![]() |
Intel je proučio financisku situaciju u Hrvata i odlučio da toj jadnoj napačenoj naciji uštedi nešto novca na način da dvije generacije proca budu fail. Što reći ?! Hvala ti Intel što nam štediš novce, hvala!!!
|
Jutros se probudim,kad ono privatna poruka od iskompleksiranog klinca kojem mama nije imala dovoljno love da kupi i7 vec i5 i on je sad ogorcen i mrzi citav svijet jer sam mu uvrijedio njegovo velicanstvo i5 neki 4xxx procesor.Poruku naslova "Poruka za glupana" prenosim u cijelosti.http://www.pohrani.com/f/2Y/12a/1WxTQO1H/untitled-1.jpg
|
Daj malo pojasni situaciju ovom porukom...nisam shvatio o čemu je riječ?
|
Lik mi je poslao privatnu poruku da sam glupan jer sam napisao u ovom threadu da je i7 2600K bolji od i5 4670.Pise ti sve u privitku gore.
|
Ah tako...nisam shvatio iz pm tko je što napisao...prijavi post i mali ide na hlađenje...nema te tko nazivati glupanom iz čista mira.
|
Citiraj:
Uvijek platinuma možeš kupit :D No fino su smrdali kupce, G serija dođe skoro kao X samo bez svih gudiesa, a platinum je cjenovni razred iznad. @Mad_Duke Pa nema to uopće veze da li je ili nije napajanje predviđeno da radi 5, 10 il 50 godina. Jednostavno, standard se promijenio i to je to. Čija napajanja podržavaju novi standard - odlično, čija ne - a hebiga, morat će te montirat ekstra vent u kućište ili mijenjat napajanje. U biti, nevidim čemu tolika buka, jer nije da su se konektori i sve ostalo mijenjali iz nule, a mogli su pa da onda stvarno nijedno "staro" napajanje nepaše. Da nebudem totalno offtopic, gledam malo cjenike, ploče su katastrofa preskupe, svi segmenti a Z da negovorim. Bar amd bude makar nešto profitirao zbog toga. I ovo mijenjanje socketa, opet izgleda više kao marketinški trik nego potreba. Idemo promjenit socket, pa će ljudi misliti da je to nešto novo i super, a razlika u performansama naspram starog u rangu statističke greške. |
Morali su promjeniti socket jer je sad naponska jedinica integrirana u procesoru. Ovako bi neki pametnjakovici ugurali Ivy Bridge na z87 socket ili nedo bog Haswell proc na Z77 plocu pa bi bilo veselo.
|
Citiraj:
Uglavnom, mislim da je nakon čitanja onog tvog posta i pogleda na link bilo lagano :hitthewal: a klinac je ionako zaslužio da bude :banned: Na žalost, bojim se da neki novi klinci ne znaju upotrijebiti :google: prije nego potroše brdo para. Ja sam u prvo vrijeme mislio da sam pogriješio s kupnjom i5 2500K jer se ubrzo pojavio Ivy bridge, sad sam itekako siguran da je bila dobra kupnja. No, da ne skrenem offtopic, oni koji mogu iskoristiti puni potencijal svog procesora, imaju opravdanje i za P4 i za Sandy Bridge i za Haswell i za 8-jezgreni AMD. Bojim se da je sada situacija ionako takva da softver tek treba sustići hardverske mogućnosti procesora, ispada da tek par aplikacija može iskorisiti sve jezgre/nove instrukcije novih procesora. |
Citiraj:
|
Zar nije receno da ce brodvel biti zalemljen na plocu. Ne znam cemu se veseliti uopce :confused:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Takodjer, jos ce 2500K masu toga prozvakat prije nego ode u zasluzenu mirovinu, ladan ko sprice a ide ko ferrari ;) :chears: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne znam zašto se ljudi pale na broj jezgri i takt kad je arhitektura procesora presudna u brzini izvođenja programskog koda (gledajući različite arhitekture procesora, naravno da je procesor većeg takta brži od nekog s nižim taktom a iste arhitekture). Naravno da novija arhitektura ne mora nužno biti bolja od stare, kao što je to vidljivo iz ovog slučaja a sjetimo se i socketa 423 i prvih Pentiuma 4 na tom socketu koji su bili sporiji od P3. Broj jezgri dolazi eventualno do izražaja kod renderinga i matematičkih proračuna ako softver to zna iskoristiti. Ionako svega par igrica zna iskoristiti sve četiri jezgre koliko ima većina korisnika, ostale još uvijek voze na dvije jezgre. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Asrock kod nas nije a evo ti za asus,isto 3 godine klik A links ponekad stvarno ne kužim |
Imate u linksu ECS s tri godine garancije :D tak da asusu i gigabajtu stvarno nemozes davat veliki plus ubog toga
Brko pa imas TUF s 5 godina gare, osim ak nije svagdje osim kod nasih uvoznika drugacije |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pričalo se o dužini garancije, samo kažem ako ecs na svoje ploče može davati 3 godine garancije, nema razloga da asus i gigabyte sa svojima superultraduper100%ultradurablejapankondićima nemogu davati 3 godine, pogotovo za cijenu za koju prodaju ploče, pogotovo asus.
