PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Grand Theft Auto IV (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=62354)

Wolfblade 16.12.2008. 19:00

e dal postoji u multiplayer Roal Play ko u samp

Atrax 16.12.2008. 19:17

Meni recimo rezu rikta bez frke, al teksture ne mogu stavit na više od MEDIUM, ona prva stavka (ne znam sad kak se zove, view distance valjda) mi ide najviše do 60 mislim (tu mi iskoristivost GPU memorije bude 503 MB i dalje mi ne dopušta).
Ne vidim nigdje mogućnost uključivanja AA, stavim rendering na max al svejedno se vide neispeglani rubovi.
Da mogu stavit te teksture na jače, igra bi izgledala bolje, a ovak imam poprilično mutne teksture sa gadno kockastim rubovima.
Igra je previše zahtjevna za izgled koji nudi, ne kažem da je loša grafika, al za ovakve monstruozne HW zahtjeve....
Zašto mi ograničavaju gfx postavke na temelju gpu memorije?:wtf2:
Na meni je da izaberem između performansi i izgleda. Možda ja baš hoću vrtit sve na max, pa makar to bilo na 15 FPS-a.
Znači za kriterije jednog Cryteka, moja konfa je dovoljna za pokrenut Crysis na high/very high detaljima (uz malo tweaka i OC-a), ali po jednom Rockstaru(:care:) moja je konfa kanta?

Na stranu sa kukanjem, šta je tu je, bitno da je GTA bolji nego ikad, ludo je zabavan, a moram priznat ponašanje autiju i osjećaj vožnje mi je realniji i zabavniji neg u nekim današnjim tzv arkadama/simulacijama vožnje.
A što se gore navedenih nedostataka tiće, bit će tu još zakrpi i fixova, makar, uz gameplay koji GTA4 pruža, jebe mi se živo za grafiku.
:respekt:

BeroVK 16.12.2008. 19:25

Ev i ja danas probah s 4Gb rama ide isto istijano kao i sa 2GB:(

$čofi$ 16.12.2008. 19:26

Citiraj:

Autor BeroVK (Post 1222156)

i kod mene bilo 2gb il 6gb isto:hitthewal:
al igra je savršena još samo da se malo sjene srede i teksture

danc00 16.12.2008. 19:31

Citiraj:

Autor BeroVK (Post 1222156)

Pa ne dobi se više FPS-a sa ramima, nego nema lag-a i seruckanja textura i štekanja nakon 25min, si na to pazil?

itreius 16.12.2008. 19:56

Ovo bi možda trebalo ići u hardveraj, ali nvm.

Kao što spomenuh na prijašnjoj stranici, vrtim ovu igru na šrot grafi 7600GT. Piceka nisam upgrejdao kojih dvije i pol godine. C2Duo E6300, 2GB DDR2 Rama, 7600GT... Namjeravam si ovih dana kupiti jednu stvarčicu u Vemilu ili negdje, i zanima me da li se isplati usput baciti par stotinjak kuna na novu grafu. Ovo sad vrtim sa 83% CPU usage, 75% RAM usage, i 99% GPU usage, pa je očito da mi je grafa bottleneck. Ali s obzirom da je i CPU šrot, da li smisla upgrejd grafe? Koliko bih zbilja na performansama mogao dobiti? Tj. pitanje bi bilo — kak' daleko može ovaj procesor još gurati? Na koju rezu/detalji/itd.? Ako će mi nakon promjene grafe CPU bottleneckat na nekih 1024x768 - low detalji onda neću ni mijenjat ovu grafu for the time being.. (kupnja novog procesora mi ovaj tren ne dolazi u obzir jer kupujem novi komp za nekoliko mjeseci, dok će ovaj biti za neku drugu namjenu pa bi to eto, bilo još dodatno bacanje love, a morao bih mijenjati i MBO)

Gjurovski 16.12.2008. 20:14

Citiraj:

Autor itreius (Post 1222187)
Ovo bi možda trebalo ići....

Nevidim zasto:stoopid:
Proc dignes na 3.2-3.5Ghz, kupis plocicu od 2gb kingmax-a za 133 kune :D i prodas ovu grafu i uzmes neku rabljenu za 800-900 kuna 4850 ili ako se docepas 8800GTX i slicne..
Nema potrebe za novim kompom... bar po meni...

