PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windows 11 - info, how-to, pitanja, novosti, savjeti... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=308853)

tomek@vz 12.02.2025. 14:04

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3788681)

Kuda ti uvijek u krive vode bemu :lol2:

kopija 12.02.2025. 20:03

Čak i ako nije malware, ne znači da neće postati za tjedan, mjesec ili godinu dana kad mu hakiraju github account ili mu stanoviti gospodin s crnim šeširom da "ponudu koja se ne može odbiti".

Neo-ST 12.02.2025. 22:27

Citiraj:

Autor kopija (Post 3788698)
Još jedan test inteligencije.
Virustotal

Jel moguće da je false positive?

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 3788714)
Kuda ti uvijek u krive vode bemu :lol2:

tjebiga, nađem na netu nešto šta mislim da bi moglo pomoć ljudima i na kraju kur*ina.
Ne pomažem više :D

kopija 13.02.2025. 03:40

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3788786)
Jel moguće da je false positive?

tjebiga, nađem na netu nešto šta mislim da bi moglo pomoć ljudima i na kraju kur*ina.
Ne pomažem više :D

Moguće je, iako moj go-to za falsepositives Kaspersky kaže da nije.
Ali ko što sam napisao u prethodnom postu napisao, mutne su Github vode.
A adhominem trolove ignoriraj a nama nastavi pomagati!

tomek@vz 13.02.2025. 06:13

Ko što bi moj bivši šef reko - "zalaganje na krivi način i bez provjere informacija je k****a". U brdu dezinformacija po netu i uspon AI-a (ilitiga prijeđi brigo na kup pleha i kablovinja) pogotovo je u današnje vrijeme bitno da budemo samokritični i provjeravamo informacije pogotovo ako ih želimo prezentirati kao važeće.

@Neo-ST > nemoj ovo shvatiti kao negativno kakanje, već opaskom, jedan si od "normalnijih" starojedioca foruma i super je što želiš pomagati, trebalo bi se više kolega ugledati u tvoj primjer, samo ako puštaš neku informaciju ili tutorijal radije dodatno provjeri jer ovako se "obični smrtnici" koji čitaju ovaj forum mogu lako opeći. Ja se recimo uvijek vodim po ovim pravilima:

1. Ako je predobro da bi bilo istinito > većinom je
2. Pouzdanost izvora informacija?
3. Jeli članak umjetno generiran ili je napisan od strane nekog tko zna što radi?

@kopija - ja trol?

kopija 13.02.2025. 07:34

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 3788796)

@kopija - ja trol?

Pasivno agresivni.

gin.tonic 13.02.2025. 09:59

Mene zanima ako se talon pokrene i sve dobro prođe...da li redovita ažuriranja mogu skršiti komp? :kafa:

Ivo_Strojnica 13.02.2025. 10:10

Citiraj:

Autor kopija (Post 3788801)
Pasivno agresivni.

E jesi ga sad bubnuo.
Još ćemo viditi oćeš li ostati živ. :D

Tomine informacije su mi kruha na stol dale više puta nego ijedan post tu na forumu, tako da se uopće ne mogu složiti sa tobom.

Tomo, hvala! :chears:

tomek@vz 13.02.2025. 11:12

Danas sam u pasivnom modusu tak da - meh :D

Taproot7 13.02.2025. 11:17

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3788832)
E jesi ga sad bubnuo.
Još ćemo viditi oćeš li ostati živ. :D

Tomine informacije su mi kruha na stol dale više puta nego ijedan post tu na forumu, tako da se uopće ne mogu složiti sa tobom.

Tomo, hvala! :chears:

Slažem se glede uvaženog kolege @tomek@vz. Zbog dotičnog, Linux i OS teme imaju određenu težinu na ovom forumu. Kud sreće da imamo još takvih kolega poput njega i još nekih poput @TheExiled koji uvijek imaju neke dobre i prave informacije, a manje do ništa raznoraznih paušalnih sakupljača tenisica i preprodavača APN nekretnina koji su ujedno i kumovi sa izbornikom Dalićem, kolega koji kompletan desktop hardware ocjenjuju samo i isključivo preko efikasnosti u igrama, kolege kojeg je degutantno čitati u nVidia temi koji opravdava svaki potez dotične koroporacije i slično.
Nastavno na temu, isprobao sam alat koji je kolega @Neo-ST objavio, izgleda da je odradio posao na virtualnom stroju. Što je konkretno bolje ne znam jer što se brzine tiče sve je isto, jedino je C: nešto prazniji.

