat je bio jako dobar. :)
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
A je, ima i u tome nesto :D |
Baš su dobre vure, samo fali jedna od turba.
To je 1.2 8V u podu? |
S obzirom na "ljepotu", vjerojatno FIAT. Novi Fico?
|
Bio u svatovima i više nemam sirenu. Golf 5 je u pitanju. Jel to neki easy-fix ili je zaje**ncija?
|
osigurač, relej, sirena, prekid u žicama ili prekidaču :)
Pa kreni jednostavnim putem, provjeri osigurač, i trubu spoji direktno na aku pa vidi da li svira |
Utjeha mi je da nije promijenila zvuk prije prestanka rada. Vjerojatno se nije otopila. Morati ću tim redom provjeriti sve.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:08. |