![]() |
Koliko gledam po netu performanse znaju biti i slabije kod mješanih diskova nego od dva sporija u Raid-u, preko toga bi ćak i prešao, ako će sve to skupa raditi stabilno.
|
Radit ce stabilno.
|
Testirano na dell-ovom optiplexu (ne znam točno broj jer ih imamo hrpu) i radi normalno. Za razliku u performansama, između dva ista i različitih, nemam informacija.
Prije par godina je ubačen disk i od tada server radi bez problema. Za stabilnost ne mogu jamčiti jer smo ga ugasili manje od 10 puta u 4 godine (na nekoliko sati) pa nije šokiran često, a ni baterija nije došla do izražaja. Do sada sam raspadanje polja doživio jedino na softverskim kontrolerima i to pri nestanku struje, dok hw kontroleri rade svoj posao "k'o švicarski sat" :D. |
Pa pogledaj da je broj okretaja keš i slične stvari isti i nebi smjelo bit problema.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Razlika u modelu istog HDD-a (za potrebe RAID 0)
Poštovani, imam dva ista harda (plan je da idu u RAID 0), WD raptor 74GB, e sad - kako bi bio 100% siguran da su isti, jel se gleda samo oznaka harda ili oznaka modela (''MDL'')?
*oznaka harda je: WD740ADFD, a drugi ima ISTU oznaku *oznaka modela je: WD740ADFD-00NLR1, a drugi je WD740ADFD-00NLR5 Znači, razlika je u oznaci 1 i 5 (na kraju) kod oznake modela, jel će to utjecati pošto ta oznaka nije identična? Ako je bitno - računalo će raditi na MAC OS-u. Hvala! LP |
nema frke sa time, samo rokaj
|
Citiraj:
Ako te pak čisto performanse zanimaju, jako teško je naći identične diskove. Praktični primjer iz 2008. kada sam imao priliku poigrati se sa pet (potpuno praznih) WD3200AAKS diskova: http://www.pohrani.com/t/N/JR/2ezkJQjU/5ea8736b.jpgZnači svi diskovi su imali identične oznake, ali je bila jedna mala razlika - 4 diska su bila proizvedena istog datuma dok je peti bio stariji mjesec-dva. Taj stariji je uzrokovao ovu udubinu na krivulji ... sa samo ova 4 blizanca krivulja je bila daleko ujednačenija. Drugim riječima, raditi će sve najnormalnije, ali je pitanje sreće kako su (i kada) napravljeni pojedini primjerci diskova. Uglavnom, ne isplati se brinuti oko toga :D |
Citiraj:
Citiraj:
Hvala dečki na odgovorima :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:15. |