![]() |
ha... jbg, šta sam imao, imao sam neki toshiba satellite... 1.8 ghz 4gb ram dual core...
ovaj mi se čini dobar http://www.nabava.net/prijenosna-rac...b-hdd__4572801 osim, nažalost kučišta koje mi na YTu djeluju prejeftino neki dell možda? edit: a ovaj acer? http://www.links.hr/?naziv=prijenosn...kl=014.650.047 |
Trazim laptop za faks, sto tanji i laksi. Upao mi je u oko Acer aspire V5-552G, sada nezz kakav je to A8 unutra i kakav je baterija. Naravno da je sto tanji optika je nebitna, tako da gledam laptop bez nje. Molim ako ima neko prijedlog za nekakav bolji model, cijena ide do 4000+ max 200 kn
|
kakvi su ovi samsung laptopi zna li neko, vidin da se sad probijaju s njima na tržište?
konkretno me zanima model SAMSUNG 270E5V-X05EE proc i3 3120M 2,50 GHz DVDRW, 4GB, 500GB, GeForce GT710M, 15.6'' cijena ovog laptopa u linksa je 3800kn, s popustom na narudžbu preko interneta izađe oko 3600... dok je npr u Tehnopolisa cijena potpuno istog laptopa 3280kn... Sad me zanima koja je šema, nije mi jasno pod broj 1 zašto tolika razlika u cijeni, i pod broj 2 zašto ga tehnopolis daje tako jeftino, s obzirom na komponente... jer ima dosta skupljih laptopa od ovog a slabijih :stoopid: ako neko ima mišljenje nek napiše koju rič, na mukama san, pari mi dobra prilika :D a neznan jel ima problema s ovim laptopima samsungu vezi zagrijavanja itd... I tia bi pitat još razlika i3 proca na 1,80 i 2,50 jel velika i značajna da se osjeti ili i nije baš toliko? jer gledam ovog DELL-a pa me zanima koliko je slabiji od nekog na 2,50... hvala |
Na nekoj akciji je u Tehnopolisu, bio je 3900 prije kako piše.
Samsung su se pokazali dobri laptopi, imaš temu o njima ovdje na forumu. Za te novce, 3200kn sa 4 godina jamstva svakako to uzet. Je, osjeti se razlika u procesorima. |
fala :chears:
|
pošto u tehnopolisa nema dotičnog samsunga na lageru (treba čekat 10-15 dana, pa da ih tek onda kontaktiram da li će ga imat), naša sam ga u notebookshopu...
e sad, zanima me ako neko zna koja je razlika u baterijama između ovog samsunga i ove toshibe Ako se naručuje preko web shopa cijena je ista. Samsung ima 4 godine garancije za razliku od toshibine 2. S druge strane, toshiba ima veći hard disk za 250gb i usb 3.0 priključak pa mi pari bolji izbor. Cijena je ista (3400kn) , i nekako sam sad bliži ovoj toshibi, ali još neodlučan jer kao šta san spomenia o baterijama jednog i drugog neznan ništa... pa ako ima kakvih komentara i mišljenja. hvala |
Moze misljenja o Lenovo Think pad edge e330. Naime treba mi nes mobilno za faks. Od zahtjevnijih stvari pogonio bi Matlab/AutoCAD(ranije verzije ako je 2013 resursno prezahtjevna)/Eclipse/Visual studio, i dual bootao bi linux/Win7(8) na stroju. Imam dovoljno dobar desktop, tako da mi ovo treba cisto za neke on the go sitnice. Bitna mi je prenosivost, manja dijagonala ekrana i manja tezina, ali da zadovoljava neki minimum performansi. Igrao se ne bih. :D
http://www.notebookshop.com.hr/default.aspx?pid=21070 Naravno otvoren sam za bilo kakve sugestije unutar budzeta od nekih 3500-4000 bez prevelikih protezanja na vise cijene. Hvala.:chears: |
naručena toshiba, netribaju više prijedlozi :goood:
|
Citiraj:
|
Najbolji laptop za faks i igranje do 4000kn?
