![]() |
Citiraj:
Iznenadio bi se koliko je teško radit HV trgovinama u HR. Malo smo mi tržište i neće tu nikad biti nekog balkanskog NewEgg-a i sl..... |
Citiraj:
Što se tiče OC-a i max. voltaže, naravno da ne bih. Ali poanta je da je Ati mogao bez problema postavit puno veći default clock. I samim tim pozicionirati ovu karticu kao performansama u najgorem slučaju potpuno ravnopravnog konkurenta GTX 670 kartici uz cjenovnu prednost. |
Citiraj:
compared to 670. Falls behind even more to the 7950 so Nvidia fanboys that keep saying 660TI FTW over a 7950 http://files.overclock.net/images/smilies/kookoo.gif Slažem se da je referentna 7950 loša,buka i nemože ohladit ali recimo dual fan 7950 hladi na 1150-1800 bez problema sa dobrim airflow kućišta,temperatura nikad ne prelazi 70 a ventilator na automatskoj regulaciji nikad ne prolazi 50%. Na stock naponu dođe do 38%(cirka 1500rpm) i max temp 58 stupnjeva gpu i VRM 60 |
Citiraj:
|
Sve su grafe u tom testu jako blizu osim u Batamanu koji se na Nvidiji vozi sa Physxom (GPU ne CPU, nije isto) i Skyrima koji na Nvidiji ima Ambient occlusion sto da jos bolji dojam o grafici o toj igri. Jos ak se ukljuci adaptive vsync, kojeg AMD isto nema, dozivljaj je potpun. Ne znam samo zasto su ovaj put preskocili BF3 multi jer su tam rezultatai puno zanimljviji od MPa..
Ugl kod mene bi prevagnulo koja je tisa i manje se grije a to 7950 nije sigurno jer je klokana za 50% a ove dve za 15tak, mozda. Cijena isto nije tak daleko, osim 670 koja je malo preskupa ali i brza out off box, osjetno. Najvece iznenadenje su perf. klokane 660ti mada im je takt memorije prebolestan za razliku od 670 koji su prakticki ostavili na stock.. |
drug brko, jesi kloko šta grafu? ja još nisam ništa dirao, kako ide kad se kloka u kombinaciji sa ovim boostom? boost također onda raste u odnosu na clock il?
|
Nije vam ovo tema o HD7950.
|
Citiraj:
http://www.zaslike.com/files/82eymmhk5weqljlm1d9f.jpg Stabilna, ali malo se jače grije i 30% više troši. No, u Metro 2033 se osjeti na max postavkama, dok drugdje nisam osjetio razlike. ovo je po defaultu: http://www.zaslike.com/files/s35ro597041nkd4ikpav.jpg Citiraj:
|
[QUOTE=Drug Brko;2222007]jesam :D
http://www.zaslike.com/files/82eymmhk5weqljlm1d9f.jpg Stabilna, ali malo se jače grije i 30% više troši. No, u Metro 2033 se osjeti na max postavkama, dok drugdje nisam osjetio razlike. 80 je već dosta,to mi ne izgleda kao malo |
Citiraj:
|
Ove GTX 660Ti mi se stvarno jako sviđaju. Ne griju se ne znam kak previše, ne troše previše ako ih se ne gazi a performanse su zbilja odlične. Neki sam dan spajao tri monitora u Surround na MSI i čak na tim rezolucijama hoće prožvakat pokoju igru. :D
|
imam filing da bi išla i više, ali nekako mi ju je žao natjeravati. usprkos većoj potrošnji i grijanju, ventovi se čuju jako jako malo jače, za razliku od 560 Ti ref koje sam imao :D i još sam skužio da se ventovi vrte u kontra stranu da izvuku prašinu iz grafe kad se komp boota. Vrhunski posao MSI-ja :D
|
demit, sad vec pocinjem razmisljat da 570tka za 2400kn i nije bila dobar potez koliko ste nahvalili 660tku :fiju:. mislim grafa leti totalno i jako sam zadovoljan, ali po testovima bi dobio puno vise sa 660tkom, mozda :fiju:.