Mario92 13.02.2025. 13:42

Citiraj:

Autor kopija (Post 3788801)
Pasivno agresivni.

Tomek je jedan od rijetkih na ovom forumu, pogotovo ovoj temi, da šalje normalne i ne-paranoične i neprovjerene informacije, i ti od svih ljudi njega prozoveš.

Kakav lik.

Ivo_Strojnica 13.02.2025. 13:57

ali pasivno-agresivne provjerene informacije. :D

tomek@vz 17.02.2025. 06:26

Third-party mod delivers the Start Menu Windows 11 deserves

https://www.techspot.com/images2/new...34-j_1100.webp

Citiraj:

Now, a quick disclaimer: this is a third-party mod we're talking about, so the usual security caveats apply. However, Windhawk has a strong community presence and open-source code, so it should be relatively safe.

potemkin.hr 17.02.2025. 09:54

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 3789419)

Super, nek još vrate vertikalni taskbar :kafa:

mkey 17.02.2025. 19:05

Evo za one, kao ja, koji ne vide odmah razliku :D

https://i.pcmag.com/imagery/articles...1634311914.jpg

BinaryJesus 17.02.2025. 20:11

Citiraj:

Autor potemkin.hr (Post 3789442)
Super, nek još vrate vertikalni taskbar :kafa:

StartAllBack ima vertikalni taskbar.

Mario92 18.02.2025. 17:49

StartAllBack je zakon, koristim ga godinama i preporučujem svaki piksel tog programa.

Inače izašel je i File Pilot, bez premca najbrži file manager na Windowsima, možda i generalno.

Napravil ga je naš čovjek tak kupujmo hrvatsko :) Beta je besplatna za isprobat tak da trk na link:

https://filepilot.tech/

spiderhr 18.02.2025. 17:59

Jooj kaj sam alergičan na to micanje klasičnog titlebara dok danas imamo veeeeeeelike monitore i rezolucije.

hakija 18.02.2025. 20:28

Izasao dugoočekivani file Explorer:
https://filepilot.tech/#section-features

Autor je domaći čovjek. Za sada samo u beti ali izgleda jako obećavajuće! Pratim vec preko 1g pa nikako da dodze ta beta

tomek@vz 18.02.2025. 20:50

Here we go again :nono:
Citiraj:

Update KB5051987, released last week for Windows 11 24H2, was supposed to bring important security fixes and quality-of-life improvements.
However, some users who installed the cumulative February update are now reporting numerous problems, ranging from download failures and restrictions on camera use to a completely unusable File Explorer.
According to Windows Latest, there are various reports of bizarre user experiences after installing update KB5051987, which raise questions about the stability and reliability of the update.
https://www.pcworld.com/article/2611...-and-more.html

calypso 18.02.2025. 20:59

Citiraj:

Autor hakija (Post 3789788)
Izasao dugoočekivani file Explorer:
https://filepilot.tech/#section-features

Autor je domaći čovjek. Za sada samo u beti ali izgleda jako obećavajuće! Pratim vec preko 1g pa nikako da dodze ta beta

Iskreno, preskupo za ono sto nudi...

Za 15EUR vise mozes kupiti Directory Opus koji je kudikamo bolji i ima brdo vise funkcionalnosti... Ili ga nadjes skrekiranog pa nis ne platis... :D https://www.gpsoft.com.au

Thermaltake 19.02.2025. 06:26

Nakon 3 godine neformatiranja Win 10 i promijeni 3 kompletna kompa sustav je radio super bez ikakvih problema sve do nedavno kada su se počela dešavat neka sranja sa driverima, probao reinstall driver-a sveg mogućeg i nije bilo pomoći.
Pa reko idem instalirat ja Win 11 na svoj komp ionako u 10om mj. prestaje support pa da tad ne moram i naravno kao šta sam i očekivao nisam baš nešto previše bio oduševljen.
Poznati bug u file exploreru mi se počeo dešavat "See more" one tri točkice se otvaraju prema gore, ponekad desni klik na taskbaru ne radi od prve već od druge čak nekad i treće, često mi se desi da mi grupira ikonice u file exploreru kako se winsima hoće bez obzira šta sam ih ja zadnji put sortirao po svojoj želji i ima još takvih nekih mušica da sad sve ne nabrajam.