Nakon traženja i čačkanja, ova 2 su mi zapela za oko: http://www.links.hr/artikl-014.620.065 http://www.instar-informatika.hr/not.../X550VB-XO043D Osobno bih dao prednost Lenovu zbog novije serije procesora, hibridnog hard diska, i meni osobno boljeg općeg vizualnog dojma no nisam siguran koliko je GT740m bolja ili lošija grafička od 8750m? Zna li tko nešto više o usporedbi te dvije grafičke pošto na netu ne mogu pronaći ništa konkretno? Asus uz to još ima i 2 godine garancije. Znate li za koji bolji izbor od navedena dva? Uglavnom ću na njemu obavljati poslove vezane uz faks, surfati, gledati filmove i peglati Dotu 2 pa ona mora funkcionirati savršeno fluidno na višim postavkama. No vrlo vjerojatno će mi pasti na pamet zaigrati neku noviju igru pa je što bolja grafička uvjet. Procesor i grafička su mi glavne stavke, sve ostalo je sporedno, ima kakvih prijedloga i savjeta? Unaprijed zahvaljujem :). |
Oba imaju lošu stranu - Lenovo ima samo 1g. garancije, a Asus 64bitnu grafu (kao većina nvidia u laptopima). Dodatni hendikep za Lenovo je što se Linx užasno skup.
http://www.svijet-medija.hr/?q=produ...0,%2059-390417 |
Nemam 3750kn u kesu tako da mi je svejedno sto se cijene tice...
64bitna graficka je vec problem, kako znati u kojem ce me laptopu docekati 64bitna nvidia, a u kojem ne? Ne znam, morao bih vidjeti oba uzivo ali ovako na papiru dajem prednost Lenovu unatoc garanciji... Nece valjda nakon godine riknuti :/... |
U većini je 64bit n(e)vidia. Jedini izuzetak su više klase laptopa koje imaju veću cijenu.
Problem garancije riješih kupnjom produžetka iste, ali onda cijena nije ta nego uvećana za taj trošak. Pozitivno je što tu kupnju možeš izvršiti i kasnije, ali u toku tvorničke garancije. |
Citiraj:
Poslao sam Instar-Informatici mail prije mjesec dana, rekao je lik da će ih dobijat. Baš šteta ako su stvarno EOL, taj laptop + neki SSD unutra i imaš stvarno dobru prijenosnu mašinu. Ostali 13.3" su svi ili preslabi, ili pretopli ili preteški... Jedini koji se donekle uklapa je Asus K46CA ali nije ni blizu E330 po performansama. |
Citiraj:
Laptop je za decka od sistrke, a on je imao na umu ovog: https://hgshop.hr/artikl.aspx?pid=18416 Koliko vidim grafa je isto 64 bitna, pa pretpostavljam da je to problem, a i nije mi jasna ova ultra mala rezolucija. To je neki tipfeler pretpostavljam? Odmah sam mislio da nesto nije u redu s laptopom :fiju: Posto sam vise orijentiran na desktop i ne razumijem se u novije modele i chipsete sto se laptopa tice, mislio sam ovdje pitat iskusnjare na tom podrucju. Da li da i ja biram jedan od ova dva koje je mani spomenuo ili ima netko savjet za neku bolji masinu u tom cijenovnom rangu? Zahvaljujem odmah na odgovoru :) |
Uzeo sam nedavno onakvog Asusa kakvog je mani linkao, x550vb-xo043d. Odlčan stroj u tome rangu. Grafa ne predstavlja problem kaj je 64bit, vrti igrice. Doduše, ja ni ne igram toliko već tu i tamo bacim malo GTA IV.
Rezolucija je posve normalna za 15,6 klasu laptopa. Ako želiš HD rezu u toj klasi morat ćeš više keširati. |
Citiraj:
http://www.links.hr/?naziv=prijenosn...kl=014.650.056 Aluminij kuciste i baterija koja dugo traje, konfiguracijski slican ostalima. Jamstvo se kod svih moze nadokupiti, ali kao sta sam i prije govorio provjerit acer jamstvo , na tablete imaju 24 mjeseca tako da su produljili i za laptope najvjerovatnije. |
HP ili DELL
Za posao (uglavnom uredski), HP dobijem brži, dell mi ima 3g.garancije.
