PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android mobiteli - razni proizvođači - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=186981)

Newbie Pro 09.01.2011. 00:13

Poslao sam ti reply prije 10ak min :D

Btw, jako zadovoljan i navteq mapom i myway-em, jedino me zivcira taj neki bug, kad locka satelit i krene navigirat zna mi se ponekad nakon par sek ugasit ekran, onda klasika - power tipka i unlock, i tada dalje radi bez beda. Još netko sa sličnim iskustvom?

Omerta 09.01.2011. 09:59

Citiraj:

Autor Newbie Pro (Post 1819985)
Poslao sam ti reply prije 10ak min :D

Nije mi Dolphin izbacio pop up za novu pristiglu poruku pa ne vidjeh, razbit ću ga ;)

perich 09.01.2011. 12:15

Citiraj:

Autor Ordem (Post 1818934)
mislim da ce mi ovo biti iduci mobitel

http://www.engadget.com/2011/01/06/m...dock-hands-on/

pogledajte video

nevjerojatan koncept koji doista radi

svidja mi se ideja da mi u buducnosti uopce nece trebati PC, nego mi mobitel sluzi kao kuciste, i sve ostalo spojim preko docka

ko zna kak Black Ops ide na tome? :lol2:

E sad pitanje... postoji li za andoid sw koji ce mi prepoznati da sam doma, tj da je dostupan kucni wlan i onda automatski syncat par foldera na mobu s folderima na kompu? htio bi da mi se recimo automatski syncaju folderi sa slikama, titanium backup i nandroid folder i tako jos par sitnica... prepoznavanje wlana moze bit i 3rd party, samo da postoji soft za taj sync. ili mozda da ima kakav prog koji bi sync napravio na neki server na netu, al da ima kakav posten storage, tipa bar gigu....

trouble 09.01.2011. 13:57

Citiraj:

Autor Omerta (Post 1820085)
Nije mi Dolphin izbacio pop up za novu pristiglu poruku pa ne vidjeh, razbit ću ga ;)

Zato pametni koriste Skyfire :D

Omerta 09.01.2011. 14:33

Citiraj:

Autor trouble (Post 1820229)

Ne, ne, dobar je meni Dolphin HD, posebno gesture-i ;)

xlr 09.01.2011. 17:31

Citiraj:

Autor perich (Post 1820146)
E sad pitanje... postoji li za andoid sw koji ce mi prepoznati da sam doma, tj da je dostupan kucni wlan i onda automatski syncat par foldera na mobu s folderima na kompu? htio bi da mi se recimo automatski syncaju folderi sa slikama, titanium backup i nandroid folder i tako jos par sitnica... prepoznavanje wlana moze bit i 3rd party, samo da postoji soft za taj sync. ili mozda da ima kakav prog koji bi sync napravio na neki server na netu, al da ima kakav posten storage, tipa bar gigu....

Mislim da je My Phone Explorer imao nešto slično sa syncanjem, ali sam ga (pre)kratko i davno koristio. Budem kroz par dana potražio nešto slično jer i meni treba app sa tom funkcijom.

Edit: Provjereno, MPE nema taj feature :\

Za online storage probaj Dropbox. 2GB spejsa i dobar app.

potemkin.hr 09.01.2011. 22:17

Citiraj:

Autor trouble (Post 1820229)

Mogu ga koristiti ako se nekim čudnim slućajem ne ruši, bugovitiji browser za android još nisam vidio, uspio mi killati GUI dok se skršil kod startanja :D
Tu titulu nosi od kad je izašao do sada, tako da sam na Operi Mobile...

trouble 09.01.2011. 22:40

neznam ja koju titulu nosi al meni ako se dva puta srusio od stavljanja,u dva dna izbrisan je Dolphin s moba :D

Operu najradije nebi komentirao,pogotovo za Android..... mislim da je tu svaka rasprava suvišna.

Lewis 09.01.2011. 23:07

Ima li neki nacin za pregledavati Market na Pcu i onda slati na mobitel odredjene widgete/aplikacije (laks eje na velikom ekranu ;)). Recimo prkeo onog BarCODe citaca bi bilo zgodno poslati odbrane aplikacije.

