PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Iphone 5 reklamacija, Agram - problemi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=248931)

syss 04.07.2013. 11:09

svi koji će prkositi i ne respektati my autoritah imat će disklejmere prilikom ulaska na forum! :D

Brko 04.07.2013. 11:20

Citiraj:

Autor syss (Post 2425025)
http://forum.pcekspert.com/showthrea...21#post2425021

da tu ne trujemo više čovjeku thread, a nema boga sada da tražim kaje vezano za generalne probleme, a šta za dotični ip5 jer sam lijen :D

Da sam znao da odobravaš otvaranje takve teme, napravio bi to i sam :D mislio sam da ne gnjojimo dodatno nego samo da renameaš ovu, ali nema veze.

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2425030)
Anyway. Možda strpati u svaštaru da si ekipa ne pumpa postove sa generalnom temom?

Kaže čovjek koji ima 5000+ postova :D jamačno su svi bili konstruktivni i bez spama :D Pusti ljude neka pišu i neka drobe, kome je još bitan broj postova, osim ekipi koja se bori za ulaz u tržnicu :stoopid:

rodriguez 04.07.2013. 11:24

Citiraj:

Autor syss (Post 2424792)
druže brko, osim što si me razočarao kao drugar te komunista u ovom svetom threadu pljuvanja agrama (sa kojima i ja zapravo imam dobra iskustva, ali šutim) mogu ti samo uputiti sljedeću sliku:

http://www.pohrani.com/f/1m/4s/4Vdur15T/untitled.jpg

:D :D :D

:roller::lol2:

Mad_Duke 04.07.2013. 14:58

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2425046)
Kaže čovjek koji ima 5000+ postova :D jamačno su svi bili konstruktivni i bez spama :D Pusti ljude neka pišu i neka drobe, kome je još bitan broj postova, osim ekipi koja se bori za ulaz u tržnicu :stoopid:

Pa onda zbog ekipe kaj se bori za tržnicu :)

Ja sam regan na forumu ~3160 dana što ispadne 1,61 postova po danu! Stvarno mnogo :D

zvonac 09.07.2013. 12:29

Pozdrav, ak je Ip5 kupljen prek firme, da li garancija vrijedi (prek IMEIa) bez papira (račun, jamstveni list)?

coconut 09.07.2013. 12:32

Firma mora imati račun jer su obavezni čuvati ga 10 godina. Teško da će ti servis uzeti mob bez ijednoga papira. Minimum bi bio garantni list.

zvonac 09.07.2013. 13:08

Citiraj:

Autor coconut (Post 2427691)
Firma mora imati račun jer su obavezni čuvati ga 10 godina. Teško da će ti servis uzeti mob bez ijednoga papira. Minimum bi bio garantni list.

Znači ovjeren garantni list, bez računa, i to prolazi kod servisera?

Mada kolko čitam malo, prek IMEIa se sve može saznat..

Al ok.. tnx...

Brko 09.07.2013. 14:11

Citiraj:

Autor zvonac (Post 2427715)
Znači ovjeren garantni list, bez računa, i to prolazi kod servisera?

Mada kolko čitam malo, prek IMEIa se sve može saznat..

Al ok.. tnx...

Preporučljivo je uvijek mobitele slati preko teleoperatera kod kojeg je mob kupljen.
Jedino ako je taj iP5 kojeg spominješ kupljen kao slobodan uređaj.
Koliko čitam tu po forumu, bolje je mob predati tamo gdje je kupljen uz zapisnik kako nemka nikih oštećenja mehaničkih i sličnih pizdarija.

D1viry 09.07.2013. 15:57

Kao i što sam napisao u PM, mi šaljemo mobitel sa opisom kvara t-mobileu.
Ne šaljemo garantni list (rekli su nam da ne treba) niti kopiju računa.
Oni sve vide preko tel. broja i IMEI-a.
Bitno je u cijeloj priči da mobitel šalje onaj tko ga je kupio, onome od koga ga je kupio. Barem u našem slučaju.

zig 14.07.2013. 22:25

Da ne otvaram novu temu (nadam se da se autor neče naljutit).
Kakva je situacija s jamstvom kod t-coma ili vipa, ukoliko nemam računa (opčenito za mobitele) ?
Dal se priznaje ili ne ?