Rino 16.12.2008. 20:21

Slazem se...promjeni samo grafu...ovisi na kojoj rezi igras...te koliko si spreman izdvojiti za nju...

itreius 16.12.2008. 20:40

Citiraj:

Autor Gjurovski (Post 1222219)
Nevidim zasto:stoopid:
Proc dignes na 3.2-3.5Ghz, kupis plocicu od 2gb kingmax-a za 133 kune :D i prodas ovu grafu i uzmes neku rabljenu za 800-900 kuna 4850 ili ako se docepas 8800GTX i slicne..
Nema potrebe za novim kompom... bar po meni...

Da, ali tu onda u priču ulazi i ploča, naime — Intelova je (DP965LT). Ništa od OCanja... :D
Prosurfat ću još malo po nekim GTA forumima i vidjeti ako ima ljudi kojima je E6300 na stock brzini bottleneck (sa kojih 4GB RAMa i dobrom grafom)...i kako njima radi... 1.86GHz Dual Core je min. requirement prema Rockstarovoj službenoj izjavi (u principu, taj procesor), tako da nisam previše optimističan u vezi toga...

I V A N 16.12.2008. 20:40

Citiraj:

Autor itreius (Post 1222187)
Piceka nisam upgrejdao kojih dvije i pol godine. C2Duo E6300, 2GB DDR2 Rama, 7600GT...

...s obzirom da je i CPU šrot, da li smisla upgrejd grafe?...

Ja vrtim GTA na tom "šrot" procesoru:
Citiraj:

Statistics
Average FPS: 35.57
Duration: 37.05 sec
CPU Usage: 92%
System memory usage: 59%
Video memory usage: 99%

Graphics Settings
Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: High
View Distance: 25
Detail Distance: 37

Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Service Pack 3
Video Adapter: NVIDIA GeForce 8800 GTS 512
Video Driver version: 180.84
Audio Adapter: SB Audigy Audio [B000]
Intel(R) Core(TM)2 CPU 6300 @ 1.86GHz
Intel(R) Core(TM)2 CPU 6300 @ 1.86GHz
Dakle, klokaj procesor (ja svog imam na 2.8 GHz) i kupi si grafičku za oko 1000 kn i bok. Može i još koji keks.

Independent 16.12.2008. 20:51

Da ja niti ne probavam sa svojom 7600GT? Tesko da ce pokrenut Gta iako pise pod minimum da trazi 7900GS a razlika i nije tak velika, ostatak konfe prelazi minimum... Ma stize novi komp u 3 mjesecu pa ce se onda igrat... Do tada se stedi:D

btw. Kakvi su dojmovi o igri? Jel zasluzuje tu IGN-ovu 10/10 jer sam vidio da se neki ljudi zale da nakon par sati dosadi... Iako sumnjam u to al da se utjesim za svaki slucaj:roller:

Gjurovski 16.12.2008. 21:01

Citiraj:

Autor Independent (Post 1222265)
Da ja niti ne probavam sa svojom 7600GT? Tesko da ce pokrenut Gta iako pise pod minimum da trazi 7900GS a razlika i nije tak velika, ostatak konfe prelazi minimum... Ma stize novi komp u 3 mjesecu pa ce se onda igrat... Do tada se stedi:D

btw. Kakvi su dojmovi o igri? Jel zasluzuje tu IGN-ovu 10/10 jer sam vidio da se neki ljudi zale da nakon par sati dosadi... Iako sumnjam u to al da se utjesim za svaki slucaj:roller:

Zasluzuje unatoc ovim hardverskim zahtjevima i 20 :D
Neznam kad sam toliko nesto igrao u zadnje dvije godine osim CoD-a :D
Otkada sam nabavio GTA 4 CoD-u nisam prismrdio i jos nabavio origigi :D
Di single prestaje pocinje multy a tu jos imas visestruko zabave...

slavonac90 16.12.2008. 21:17

Citiraj:

Autor Atrax (Post 1222144)