VandaL.pr! 10.01.2011. 00:20

Appbrain. No meni ne funkcionira qrcode, baca me na njihovu stranicu na mobitelu ;)

Dottore 10.01.2011. 00:32

Citiraj:

Autor trouble (Post 1820601)
neznam ja koju titulu nosi al meni ako se dva puta srusio od stavljanja,u dva dna izbrisan je Dolphin s moba :D

Operu najradije nebi komentirao,pogotovo za Android..... mislim da je tu svaka rasprava suvišna.

Zbog čega s Operom? Još nisam nabavio HTC.

trouble 10.01.2011. 00:43

Citiraj:

Autor Dottore (Post 1820739)
Zbog čega s Operom? Još nisam nabavio HTC.

Opera za Android je još u Beta fazi...... kolko nekima Skyfire bugovit bio,ovo je na N-tu

Imaš operu vulgaris takodje,no toj nedostaje par osnovnih funkcija pinch2zoom i sl kerefeke...

hammer_of_thor 10.01.2011. 02:58

Zna li netko aplikaciju sa kojom mogu stavljati Widgete na lockscreen a da nije WidgetLocker ni Flyscreen?

Ne da widgeti budu aktivni (ne želim da se pokreću preko lockscreena) već samo da stoje na njemu?

Nickfast 10.01.2011. 05:38

Lewis

evo ti link forum.xda-developers.com/showthread.php?t=835628

Ukratko:

Prvo skines kies sa samsung str., istaliras ga i pokreni ga jedamput da ti ucita galaxy s.
Skini registry patch
Nakon toga odspoji galaxya te pokreni registry patch
Kod registry patch odaberi XEU i pritisni yes.
Sada samo pokreni kies, ukopcaj mob i stavi pod update i tamo ce ti pronaci 2.2.1 verziju.

Lewis 10.01.2011. 08:53

Citiraj:

Autor -^sato. (Post 1820726)
Appbrain. No meni ne funkcionira qrcode, baca me na njihovu stranicu na mobitelu ;)

Thx, sad sam probao i meni Barcode reader uredno odvede na makret/install app :).

hammer_of_thor 10.01.2011. 20:24

Malo sam se igrao sa VISIONary app-om za root/temproot.

Uspješno temproot-ao Desire HD i koristio aplikacije koje zahtjevaju root.

Permroot-ao još nisam, a vjerovatno cu probati u narednih par dana.

trouble 10.01.2011. 20:42

Jel ima koja poštena keyboard aplikacija a da nije swipe i da je free? Da i ocu platit ove koje se plačaju,nemrem...

potemkin.hr 10.01.2011. 20:59

Evo, definitivno od svih browsera zasad mi najbolje odgovara Dolphin HD.
Ima gesturese, dosta korisne addone (adblock, web switcher...), RSS
Skyfire mi se uvijek rušio, nijednom mi se nije uspio pokrenuti tako da otpada, a Opera pa mi pojela 35 MB na telefonu (što mi je preko 25% storagea na telefonu, za usporedbu - dolphin HD sa addonima je ispod 4 MB) i nije ispravno interpretirala par sajtova, pa i od mojega faksa.

Codiac 10.01.2011. 21:58

Kvescn

Sta se nemogu appovi instalirati na sd karticu ?

xlr 10.01.2011. 22:06

Citiraj:

Autor trouble (Post 1821301)
Jel ima koja poštena keyboard aplikacija a da nije swipe i da je free? Da i ocu platit ove koje se plačaju,nemrem...

HTC IME mod
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=663608
preview

A.J. 10.01.2011. 22:36

koji program preporucate da ima funkciju kao CCleaner na kompu?

dali je bio potreban kakav pravi postupak kod prvog praznjenja/punjenja? imam galaxy s i jedva izdrzi dan samnom pa me zanima dali sam nesto krivo napravio.. stavim da mi se puni kad mi kaze na nekih 15%.. ne skidam ga s punjaca dok se ne napuni, a ponekad ostane i duze.. wifi, 3G i ostlao palim po potrebi.. svjetlina na automatsko

prvih par dana sam ga mrcvario isprobavanjem tako da sam ga punio i 2 puta na dan :(
cuo/citao sam da uglavnom izdrzi dan i pol nekima i 2 dana

dedaWraith 10.01.2011. 22:50

Citiraj:

Autor Codiac (Post 1821374)
Kvescn

Sta se nemogu appovi instalirati na sd karticu ?