Brko 15.07.2013. 00:18

Citiraj:

Autor zig (Post 2430276)
Da ne otvaram novu temu (nadam se da se autor neče naljutit).
Kakva je situacija s jamstvom kod t-coma ili vipa, ukoliko nemam računa (opčenito za mobitele) ?
Dal se priznaje ili ne ?

Račun imaju oni u bazi, prema IMEI-ju se može naći, barem što se tekoma tiče. Za vip ne znam, ali vjerojatno ista metoda.

zig 15.07.2013. 10:57

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2430303)
Račun imaju oni u bazi, prema IMEI-ju se može naći, barem što se tekoma tiče. Za vip ne znam, ali vjerojatno ista metoda.

Stvar je u tome, što je mobitel navodono dobijen od vipa, u znak zahvalnosti za obavljen posao te firme.

Zvao sam službu, kažu bez računa ili potvrde ne priznaju jamstvo.

Brko 15.07.2013. 12:33

Citiraj:

Autor zig (Post 2430384)
Stvar je u tome, što je mobitel navodono dobijen od vipa, u znak zahvalnosti za obavljen posao te firme.

Zvao sam službu, kažu bez računa ili potvrde ne priznaju jamstvo.

Gle, ako ne uspiješ dokazati porijeklo mobitela bez navodno, onda kao da i nemaš jamstvo.

zig 15.07.2013. 12:57

Pa dobro, to se podrazumijeva :)

zvonac 16.07.2013. 06:25

Znači pošto sam nabavil ip5, ak moram (Vip) na servis, moram zvat tog čoeka da ide samnom, da potvrdi da je to on ili.? Kaj nemrem sam otić u Vip s garancijom tj računom?

Brko 16.07.2013. 08:56

Citiraj:

Autor zvonac (Post 2430684)
Znači pošto sam nabavil ip5, ak moram (Vip) na servis, moram zvat tog čoeka da ide samnom, da potvrdi da je to on ili.? Kaj nemrem sam otić u Vip s garancijom tj računom?

Naravno da možeš ako imaš račun. Ako imaš peripetije kao zig da ne znaš jel kupljen, jel dobiven, jel na firmu...onda bi te mogli odj pa bi prvotni vlasnik sa računom trebao doći.

zvonac 16.07.2013. 10:00

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2430712)
Naravno da možeš ako imaš račun. Ako imaš peripetije kao zig da ne znaš jel kupljen, jel dobiven, jel na firmu...onda bi te mogli odj pa bi prvotni vlasnik sa računom trebao doći.

Pitam iz razloga, prije dvije godine sam uzel omniu7 u Vipu, na pretplatu, nakon par mjeseci sam ju prodal tipu, taj je pak prodal nekom iz Požege, ovaj prvi ga je zavlačil, pa je onda mene kontaktiral... Tip iz Požege je došel u ZG, i onda smo u Vip otišli..

A baš mi se neda (u slučaju kvara il nekaj) tu proceduru terat, i onda zvat tam nekog tipa i objašnjavat mu situaciju..

Brko 16.07.2013. 11:11

Citiraj:

Autor zvonac (Post 2430737)
Pitam iz razloga, prije dvije godine sam uzel omniu7 u Vipu, na pretplatu, nakon par mjeseci sam ju prodal tipu, taj je pak prodal nekom iz Požege, ovaj prvi ga je zavlačil, pa je onda mene kontaktiral... Tip iz Požege je došel u ZG, i onda smo u Vip otišli..

A baš mi se neda (u slučaju kvara il nekaj) tu proceduru terat, i onda zvat tam nekog tipa i objašnjavat mu situaciju..

