![]() |
Dvostruki kockasti hepa filter.
|
Mislin se uzet Gorenje VCK2321AP-BK (700kn) pa me zanima di ima uzet vrecice i koliko kostaju?
Pretpostavljan da su platnene bolje i da se mogu prat. |
Citiraj:
U elipsu bi mogli imati - kad sam prvi puta gledao ovaj svoj usisavač kod njih u izlogu jer mi se nije dalo ići u Gorenje salon imali su dosta raznoraznih filtera i vrećica za gorenje i electrolux usisavače, zatim neke univerzalne od Vivax-a isl....probaj potražiti na cjeniku. |
Isa san danas uzet Gorenje VCK2321AP-BK al teta u ducanu mi je rekla da nije taj bas dobar i preporucila mi BOSCH BSG-62022 cijena ista.
Jel ima netko iskustva sa BOSCH BSG-62022? |
Zanimljivo štivo:
http://www.ens.dk/sites/ens.dk/files...leanersnve.pdf Ja uspio kupiti zadnji 2100 watni Samsung bez vrečice. Nakon rujna 2017 maksimum će biti 900W. Pa ovi usisivači za usisavanje mrvica sa stola imaju toliku snagu. |
Ne mora nužno snaga usisavanja _toliko_ ovisiti o snazi motora u wattima. Primjer su Boschevi "kompresor" modeli.
Iako je sve to skupa nebitno - mislim da je u redu da proizvođači prestanu mlatiti lovu na zastarjeloj tehnologiji motora (koji se nisu promijenili od prvog dana) i prodavanju "muda pod bubrege". Sad će se točno vidjeti razred u učinkovitosti usisavanja tvrdih podloga, tapeta i sl. Kao i sa zabranom škarta od napajanja koja nisu 80+ (makar nekakav filter kvalitete), pa se odjednom pojavila bijela tehnika (frižideri i veš mašine) s inverter motorima od istočnih proizvođača i sl. |
a jel ima tko šta za preporučit usasivač ti mali na baterije
trebam nešto za automobil, pošto radim u autoškoli a auto mora biti uvijek tip top.. to se svako malo sauga :D I več mi je tlaka doma nanašat ovaj veliki, pa štekaj itd.. Ili nešto da ima četkice, pa da isčetka tepih, pokupi to smeče od kamenčiča, blatne prašine. |
Citiraj:
http://www.expertreviews.co.uk/home-...-animal-review |
Upropastio sam još jednog.
Ruku na srce , ne pazim ih niti malo te usisavam od obicne prašine pa do inkarta i mediapana te mi se često dešavaju situacije poput ove. http://i58.photobucket.com/albums/g2...ps2b9219cf.jpg http://i58.photobucket.com/albums/g2...psf201926d.jpg Bez obzira što ja to poslje propušem kompresorom vjek trajanja u ovakvim uvjetima je od 6mj do god dana. A pošto usisavalo ima naviku prdnut baš kad mi treba, tad u roku odmah kupim bilo što ranga 400 kuna. Znam da nebi trebao usisavati npr. inkarat s kučnim usisavačem jer nije za to namjenjen te znam da bi trebao češče gledati stanje vrečice te odmah promjeniti istu kad pukne ali ybga. I sad ,treba mi usisavač koji je relativno jeftin te može preživjet u tim uvjetima i potrajat malo više. Par puta sam vidio one Einhell usisavače za radione koji su praktički motor na vrhu kante i to mi izgleda idealna stvar za moje uvjete ALI ...navikao sam koristit one potenciometre za "snagu usisa" pa nema šanse da kupim usisavac bez toga. Inace , malo sam kopao po netu i naletio na nekakve separatore prašine koji izgledaju idealno jer do filtera ne dođe skoro ništa od usisanog. Pošto taj komad plastike dođe 80 dolara i sam bog zna koliko još popratnih troškova ....ima neki manji usisavač na ovome principu ? |
Pa preporuka ti je onda za neki od vodenih modela ak se igraš s mediapanom često. Frend mi ima neki elite za 400-500 kn i super je zadovoljan. Mada nisam ziher dal ima regulaciju snage.
|
kupi usisavača koji nije na vrečice
Ili voda ili ovi koji imaju plastični dio gdje se sakuplja prašina itd.. ja osobno imam elektorluxa CycloneXL Kupili ga 2007.g i još radi sa time da smo radili na kuči 2008-9 i sa njime sam usisavao onu finu prašinu, sitne ostake od rušenja zidova, žbuku, fini prah od knaufa, gipsa itd itd.. Glavni veliki filer operemo u vodi svakih 2-3mj a ovaj vanjski filter se mjenja svakih 6 do 12 mj i to je to. |
Nakon što sam sad pogledao par usisavača bez vrečice ...to šljaka?
