Probao sam i radio sam sa manje više svim adsl modemima T-coma. I svi su oni dobri i koliko -toliko kvalitetni. Ima i boljih , normalno. I bilo je problema sa sa kojima se susrećete . Ne govorim sad o firmwre i koliko kome treba lanova ili ko treba IPTV, već o prekidima i pucanjima veze. Najveći dio th problema riješio sam popravkom ili izradom novih tel. instalacija. Kablovi u podzemnoj mreži spajaju se po propisima i moraju proći sva mjerenja prije nego se puste u korištenje. I tu nebi smjelo bit problema. Druga stvar je u zračnim mrežama. Tu je mogućnost loše parice puno veća. Spojevi po tavanima u limenim kutijama , slabo izolirane, par puta ufrknute žice, vlaga , prljavština imaju velik utjecaj na kvalitet veze. Tu se treba i može od T-coma zahtjevat kontrola i mjerenje i dovođenje parice u uprtrebljivo stanje. I na kraju kućna instalacija. Tu je bilo i bit će najviše problema. Najčešće priključak stoji na najgorem mogućem mjestu u stanu-kući. Ili u hodniku ili negdje pod prozorom u dnevnom boravku, a po kući su razvučeni produžni kablovi spojeni svakako, izolirani salotejpom il flasterom il nikako, provučeni ispod tepiha , vrata.. Zato savjetujem, pa kom paše. Provjerite kućne instalacije, spojeve kvalitetno i čvrsto napravite i dobro izolirajte. Što manje spojnih mjesta ,to bolje. Vodite računa da su svi telefoni , ako ih je više , spojeni iza splittera na phone priključak. Ja imam se555 , 3 računala u mreži, printer, MaxTV, 3 telefona i sve radi bez greške i bez problema.
: cheers2
|