PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mining (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=70)
-   -   Isplata novca od rudarenja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=285946)

segregator 02.08.2017. 20:27

Meni je super kad se plaća porez na dobit kod dionica ili kriptovaluta, ali zašto onda država nama ne plaća ako dionice ili kriptovalute padnu?

silver_tip 03.08.2017. 00:36

A vrlo jednostavno, porez je na dobit a ne promet ili promjenu vrijednosti cega god... ostvaris dobit oni oce dio te dobiti.

segregator 03.08.2017. 09:20

Citiraj:

Autor silver_tip (Post 3087347)
A vrlo jednostavno, porez je na dobit a ne promet ili promjenu vrijednosti cega god... ostvaris dobit oni oce dio te dobiti.

Jasno je to meni, ali onda u normalnim državama tipa Švedske imaš "safety net", tj dobru socijalu ako završiš u problemima, ili imaš male poreze kao u USA...a kod nas država uzima puno kao u Švedskoj, a daje malo kao u USA

renaTq 03.08.2017. 12:07

Evo nakon mjesec i 6 dana dosla i meni uquid-ova kartica. Poslije prebacim novce i probam podic iste pa javim :)

silver_tip 03.08.2017. 15:45

Citiraj:

Autor segregator (Post 3087396)
u normalnim državama tipa Švedske imaš "safety net", tj dobru socijalu ako završiš u problemima

Eh.. dalo bi se tu stosta reci ali idemo u OT no ukratko...

Minimalna placa je u RH 2.620,00kn neto, ZMN ( zajamcena minimalna naknada za 4-voro clanu obitelj 2od+2dj ) je 1.920,00kn.
Tko prima ZMN takodjer prima subvenciju za struju, vodu, stanarinu i jedanput godisnje 900,00kn za troskove grijanja.
U koncnici radio za minimalnu placu ili se furao na socijalu dodje ti skoro na isto... a doma si, fusaris na crnjaka nesto itd...
Naravno ljudi ( bar vecina ) tezi boljoj placi pa dobar dio nece biti zadovoljan sa ovakvim primanjima no zamisli da drzava digne ZMN na cca ~3.000,00kn !

Znas koji bi to pritisak bio na socijalu ? Nema sanse... i ova ZMN je u odnosu na minimalnu placu dobrano previsoka samo caka je u tome
da je minimalna placa jadna da ne moze jadnija biti pa to funkcionira sa gledista drzave koja ujedno i odredjuje tu minimalnu placu :)

Jel citas vijesti, prosetas svojim gradom, ulicom.. doduse ti si na moru pa to nije toliko uocljivo jer se krpate turistima ali kod mene u ulici je 10-tak
kuca prazno, kosim kod komsije i prekoputa jer nisu tu... u jednoj kuci solo studentica koja se jos skoluje a brat, mater vani rade... u par kuca bake
same, odem iza kuce na pasnjak cucka prosetati i preko 50% basci je zaraslo, nema tko raditi... a u gradu zivim, ne selu.

Nasa djeca sada zavrsavaju srednje skole i uce engleski ko mutavi, oce van bilo gdje bez da smo im ja ili zena ista tupili ili pricali, jesu jos zeleni ali njihove izjave su:

Nisam blesav/va da ovdje radim za te jadne pare....
Nema sanse da sa takvom placom si kupimo aute, odemo na stan itd...

Poslodavci kukaju da nemaju radnika, drzava se opet hvali da pada nezaposlenosti... pa je.. pada jer svi odose ca ko moze. Realno broj zaposlenih
tj. onih koji izdvajaju za doprinose i poreze je u padu ili stagnira dok se povecava broj umirovljenika i ostalih korisnika na teret drzavnog proracuna !
U ovakvim okolnostima da nasa drzava muda ima i da smo zbilja slobodni onaj sljam u saboru na celu sa sisatim plekyem bi mogao povecati minimalnu
neto placu na 3.500,00kn i dobar dio ljudi koji su jos ostali ili se spremaju van bi prihvatili tu placu za bilo koji posao.

Realno broj zaposlenih bi morao rasti osim u slucaju da poslodavci u svojoj gramzivosti ne pocu otpustati ljude radi zadrzavanja visoke dobiti no tu opet
drzava moze uskociti popustanjem pri davanjima poslodavca prema drzavi i boljom regulacijom zakona o radu gdje bi se strogo odredile radne norme,
prekovremeni itd... u globalu napraviti tako da poslodavac ne moze izrabljivati radnika usljed toga sto je otpustio dio radnika a ostali da se ubiju od posla.

No problem je sto politicka elita i opcenito drzava nije slobodna da smije ici takvom politikom prema bankama, poslodavcima, velikim trgovackim kucama itd...