Samo malo, kaj ti nisi dao račun uz mobitel? Koliko znam, ako imam mobitel sa računom, tak svejedno tko ga donese i u kojem gradu, ako je teleoperater u pitanju.

zvonac 16.07.2013. 13:10

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2430754)
Samo malo, kaj ti nisi dao račun uz mobitel? Koliko znam, ako imam mobitel sa računom, tak svejedno tko ga donese i u kojem gradu, ako je teleoperater u pitanju.

E sad se nemrem setit, al mislim da jesam.. U biti zaboravil sam već:D
Al samo znam da sam s tipom moral ić u Vip reklamirat mob..

estugarda 17.07.2013. 22:11

Citiraj:

Autor Kristijan_7 (Post 2424587)
Ima novosti, nisam zaboravio, samo mi se neda sad sve tipkat i nije priča sasvim zaključena... Javim se skoro sa detaljnim putopisom. :beer:

Još čekamo...

Brko 17.07.2013. 23:33

Citiraj:

Autor estugarda (Post 2431625)
Još čekamo...

Bit će aktualno kao i putopisi popa Dukljanina :D

zvonac 20.07.2013. 09:02

3 privitaka
Kod fotkanja s ip5, nisam primjetil možebitni problem, dok nisam došel doma i mob spojil na komp.. Leću kamere sam obrisal..
Po vama kaj bi ovo moglo bit tj jel imal ko isti problem?
Il da odmah mob furam na reklamaciju?

EDIT: Zval sam Vip, i ženska mi veli da bi trebal doć vlasnik koji je kupio Ajfon da potpiše papir za reklamaciju, tj dijagnostiku uređaja..
:fuming:

imaticx 20.07.2013. 10:35

Jel se vidi sta pod staklom? Ali svejedno nosi, to spada pod garanciju

zvonac 20.07.2013. 10:42

Citiraj:

Autor imaticx (Post 2432690)
Jel se vidi sta pod staklom? Ali svejedno nosi, to spada pod garanciju

Kolko vidim, čisto je.. Niš, furam u agram servis, i nadam se da ću bit pošteđen izmotavanja:D

Alfa_R 20.07.2013. 10:45

Citiraj:

Autor zvonac (Post 2432693)
Kolko vidim, čisto je.. Niš, furam u agram servis, i nadam se da ću bit pošteđen izmotavanja:D

Uvio si modul kamere. Jamstvo poništeno... :fiju:

srale7 20.07.2013. 10:49

Serviser u Agramu:" Uslikali ste NLO i ne vidim u čemu je problem" :)

zvonac 20.07.2013. 11:56

@Alfa, na koju foru, nisam sjedil na mobu, nisam igral nogomet s njim..
Pazil na njega ko oko u glavi..

Tip koij zaprima reklamacije veli ili će probat popravit ili novi mobitel..

domis 20.07.2013. 12:15

zvone, možda alfa sarkastično aludira na problem kod autora teme :D

Brko 20.07.2013. 12:35

Citiraj:

Autor zvonac (Post 2432720)
@Alfa, na koju foru, nisam sjedil na mobu, nisam igral nogomet s njim..
Pazil na njega ko oko u glavi..

Tip koij zaprima reklamacije veli ili će probat popravit ili novi mobitel..

Ili će izvaliti da si ga ti uje...

zvonac 20.07.2013. 13:04

Citiraj:

Autor domis (Post 2432729)
zvone, možda alfa sarkastično aludira na problem kod autora teme :D

A sad mi je jasno, nisam čital početak teme, nisam u toku,
čekam samo da mi vele, uvijen vam je mobitel, i vide se otisci guzice na njemu:D
Bojim se da se ovo ne pretvori u horor priču agramservis..

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2432732)
Ili će izvaliti da si ga ti uje...

Ne bi me čudilo..
Sve me strah tog njihovog popravka:D

Brko 20.07.2013. 13:12

Citiraj:

Autor zvonac (Post 2432752)
čekam samo da mi vele, uvijen vam je mobitel, i vide se otisci guzice na njemu:D

Budeš dao otisak preko indigo papira da dokažeš suprotno :D

zvonac 27.07.2013. 18:55

Hm, izgleda da je gotov iphone servis...
Informacije o servisu
Servisni status: REP (Repaired),
Zamijenjen uređaj: novi IMEI:xxxxxxxxxxxxxxxxxx
Napomena: uređaj je nakon umetanja SIM kartice i unosa PIN-a potrebno SPOJITI NA ITUNES I NAPRAVITI AKTIVACIJU !