|
Sta je ovo jbt?!?!? Kralj dolazi.
http://wccftech.com/asus-intros-maxi...res-rog-armor/ |
Sad je i službeno. Ovo je najljepša ploča koju sam vidio.:)
Rampage IV Extreme Black Edition je druga, ali nije ni blizu ovoj Formuli... Možda ipak prijeđem na Haselfail. :D |
Citiraj:
Meni je smijesno kak je neki Intelovac izjavil xbitlabs -u da nece ponoviti gresku sa pastom kao na Ivy :-D Ne znam ... ima Haswell potencijala dok se malo sw modernizira. Nije mi jasno samo kak Intel misli dobiti ljude da zamijene Sandy ... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
Da, dok su na stocku, sve je to divno i krasno. Netko tko želi 4,5+ ghz možda ipak izabere 2500k. Barem ja bi. Ovo ostalo su klopke za bizone. Kome treba rad memorije preko 1600/1866?
|
Citiraj:
Salu na stranu. Ak neko sad kupuje novi komp najpametnije mi se cini ubost rabljeni sb/ib k-varijantu i novu plocu, jer haswel mi se ne cini ko nekaj bitno bolji za generalnu populaciju. |
Citiraj:
ali fascinira me ovaj intel..2 god "R&D" i napredak od cak ~15% u CPU preformansama |
Kao što sam rekao! Napredak je oke. Ali svi kaj imaju dovoljno jake piceke bi trebali pričekati na die shrink. Mislim da će se onda platforma razmahati za godinu dana, a i ploče bu se isprofilirale.
|
Citiraj:
A i ne znam kakva je to klopka za bizone uzeti najnoviji socket umjesto starog koji je EOL? |
nije problem, samo možeš dobiti jako sposobnu i7 sb cpu/mbo kombinaciju za 2k kn, a za istu razinu klokabilnosti ti treba 2700 za cpu i barem 1500 za ploču pa smo već preko 4k kn za kaj?
za kocku da li ćeš nabasati na dobar primjerak cpu-a i eventualno biti par posto brži od 2 generacije starijeg cpu-a sa rupom u džepu preko 2k? |
Citiraj:
|
naravno da nema šanse... eno trčim mijenjati platformu i izbijat si 2-3k kn za tu revolucionarnu jezgru.
http://www.pohrani.com/f/3f/TU/2cKYeW5S/untitled2.jpg http://www.pohrani.com/f/20/IY/4epGbpJw/untitled.jpg pa možemo malo ovu situaciju prokomentirati... 4.9 na hasfejlu zaboravi naravno za 24/7. |
Ajme nemoj mi sa wPrimeom uspoređivat snagu procesora, pls nemoj.
Pa pogledaj rezultate, i7-980X brži od i7-3930k, Phenom X6 od FX-8.. sigurno je takvo realno stanje?? Odvrti Cinebench R11.5 sa tim i7-2600k na 4.7GHz pa mi javi rezultat. Imat ćeš oko 9.1pts, koliko ja imam sa i7-3770k @4.5GHz koji je od Sandya oko 4% jači clock per clock. A i7-4770k na 4.5GHz ima preko 9.8pts. Mislim ne znam o čemu pričamo, jasno da je bolji i brži procesor, a sad što se cijene i isplativosti tiče, to je druga stvar. |
Ma tu platformu zaboraviti tko ima SB/IB kombinaciju za sitno bolje performanse dati ogromnu lovu:fiju: za cpu+mbo kupiš solidnu komp. kombinaciju:) skoro.
|
ne kažem ja da nije bolji, kažem da je marginalno bolji + kocka na kakav ćeš naletiti i to sve skupa skuplje i ima veće temperature.
i sada bi to bio neki logičan apgrejd sa još uvijek jako dobrodržeće platforme? za možda 10% boosta dati preko duplo više para? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:55. |