PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Iskon telefon+ADSL2 ? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=50553)

Zvijerko 18.11.2006. 17:31

Ili su ti rekli da je Iskonova jer T-HT tad neće doć blokirat autima i čupat :D :D

Thunder6767 20.11.2006. 14:56

Ajde neka mi netko onda kaže šta mi je isplativije uzet (pošto mi je sve "dostupno")

Triple Play od Vodatela (meni osobno se čini najisplativijim)
Iskonov ADSL2+
Optima telekom ....(zaboravio naziv)

Želim da mi download bude isti kao i sada na MaxADSLu (2mbit/s) i želim flat uz to

P.S. Ovo od ikona mi se čini jeftinijim od HT-a, ne plaćam dodatnu pretplatu za telefon, niže cijene impulsa, obračunska jedinica "S", a ne "MIN"

Zahvaljujem!

coconut 21.11.2006. 11:32

Po meni, Vodatel 3P jer za 300kn dobiješ TV (jest da je izbor programa od **rca), telefon sa 2 broja i besplatnim minutama i flat internet 2Mb/s.
Iskon je jeftiniji od HT samo ako uzmeš u obzir i HT pretplatu jer se same cijene telefoniranja ne razlikuju puno. A ADSL2+ brzine su im crni humor i prije spadaju u 'obični' ADSL nego u 2+.

Rijecanin 21.11.2006. 12:35

Pazi, Vodatelova usluga je stvarno najbolja, optika je optika, a 2MB upload naspram smiješnih 245/284k je univerzum razlike... Ako ti je dostupna ja ne bih razmišljao previše...

Što se tiče ADSL-a, to ti je jedan veliki hmmm... Kod iskona dobivas flat za nekih 240 kuna, (300 ako ćeš 2 MBitnu vezu) što je isti drekec kao i kod Optime (2mb+flat+telefon=310kn) s time da imaš moralnu satisfakciju (barem ja tako mislim) da nisi kod T-Coma. Negativna strana je što Optima traži dvogodišnji, naspram jednogodišnjeg ugovora [pa sam vidi koliko ti je to bitno]...

Razlog iz kojega ja preferiram Optimu jeste po meni izvrsni flatMini paket prometa. Meni osobno cijelodnevni flat ne znači apsolutno ništa... iskreno, i kad sam imao flat nisam ga koristio... Onih desetak dana što sam skidao manijakalno, bilo što, samo da se skida, sam ostvario 95% teoretskog maximalnog downloada. Vrlo brzo sam sam sebi rekao "koji si kreten i što se opterećuješ s time"..... Da skratim, flat mini znači od 07-22h 5 GB mjesečno što je meni i više nego dovoljno.... Ako poželim nešto skinuti, a da me stvarno interesira (recimo kakav DiVx ili Jenna Collection :clap: ) cijelu noć se promet ne naplaćuje, dakle flat je.... za vrlo simpatičnih 70 kuna...

Dakle, moj zaključak: trenutno najpametniji paket je:

1024/256 - Flat mini - telefon; za 143 kune mjesečno

ili u tvom slučaju

2058/384 - Flat mini -telefon; za 230 kuna mjesečno

SilveR_D 21.11.2006. 14:18

.

slazem sa rijecaninom . optimov mini flat paket je stvarno privlacan , i cim se pojavi sira dostupnost imaju +1 korisnika vishe :D

reboot 21.11.2006. 15:41

Citiraj:

Autor Rijecanin (Post 573230)
...
Razlog iz kojega ja preferiram Optimu jeste po meni izvrsni flatMini paket prometa........ Da skratim, flat mini znači od 07-22h 5 GB mjesečno što je meni i više nego dovoljno....

al optima jos uvijek nije dostupna u npr zagrebu, zar ne?

hash 21.11.2006. 17:33

Citiraj:

Autor coconut (Post 573186)
Po meni, Vodatel 3P jer za 300kn dobiješ TV (jest da je izbor programa od **rca), telefon sa 2 broja i besplatnim minutama i flat internet 2Mb/s.
Iskon je jeftiniji od HT samo ako uzmeš u obzir i HT pretplatu jer se same cijene telefoniranja ne razlikuju puno. A ADSL2+ brzine su im crni humor i prije spadaju u 'obični' ADSL nego u 2+.