Na stranu sa kukanjem, šta je tu je, bitno da je GTA bolji nego ikad, ludo je zabavan, a moram priznat ponašanje autiju i osjećaj vožnje mi je realniji i zabavniji neg u nekim današnjim tzv arkadama/simulacijama vožnje.
A što se gore navedenih nedostataka tiće, bit će tu još zakrpi i fixova, makar, uz gameplay koji GTA4 pruža, jebe mi se živo za grafiku.
:respekt:

potpis
igra je prejebna počevši od priče pa do ponašanja auta,ljudi na ulici,grad je predobar takodjer,fizika na nivou,a uz to sve je i duhovito...uglavnom najbolja igra po meni ove godine unatoč rockstarovom kiksanju po pitanju optimizacije,iako se nadam da će barem još jedan patch izaci koji ce popraviti malo performanse iako sam si i sad uštimo da mi fino ide(od onih sranja svih tvikanih sam skonto da je najbolje ostavit samo novblank u commandlineu i gotovo,a ne se zajebavat sa svim i svačim):D
a još kad završim SP onda MP psss pa kad dosadi opet SP,bit će igranja bogami ove igre :fiju:

Pizz 16.12.2008. 21:37

joj jebote koji sam ja njubsons,
tam brijem kak neki auti uopče ne smanjuju FPS po noči sa svjetlima a drugi da, i tek sad skužim da mu mogu palit duga i kratka svjetla, isto kak se i može ugasit auto kad izlazim iz njega LOL

+1 za njubertej !:D

~Kaiser_Chief~ 16.12.2008. 21:39

na kojem vam je broju razina vechile destinya ?
kad velite da se igra drasticno mjenja s visem brojem... igra i grafa stizu skoro :)

1v@n 16.12.2008. 21:39

Može se ugasit auto kad se izlazi iz njega? Kak? Zasad sam samo skužio da se može kaciga na motoru stavit, samo treba pričekat malo nakon kaj se sjedne i onda automatski stavlja.

Necto 16.12.2008. 21:53

Drzis F kada izlazis, ako ga samo stisnes i pustis auto ostane raditi i radi i radio unutra, pa mozes vani cuti kako drmaju cajke u autu :goood::D

Neo-ST 16.12.2008. 22:00

Gdje da kupim digitalnu verziju ove igre za $49 ? To je US verzija igre, ima i UK ali mislim da je dosta skuplja...
Direct2drive ne podržava Hrvatsku, a ove ostale e-trgovine isto rade probleme...

Angelus 16.12.2008. 22:02

Citiraj:

Autor jurbAs (Post 1220580)
@skyman ja sam reko da meni igra pojede 95% rama a zato ima i razloga reza je 1920x1200 i sigurno da vise rama trosi... a moguce je da mi neki program iz pozadine mazne tonu rama makar sumnjam jer meni hladan start mazne 43% rama tj oko 1.7Gb :) jbg vista dere...
Da ti kazen jos nesto dragi prijatelju na xp ne bi nazad ni da mi plate... Xp mi se rusio bar 2x tjedno a vista mi radi vec 1god bez i jednog crasha... a sad sto vista nosi vise rama i vise drugih stvari bas me zaboli lijevo jaje...

Realno nijedno nije baš bajno,trebalo bi GTA IV opalit na Linuxu :care:,ali nažalost W.I.N.E. ne podržava GTA IV :nono:

Nego,čuj istina Vista se manje ruši,barem meni,i što mi se uistinu sviđa jest što end task treba kliknut jednom do dvaput,za razliku od XP-a u kojem je bilo (End task,OK)X20!

No velike negativne strane su papanje rama,dakle općenito lošiji performans u igrama :nono:

A GTA IV nisam izvrtio na kompu,još čekam kupnju originala,a i ne želim se upuštat sad pri kraju polugodišta,imam još 2 predmeta za orgovarat a ak zavrtim gta još ću ocjene bacit u mulj :goood:

tako da,preko ferija,niko ide u ekšn...fueled by E6300@2,46ghz,Sapphire 4850(ATI Cat 8.12 driveri) i 2,5 gb rama,možd 4 ak mi se bude dalo odvojit od fonda za Kawu 250R :fiju:

Sonic2048 16.12.2008. 22:17

Koliko vam je trebalo da pređete singleplayer?

