![]() |
Citiraj:
|
Kakav drop FPS-a? Meni je svaka postavka na High i nikakvih dropova nemam uzrokovanih time, a komp je slabiji od ovog napisanog. Guls nisšta ti ne brini, LoL će letjet na tome.
|
Citiraj:
Ja na svom laptopu sa dvojezgrenom AMD-u koji je jakooo loš, starom 5 godina (laptop), na nekoj 5 godina staroj grafi isto za laptop i 2gb rama vrtim 45fps-a stabilno. U tf ako padne na 35, sam puno rekao. Moja konfa se može vidjeti pod Portable Flamel u potpisu. Moj flamel je i slabiji od navedene Gulsove konfiguracije pa imam 100+ fps-a, bez ikakvog dropa, i sve na high ofc ;) Guls, totalni overkill za LoL. Intel proc i3 je super, 4gb rama i puno slabija grafa su ti dovoljne. Pobrini se da joj ubaciš ok monitor i to je to ;) I dobru periferiju ;) Makar ostavi joj 8gb rama, jedino što ti netreba je ta grafa.. Massive overkill. Citiraj:
EDIT: Je li to već 3.8 patch došao? |
Pa momci, ne znam kakva je kod vas situacija, ali LoL na dva računala koja sam imao (amd A10 5800+8gb+Dual Graphics 6570 i i3+8gb+hd6570) je bio neigriv. Čak i na low detaljima, 1080p ofkorz. Znači igra počne, fps oko 30-40, počne farmanje ili tf, fps pada ispod 20. To je za mene neigrivo. Znači, LoL je sigurno zahtjevna igra, samo pitanje u kojoj mjeri. Npr šogor ima i5+8gb+4870 (koja je u rangu/nešto lošija od gtx650 koju planiram uzeti), pa ne može igrati High detalje jer isto ima fps dropove. Dok jedan drugi kolega ima C2d 1.86ghz + 3870 i vozi high detalje bez problema. Znači, ne pričam lovačke, IT admin sam, sustavi su održavani, driveri najnoviji, nisam idiot kaj se računala tiče, no taj lol je toliko neoptimizirana igra da me sve strah bilo kaj uzeti. Zato pitam ovakvu "glupost" jel.
|
Nečeš imati problema po mome.
Ulta zabavan champ bude i ja ga uzimam 100%. Up je, ima escape, poke i super spellove, passiv je game changer, još je tu heal :) ... Jedva čekam :) |
Citiraj:
Naravno da ce covjek moci igrati s tom konf. ligu bez problema, ja sam samo spomenuo za shadowse koji uzimaju puno resursa i da ako su na highest/high ce na fpsu mozda vidjeti mali drop to nemora uopce biti veliki al svejedno je ako usporedjujes high shadow i bez shadowsa. Isto tako ak usporedjujes gpu load je razlika dost velika, a vizualno skoro pa ni nema tebi kao igracu prevelike razlike low/high(shadows) osim ak ne patis na detalje sjena. A to za +100 fpsa koje imas jer igras na benchmark frame capu i bez vsynca i ako ti je sve na high (I SHADOWSI) nema sanse da nema fps dropa jer ti fps skace non stop tak da ne pricaj gluposti da nema nikakvog dropa. |
Citiraj:
Wtf, daju patch, a u njemu nema Aatroxa!? Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa |
Mislim da neću ići na i5 jer mi je to dodatnih 500kn, a mislim da za curu to nije potrebno. Imam i7 laptop ako joj zatreba nešto jače, ali mislim da neće trebati.
btw nisam mislio pitati ovo o hardveru da bi se sada prepirali, sve 5, bit će dobro takvo kakvo je, hvala vam na savjetima dečki, all good :) idemo dalje s temom. Btw Aatrox je uključen u patch, samo će biti omogućen krajem tjedna ili početkom slijedećeg. |
Citiraj:
Btw. znaš što je fps drop? Pod fps drop-om se smatra da ti toliko padne fps da je to oku vidljivo. Sve iznad 50 (čak i 40) fps-a je oku nevidljivo i stvar je osjetljivosti oka i samog monitora. I to se ne smatra fps drop-om. Znači nema šanse da njemu fps padne s 70-80 na 30, kako god da igra bila balansirana ili ne. Po tvome ne postoji igra koja nema fps drop. Jer ako ti fps varira između 100 i 90 to je fps drop.:fiju: Osim ako naravno nemaš lock. Slažem se s tobom da će mu fps varirati, jer je to neizbježno, ali to nije fps drop prijatelju. Ja kažem da s svojom konfom koja ima jako slabi proc, sa sve na high nemam problema i nikad mi ne padne ispod 90 fps-a. Mislim da nema smisla dalje raspravljati jer mlatiš praznu slamu, i po tvome njemu ta konfa nije dovoljna da mu bude sve na max, i da sluša tebe, on tu konfu nebi trebao kupiti, nego ići na još jaču. I za sve junglere ovdje, zapišite/zapamtite si: Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
A ono kak si počeo da se ne pravim pametan, nije ni primjereno ni zrelo za ovaj forum.:chears: |
Citiraj:
|
Evo gledao sam baš Aatrox-a, cijeli top lane match.