ne pricaj gluposti :rolleyes:
razlike u telefonskim impuslima se itekako razlikuju, kod tekoma je obracunska jedinica minuta, a kod iskona sekunda sto u prosjeku daje 33% jeftinije cijene razgovora, sve skupa oko 40% manji bi trebao bit telefonski racun

Zvijerko 21.11.2006. 17:39

hash, u svim novim paketima i kod t-scumu je obračunska jedinica sekunda

hash 22.11.2006. 04:26

i ja sam isto to mislio (neznam zasto) ali kad sam usporedjivao cijene telefonije iskona i t-coma sam se neugodno iznenadio

http://www.t-com.hr/privatni/telefon/paketi/

prva recenica :)

Rijecanin 22.11.2006. 09:16

Citiraj:

Autor hash (Post 573450)
razlike u telefonskim impuslima se itekako razlikuju, kod tekoma je obracunska jedinica minuta, a kod iskona sekunda sto u prosjeku daje 33% jeftinije cijene razgovora, sve skupa oko 40% manji bi trebao bit telefonski racun

Hmmmm, vrlo diskutabilno... ne bih se baš složio s konstatacijom o pričanju gluposti i o 40% manjem računu. Iskon se generalno čini kao povoljniji, ali imaj u vidu da naplaćuju 0,07 kuna uspostavu poziva. Cijene su slijedeće:

Iskon (ICom :D )
- Pon–Sub 07h-19h - 0,19kn/min
- Pon–Sub 19h-07h, nedjeljom i blagdanima 00h-24h - 0,13kn/min

Uspostava poziva 0,07 kn

TCom-

- Pon–Sub 07h-19h - 0,28kn/min
- Pon–Sub 19h-07h, nedjeljom i blagdanima 00h-24h - 0,14kn/min

Dakle u skupljoj tarifi u prvoj minuti je cijena gotovo identična, dok je Iskon u jeftninijoj tarifi u prvoj minuti čak i osjetno skuplji (i to junačkih 45%)... .Naravno, s dužim trajanjem razgovora je situacija po Iskon povoljnija, ali ne značajno. Primjera radi 10 minuta razgovora u skupljoj tarifi stoji 2,80 kod T-Coma, dok je kod iskona cijena 1,97 (dakle opet smo kod 45%, ovaj put u korist Iskona. S druge strane, razgovor u jeftinijoj tarifi u trajanju od 10 minua: T-Com 1,40, Iskon 1,37; dakle zanemarivo.

Ubaci u jednadžbu 20 kuna za T-Com Flat tefefoniranje i eto ti veselja, sat vremena poziva u T-Coma stoji 0,28 kuna, dok smo kod iskona na 11,47 kuna (degutantno je uopće navoditi postotak koliko je u ovom slučaju Iskon skuplji)...

Možemo se ovako igrati do prekosutra, i tjerati vodu na svoj mlin koliko hoćemo ,ali ja osobno mislim da nekakvog 30-40 postotnog smanjenja računa nema; kakve god navike telefoniranja imao. Lopine u T-Comu nisu nimalo glupe, i Iskon Broadband je vrlo proračunato izašao na tržište.... punuda je taman za dlaku povoljnija od TComove, tek toliko da se dio onih koji odlaze na altenativce slije natrag u T-Com [kladim se da 70% populacije nema pojma da je Iskon u vlasništvu T-Coma]

Eto toliko...

Iz vrlo pouzdanih informacija mogu potvrditi da Optima u najskorije vrijeme (tjedni su u pitanju) izlazi s DSL-om na tržište u Rijeci [za ovo sam 110% siguran] i Zagrebu [nije me toliko interesiralo :D ]... Ne treba ih čak toliko ni kuditi radi kašnjenja, oprema je na mjestu već godinu dana i čekanje je rezultat maltretiranja s TComom oko raspetljavanja lokalne petlje (naravno idu u najam "poslijednje milje")...

Toliko od mene...