Independent 16.12.2008. 22:33

Citiraj:

Autor Necto (Post 1222348)
Drzis F kada izlazis, ako ga samo stisnes i pustis auto ostane raditi i radi i radio unutra, pa mozes vani cuti kako drmaju cajke u autu :goood::D

Sta se moze auto ugasit i ostavit upaljen?? I sta se izvan cuje mjuza koja svira ako ostane auto upaljen??? Ma nee... joj jedva cekam da zaigram ovo:goood:

ALiEN17 16.12.2008. 22:34

Citiraj:

Autor Sonic2048 (Post 1222382)
Koliko vam je trebalo da pređete singleplayer?

19.99% :goood: Moram priznati da mi misije nisu uopće "još dosad nešto neviđeno".:kafa: :D U svakom slučaju, radije zagiram GTAIV nego jebeni Fallout 3, Clear Sky ili Šhadou of Chirnobil!:fuming: :D

$čofi$ 16.12.2008. 22:38

Citiraj:

Autor ALiEN17 (Post 1222398)
19.99% :goood: Moram priznati da mi misije nisu uopće "još dosad nešto neviđeno".:kafa: :D U svakom slučaju, radije zagiram GTAIV nego jebeni Fallout 3, Clear Sky ili Šhadou of Chirnobil!:fuming: :D

pa misije su gta klasika(gta stil)-i kud ćeš bolje od toga:no2drug:

danc00 16.12.2008. 22:43

E ljudi, na kojoj razini težine igrate GTA, mislim da to pitanje nije bilo u ovih milijun postova? :D

Necto 16.12.2008. 22:50

Nema biranja tezine u GTA :fiju:

Maloprije stojim ispred stana i nesto gledam sjene i pratim fps, kad vidis trce dva policajca za nekim leekom, leek sidne u auto i krene bjezat, a ova dva tulipana od milicajaca svatko zgrabi svoj Infernus i gas za njim. :roller:

I sve bi bilo kewl, da ta dva Infernusa nisu bila parkirana na mom parkiralistu ispred stana!! :D :hitthewal: ROFL

Matth€w 16.12.2008. 23:06

xD rofl

slavonac90 16.12.2008. 23:25

:rofl:

a ima tih šema totalno,recimo ja zujim po gradu i neki crnjo bjezi od pandura i ovaj naravno trci za njim,i crnjo se sakrije iza kante i ovaj ga ćopi,retard digne ruke i hoda par sekundi ispred policajca i opet mu počne bježat lol

EDIT:a najveća mi fora kad zovem muriju da im ukradem auto haha

Michel 16.12.2008. 23:25

Citiraj:

Autor Klokan (Post 1218794)
ma odličan patch, sad mi je kamera pod nogama čim pustim miš na miru... ako pomičem miš onda je ok, čim pustim odma kamera gleda iz perspektive žohara, jebo ih patch da ih jebo :DualWiel::DualWiel::Machineg::Machineg::rambo::rambo::CoolRamb:

Da nemaš kakav gamepad,joypad spojen ? Sad kad je proradila podrška za njih meni se isto bilo dogodilo. Čim sam isključio to "hardvera zgodnog" sve proradilo normalno. Btw nisam koristio gamepad da bi igro gta :D

ALiEN17 16.12.2008. 23:27

Citiraj:

Autor Necto (Post 1222416)
Nema biranja tezine u GTA :fiju:

Maloprije stojim ispred stana i nesto gledam sjene i pratim fps, kad vidis trce dva policajca za nekim leekom, leek sidne u auto i krene bjezat, a ova dva tulipana od milicajaca svatko zgrabi svoj Infernus i gas za njim. :roller:

I sve bi bilo kewl, da ta dva Infernusa nisu bila parkirana na mom parkiralistu ispred stana!! :D :hitthewal: ROFL

...i da sad si me sjetio. Smeta me jebeno retardirana hitna ko u svakom prošlom nastavku (zašto onako glupo voze sudaraju se, lete na sve strane?). Barem kad su već stavili opciju da pozoveš 911 hitnu (pa čak i za sebe izlječit) mogli su barem to doradit kako spada. Zašto još uvijek u ovom jubilarnom četvrtom izadnju - kada se ja i gang banda pucamo po ulici najebem ja, logično bi bilo da i njih fataju.