U konacnici bez vece minimalne place i veceg broja zaposlenih nema ni vece socijale.

Uopce nije cudno sto se porezna zakacila na kriptovalute i porezovat ce sve sto ima i jedno slovo zakona da se moze porezovati, moraju...
Cek samo porez na nekretnine da zazivi i da se pocne stopa istoga dizati svake godine. Ne zivis u kuci/vikendici na moru, Lici ili nekoj rijeci placat ces
godisnje vise nego davanja za auto pri registraciji + godisnji iznos goriva sto potrosis...

Eto ukratko :D

maXonja 03.08.2017. 16:33

Citiraj:

Autor silver_tip (Post 3087567)
u jednoj kuci solo studentica koja se jos skoluje a brat, mater vani rade...

Iz cijelog ovog posta meni je ovo najviše zapelo za oko... Što se čeka? Ona sigurno traži sugar daddya :D

silver_tip 03.08.2017. 17:03

Citiraj:

Autor maXonja (Post 3087588)
Što se čeka?

Ima Psa, velikog... onaj Haski mislim da je, na kapiji stalno.. ko Vuk izgleda hebote :D

maXonja 03.08.2017. 17:54

Citiraj:

Autor silver_tip (Post 3087612)
Ima Psa, velikog... onaj Haski mislim da je, na kapiji stalno.. ko Vuk izgleda hebote :D

Pa ako je problem investirati u 2-3 svježe šnicle onda stvarnoooooo... :roller:

borny 03.08.2017. 21:17

Koliko ja ovo kužim, isplativije je dizati na crnjaka preko bitcoin bankomata nego sa mjenjačnice direkt na račun...12 porez i 18 prirez, a btc bankomat koliko? 5-10%?

vacs 04.08.2017. 00:29

sve je isplativije od placanja poreza, za sad najbolja opcija za manje iznose je wirex, xapo ili uquid visa kartica pa platis 3% za promjenu iz eura u kune, samo je na male uplate (kod punjena kartice) nepovoljan tecaj, no cini mi se da je i na btc bankomatima ista stvar (neka me netko ispravi)

za vece iznose najbolje btc -> zlato -> kune, isto oko 3% ode na razliku u tecaju zlata kod kupnje tj prodaje

sto se tice poreza, jos uvijek ne vjerujem da ce ici 12% jer u zakonu stoji sto se tocno smatra kapitalnom dobiti, to sto svaki referent tvrdi drugacije je problem nepismenosti uprave i sto ti ekonomistu ne mozes objasniti sto je crypto rudarenje...tako da racunaj na nesto manje od 30% (25% zbog "drugog dohotka iz inozemstva" te 18% prireza na tih 25% i zdravstveno i mirovinsko)

tskarda 04.08.2017. 08:51

pa ne diži lovu u hrvatskoj na bankomatima.

kartice imaju limit npr 2000€ i koštaju 10€ to je 0.5%+2€ provizija po transakciji na bankomatu u EU.
Anoniman si 100% i nemaš apsolutno veze sa RH, a do 10k€ možeš nosati preko granice.

Colop 04.08.2017. 09:17

Citiraj:

Autor borny (Post 3087682)
Koliko ja ovo kužim, isplativije je dizati na crnjaka preko bitcoin bankomata nego sa mjenjačnice direkt na račun...12 porez i 18 prirez, a btc bankomat koliko? 5-10%?

Netko je se bio požalio da mu he btc bankomat davao tečaj koji je bio tipa 400 $ ne povoljniji od tržišnog. Pa to isto treba uzeti u obzir

Poslano sa mog EVA-L09 koristeći Tapatalk

vex 05.08.2017. 22:43

UQUID kartica

Nije došla, poslao ticket, javili mi da se javim nekoj trećoj firmi koja izdaje kartice i za njih je priča završena.

Treća firma kaže nema frke, platiš 9usd i pošaljemo novu karticu. Ako se opet izgubi, opet ista priča. Nabio sam ih na ud svom dužinom . idioti.

FRipper 06.08.2017. 08:22

Citiraj:

Autor tskarda (Post 3087764)
pa ne diži lovu u hrvatskoj na bankomatima.

kartice imaju limit npr 2000€ i koštaju 10€ to je 0.5%+2€ provizija po transakciji na bankomatu u EU.
Anoniman si 100% i nemaš apsolutno veze sa RH, a do 10k€ možeš nosati preko granice.