Mogu, root + app2sd :)

mymoon 10.01.2011. 23:13

@cod: na desire se u program manageru može od prije instalirani program prebaciti na sd karticu.
ne svaki, ali velika većina može.

bez rootanja.

Omerta 10.01.2011. 23:31

Citiraj:

Autor mymoon (Post 1821508)
@cod: na desire se u program manageru može od prije instalirani program prebaciti na sd karticu.
ne svaki, ali velika većina može.

bez rootanja.

Možeš to malo više objasnit, thx
Imam instaliranu App2SD i prebacit se mogu aplikacije koje imaju tu mogućnost, ali kako napravit to što ti kažeš? Možeš dat neki link..

trouble 11.01.2011. 00:22

Citiraj:

Autor xlr (Post 1821385)

Pa tu imam po defaultu :D

m4dm4n 11.01.2011. 01:00

Citiraj:

Autor A.J. (Post 1821452)
koji program preporucate da ima funkciju kao CCleaner na kompu?

dali je bio potreban kakav pravi postupak kod prvog praznjenja/punjenja? imam galaxy s i jedva izdrzi dan samnom pa me zanima dali sam nesto krivo napravio.. stavim da mi se puni kad mi kaze na nekih 15%.. ne skidam ga s punjaca dok se ne napuni, a ponekad ostane i duze.. wifi, 3G i ostlao palim po potrebi.. svjetlina na automatsko

prvih par dana sam ga mrcvario isprobavanjem tako da sam ga punio i 2 puta na dan :(
cuo/citao sam da uglavnom izdrzi dan i pol nekima i 2 dana

Jedino što za Android postoji je Cache Cleaner, i to je upitne korisnosti. Nema potrebe niti za njim jednostavno.
Bateriji treba da se formira određeno vrijeme, i tu će ti realno mobitel i durati dan i pol, što drugim riječima znači da ćeš ga puniti svaki dan. To je tako. :)

xlr 11.01.2011. 01:12

Citiraj:

Autor trouble (Post 1821571)
Pa tu imam po defaultu :D

Ooo, nemaš :D
Dobro, estetski je ista, ali ispod haube je puno bolja od većine tipkovnica koje sam probao (naglasak na TIPKOvnica, ne neke swipe fore). I ne, nije to ta stock HTC-ova, ova je poboljšana mnogim opcijama.

A.J. 11.01.2011. 01:47

Citiraj:

Autor m4dm4n (Post 1821590)
Jedino što za Android postoji je Cache Cleaner, i to je upitne korisnosti. Nema potrebe niti za njim jednostavno.
Bateriji treba da se formira određeno vrijeme, i tu će ti realno mobitel i durati dan i pol, što drugim riječima znači da ćeš ga puniti svaki dan. To je tako. :)

hvala... a ja taman stavio cache cleaner.. ide on na brisanje ;)

steta da ne moze bar 2-3 dana izdrzat :/
ovo mi je prvi smartphone tako da sam jos teski neznalac na tom podrucju pa te molim te da podijelis jos koje dobre savjete :D neda mi se citat cijeli temu.. previse toga ima, a nesto sam vec od toga i procitao

trouble 11.01.2011. 01:55

Citiraj:

Autor xlr (Post 1821596)
Dobro, estetski je ista, ali ispod haube je puno bolja od većine tipkovnica koje sam probao (naglasak na TIPKOvnica, ne neke swipe fore). I ne, nije to ta stock HTC-ova, ova je poboljšana mnogim opcijama.

Imam,koristim Elelinux ROM :D

BTW,imam Heroa,ova tipkovnica je u mom moddanom Floyu vec(2.2.1) :)

Mad_Duke 11.01.2011. 03:53

Citiraj:

Autor xlr (Post 1821596)

Koja je razlika? Ja sam koristio valjda 4-5 mjeseci HTC-ovu na Desireu i sada koristim ovaj "mod" na mom ROM-u pa mi je isti drek.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:26.