Pa ni vrag da je prošlo bez problema..:D

coconut 28.07.2013. 07:15

Znači da ćeš dobiti factory refurbished verziju. Pripazi da ti i gara krene od početka - novi uređaj, nova gara.

zvonac 28.07.2013. 08:25

Citiraj:

Autor coconut (Post 2436223)
Znači da ćeš dobiti factory refurbished verziju. Pripazi da ti i gara krene od početka - novi uređaj, nova gara.

Nadam se da ne bu s njim problema...
Pa to bi tak i trebalo bit, novi uređaj nova gara..
Al kolko gledam sad ne znam jel to ima veze, kaj IMEI ne bi trebal bit drugi?

Na "pokvarenom" ajfonu i sad na ovom refurbiš, IMEI je isti..

gin.tonic 28.07.2013. 09:35

Citiraj:

Autor zvonac (Post 2436232)
Nadam se da ne bu s njim problema...
Pa to bi tak i trebalo bit, novi uređaj nova gara..
Al kolko gledam sad ne znam jel to ima veze, kaj IMEI ne bi trebal bit drugi?

Na "pokvarenom" ajfonu i sad na ovom refurbiš, IMEI je isti..

Ako je isti IMEI onda imaš 'stari uređaj', popravili su ga.

D1viry 28.07.2013. 10:45

Moja petica ide na servis. Sve me strah što će biti :(.

Brko 28.07.2013. 11:07

Citiraj:

Autor D1viry (Post 2436274)
Moja petica ide na servis. Sve me strah što će biti :(.

Koji su simptomi?

zvonac 28.07.2013. 11:16

Citiraj:

Autor gin.tonic (Post 2436255)
Ako je isti IMEI onda imaš 'stari uređaj', popravili su ga.

Naznačili su, Servisni status: REP (Repaired)

A dole pod Napomena stoji:
Zamijenjen uređaj: novi IMEI: xxxxxxxxxxxxxxxxx

Mislim bezveze, čemu taj "novi IMEI" ak je mob popravljan..

D1viry 28.07.2013. 11:32

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2436278)
Koji su simptomi?

Power tipka zeza duže vrijeme, a sad mi je dojadila. Svaki peti put uhvati. Teško je ugasiti mobitel, a nekad krene raditi pa uhvati 10 puta zaredom.
Jako slabo prima wifi i 3g. 3g i veza (općenito) pucaju jako često. Zna se desiti da pukne usred razgovora. Žena, sa četvorkom, nema tih problema, kao što ih ni ja nisam imao sa svojom četvorkom.
Uglavnom pozivi bez tona, fantomski propušteni pozivi, nefunkcioniranje telefona/interneta iako ima signala....
Taj zadnji je zapravo najbitniji. Odjednom prestane raditi net i onda moram ugasiti mobitel i upaliti ponovno da bi proradio net, a 3g hvata uredno.
Sa super ispravnom power tipkom je to pothvat :D.
Mobitel se isto ponaša sa i bez JB-a.

Za osobnu upotrebu bi možda i trpio takve stvari, ali za poslovnu ne mogu. Problem definitivno nije u t-mobileu jer sam testirao četvorku i peticu bok uz bok.

spawn 28.07.2013. 12:41

Citiraj:

Autor zvonac (Post 2436285)
Naznačili su, Servisni status: REP (Repaired)

A dole pod Napomena stoji:
Zamijenjen uređaj: novi IMEI: xxxxxxxxxxxxxxxxx

Mislim bezveze, čemu taj "novi IMEI" ak je mob popravljan..

Vjerojatno nova ploca. Vidjet ces kad dobijes telefon. Ako je isti imei,onda je mozda crkla neka druga komponenta nevezana za maticnu pa su je zamijenili.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:17.