Prvo što vidim da on ako se ide 9:21:0 mastery-es, nema uopće dmg, tj. jako slabi (znači dosadan match, spori etc). Jedino ako ti jungla pomogne u 2-3 killa onda je to to. Spellovi mu ne radi gotovo nikakav dmg u defense, jedino ako ideš u autoatack trade. :S Drugo, njegov escape/skok je instant spell :S Znači jako teško za uloviti ga, a i cd je jako mali. Jest da mu nije range ko Zac-ov, ali skače sve po svud :D Treće, heal je nenormalni. Četvrto, definitivno bude trebalo znati kad staviti koji od te 2 forme šta ima (Life Steal i još nešto). I pasiv mu je brutala :D Mislim da će se igrati jako puno jungle, top nije baš ako nejdeš 21:9:0, što je opet rizično :S Sviđa mi se champ, jedan od rijetkih koji mi je onako upao u oko žešče. Imam 4k ip, možda odem na 6.3 i uzmem ga odmah za 2 tjedna. |
Čekaj nerf na postotak lifesteala i onda procijeni što s njim, mojih pet centa :)
|
Slažem se, op bude u startu, onda ide massiv hammer nerf.
Jedino kaj si razmišljam. Svaki novi champ mora imati ogroman escape/skok. Zac, Aatrox, Elise, Khazix, Lissandra, etc. Svi imaju skokove. Da li mijenjaju dinamiku igre ili jednostavno manjak inspiracije?:banned: |
Nemaju mašte, svaki champion je jedno te isto, samo drugi skin.
Jedino je Thresh nešto osvježenja uveo. |
Mah. Sad samo čekam još jednog champa s teleportom preko cijele mape i to je to.
|
Citiraj:
Novi champ izgleda bas fora, po izgledu me malo podsjeca na Doombringera iz dote. Sustain mu je stvarno odlican, pasiv isto, moze se izvuci iz gadnih situacija, a i lako zbaitat nekog. Za top mi se cini dobar jer jednostavno na sustain moze winati lane i isforsati protivnika iz lejna. To mora biti duplo vise 'annoying' nego Zac sa svojim healovima. Spirit visage mora isto biti predobar na njemu. Al nerfat ce ga sigurno, heal mu je brutalan + ono untargetable je vec dovoljan razlog #Riotmechanics :P Ovo sto ima skok i opcenito champovi sa jumpovima - s time samo implicitno "unistavaju" klasicne champove - imo. Npr. Ashe, njezin range i slow za kiteanje, sto joj znaci ako joj ovaj skoci pred facu i svejedno ju moze strgat, i jos k tome na sve te jumpove je relativno mali cd beh. Sve u svemu mozda kupim tog Aatroxa jer mi se svidja playstyle, al tek nakon nekog vremena jer bi htio prvo igrat sa njim u timu i protiv njega vise rundi, pogotovo top pa da sam otprilike ocijenim kolko je jak i koristan kasnije u tf-u. |
U sljedeća 2 gamea na rankedu moram dobit 1 da bih ušao u Silver IV :D Wish me luck :)
Moj next champ će biti thresh sigurno, pre op je. |
Jel mi može netko reći zašto je Kha nerfan u sljedećem patchu tj. što su mu nerfali. Ljudi me po drugim forumima uvjeravaju da će dobit buff
|
Citiraj:
Slažem se da je LOL neoptimiziran, vrtio sam ga za sada na: 1. Q6600 + 4 GB + HD 4850 2. Notebook neki dual core + 4 gb + neka stock grafa 3. I53570k + 8 gb + HD 7870 pa sada GTX 660 ....tu radi perfektno, je li ali brutalno je neoptimizirana...što se tiče, koliko bi dao na grafu? jer brijem da bi za neke sitnije pare mogao naći neku ATI pošto ih ima dosta jeftinih, a da su brutalne..koju cifru bi dao za grafu? |
Gledaj, u pravilu neće više biti one-shoot champ s onim skokom i void spikes. To su mu nerfali. Zato mu Q daje veći dmg. Koliko vidim svi jači igrači pa i sam RIOT kaže da je to nerf. I po meni je nerf. Jer je on s onim skokom, pa u zraku Void spikes i onda Q napravio one-shoot, ili 60+ % dmg. Kažu da će biti više pasivniji sad. Znači skok, pa tek onda može void spikes ili Q, znači ne u zraku, i neće biti tako veliki dmg.