Malo sam benchao neke igre koje sam benchao prije na Win 10, dobivam nešto veći score i mrvicu više fps-a. Moj kratki osvrt na Win 11 na mojem osobnom kompu.

tomek@vz 20.02.2025. 06:30

Citiraj:

Microsoft will strip several features from Windows 11's File Explorer for European users to comply with privacy regulations, the company says. The changes, affecting Entra ID accounts in the European Economic Area, remove Recent, Favorites, Details Pane, and Recommended content sections that previously tracked user activity.

These features relied on collecting user data to display recently accessed files and personalized recommendations. The privacy-focused update, part of Windows 11 preview build 26120.3281, results in a streamlined File Explorer interface.

tomek@vz 20.02.2025. 06:33

Citiraj:

Microsoft has placed its new AI-powered text rewrite feature in Notepad behind a subscription paywall, requiring users to have a Microsoft 365 Personal or Family plan to access the functionality. While the core text editor remains free and accessible without a Microsoft account, the AI feature requires users to sign in and have sufficient "AI credits" included in their subscription.Users can disable the feature and hide its icon if they choose not to subscribe.

tomek@vz 25.02.2025. 16:22

Citiraj:

Microsoft has updated its CPU compatibility list for Windows 11 24H2, excluding pre-11th-generation Intel processors for OEMs building new PCs. The Register reports: Windows 11 24H2 has been available to customers for months, yet Microsoft felt compelled in its February update to confirm that builders, specifically, must use Intel's 11th-generation or later silicon when building brand new PCs to run its most recent OS iteration. "These processors meet the design principles around security, reliability, and the minimum system requirements for Windows 11," Microsoft says.

Intel's 11th-generation chips arrived in 2020 and were discontinued last year. It would be surprising, if not unheard of, for OEMs to build machines with unsupported chips. Intel has already transitioned many pre-11th generation chips to "a legacy software support model," so Microsoft's decision to omit the chips from the OEM list is understandable. However, this could be seen as a creeping problem. Chips made earlier than that were present very recently, in the list of supported Intel processors for Windows 11 22H2 and 23H2.

This new OEM list may add to worries of some users looking at the general hardware compatibility specs for Windows 11 and wondering if the latest information means that even the slightly newer hardware in their org's fleet will soon no longer meet the requirements of Microsoft's flagship operating system. It's a good question, and the answer -- currently -- appears to be that those "old" CPUs are still suitable. Microsoft has a list of hardware compatibility requirements that customers can check, and they have not changed much since the outcry when they were first published.

kopija 25.02.2025. 20:00

Do Intela je.

Pa neće valjda MS preporučat procesore koji neće dobiti suport za 24H2.

Citiraj:

Intel has moved 6th - 10th Gen Intel Processor Graphics and related Intel Atom®, Pentium®, and Celeron® processor graphics to a legacy software support model.

Mario92 25.02.2025. 20:51

To vredi za OEM-ove, ne za obične usere

coconut 26.02.2025. 08:47

Moram priznati da mi se sviđa što su napravili sa Notepadom. 'em ima tabove pa ne moram otvarati više verzija, 'em pretraživanje radi na cijelom fileu, a ne da moram posebno tražiti gore pa dole, 'em ti stavi oznaku (točka uz ime) da nije snimljena verzija nakon neke promjene u fileu.

potemkin.hr 26.02.2025. 11:20

Citiraj:

Autor coconut (Post 3791230)
Moram priznati da mi se sviđa što su napravili sa Notepadom. 'em ima tabove pa ne moram otvarati više verzija, 'em pretraživanje radi na cijelom fileu, a ne da moram posebno tražiti gore pa dole, 'em ti stavi oznaku (točka uz ime) da nije snimljena verzija nakon neke promjene u fileu.

Bome idu u korak s vremenom :D

https://www.tweaktown.com/news/10336...pad/index.html

mkey 26.02.2025. 15:38

To su stvarno jako korisni featuri za jedan tekst editor koji drži do sebe, i mogu kazati kako su mi te stvari bile jako korisne u notepadd++ kojeg koristim valjda bar 15 godina :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:48.