KOnkretno gledam HP Pavilion 17-e020sm, F1Y37EA i Dell Inspiron 3721, 7-21274G5G-L-BLK2 HP ima 2,4GHz, AMD Radeon HD 8670M (1 GB) 4GB/750GB a DELL ima 1,9GHz, neku intel hd grafu,4GB/500GB. Velika prednost DELL-a je 3godine garancije dok HP ima samo 1g. Jel zna tko kakvi su se pokazali ti jeftiniji DELL-ovi? I kak je sad situacija s HP-om, jel još ima problema s pregrijavanjem i matičnima? (mada imam 2 HP-a koji uredno rade, jedan 4god -HP6545b,drugi već drugu godinu pavilion g7)? Znači jači HP ili slabiji DELL s više garancije?? hvala |
Za koji q postoje teme s raznim budžetima? Kao da si prvi put na forumu. I navedi budžet i namjenu pa možda dobiješ treće mišljenje.
|
Ima i HP 3 godine garancije, samo što to moraš doplatiti 200+ kn. Ovisno o modelu. Mogli su to staviti u cijenu, a ne ciganiti. Dell to ima uračunato, naravno (nisu blesavi).
|
HP standardno 36 mjeseci za prijenosnike daje samo za one skupe serije, ni acer ni lenovo ne daju više od 12 mjeseci
|
Neki novi Aceri imaju po 2g. garancije.
|
I to je sve isto upitno, kao prvo još ih nema za naše tržište (ako ima onda su u neznatnom broju) a kao drugo, napravili su jednu veliku glupost. 24 mjeseca je za fizičke osobe, dok je za pravne i dalje 12 mjeseci
|
http://www.adm.hr/product_info.php?c...ducts_id=12805 trazim laptop za 3500kn za igre vecinom jel ima sta bolje
|
Taj baš i nije neka sreća za igre. Grafička je poprilično slaba.
Ovo bi već bilo jače, ali razmisli o produljenju jamstva tokom prve godine. Btw. čini mi se da je prije godinu-dvije bila bolja ponuda takvih laptopa nego danas. Moglo se birati laptope različitih proizvođača s punokrvnim i3 procesorom uz 7670M ili 630M grafičkom (koje nisu znatno slabije od 8750M) za tu cijenu, dok danas možeš bit sretan ako dobiješ punokrvnog Pentiuma, a ne ova ULV govna što štede na 30% brzine i 3% struje. |
hvala red
|
Citiraj:
|
Citiraj:
prednost nvidia ali nemora i bilo bi dobro da je iz ADM-a :) |
S tim proračunom, ovaj Lenovo + produljenje jamstva.
AMDova grafička je u prednosti pred Nvidijama tog ranga. Plus je i 8GB SSHDa. Ako bi udovoljili svim kriterijima, ovaj Asus bi bio ok, kao i Toshiba, no ipak su slabiji izbor od Lenova. |
Hvala puno red...nekako mi ova toshiba zanimljiva javim sta sam izabrao.pozz
|
Citiraj:
|
Pozdrav, trežim laptop za žensku osobu kojoj je najbitnije da može gledat serije i igrat sims xD, naravno i obavljat obveze vezane za faks(office,surfat...)
budget je do 3500 kn i ono što mi je ušlo u uži izbor je: HP ProBook Lenovo G500, pa bi molio nekog da kaže mane i jednog i drugog, tj koji je bolja kupnja, neznam kakav je ovaj AMDov proc za razliku od i3, ali HP ima jaču grafu? Bitno je da laptop glatko radi i ne šteka... Hvala:D |
Što uzeti u ovom cjenovnom rangu - klasična office namjena, obavezno 17" ekran i da ima dobru bateriju za povremeno korištenje na terenu?
|
Citiraj:
http://www.mikronis.hr/detalji_proiz...n-h6e35ea.aspx |
Citiraj:
Citiraj:
@princ: Oba su OK, ako su samo SIMSi u pitanju, nek ide na nešto jeftinije. @mrga: Možda ovakvo nešto? |
AMD APU se može upgradeati socket FS1r2.
Koliko vidim dva zadnja BIOSA F22/F24 imaju podršku i za Richlande. :chears: |
Citiraj:
|
Pozdrav ljudi, trebam pomoć u traženju laptopa. :)
Tražim notebook od 15 inča, za multimediju, office i surfanje, bez odvojene grafike, predinstaliran windows 8, hard do 500gb će biti dovoljan, po mogućnosti možda nekakav i3 haswell? Proizvođač nebitan, samo da što kvalitetnije u rangu do 3500-3600 kuna. Proc može i slabiji, s obzirom da mi notebook ne treba za ništa zahtjevno. Hvala unaprijed. |
Lenovo G510 za 3355kn
i3 4. generacije 1TB HDD + 8GB SSHD integrirana 4600HD grafika čini mi se da ima najnovije i najbolje komponente od svih koji ti ulaze u igru edit: joj sad vidim tek da trebaš i Win8 gore onda valjda Samsung od ovih, jer jedini nije "U" inačica procesora ili Acer :) 2 godine garancije |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:24. |