![]() |
Jel ima tko kakvih iskustva sa "Poste Restante", znaci da mi paket dostave u postu Brezice tako da izbjegnem carinu. Radi se o trapericama iz Njemacke seller ih salje DHL-om. Zanima me kako to funkcionira, samo kao adresu stavim adresu poste i naznacim poste restante i stavim svoje ime, a za carinu samo isprintam racun sa paypala ?
Ovaj seller od kojeg sam uzeo traperice prihvaca samo bankovni transfer. Poslo mi je sve podatke za uplatu pa me zanima kako da mu ja iz Hrvatske to uplatim, dali mogu normalno preko uplatnice ili kako ? Evo i podaci koje sam ja dobio, cuo sam da bi mogo preko deviznog racuna prebacit pare na njihov, pa me zanima jel to moguce i dali ima jos kakav nacin ?
|
te traperice ce te a kraju izac kao da si oso i kupio ih u west gate recimo
bankovno prebacivanje ce te kostt 30-40kn dok ode u brezice minimalno 150kn nazovi ostu gore i pitaj |
Ma nece u Hrvatskoj su 1000 kn ravno, a sa postarinom su me izasle 250 kn, a i u sloveniju cesto idem tak da to nije problem. Jedino ovo bankovno prebacivanje ako mi mozes malo pojasnit ? Jel to mogu u bilo kojoj banci i koji je postupak za takvo prebacivanje ak ti nije problem da mi u par koraka objasnis
|
jel zna netko kolika je carina na nakit? kakve se sve pristojbe plaćaju pri naručivanju nakita izvana?
|
Citiraj:
|
Fala puno, nije tako tesko ko sta sam mislio :D
|
Citiraj:
|
Dali je tko uzimao procesore sa ebay-a?Eventualno tko imao carinjenje procesora sa ebay-a?
|
Citiraj:
|
Trebam frendu nesto naručiti preko ebay-a pa me zanima dali u adresu mogu staviti slovo č ili mora biti bez kvačica. E sad me zanima hoće li paket stići na njegovu adresu ako nema slova č nego c.
|
Citiraj:
|
Može i ć i c, doće će
|
Hoce sloobodno stav c i s umjeso čšć š
|
Citiraj:
|
hvala na odgovoru: GORKI, murina, Shogun5310
|
ovaj tjedan niti jedan avion nije krenuo iz kine za HRVm tek 21 u utorak krece , fck to znaci da tek izmedju 27-31.12 mozemo ocekivat pakete ako ovaj snijeg ne zajebe josh vise stvari
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Netko je komentirao da na ebay.co.uk ima veci postotak onih koji salju u HR. Ne moras tamo ici, idi na bilo koji ebay, ja idem na ebay.com i na advanced search.
Pri dnu imaš opciju u kojoj možeš izabrati da ti prikaže samo iteme od onih koji šalju u HR. Dogodi se nekada da ti izbaci prodavača kojem piše da šalje Worldwide, ali onda u exceptions ima listu od 100 zemalja u koje ne šalje... takvi mi idu na živce. Baš sam kupio Class10 SD card sa Tajvana, ali je seller nakon kupnje digao cijenu sa 24$ na 40+$, samo čekam da mi carina zapapi sada kada pogleda racun i listing da se neslaže. |
Citiraj:
|
Citiraj:
:hitthewal: |
Na istom su mjestu, idem ga sad naći na Google Earth :D
edit: auuu vukojebine, 8800 Km od Zagreba :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
pratis ovdje sam ja imam problem da ovaj seler od kojeg kupujem uvjek se pravi grbav pa se samnom dopisuje prvo pet dana dok sposallje mamu mu |
Pitanje jedno, hoće li stići do mene ako nešto uzmem preko ebaya ako ne piše da šalje u Hrvatsku, piše da šalje u europsku uniju, ali kad obilježim all available ne piše mi dolje this seller don't send to croatia kao kod kineza što zna pisati.
