![]() |
Meni bas nije jasno zasto vam nije stalo posude u perilicu s 3 ladice ali mozda to ovisi o proizvodacu ili nacinu slaganja. Meni lonci, tave i plitki veliki i mali tanjuri (ikea koji su jos veci od standardnih fensi tanjura) te duboki za juhu stanu bez ikakvog problema u donju ladicu, u srednju kako je kolega opisao idu sve case (ikea klasicne od 3 ili 3.5 dcl) salice, manji lonci, imam dodatne pregrade za vece zlice i ostali pribor za kuhanje i gore na vrh u prvu ladicu idu zlice, vilice, nozevi i ostalo sto zelite prati. Drzim se sheme slaganja koju sam dobio uz perilicu i stvarno sve stane bez ikakvog problema. Jedino sto moze raditi problem sa srednjom ladicom je ako koristite iskljucivo predimenzionirane case kojima stvarno treba mjesta (za vino isl) jer se onda srednja ladica mora spustiti. Ali eto, mozda proizvodaci imaju razlicite visine srednje ladice pa je kod nekih prenisko postavljena. Pojma nemam.
|
Plitki mi idu uvijek dolje, ali su veći. Ako spustim još malo, prskalica zapinje.
Već je spušteno nešto. Nisam našao setup gdje mogu staviti čaše za vino, tanjure i tu 3. ladicu u perilicu u isto vrijeme. Da li su čaše predimenzionirane, moguće, ali tako je, kako je. |
Ja čaše za vino stavim dolje s tanjurima, ostale mi stanu sve gore. Rasporedim po prilici da se max iskoristi. Mi imamo Bosch perilicu, serija 4. Prošla je peta godina negdjeprije, pere bar jednom dnevno, peremo sve i zadovoljni smo. Bilo je ispočetka prljavo tu i tamo dok nisam počeo koristiti Jar tablete.
Nebi više kupovao bez te treće ladice, al svako ima svoje jasno. Neznam koju da uzmeš napu, al znam koju ne :D Ja imam AEG i nisam nikako zadovoljan, preslabo a još sam u zgradi pa mora dalje tjerat. Frend ima faber, kad upali, nemožeš vrata otvoriti :D Frižider Bosch, 203x70cm nofrost, malo je glasan u nekim slučajevima ali to je navodno tako s većinom nofrost frižidera. Na žalost, uzorak je premali da bi doneo neki konkretnijni zaključak oko buke. Što se tiče hlađenja, tip top, alarm za vrata i temp, mogu se prebaciti šarke lijevo i desno. Pećnica Electrolux s pirolizom, neki best buy je bila, Bosch ima bolesne cijene. Jedino ako hoćeš estetiku takvu pa ti treba. Mi koristimo par puta godišnje pirolizu, nemam zamjerki mada nije čarobni štapić. Ako se i ne planira koristiti piroliza, te pećnice i brtve su nešto robusnije pa bi razmisio i o tome. Ja imam Electrolux inox plamenik s 5 komada, što više nije in uz danas uz indukciju, ali ja nisam požalio, uzeo bi ga opet. Mada je čišćenje malo kompliciranije nego kod indukcije. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja sam prešao na plamenik, 5 komada, 90 širine. Žena žali za tim iz dana u dan, samo zbog čišćenja. Vratit ću se na indukciju 100%, kad tad, samo je 90cm baš skupa. |
Trgovac iz Elipsa mi preporučuje Whirepool ugradbenu perilicu posuđa, kaže da su se pokazale dobrim (ima štrcaljke sa strane). Što mislite, je li u pravu? (premda sam našao jednu Gorenje perilicu na kojoj piše Made in Slovenia, a to je kak ti dobro)
Za frižider mislimo uzeti Hisense. To je kao Gorenje, čini mi se ok... |
Ako ima 5 godina garancije, dobra je kao i svaka gore navedena.
Whirlpool je dobra marka. |
To što trgovci preporučuju treba uzeti sa šakom soli, jer i oni znaju dobiti pinku od guranja određenih marki.
To koliko je Made in Slovenia dobro je upitno, meni je jedna Hisense mašina koja je Made in Slovenia došla tvornički neispravna, morao sam je otvarati i cijelu kontrolnu ploču vraćati jer je ispala iz kopči... A Whirpool se udružio sa Arcelikom a to je Beko, sad koliko je to utjecalo na aparat - ne bih znao... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja ti imam ovakvu. Evo 7 godina, pere svaki dan. Nikakvih problema, servisa. Ali whirpool vešmašinu/sušilicu izbjegavati u širokom luku. U 2,5 godina, tri servisa. Dva puta senzor vlage i sad otišao lager i amortizeri. Kako? Ja i žena solo. Dvije mašine tjedno po 5 kila veša, a ima bubanj za 10 kila. Znači s pola snage radi. Pa šta bi bilo da imam veliku familiju i da pere svaki dan. Ili da pere i opkuhava masne radne mandure. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:27. |