BTW. Trenutno se igram sa WiMAX opremom, tako da ukoliko ima zainteresiranih mogu napisati kakav člančić (hehe, i tako ga moram napisati, jedino ne znam da li da ga i ovdje zalijepim)

Zvijerko 22.11.2006. 09:24

Citiraj:

Autor hash (Post 573769)
i ja sam isto to mislio (neznam zasto) ali kad sam usporedjivao cijene telefonije iskona i t-coma sam se neugodno iznenadio

http://www.t-com.hr/privatni/telefon/paketi/

prva recenica :)

Da, to je za HALO pakete (stari paketi), dok je u SUPER paketima (novi) 1 sekunda iako je prva minuta 1 minuta

Ladybug 22.11.2006. 09:40

Zalijepi, zalijepi :)

Dawar 22.11.2006. 10:10

A Riječanin vidi telefonski pozivi nisu baš jeftiniji ali internet je npr za 300kn dobijem 2mbit flat, telefon a kod t coma 1mbit flat plus telefon kakvih 350kn. Znači kod iskona za 50ak kn manje dobijem duplo brži net. A telefoniranje ionak mjesečno me dođe 20-30kn pa me to nezanima previše :D

malba 22.11.2006. 10:35

hm. tjedni su u pitanju kažeš? po dosadašnjem iskustvu s optimom to bi moglo biti 50 tjedana ili više: bonker : ... da sam svaki put kad sam kontaktirao optimu ili h1 i pitao će bit što u ri i dobio taj isti odgovor- kroz par tjedana, najviše mjesec dana odvojio 100kn imao bih love za osnovati malba telekom i razvući optiku do svakog stana u rijeci:D ...

Rijecanin 22.11.2006. 10:37

Kao što rekoh, Iskonova ponuda jest povoljnija (pogotovo u flat "vodama"), samo sam htio upozoriti ljude da se ne zanose previše sa "40% jeftinijim" računima... Uopće nije diskutabilno da je MAX ADSL trenutno najlošija opcija....

Rijecanin 22.11.2006. 10:41

Citiraj:

Autor malba (Post 573871)
hm. tjedni su u pitanju kažeš? po dosadašnjem iskustvu s optimom to bi moglo biti 50 tjedana ili više: bonker : ... da sam svaki put kad sam kontaktirao optimu ili h1 i pitao će bit što u ri i dobio taj isti odgovor- kroz par tjedana, najviše mjesec dana odvojio 100kn imao bih love za osnovati malba telekom i razvući optiku do svakog stana u rijeci:D ...

A čuj, moja iskustva s Optimom su iznenađujuće pozitivna [priznajem, nisam razgovarao s službom za korisnike] i rečeno mi je da u 12tom mjesecu u rijeci kreću sa četiri centrale (Kozala, Barčićeva, Zamet, i Sušak; )... Centrala Pećine (smještena u TOwer centru) je trenutno u fazi slaganja opreme... čuj, živi bili pa vidili, nadajmo se da će "par tjedana" ipak biti kraće od Vodatelovog "uskoro"...

MadBoY 22.11.2006. 10:57

Ja ovih dana prelazim na Optimu sto se tice fixne telefonije
(Cijene medjunarodnih poziva)
T-Com
Fiksni - 2,26kn/min
Mobilni - 2,56kn/min

Optima
Fiksni - 1,81kn/min
Mobilni - 2,31kn/min

H1 (+0,07kn uspostava poziva)
Fiksni - 1,70kn/min
Mobilni - 2,18kn/min
Kako mi 99,99% poziva ide prema medjunarodnom cjeniku, optima mi izgleda najpovoljnije rjesenje, a govorili su da bi do kraja godine trebao biti i kod mene dostupan njihov DSL.

coconut 22.11.2006. 11:04

Citiraj:

Autor hash (Post 573450)

Vidiš da znam što pričam i ne laprdam. Prema tome, slijedeći put se prvo informiraj. Ok?

atha 22.11.2006. 11:14

Citiraj:

Autor Rijecanin (Post 570554)

Ma pusti ih kvragu, baljezgaju bez veze... kakve postojeće instalacije... po toj logici nitko u hrvatskoj ne bi mogao imati MAXTV drekec... Da su instalacije u qrcu, jesu; ali ruku u vatru stavljam da je 90% od njih u stanju nosili minimum 5MB, a vrlo vjerovatno 8, pa i 10MBita... (dokaz u tome je i činjenica da ljudi sa 3 MB DSL-om gledaju MAXtv uglavnom bez beda [kažem uglavnom])

Problem je u tome da nekome mogu pustiti 24mbita, a nekome mogu pustiti 5mbit. Cak se to moze dogoditi i u istoj zgradi. U toj situaciju apsurdno je u startu ponuditi 5mbit, 10mbit i 15mbit ako korisniku zaista neces to moci i pruziti. Ono sto je testirano je da se 1,2 i 3mbita mogu trenutno i sa postojecom infrastrukturom pruziti. A sto dalje - na to niti oni sami nemaju odgovor.