:chears: |
Da to s ventovima postoji već neko vrijeme. Mada nema do rasatavljanja i četkanja :D
Vjerojatno bi, uz još napona no iskreno čemu. Već je i ovako na default postavkama poprilično brza. Veilm baš sam se malo igrao s tim multi monitor sustavima i provrtio DiRT3 na 3600x1920 High 4x/8x gdje je derala gotovo 70 FPS avg odnosno oko 57 minimum. na Ultra 8x/16x je palo na niskih 35 avg i 27 min. OK DiRT3 nije toliko zahtjevan ali opet zgodno je vidit da se može tak nekaj potegnut. Citiraj:
Obzirom da je podigao napon a ventove koliko vidim ostavio na automatici nije toliko loše ako uzmeš u obzir da na def postavkama ide i do 75 °C |
koji program mi treba za praćenje temperatura, oc i fan speed podešavanja, za Gigabyte 660?
|
Citiraj:
|
ja sam prije godišnjeg išao čistit komp i bome se nataložilo fino na msi 560ti... najviše od svega.
|
skinuo, instalirao i dobio ovo: "Some of MSI Afterburner components are expired, missing or corupted!"
razumem šta piše ali ne znam šta je konkretno isteklo, nedostaje ili je pokvareno? |
Citiraj:
|
radi, hvala.
pa reko, beta je najnovija... |
Jos malo usporedbi 660ti sa gtx 670 i 7950 boost sa AA i sa malo vise osvrta na memorijsku propusnost.
HardOcp |
Citiraj:
koliko je dobar novi txaa od nvidie za usporedbu od standardnog msaa? |
Citiraj:
|
svejedno mi je ati ili nvidia, igram bf3 uglavnom ali i druge igre. a ne znam, budem pričekao još koji dan, sve imam osim grafe. msi 660ti dolazi tek sljedeći tjedan u adm tako da ću se strpit i odvagat sve. možda još koji rivju izađe pa mi mozak ekspldira taman sad kad su ispiti :roller:
|
kad je odluka oko toga koju ''kuću odabrati'' zelenu ili crvenu, tu sad dolazi osobna preferencija do izražaja, ja recimo više nemogu zamislit da imam ati, zamjerilo mi se dosta i neću to više prolazit, pa makar imao 2 fpsa manje sa nvidiom. ako naginješ na ati-dvojbe nema, ako naginješ ka nvidiji, dvojbe nema.ostalo su nijanse
|
Citiraj:
|
Može jedna molba, kako na 660ti podesim postavke na ultra, gdje to radim? Malo sam neuk po tom pitanju, a nemam baš puno prijatelja koji igraju igre. Tako da sam osuđen na vas, i vašu pomoć, nije hitno al ono volio bi iskoristit potencijal ove grafičke do kraja. Kad sam je već kupio za te silne pare, ne bi bilo loše da i iskusim sve njene čari. :D
|
uđeš u igricu i staviš sve na max... eto podesio si grafičku :D
|
Citiraj:
proletio sam kroz tonu kartica (u svom kompu i u drugim računalima šta sam sređivao :D) i jednih i drugih i sve je to više manje isto. Razlike između konkurentnih kartica ionako nećeš baš primjetit jer to nije veliki raspon fpsa . Driveri ni kod jednih ni kod drugih nisu savršeni ali ništa strašno kako neki govore ( ništa ne rješivo, davno je to od vremena kad je bilo pizdarija s driverima s radeonom 8500 ). Tako da koju god uzmeš bit će ti dobra. POgledaj si malo testove imaš ih fala bogu na netu kolko hoćeš. Pa malo usporedi s cjenama kod nas i granacijom i uzmi si što ti u tom trenutku draže i nećeš fulat s niti jednom od njih |
I naravno, postoji opcija da kupi i 660 Ti i 7950/7970 :D pa ima obje i meće ih u komp po potrebi :D je da malo više košta, ali se barem neće sekirat :D
|
Citiraj:
nisi ti ni lud :D :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
hvala |
Citiraj:
ako misliš na onaj post pod ati-jem koji sam napisao u tom trenutku sam htio ati ali eto opet kao što rekoh opet vagam između njih dvije, da imam love za obadvije ne bi uzeo ni jednu od njih već gtx 680 i mirna bosna. ati me jako privlači radi 384-bitne sabirnice i više memorije a gtx 660ti radi physx-a, txaa i adaptive v-synca. ati je malo skuplja, ispala bi me kojih 600 kn više od msi gtx 660ti i sad ne znam dal se isplati dat više za karticu koja je jednaka po performansama a skuplja. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ma ima ih za kupit i po povoljnijoj cijeni, al po meni ne isplati se, nije to neka prevelika razlika, za nekog tko više preferira nvidiju. Da ju u većini igara dere s 20 posto, onda bi još mogli pričat, al to znamo da nije slučaj. Tako da sam ja rađe izabro 660ti, iako je objektivno slabija karta. Za nekih 10-15 posto, kako u kojoj igri.
|
Citiraj:
90% sam siguran da ću uzet msi gtx 660ti oc, možda uspijem i jeftinije dobit nego inače, za kojih 2200 kn a ako se kasnije skupi lova uzet jačui to je to:goood: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:29. |