Nisi anoniman, isto ti je dizao u HR ili nekoj državi EU. Jedino što može biti prednost je to što je manja provizija...ali opet, dobiti ćeš eure i te eure opet moraš mjenjati u kune i doslovce si na istom ako još moraš trošiti gorivo i vrijeme da odeš negdje dalje.

tskarda 07.08.2017. 16:14

FRipper, zašto misliš da nisi anoniman? Kartice neke ne traže nikakve tvoje informacije, bitno je samo staviti adresu i na poštanskom sandučiću naljepiti neko ime koje je na kartici.
Bez davanja na uvid osobnu/putovnicu, a dizanje na bankomatu u Eurima je sugestija jer sam probao u Umagu dignuti i bankomat mi nudi tečaj 6.8 kn/1€ dok 20 kilometara dalje dignem eure i promjenim za 7.3-7.4kn/1€.
Nisam ništa ozbiljno dizao, još holdam i čekam da poraste.

Zaggy111 09.08.2017. 19:52

Da li bi netko s foruma kupio za mene nešto u Uzishopu s bitcoinom, ja vama keš na ruke? I koliki popust bi dobio? pm

FRipper 10.08.2017. 08:33

Citiraj:

Autor tskarda (Post 3088685)
FRipper, zašto misliš da nisi anoniman? Kartice neke ne traže nikakve tvoje informacije, bitno je samo staviti adresu i na poštanskom sandučiću naljepiti neko ime koje je na kartici.
Bez davanja na uvid osobnu/putovnicu, a dizanje na bankomatu u Eurima je sugestija jer sam probao u Umagu dignuti i bankomat mi nudi tečaj 6.8 kn/1€ dok 20 kilometara dalje dignem eure i promjenim za 7.3-7.4kn/1€.

Hm..ja imam 3 kartice i svima sam morao poslati sliku osobne...koja tocno kartica ne trazi nikakav dokaz ?

tskarda 10.08.2017. 11:05

Ja sam uzeo Payeer prvo i nisu me tražili ništa od dokumenata, pa sam uzeo AdvCash i oni su me trazili svasta nesto.

vacs 10.08.2017. 11:33

za skidanje limita svi traze verifikaciju i time automatski prestajes biti anoniman, ako se neces verificirati obicno je izmedu 1000 i 2000€ limit u zivotnom vijeku kartice...e sad, ili se verificiraj pa dizi koliko oces ili uzmi 10 neverificiranih po 15€ pa dizi dok ne ispucas limite

Neo-ST 10.08.2017. 12:09

Kako te kartice točno funkcioniraju?
Prebacim BTC na adresu od kartice, i onda šta?
Onda vjerovatno na neki način ide konverzija u eur ili usd, ili može direktno u kn ?
Kako predići onda te kune, otić na bilo koji naš bankomat i onda te taj bankomat dodatno odere?

vacs 10.08.2017. 12:16

ovi si koja kartica, Xapo i Wirex imaju BTC wallet, UQUID automatski prebacuje u fiat (euro ili dolar)

znaci kod Xapo ti stoji BTC i kad odes na bankomat automatski ti radi konverziju BTC -> euro -> Kuna (ne sjecam se koji je fee)

kod Wirex ti stoji BTC dok ne odlucis prodati, preko aplikacije ili web stranice prodas BTC u euro ili dolar i kad dizes na bankomatu ide 20kn za transakciju i 3% za promjenu iz eura/dolara u kune

kod UQUID odma cim saljes crypto (prima ih pun k) se prebacuje fiat na tvoj account i onda odlucis kada zelis puniti karticu, prebacis fiat na karticu i onda na bankomatu opet platis 20kn za transakciju i 3% za promjenu iz eura/dolara u kune (cini mi se da ima i BTC wallet kod njih ali ne da mi se sad logirati i vidjeti)

naravno kod sviju je nepovoljan tecaj na male iznose

Neo-ST 10.08.2017. 12:25

Citiraj:

Autor vacs (Post 3089555)
ovi si koja kartica, Xapo i Wirex imaju BTC wallet, UQUID automatski prebacuje u fiat (euro ili dolar)

znaci kod Xapo ti stoji BTC i kad odes na bankomat automatski ti radi konverziju BTC -> euro -> Kuna (ne sjecam se koji je fee)

kod Wirex ti stoji BTC dok ne odlucis prodati, preko aplikacije ili web stranice prodas BTC u euro ili dolar i kad dizes na bankomatu ide 20kn za transakciju i 3% za promjenu iz eura/dolara u kune

kod UQUID odma cim saljes crypto (prima ih pun k) se prebacuje fiat na tvoj account i onda odlucis kada zelis puniti karticu, prebacis fiat na karticu i onda na bankomatu opet platis 20kn za transakciju i 3% za promjenu iz eura/dolara u kune (cini mi se da ima i BTC wallet kod njih ali ne da mi se sad logirati i vidjeti)

naravno kod sviju je nepovoljan tecaj na male iznose

Zanima me redoslijed "deranja".
Uzmimo primjer UQUID-a i da imam 1BTC.

