![]() |
Pa pa panika :D
Mom x7 ni tracking jos ne radi, nemojte me plasit sa ekranima i ostalim :D edit: Narucen 16. shippan 18. ne radi ni na 17track, fylt express, svedskoj posti... |
Pa kada je poslan?
Prvo ti radi Flytov tracking,a onda za oko tjedan dana kada dođe u švedsku njihov |
Citiraj:
|
Urađen refund s banggooda. koliko sad treba čekati da to sjedne na racun?. Dosla mi od paypala obavjest da je Banggood refundirao.
|
Mislim da PP vrši obračun na kraju mjeseca.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Razmišljao sam da uzmem ovaj mob,ponukan tvojom manje više dobrom recenzijom, ali sam si dao malo vremena da ne zasrljam baš na prvu i pokazačo se da sam bio u pravu. Vjerovatno je mob na razini osralih kineza u tom cijenovnom rangu ni puno bolji ni puno lošiji i svi koji se budu odlučili na ovaj mob trebaju biti spremni na ovakve i slične nedostatke koji če se pojavljivati tijekom uporabe. Sad se uopče pitam dali dati lovu za nešto zbog čega ču gubiti živce i stalno strahovati kada če nešto riknuti (cubot,mrgud zig-zag,mig-mag,i ostala ekipa) ili dati 100$ više i kupiti nešto od Huaveia ( ima mi ga frend i mob radi več godinu dana bez geške a korišti ga svaki dan barem 5 sati aktivno jer je tehničar u t-comu)ili Xiaomia. O xiaomiu se ovdje malo govori i vjerojatno ga još nitko nije uzeo. |
Citiraj:
|
Baš ti i nije neka usporedba. Glavni je problem što te firme nemaju nikakvih ovlaštenih distributera u Europi što stvara problem (i troškove) kod distribucije, lokalizacije i RMA.
|
Neće oni nikad biti u ponudi naših operatera jer su prejeftini i nemože se zaraditi toliko na njima
|
Citiraj:
Ja to gledam ovak: Za te novce ($300~1800 kuna) kod nas mogu dobit polovni S3 Mini ili NEDAJBOŽE (:D) Ajfon 4s bez garancije. S2 polovni još uvijek drži cijenu, a ja sam si za te novce uzeo 2 Lenovo A800 (640 + 570 kuna) mobitela + Galaxy Tab 2 7.0 za 100 kuna (doduše produženjem ADSL ugovora, no ionako bih koristio T-Com jer mi je pouzdana internetska veza neophodna). Može li jedan polovan S2 i bez garancije za tu cijenu (1300 kuna) zamijeniti ta 3 uređaja? Što se tiče slanja u Kinu i pregovora - opet bolje nego ne imati nikakvu/isteklu garanciju. Citiraj:
Evo ti primjer Prestigia, točnije model 5044 - cijena 2100 kuna kod nas. Po specifikacijama je skoro identičan Cubot GT 99 / ostala ekipa, koja u Kini košta od 750 kuna pa nadalje. Govorimo o razlici od najmanje 1300 kuna. Želiš primjer zakaj operateri nemaju takve mobitele u našoj ponudi? Prvenstveno radi 2 SIM kartice na boljim mobitelima, a i zbog toga što bi 15/20 ljudi prije kupilo fakin Samsung/HTC cijenom od 2000 kuna, nego neki Xiaomi/Huawei/Lenovo/ZTE specifikacijama isti, no cijenom od recimo 1000 kuna. (naravno da cijene ne štimaju, jer bi oni lako te cijene mogli izjednačit, a onda su još manje šanse da netko uzme tak nekaj pored poznatijih brendova. Na kraju se sve skupa svelo na samu zaradu, a distribucija je tu najmanji problem). Da ljudi kupuju po realnim potrebama, ne bi bili u govnima u kakvima jesmo :) |
Citiraj:
Ja ne bih uzeo nesto od 300$ iz Kine, ali ne bih uzeo ni nesto od 300$ iz Oglasnika bez garancije. A koliko vidim pun kurac elektronike, komponenti za kompove bez garancije i slicnih stvari skupljih od 1000 kuna se redovno prodaje po forumu. Tak da ti dodje na isto, osim sto kod Kineza dobijes jaci proc/veci ekran/etc. A ako se zvijezde poklope mozda cak i bude neke koristi od te njihove garancije. :D |
Sorry ak gnjavima al trebao bi mi mali savjet. Mobitel poslan iz svedske 21. osoba kojoj ide je do petka jos samo u dubrovniku. Logicno da nece dotad doci ili...? E sad koga zvati i kako promijeniti adresu? Molio bi pomoc kako to izvesti... Hvala
|
Preuzmi ti ili tko već u Dubrovniku i pošalji na drugu adresu.