Sto se tice MaxTV-a, Deutsche Telekom propisuju 5mbita za tu uslugu, sa naglaskom da je minimum nekih 4-4,5mbita. T-HT daje 3-3,5mbita bas zbog problema sa infrastrukturom.

Cheers i bez prepirki.

malba 22.11.2006. 11:30

Citiraj:

Autor Rijecanin (Post 573878)
A čuj, moja iskustva s Optimom su iznenađujuće pozitivna [priznajem, nisam razgovarao s službom za korisnike] i rečeno mi je da u 12tom mjesecu u rijeci kreću sa četiri centrale (Kozala, Barčićeva, Zamet, i Sušak; )... Centrala Pećine (smještena u TOwer centru) je trenutno u fazi slaganja opreme... čuj, živi bili pa vidili, nadajmo se da će "par tjedana" ipak biti kraće od Vodatelovog "uskoro"...

hm sušak? pretpostavljam da ne uključuje g.vežicu...

Rijecanin 22.11.2006. 12:32

Citiraj:

Autor malba (Post 573913)
hm sušak? pretpostavljam da ne uključuje g.vežicu...

Tu ti nema nekih pravila, ja sam na Pećinama pa sam u "Sušak" centrali... bo... pojma nemam kamo su uopće smještene telefonske centrale. Znam za glavnu, Barčićevu i onu čudnu montažnu romboidnu zgrdu na vojaku... koja je sušak?, pojma nemam....

Rijecanin 22.11.2006. 12:56

Citiraj:

Autor atha (Post 573901)
Problem je u tome da nekome mogu pustiti 24mbita, a nekome mogu pustiti 5mbit. Cak se to moze dogoditi i u istoj zgradi. U toj situaciju apsurdno je u startu ponuditi 5mbit, 10mbit i 15mbit ako korisniku zaista neces to moci i pruziti. Ono sto je testirano je da se 1,2 i 3mbita mogu trenutno i sa postojecom infrastrukturom pruziti. A sto dalje - na to niti oni sami nemaju odgovor.

Sto se tice MaxTV-a, Deutsche Telekom propisuju 5mbita za tu uslugu, sa naglaskom da je minimum nekih 4-4,5mbita. T-HT daje 3-3,5mbita bas zbog problema sa infrastrukturom.

Cheers i bez prepirki.

Čuj Atha, po toj logici je apsurdno ponuditi i MAX TV kad ga ne mogu svi imati. T-Com nije ponudio veće brzine od 2 MB (za raju, ovih teoretskih 3 GB je preskupo za privatne korisnike) jer ne mora... Kada se malo uzgoropadi konkurencija vidjet ćeš kako ćemo imati i 5, i 10, 16, pa i 20 megabita. infrastruktura im puca po šavovima? Zašto? Pa zato što poslijednih godina sve što rade jeste otpuštaju radnike i nastoje ušparati gdje god da je to moguće, ulaganja u infrastrukturu su apsolutno nikakva.

Da tvoja tvrdnja stoji (s čime se ne slažem) iz kojeg razloga T-Com ne bi ponudio UltraPakete... Kao fol, najbrže veze u hrvatskoj, upiši broj i provjeri dostupnost, surfaj na 24/2 MBitnoj vezi za samo XY kuna?! za ostalu stoku sitnog zuba je i dalje tu "internet do daske" (fakat jest, samo vuče k'o Trabant)

T-Com je u biti uslužna firma, čije poslovanje ovisi isključivo o konkurentnosti usluge. Pod konkurentnosti smatram povoljnu cijenu, adekvatan support, i kvalitetu veze. Meni u mjesec dana, obavezno barem 2 ili 3 puta ping podivlja i veza ode u qrac, od telefonskog supporta se mogu čuti slijedeći odgovori "resetirajte modem", "ne znam stvarno u čemu je problem", i "prijaviti ću kvar na liniji"... To je to, mislim smiješno je da tvrtka čiji se profiti mjere u milijardama kuna ne može imati po jednu dežurnu ekipu za svaki veći grad, i da ako treba u 3 ujutrno netko ide u centralu riješiti problem. Navesti ću samo situaciju od prekjučer, ping mi se kretao od 300 do 1000 uz nebulozni packet loss, naravno "prijavljen je kvar" jer su "problemi u centralama uobičajeni, i sutra ujutro će to ekipa prespojiti", dan kasnije sam imao najbolji ping ikad (na public serverima čak i ispod 50). Dakle, može se, kad se stvar ne raspada...