1. 1BTC --> UQUID - vjerovatno ima neki fee za prebacivanje s burze na UQUID (tipa 0.001 BTC)
2. UQUID interno konvertira 1BTC --> fiat - pitaj boga po kojem tečaju i ima li i za to fee
3. Bankomat USD/EUR --> KN - opet konverzija po nekom tečaju + fee
4. Bankomat - fee za korištenje bankomata i strane banke

Znači imaš 1BTC (cca. €2900 ili 21.750kn) i preko UQUID-a završiš sa koliko točno kuna na ruci ?

vacs 10.08.2017. 12:32

manje nego da platis porez :D

ko zna koliko tocno, tesko je reci ali svakako puno manje nego da ides isplacivati na racun pa platis porez, manje i od btc bankomata

po meni je najbolja opcija da kupujes stvari direkt sa btc, sve vise trgovina ce primati btc, imas frizerski salon u duga resi koji prima, ima pekara u zg koja prima, imas techno shopove koji primaju...kada budes imao mlijun za isplatiti onda se razbijaj oko toga, za ove sitne iznose sto mi imamo rade cuvaj pa si kupi nesto sa btc umjesto da platis kunama

Neo-ST 10.08.2017. 12:35

Sve stoji ali nažalost trebaju mi kune :D
Znači po tebi najisplativija opcija je tako preko neke od tih kartica pa predizat keš na našim bankomatima ?

Uzi84 10.08.2017. 13:09

Najisplativija opcija je trejdat s nekim direkt. Btc za kes

Colop 10.08.2017. 13:19

Citiraj:

Autor Uzi84 (Post 3089571)
Najisplativija opcija je trejdat s nekim direkt. Btc za kes

Amen!

Frenkiy 11.08.2017. 09:54

Pitanjce jedno. Imam nekaj namajnanog ETH, pa sam to danas prebacio na Poloniex i prodal za BTC. Zanima me koliko otprilike traje da se order procesuira?

Frenkiy 11.08.2017. 09:58

Nvm proslo je. Desetak minuta trajalo :)

vorda22 15.08.2017. 21:38

di mogu 1 BTC utopit i uzet van pare bez da me porezna zeza? Imam bitpay i wirex kartice...

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

FRipper 15.08.2017. 21:42

Pa možeš sa bitpay karticom, ili na btc bankomatu.

vorda22 15.08.2017. 21:47

a kaj ak povucem na devizni sa bitstampa? oce me netko prijavit?

FRipper 15.08.2017. 21:51

Pa na btc bankomatu možeš, mogu ti dati i broj od gazde s Vrbika, pa ga zovi :) Bude ti keširao na ruke uz isto tako, 10% provizije...

Preko kartice moraš svaki dan po malo jer nemreš toliki iznos odjednom...

A i gle, uvijek ti ja mogu dati 20k odmah :D

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 3091635)
a kaj ak povucem na devizni sa bitstampa? oce me netko prijavit?

probaj, javi :D

vorda22 15.08.2017. 21:55

ma kakvih 10%, prodajem po trenutnom tecaju bitstampa :)

FRipper 15.08.2017. 22:04

Onda na devizni, pa javi :D Inaće nemoj pitati gluposti, kako da te porezna ne zeza, ako ne želiš da zeza, moraš i platiti malo... :D

tskarda 16.08.2017. 10:51

Tko ne plati kurvu, plati likara.

vorda22 16.08.2017. 17:18

Citiraj:

Autor tskarda (Post 3088685)

anoniman si, ali krsis zakon :)

vorda22 16.08.2017. 17:20

Ovaj xapo mi se cini ok da drzi u btc i potrosi tek kad trebam platit nesto

antimon 17.08.2017. 12:39

Da'l netko ima iskustva kod kupovine zalata s btc-om na moro-u, koliko treba vremenski čekati da stigne u poslovnicu u zg?

NickJuju 18.08.2017. 16:43

Citiraj:

Autor antimon (Post 3092263)
Da'l netko ima iskustva kod kupovine zalata s btc-om na moro-u, koliko treba vremenski čekati da stigne u poslovnicu u zg?

ovisi o zalihama ali do tjedan dana bude spremno za isporuku

steelqck 19.08.2017. 00:57

Ima li još netko problema sa uquidom? Već 5 dana mi stoji "All Card Services on maintenance mode. Expected working back within few hours . We do apologize for any inconvenience caused"
Prebacim novce na stranicu da si naručim karticu i od onda problemi :lol2:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:00.