EDIT: Meni je 21. poslan iz Švedske i još ništa, a frendu 2 komada dan kasnije i danas mu stigli (kod njega sve lijepo na trackingu, a meni još uvijek stoji samo prva stavka). |
Nek ti netko podigne u Dubrovniku, i za 10 kn pošalje kamo želiš preko Tiska
|
Sve samo ne preko Tiska. Vrlo često gube pakete i cijeli fejs im je zakrčen žalbama na tu uslugu. Rađe dodaj još par kuna i pošalji normalno, preporučeno Hrvatskom poštom.
|
Citiraj:
Da li se unaprijed moze doci na postu i traziti preusmjeravanje, ne znam, ali znam da primatelj moze opunomociti odredjenu osobu da prima postu umjesto njega, znam samo za preuzimanje u posti. Tako da bi ta osoba trebala otici do poste i obaviti sto se obaviti da... |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Moze otic u bilo koju postu i ima usluga preusmjeravanje poste na 1,3,6 i 12mj. Kad telefon stigne u maticnu postu odmah se preusmjerava na novu adresu, ni ne ide na staru ali mora to napravit naravno prije dospijeca sad tog paketa/poste.
|
Stigao danas haier w910, prošlo bez dodatnih troškova srećom. Uredjaj u ruci ostavlja dojam barem skupljeg uredjaja, kao i ekran, prve impresije iznimno povoljne, pogotovo kad uzmem u obzir da za te novce ovdje bi novo u dućanu prošao sa nečim poput galaxy younga :D Poslužit će mi par tjedana, pa ide dalje več dogovorenom kupcu uz sitnu zaradicu, a onda si mislim naručiti ipak neki dual sim i quad.
|
Citiraj:
Primjer: Citiraj:
|
Citiraj:
Valjda nije negdje izgubljen!!!!!:stoopid: |
I kod mene. Ocito je posiljka od 21.8. malo zapela.
|
Zato moj poslan isto 21.8 ali za Švedsku još nije tamo
|
Dosta o tim poštama i gdje je čiji mobitel. Koncentrirajte se na same uređaje!
|
Ja sam također u nedjelju naručio s banggooda. Zanima me kako točno oni mijenjaju statuse. Prvi status mi je bio ready to process, a sad stoji na processing. Tracking numbera još nema pa pretpostavljam da to znači da još nije predan na poštu? Mislim da bi bilo dobro i takav miniguide za tracking, statuse i ostalo staviti u prvi post kako bi se izbjeglo zatrpavanje teme postovima te naravi.
|
Dali je itko do sad uspjesno modao antenu za GPS u MTK mobovima?
|
Ja sam slagao na umi x2. Ispalo je zadovoljavajuce. Mozda bi i bolje moglo, ali nemam vremena se vise igrati s njim.
Za navigaciju kada zagusti dosta. Kasni mozda 1-2 sec kod promjene pravaca ovisno o signalu dok je u ruci. Kada ga drzim ispred vjetrobranskog signal je jos bolji pa bi vjerovatno i navigacija radila bolje. Uzet cu neki drzac za mob i mozda onda necu ni prckati vise |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:28. |