Broj radnika u HT-u prije privatizacije je bio oko 11 tisuća ako se ne varam (ok, vjerovatno je i postojao višak zaposlenika, pogotovo jer je obim posla bio puno manji), dok je danas u T-Comu zaposleno oko 6000 ljudi, s tim da se Mudri planira ove godine riješiti još oko 1200 radnika. Vjerovatno ni tu nije kraj i za očekivati je da je prema Mudrome oko 3000 zaposlenika "optimum". Očekivati jednaku kvalitetu usluge sa 4 puta manje zaposlenika je iluzija.

Znam da svaki korisnik ima svoje prohtjeve i čimbenike koji vezu čine idealnom, iskreno meni se stvarno pljucka za flat (ok, optima flatMini mi je stvarno uber) ono što želim je kulturan upload, što niži ping i KVALITETNU vezu... bez pucanja, bez packetlossova i support koji neki qujac znači.... dakle 2 sisate plavuše u Rozim T-Com tangicama koje mi se obraćaju sa gospodine korisniče u 2 ujutro ispred mojih vrata ako ih zatražim (ok pretjerujem, ali sad smo u drugoj krajnosti pa imam pravo)...

^SuperUnknown^ 22.11.2006. 13:10

Evo dosao i meni taj famozni ADSL2 i imam najjaci paket (3072/512 Kbps), ali upload nisam nijednom uspio natjerat iznad ~30kB/s. Je li komad uploada rezerviran za VOIP ili koji vrag?

SilveR_D 22.11.2006. 13:42

vezu... bez pucanja, bez packetlossova i support koji neki qujac znači.... dakle 2 sisate plavuše u Rozim T-Com tangicama koje mi se obraćaju sa gospodine korisniče u 2 ujutro ispred mojih vrata ako ih zatražim (ok pretjerujem, ali sad smo u drugoj krajnosti pa imam pravo)...[/QUOTE]

hehe kakav car :D . ma ja bi bio zadovololjan samo da mi dignu upload speed na nekih 384 kbs i da veza bude koliko toliko stabilna zbog radio streaminga .... a ovako malo pa malo sve ode u racku , i onda valja objasnjavat sefu radia da su gospoda iz t-coma opet nesto uhebali po neznam koji puta :(

Darth Vader 22.11.2006. 16:50

Infrastruktura je takva kava je, dok je T-com bio u državnom vlasništvu nije se bilo šta trpalo u izgradnju, danas samo najjeftinije radi postizanja što većeg profita. Mislite da će DT vječno biti vlasnik T-com? ČIm prvi put počne pušit prodat će Turcima (oni su inače bili u konkurenciji za kupovinu).

Atha ima pravo. Pnavljao sam već nekoliko puta da je minimalna brzina potrebana za radi iptv-a 4.5 MBs dok bi 5 MBs bilo onako kako je proizvođač zamislio. Dobijete vi kod nas teoretskih 5MBs kojih vam se onda podjele i na brzinu za net i za IPTV.

Zašto ne pustiti ultra pkaete? Pa hoće, samo sve ide savojim hodom, prvo se mora zaraditi na malim brzinama, zamisli da odma ponude 20 MBs..... kako bi išlo dalje.... lakše je ovako držati cjene a polako dizati brzinu....

Broj radnika u T-comu je svakako trebalo smanjiti jer je to kao i većina ostalih firmi bila obiteljska firma pa su se zapošljavali svi živi i neživi sa i bez škole pa se ipak pokazalo da nemaju kapaciteta za rad a ne može ih T-com baš sve poslat u večernju školu.....

DT ne zanimaju problemi i kvaliteta već samo statistika prodje, gleda se samo da se što više proda i naplati, sve ostalo je u drugom planu i tako će biti skroz dok zaista ne zaživi prava konkurencija i dok država na bilo koji pa makar i najstroži način ne prekine monopol u DTK mreži, do tada....

