PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Puca li Vam adsl T-Coma (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=33162)

zlatko 25.11.2006. 09:46

Citiraj:

Autor marconi (Post 576393)
katastrofa! došli ljudi iz t-coma,stavili novu kasdu i opet za***ava! ne znam šta da radim više..onda mi čovjek rekao da je možda do trulih kabela,jel može to biti?

Problem kod T-coma je da oni održavaju samo svoju tel paricu. Kućni razvoji i instalacije su privatno vlasništvo i vlasnik treba sam vodit računa o tome il nać i platit nekog ko to radi. Zato , prvo pregledaj instalaciju u stanu-kući. Što se tiče T-com parica , ako sumnjaš u ispravnost price (žica od centrale do tebe) možeš prijavit smetnju i zahtijevat mjerenje parice.(otpor petlje, izolaciju, odvod,dotik...)

Hrconja 25.11.2006. 11:03

ma meni mejrili otpor il ešto oko 30 db kao to je normalno. je, možda je normalno za download ali za igranje bome nije :(

zlatko 25.11.2006. 12:17

Probao sam i radio sam sa manje više svim adsl modemima T-coma. I svi su oni dobri i koliko -toliko kvalitetni. Ima i boljih , normalno. I bilo je problema sa sa kojima se susrećete . Ne govorim sad o firmwre i koliko kome treba lanova ili ko treba IPTV, već o prekidima i pucanjima veze. Najveći dio th problema riješio sam popravkom ili izradom novih tel. instalacija. Kablovi u podzemnoj mreži spajaju se po propisima i moraju proći sva mjerenja prije nego se puste u korištenje. I tu nebi smjelo bit problema. Druga stvar je u zračnim mrežama. Tu je mogućnost loše parice puno veća. Spojevi po tavanima u limenim kutijama , slabo izolirane, par puta ufrknute žice, vlaga , prljavština imaju velik utjecaj na kvalitet veze. Tu se treba i može od T-coma zahtjevat kontrola i mjerenje i dovođenje parice u uprtrebljivo stanje. I na kraju kućna instalacija. Tu je bilo i bit će najviše problema. Najčešće priključak stoji na najgorem mogućem mjestu u stanu-kući. Ili u hodniku ili negdje pod prozorom u dnevnom boravku, a po kući su razvučeni produžni kablovi spojeni svakako, izolirani salotejpom il flasterom il nikako, provučeni ispod tepiha , vrata.. Zato savjetujem, pa kom paše. Provjerite kućne instalacije, spojeve kvalitetno i čvrsto napravite i dobro izolirajte. Što manje spojnih mjesta ,to bolje. Vodite računa da su svi telefoni , ako ih je više , spojeni iza splittera na phone priključak. Ja imam se555 , 3 računala u mreži, printer, MaxTV, 3 telefona i sve radi bez greške i bez problema.

: cheers2

animATrIx 25.11.2006. 12:36

meni se jedan dan dogodilo da je na routeru (kasda) prestala svijetlit lampica od lan kabela! inace, prije 2 tjedna sam imao dosta velik ping, sada je normalan, jedino sto mi se zna dogoditi da pri konektiranju izbaci gresku kao da je korisnicko ime u upotrebi ili tako nesto :confused:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:09.