Usput, nisam skužio od početka - zašto su oni mostovi zatvoreni, politika ili?

Možda sam malo previše zabrijo, ipak je to igra :D:dobar:

1v@n 16.12.2008. 23:30

Citiraj:

Autor ALiEN17 (Post 1222462)
Barem kad su već stavili opciju da pozoveš 911 hitnu (pa čak i za sebe izlječit)....

Kaj se i to može, hahaha. A ja svako malo zujim po gradu tražeći hot dog, diner ili fast food. Dobro je znati.

H&h 17.12.2008. 00:11

Citiraj:

Autor ALiEN17 (Post 1222462)
Usput, nisam skužio od početka - zašto su oni mostovi zatvoreni, politika ili?

mostovi zatvoreni zbog nekakvih terorista

nije mi jasno zašto Rockstar nije ubacio da i mi možemo žmigavce koristit. Osjećam se kao budala, svi oko mene žmigaju, a ja ko Balkanac pravi :lol2:

Policajci su pak budale ko i svi ostali, skoro su pješakinju na zebri pregazili malo prije :D Što se tog dijela tiče igra je realna, ni u Zagrebu nemreš zebru prijeć, a da te zamalo ne pokupe :fiju:

edit: skoro sam zaboravio http://www.youtube.com/watch?v=AqRbnNmw3Rs

hammer_of_thor 17.12.2008. 00:42

http://pce.hostili.com/images/paf0gnz_thumb.jpg

PAF! :D

Ja se malo vozam i tražim stuntove. Nekoliko sam ih riješio sa harličem, sad kad naletim odma da se i to riješi :D

Pizz 17.12.2008. 00:47

kak to da murja po gradu uvijek hvata "crnju" ,
rokstar je zakon, lol

btw, kako sam napuco onog svog crnju u biljaru, hahahaha

PointDexter 17.12.2008. 11:21

Primjetio sam da svaki put platim mostarinu ali i da ubijem drocu za "povrat" novca :D

malcom 17.12.2008. 13:22

se moze dizat stvari sa vilicarom kao u gta san andreas? ako moze sa kojim tipkama? tnx

Psyho 17.12.2008. 16:04

jel se isplati instalirat sp3 radi ovog i oce li uopce radit.Meni nesmeta ako je 15 fps i to je nesto.Na starom compu sam na to navika.:D

Valg 17.12.2008. 16:06

Citiraj:

Autor Psyho (Post 1222943)
jel se isplati instalirat sp3 radi ovog i oce li uopce radit.Meni nesmeta ako je 15 fps i to je nesto.Na starom compu sam na to navika.:D

Ne isplati se instalirati SP 3.. ;)
Citiraj:

f**k you SP3, i´ve beaten you...

Here is how:
(Only do this if you like tinkering with the registry!)

Step 1: Run Regedit by Clicking on Start -> Run , type in regedit and press enter
Step 2: Make a backup of your registry (just in case)
Step 3: Browse to "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Windows"
Step 4: Modify the value of "CSDVersion" from "0x00000200" (SP2) to the Windows XP SP3 value of "0x00000300"
Step 5: Close registry editor
Step 6: Reboot
Step 7: Start GTA and freakin enjoy it already!

Say THX if you like it...

chingyos 17.12.2008. 17:29

Evo malo slikica :D
Uglavnom preso oko 37 % igre,sve ja zanimljivije,ona pljacka banke mi ludnica :goood:
Na koliko posto je kraj?

http://pce.hostili.com/images/G_2my1b.jpg
http://pce.hostili.com/images/gta_4helick1gm.jpg
http://pce.hostili.com/images/gta_444nngz.jpg

Pizz 17.12.2008. 17:36

pljačka banke je brutalna, yebeno je kad si zbuksan iza zida i onda samo odereš po murjačkim autima, ovi zbuksani iza, a ono odjednom ode sve u 3 PM :goood:

$čofi$ 17.12.2008. 17:43

jbt kak to intel lijepo vrti-oće se ko mijenjat:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:43.