Rijecanin 22.11.2006. 18:34

Citiraj:

Autor Darth Vader (Post 574122)
Broj radnika u T-comu je svakako trebalo smanjiti jer je to kao i većina ostalih firmi bila obiteljska firma pa su se zapošljavali svi živi i neživi sa i bez škole pa se ipak pokazalo da nemaju kapaciteta za rad a ne može ih T-com baš sve poslat u večernju školu.....

Ne bih se baš složio u potpunosti s ovime, ako je prije desetak godina broj zaposlenih i bio prevelik, onda danas nipošto nije... Mislim koliko je samo fixna telefonija evoluirala od onda, uzmi samo ADSL i IPTV, ostalo da i ne spominjem... Gomila je tu poslam kojeg obavlja sve manji broj ljudi i usluga je sve jadnija...

Što se tiče nebrige za kvalitetu usluge, LOL, ali totalni lol... ne znam samo kako suvlasnici toleriraju ovakav jad i nerad... od apsolutnog monopoliste će se ovim tempom kroz dvije ili tri godine izgubiti polovica tržišta... ne treba ni spominjati da su kod uslužnih kompanija korisnici tako reći SVE!... Strašno,ali strašno... jad, bijeda i teški čemer....

hash 22.11.2006. 20:54

Citiraj:

Autor coconut (Post 573891)
Vidiš da znam što pričam i ne laprdam. Prema tome, slijedeći put se prvo informiraj. Ok?

ok, isprike
zanio sam se

Darth Vader 22.11.2006. 21:34

Citiraj:

Autor Rijecanin (Post 574191)
Ne bih se baš složio u potpunosti s ovime, ako je prije desetak godina broj zaposlenih i bio prevelik, onda danas nipošto nije... Mislim koliko je samo fixna telefonija evoluirala od onda, uzmi samo ADSL i IPTV, ostalo da i ne spominjem... Gomila je tu poslam kojeg obavlja sve manji broj ljudi i usluga je sve jadnija...

Što se tiče nebrige za kvalitetu usluge, LOL, ali totalni lol... ne znam samo kako suvlasnici toleriraju ovakav jad i nerad... od apsolutnog monopoliste će se ovim tempom kroz dvije ili tri godine izgubiti polovica tržišta... ne treba ni spominjati da su kod uslužnih kompanija korisnici tako reći SVE!... Strašno,ali strašno... jad, bijeda i teški čemer....

Ma kužim ja tebe, radi se rezanje troškova ovdje kod nas gdje ne treba da bi se povečala dobit i DT izvukao iz sra....a vani. Ali ovdje je bitno samo što prije okrenuti što veću lovu, za tržište se nemoraš boriti jer ti je država omogučila legalan monopol, tako da korisnici nemaju izbora mogu samo plakati i čekati. Dalo se sve u marketing i prodaju a tehničko osoblje ko je.....e.

Rijecanin 23.11.2006. 00:33

Well, ja znam samo da Optima praktično nije prodisala punim plućima, a već je zgrabila 300K korisnika.... pa neka se roza gospoda reklamiraju do prekosutra....

MadBoY 23.11.2006. 01:48

Gdje si nasao info da ih je 300k?
Sad citam na optima.hr i pise da ih je oko 40k

Rijecanin 23.11.2006. 10:40

Prije tjedan dana na razgovoru s direktorom prodaje optima telekoma sektor Zapad...

Ili laže on, ili lažu stranice (što me ne bi čudilo s obzirom da za WiMax uredno stoji da je dostupan samo u Čakovcu, a unatrag deset dana se može uzeti u Rijeci)

atha 23.11.2006. 10:53

Odlutao si u sasvim druge vode Rijecanine. Nije moja poanta bila da kazem "oni nude ovo, a nama daju ono no ustvari nas veslaju". Ne otkrivas toplu vodu, to je normalna stvar. T-Com zeli zaraditi uvodeci malo pomalo vece brzine i pakete.
Ja sam iznio cinjenicno stanje koje sam evo da ne skrivam saznao od voditelja sektora za provodjenje i organizaciju oko zakupljenih vodova za vece i velike tvrtke.
Ako me on laze (u sto sumnjam), lazem i ja vas.
24mbita je moguce, ali ne svima sto je apsolutna istina. Infrastruktura im je koma, ulaganje nula. Preteci ce ih konkurencija (Optima) vrlo brzo ako tako nastave, no niti o tome nisam govorio u svome postu vec samo o trenutnom stanju i ponudi kod T-Coma za gradjane.

