![]() |
Ne znam da li je netko negdje postao, ali:
R9 290 review by Anandtech Nisam još pročitao, samo preletio, ali za $399 mi se čini predobro... |
Super cijena, super grafa i bit ce zanimljivo narednih par mj. Mozda i upecam neku zvijer za konacno postenu cijenu ali sigurno nebu 290 sa ref. hladnjakom jer nisam nikad procital takav komentar u vezi buke kao kod Ananda. Potrosnja joj isto nije jaca strana, vise od 290x..
Nema sansi da dam tri, cetiri tisuce za grafu i da je odmah idem raskopavat. Poznavajuci kvalitetu srafa na tim ref. modelima to moze zavrsit sa gubitkom garancije. Rade cekam neke bolje modele. http://www.hardwarecanucks.com/forum...review-17.html |
Ako je cijena ta, zakon kartica..ali stvarno treba cekat bolje aftermarket coolere. Ovo nema smisla... 60db (po njima) je too much za bilo sto...
Kod nas bi moozda mogla kostat oko 3 soma.. jer ako je 280x 300$ = cca 2600kn kod nas, onda ovo ispada cirka 3300-3500 :) Ili 5k poznavajuc nas :hitthewal: Cekamo pa vidimo ! |
3 soma vjerojatno. 400$ je do nedavno bila 770 i tolko je kostala ili malo manje. Bit ce dobrih grafi i po trznjacima. Konacno high end za normalnu cijenu i to me najvise veseli od svega. Jos malo pa cemo dorat 8gb memorije za neku 7950 ili 760.
|
Futura-IT prodaje za 2.921,20 kn.
http://futura-it.hr/proizvod.aspx?pr...=sap-r9-290-4g |
OVO neka gadna greska ili?
Mislim 290x za 3100kn :care: |
A tko zna moguće da su greškom dodali X :D
Evo R9 290 i u IQ centru, 2.971,68 kn. http://www.iqcentar.hr/product&product_id=47673 |
Ali cak i opis vuce na 290x "1000 MHz Core Clock" :)
|
Da baš i ja to gledam.
Brutalno, ako je tako... :D |
I link na sluzbene stranice proizvođaca vodi na 290x, da ima bolje hlađenje a ne taj referentni hladnjak sad bi otisao po nju :)
... promjenili su u 290 :) |
Citiraj:
|
Ma uredu je, ja mislio narucit, uzeo bih akcelera gore, al sad vidim da su promjenili u 290 :D
|
Nemoj bit ..... . Strpi se. Sarafi na 5870 su bili nocna mora, mekani i vrlo lagani za unistit ili ostavit tragove. Ak su ovi isti nebu dobro a vrlo moguce da jesu. Accelero Extreme ak pase da ali slabije, tesko. Budu u meduvremenu i BF4 malo pokrpali i cijene ce se ustabilit itd.
|
Ma sve to meni jasno, ali imati takvu zvjer od grafe medju prvima - neprocjenjivo, neke stvari nemozes kupiti novcem :P
|
Citiraj:
To je ludost dat toliko love za gpu sa referentim hladnjakom. Tko ima $ za gpu tog ranga ima $ i za bolji hladnjak ili pričekat nereferentne |
Imao sam HD3870 sa referentnim hladnjakom i nikad vise to cudo neide u moj komp, zuji ko usisavac :)
|
Čudesna cijena i jako dobra kartica. I iksica i obična dvjestodevedesetka..
|
Citiraj:
EDIT btw zašto ne promjenite naziv teme - 8xxx serija ! |
Citiraj:
AMD dionice |
Ljudi koji accelero ide na sapphire dual x r9 270x?
|
Citiraj:
|
kaj nije isti pcb ko i 7870?
|
Citiraj:
|
A gle posto imam samo noctue na potenciometru u kucistu dual x je jaaaaaaaaaaaaaako glasan preko 40% venta.jedino rezoniranje kucista cujem i safirku u kucistu.hardevi bu sad na gumu od gaca a safirku ak ostavim na 40% brijem da bu zakuhala u igrama.do koje temp ju smijem przit uopce?
|
imao i ja dual x sapphire, u idleu se moze spustiti na 1200rpm i postaje necujan ali zato u loadu kaos, i po 3000rpm da temperatura bude ok
|
ASUS ARES III will be 8 GB Dual-GPU Hawaii Graphics Card
There are some substantial rumors that ASUS will bring an ARES III 8 GB Dual-Chip Hawaii Graphics Card to computex this year. This puppy would get two 290(X) chips working in Crossfire and two 4GB memory partitions. With a TDP of over 250 Watt per GPU we can expect the liquid cooled card to have a board power above 500 Watt with a recommended PSU rating of 800 Watt.:banana: |
Citiraj:
Sve Sapphire R9 270X su bučne, probao sam Dual X, Toxic i Vapor X, sve su bile nažalost bučne. Osobno imam Gigabyte R9 270X i mogu ti reć da se nimalo ne čuje, a komp mi ostaje preko noći upaljen kad idem spavat. Temp sve do 80c je okej, mada meni giga r9 270x neide u loadu više od 51c Nego da se vratim na temu, bio sam upravo probao na R9 270X Dual X staviti Arctic L2 Plus i paše bez problema. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:45. |