Pogledaj video, sve ti govore ljudi iz RIOT-a. Oni, citiram, kažu da je to massive nerf. Citiraj:
Ja sam naučio samo jedno, što se tiče novih champova. Nikad, ali baš nikad ne kupujem novoga odmah, tek nakon mjesec-dva. Što radi nedostatka buidova i guidova po netu, što radi nerfova. @X-Plosiv Slažem se. Mogao bi uzeti ovu HD6950 (kakvu ja imam), brutalna grafa, već se po 1000kn nađe. Best-buy je bila gotovo godinu i pola. Ja sam ju platio 2.5k kuna kad je izašla. EDIT: Gledam LCS NA, i TSM Reginald igra Kha Zix-a, i dalje skače i koristi void spikes u zraku. Wtf? Da li još nisu patch dobili ili je bug? EDIT2: Nakon dokumentarca o CLG-u i ovog LCS-a, gledam svi ovi "najbolji" igrači, tj. stremari nisu nikad osvojili ništa ogromno (Voyboy, Saint, HotShot etc). Jako su dobri, ali ovi ne streameri ih jedu za doručak :D Uvijek im fali jako malo da budu najbolji, ali nikad najbolji :) I baš je priča u CLG-ovom dokumentarcu, da li bi trebali više vježbati ko team ili streamati... I zašto su streamali toliko.. Uglavnom, nekako mislim da je to streamanje svaki dan par sati dvosjekli mač.. Jer taj solo/duo nije nikad dobar za team. |
Ma to je i za mene nerf... Imas link gdje se malo patch prokomentirao?
|
Lcs igraju na 3.7 patchu
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
A sad kada malo pogledaš relano, to su full mladi dečki koji su zapostavili sve - škola, faks, posao, društvo, cure - samo da bi što bolji bili u nekoj igri, pa neka si onda i zarade na tome. Naravno da im onda teamplay trpi, ali jebiga, tak je to. Btw. Svaki LCS se igra barem jedan ili čak i dva patcha unatrag. |
|
hahah extra troll katarina :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
ali kraljevski, uzima nkei lik Nidalee i govori "ILL CARRY YOU, NO PROBLEM."...lik je završio s 17 / 3 / 10 ...ono ja pogodim i sp ustim ih na 20 hp, oni stanu na njegovu zamku itd...so funny :D |
Party on :D Ta Nidala, nisam ju igrao majke ti, još otkad smo zadnje gejmove znali skupa njubarit u silveru.
Btw ovo će biti konfa: MSI B75IA-E33 - 668,07kn Intel i3-3225 - 1.011,08kn Kingston 2x4GB 1600 - 502,98kn GAINWARD GTX 650 - 781,08kn OCZ Vertex 4 128GB (owned) OCZ 500W Modular - 479,19kn Coolermaster Elite 120 -359,10kn SHARKOON SKILLER -134,10kn Sharkoon Drakonia - 224,10kn Coolermaster Ceres Storm 400 - 275,08kn Steelseries QCK - 62,10kn 4500kn |
Uzmi radije ovu ploču (msi je dosta loša po meni, znam jer ju imam dugo).
I moja preporuka, neki hladnjak joj uzmi. Katana 3 npr, 180kn. Stiže ljeto, ako se bude igralo dobro će joj doći neki a da nije stock. Pasta i hladnjak 200kn max. A možeš i clock baciti ;) |
Huehuehue, meni treba mITX ploča :) A hladnjak će stići, polako :)
|
Citiraj:
Je onda je to za taj budžet jedino kaj možeš ;) |
A možda uzmem Intel DH77 mITX, imam tu u firmi jednu viška... we shall see. Čujem da ekipa kupuje Aatroxa sa RP, navondo neki bug, wat wat?
|
Citiraj:
miš je vrh, imam ga i ja, jeftin a dosta kvalitetan gainwardove gtxice su dobre, imam ja gtx 660 gs trenutačno u kompu :goood: edit: neki naš hrvat me bacio u gold 3...2 minuta lik govori "gg , we loose", fula svaki drugi cs..i nakraju ne bi niti skužio da nije napisao nešto tipa "idite svi u pičku materinu" itd. :D |
Di si to čul?
|
Omg, znači random polish and cro people :) Nadam se da je pobral kakav report.
Btw jučer je Chermaa (diamond 2) popio first blood od mene. Drugi gejm Oluja također popije frist blood od mene. Me so proud :) Ostatak mečeva neću komentirati :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:32. |