MadBoY 23.11.2006. 16:23

Meni je taj DSL sve manje i manje privlacan. Jest da bi imao 4x brzu vezu, ali nakon sinocnjeg igranja COD2, meni ping 50, vama na T-com 100+ nekako mi se nemrda sa kablovske, barem dok ne srede ping : bonker2

JohnyB 26.11.2006. 03:34

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 573888)
Ja ovih dana prelazim na Optimu sto se tice fixne telefonije
(Cijene medjunarodnih poziva)
T-Com
Fiksni - 2,26kn/min
Mobilni - 2,56kn/min

Optima
Fiksni - 1,81kn/min
Mobilni - 2,31kn/min

H1 (+0,07kn uspostava poziva)
Fiksni - 1,70kn/min
Mobilni - 2,18kn/min
Kako mi 99,99% poziva ide prema medjunarodnom cjeniku, optima mi izgleda najpovoljnije rjesenje, a govorili su da bi do kraja godine trebao biti i kod mene dostupan njihov DSL.

znači H1 najjeftiniji ? da bar još imaju dsl u ponudi prebacio bih sve kod njih

JohnyB 26.11.2006. 04:16

Citiraj:

Autor marauder16 (Post 565895)
ja sam u dubravi i adsl mi je dostupan otkad ga je t-com poceo nudit...

al za ovaj iskonov kaze nista od toga... : bonker :

ne možeš vjerovat .....frendu je dostupan iskon duo al mu nije dostupan t-comov adsl....: stoopid

Astral 27.11.2006. 12:01

nema se kaj bunit, to mu je jos bolje :)
ja pak imam dsl kod iskona a nije mi dostupan iskon duo...

alimilano 27.11.2006. 12:52

Citiraj:

Autor JohnyB (Post 577059)
znači H1 najjeftiniji ? da bar još imaju dsl u ponudi prebacio bih sve kod njih

prebaciš prvo telefon a kad pruže wimax onda i to.....otkad sam prebacio telefon na H1 (ima 4-5 mjeseci) računi za tel su mi manji u prosjeku 50-100 kn.....prebacivanje nisam ni primjetio....problema nikakvih........
..sad strpljivo čekam wimax..nekako mi nema smisla prebacivat se sa t-com ADSL-a na Iskon-ov...kad je to sad jedna firma...

DUMA 28.11.2006. 10:02

Pozdrav ekipa!

Pročitao sam cijeli topic od prve stranice i vidim da se niste previše osvrtali na jedan Amis koji ozbiljno grize, barem u Zagrebu i napravit ce dosta promjena uskoro! Jedini problem je sto nisu jos "toliko" rašireni po Zagrebu i nemaju tu moć da preuzmu velik dio tržišta "za sad".

Čuo sam od dosta ljudi cijene koje bi T-com mogao predstaviti uskoro, kao i za druge operatere, ali ono što mogu reći je to da se situacija već polako bitno mijenja i polako se kotač sreće okreće. Uskoro ćemo mi postati ti za koje će se operateri boriti, a ne obratno kako je već 3-4 godine slučaj odkako nam je komercijalnog ADSL-a.

ojpi 28.11.2006. 14:10

Citiraj:

Autor DUMA (Post 578476)
Pozdrav ekipa!

Pročitao sam cijeli topic od prve stranice i vidim da se niste previše osvrtali na jedan Amis koji ozbiljno grize, barem u Zagrebu i napravit ce dosta promjena uskoro! Jedini problem je sto nisu jos "toliko" rašireni po Zagrebu i nemaju tu moć da preuzmu velik dio tržišta "za sad".

Čuo sam od dosta ljudi cijene koje bi T-com mogao predstaviti uskoro, kao i za druge operatere, ali ono što mogu reći je to da se situacija već polako bitno mijenja i polako se kotač sreće okreće. Uskoro ćemo mi postati ti za koje će se operateri boriti, a ne obratno kako je već 3-4 godine slučaj odkako nam je komercijalnog ADSL-a.

Pa kako ćemo se osvrtati na amis kad još nemaju komercijalnu ponudu. Svi mi znamo da će to biti uskoro, ali vidjet ćeš, kad se cijene objave odmah će biti na analizi ovdje. : goood :

hash 28.11.2006. 21:38

evo objavili su cijene na amis.hr i flat je 270kn ... :rolleyes:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:13.