![]() |
Medo na sve imas nes za rec, svakom loncu poklopac a smesan si da to nisu istine. Da mi dodjes prisrat sta kopam nedjeljom pojeo bi stihacu. Da, briga me za tebe, tvoj odmor i tvoje obiteljsko okupljanje.
|
STAN: kupovina, krediti, APN...
Doslovno sam prepričao što se događalo u mojoj ulici i kako se reagiralo na to, srećom na drugom kraju ulice.
Ne brini, nećemo biti susjedi :) Žao mi je tvojih s takvim stavom. I’m out. |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
Ništ, idemo mi u Sloveniju kupovati nekretnine a i otet koju Zlovenku :stoopid: |
Citiraj:
|
Da da, vidite kako se slovenci povampireno ponašaju u Istri. Ugl kad predju granicu sve te vanjske EU "građevine" postanu veći balkanci od nas balkanaca, zašto?, jer im se može. Nemamo pravnu državu.
|
Citiraj:
Citiraj:
https://www.vecernji.hr/vijesti/hrva...go-nas-1477855 + Sto je izradio apfel arenu u Makarskoj. Cudo naspram onome sto drugi gradovi slicne velicine nemaju |
Gledao sam taj film prije 10ak godina nakon dugo vremena i zinuo na ovu scenu. Ovo o čemu George Bailey čita bukvicu Potteru... točno to se svima nama dogodilo:
https://www.americanrhetoric.com/MovieSpeeches/moviespeechitsawonderfullifeboardaddress.html Radnja filma je 1945. godina (film je snimljen 1946. godina). Danas bi tih 5.000$USD vrijedilo ~85.000$USD iliti 78.214€ https://www.officialdata.org/us/infl...45?amount=5000 Zahvaljujući predivnom kapitalizmu, korporatizmu i svemu što to povlači za sobom, danas kuće koštaju višestruko od toga. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nisam za to još čuo, ali moguće je da nismo spominjali u banci prije godinu-dvije kako računamo i na taj prihod. |
Ako je taj dohodak prijavljen i plaćaš porez na njega, da, ulazi ti u prihode i za računanje kreditne sposobnosti.
|
Pa bit će, ali obzirom da u tom stanu živimo do kupovine druge nekretnine, teško možemo prijaviti dohodak. Znači, kifla.
|
Imali netko info o potencijalnom novom APN-u za 2024?
|
Realno moguće je. A možda bude nešto slično, ili APN za najam...
EURIBOR je počea lagano padat koliko vidim... |
Nema naznaka za sada. Neki dan bio članak o tome gdje se Bačić osvrnuo na to: https://danas.hr/rtl-danas/pojedini-...1eVas6se7o0MIo
|
izborna je godina :D
|
Mislim da ništa više od APN-a.
Citiraj:
|
Znas li mozda gledaju li i prihode od turizma na isti nacin? Mislim, svakako cu provjeriti, ali nisam znao ni da ovo za rentanje gledaju.
|
Nemam ti pojma.
Svakako otići u banku i pitati. |
Citiraj:
|
Danas sam malo zvirlao po Njuškalu i prvi put vidio nekretninu koja mi je zanimljiva sa sniženom cijenom.
Na oglasniku je već preko godinu dana i spuštena je sa 210 000 na 190 000€. Ostao sam zatečen. |
|
|
STAN: kupovina, krediti, APN...
Kada je lupila kriza 2008. godine cijene kvadrata su se strmoglavile ali kod nas nisu značajno padale sljedećih 4-5 godina.
Oni koji su hoardali nekretnine nisu imali razloga brzo prodati jer im je bilo jeftino imati praznu nekretninu pa su držali cijenu APP i čekali bolja vremena. Međutim kriza je potrajala jako dugo pa je ipak došlo do korekcije. Anyways ne očekujem tako skoro značajni pad kod nas. Nadam se da sam u krivu. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Treba samo imati na umu da može biti malo kompliciranije ako naletiš na neku "Snježanu" za šaletrom jer im to predstavlja dodatne komplikacije s kojima se ne susreću baš često, pa se treba malo naoružati živcima :) |
Citiraj:
Mislim da si u pravu, jer iako je kriza lupila 2008 godine korekcije nije bilo prije 2012-2013. Pa je od 2015 godine opet sve to krenulo gore (govorim o Dalmaciji.) |
Sjećam se jako dobro tog vremena.
Žena je diplomirala pola godine prije krize i godinu-dvije kasnije smo tražili stan u sred krize. Svi su držali visoku cijenu kvadrata iako nitko nije godinama kupovao. Ono malo novogradnji bi se razgrabilo još u fazi projektiranja. Kolega je tako kupio, firma propala dok su kopali temelje a on od onda otplaćuje stambeni kredit za stan koji se nikada neće izgraditi. 15-ak godina poslije to još uvijek nije riješeno. Djelomično su ga obeštetili. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:36. |