Poslao sam mu upit dali šalje prije tri dana i kolika bi bila poštarina, a još nije odgovorio. Može li se uopće kupiti nešto i platiti a da nije specifirano di se sve šalje. |
Citiraj:
Do sada su mi uredno u roku od 14-max20 dana stigli svi paketi i uvijek se cudio kako se drugi zale na spore isporuke,eto sad sam i ja medu njima ;) |
Božić na vidiku. Samo budi strpljiv :)
Meni je prošle godine nakon 3 mjeseca stigao jedan paket... |
Citiraj:
|
Citiraj:
decki bozic dolazi kasne posiljlke, josh je ovaj snijeg sve zajebo , hrpa aviona stoji u zracnim lukama |
Citiraj:
ja narucio par komada iz azije, i kada sam skuzio ja su jeftinjace, dobio refond ali sta se toga tice, jako dobre kopije, a ne one sta se kod nas prodaju na placi |
kako znati da nebu netko uvaljo pozlaceno i ili bizunteriju pod zlato??
|
Citiraj:
ide bozic pa guzva, snijeg u frankfurtu,paket mi stoji 5 dana u njemackoj :nono: samo mi nije jasno koji moj kinezi imaju sa bozicem :D pa ce nas ponovo hebati za njihovu novu godinu... |
Citiraj:
|
Citiraj:
:stoopid: s druge strane,sto se tice same neisporuke posiljaka,koliko mi je poznato,od ovih 'jacih' na listi su bili (ili jos jesu) uglavnom meksiko i italija. tamo ne zele ljudi slat,zbog kaubojstine i kradje posiljaka od strane same poste i njihovih djelatnika. bilo je slucajeva da nece slat ni u hrvatsku (amazon-primjerice) jer su se desavali obracuni kojekakvih cudnih taksi (a nije carina!?) po samonahodjenju i to na CD-e,cak i ispod 300kn vrijednosti,i sl, i normalno,primatelj bi takvu,'cudno' oporezivanu robu,vracao prodavacu. kod nas,je koliko vidim popularno kupovat,u masovnijem obliku i robu iz hong-konga te tu dolazi,takodjer do stanovitih problema,jer ovi kad vide stambilj s narecene lokacije,vracaju robu posiljaocu,a bez da i obavijeste primatelja. znao sam cekat neke stvari i po 45 dana,da bi mi onda prodavac,uz podosta muke,u konacnici,vratio lovu... :nono: @Mođo kako znati da nebu netko uvaljo pozlaceno i ili bizunteriju pod zlato?? nikako. prevaranata ima dosta na e-bayu,od fejkanog zlata,srebra do numizmatike. jednostavno,moras imat dovoljno saznanja i mogucnosti procjene onoga sto kupujes. po evidentiranoj prevari,obavjestava se e-bay,pokrece postupak i onda uz podosta muke vrate ti pare,a ovog iskljuce iz prodaje. stoga se i najbolje drzat kupovine kod provjerenih prodavaca,tj. onih koji imaju 99 ili 100%-tni rejting i uglavnom dugogodisnji staz na e-bayu. |
krenule posiljke,danas stigle dvije.:care:
jedna placena 22.11 druga 3.12 ne kontam bas kako to funkcijonise,nema mi nekog smisla...:wtf2: nema ni veze,bitno da dodju.:kafa: |
Danas mi stigao paket koji je poslan 29.11.,obzirom da je iz Kine znalo i duže putovati ovo je sasvim podnošljivo,a još k tome kad prođeš bez carine nije teško ni čekati :goood:
|
jel singpost brži od hong kong posta?
|
Citiraj:
A jesu li vam kinezi ikad slali preko ovih papaka ? http://intmail.183.com.cn/item/itemS...o?action=Enter jer mi u preko ips.posta pise da je josh u kini , a preko ovog gore linka da je krenulo iz kine |
Meni su slali preko toga i paket jos nije dosao a poslan je pocetkom 11 mjeseca.Pokrenuo sam postupak za povrat novca jer je paket po tom jos uvijek u Kini.
|
mamicu im hebem , nije mi jasno koji k... ne posalje normalno preko HK posta i stigne ti paket za 2 tjedna, sad cu izgleda ja popusti soma kuna hebeno
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:28. |