Mislim, izgledaju poprilično različiti od ovog običnog stožca a pošto isti funkcionira na određenim fizičkim zakonima , upotrebljivost nečeg sličnog postavljenog vodoravno u običnom usisavaču ...upotrebljivost mi se čini da može biti samo gora... @ fanATIk Provest ispuh kroz vodu mi se čini relativno jedostavno ...pogotovo kod ovih "radiona" modela koji imaju mogučnost spajanja crijeva na ispuhu. Drugačije rečeno , ako se ne ograničim na vodeni sigurno postoji više izbora.... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja za taj filter koristim najobicniji filter za nape (cca 20-30kn kvadrat u pevecu) i svakih par tjedana zrežem drugi "kvadrat". EDIT: začaral sam na koji filter mislim na sljikici ovde: https://lh3.googleusercontent.com/-W...-no/sauger.jpg |
A čuj, usisavač ovako može izgledat i nakon jedne upotrebe s glodalom za drvo, velika količina drvene prašine se stvara u radu s njim. A bar se meni neda svakih par minuta čistit usisavač..
|
Zato možete kupiti onu kutiju koja služi za čišćenje kamina i problemi su riješeni (ako već hoćete koristit kućanski aparat za takve stvari).
https://www.machinemart.co.uk/images.../050519130.jpg |
Kaj, ima neki filter unutra, ne prođe prašina do usisavača?
|
sumnjam da ćeš izbjeći smanjenje životnog vijeka i ako prijeđeš na usisavač bez vrećice. imao sam takav pa ga je usisavanje kamene prašine dokrajčilo. mislim da bi se vodeni spremnik mogao pokazati kao pun pogodak u tvom slučaju. na kraju krajeva, i u industriji se koriste usisavači s vodenim spremnicima kad je takva "prljavština" u pitanju.
|
Ili to, ili ovo kaj je IcyTexx naveo.
http://www.trisa.hr/?subpageid=927&katid=125&itemid=640 Mislim da najveći dio prašine neće do usisavača ak ide kroz to. |
Citiraj:
dok se zaista lako prazni , cijeli taj sistem meni izgleda zakompliciran te samim time mi djeluje manje efektan od onog običnog komad plastike u obliku stožca. A što više gledam taj usrani stožac nemogu doči sebi koliko je jednostavno te efektno.... Drugim riječima , dok vidim kako radi taj stožac i kako se zavrti prašina te odvoji od zraka zbog težine i centrifugalne sile, kad vidim taj prozirni spremnik usisavača nakrcan razno raznim pregradama i filterom u cca 30ak cm ...nekako mi ne uljeva povjerenje. :-/ A oni usisavači s polegnutim kantama mi izgledaju još gore... Citiraj:
Inače , ovdje je pukla kesa , usisavač je i dalje sisao i nebi čovjek vjerovao ali - preživio je :D Citiraj:
Citiraj:
Nego, jutros pogledo LIDL katalog i vidio ovaj usisavač za radione za nekih 450kn Pa mi je palo nešto na pamet. Zanimalo bi me ...što bi se desilo ako bi produžio crijevo usisavača za jedno 5 metara ? Pretpostavljam da bi to bilo opterečenje za motor? Uz to bi mogao očekivati i gubitak snage usisa ....ili se varam ? Uglavnom, obzirom da isti nema regulaciju snage a sudeči po yutubu , takav tip usisavača zuji u svih 16 , palo mi je na pamet da ga smjestim u podrum :D |
Možda griješim, ali ne vidim razloga zašto bi to bilo opterećenje za motor.
Vidio taj katalog neki dan i mislio ti njega spomenut, može vodu i šutu saugat al nema regulaciju snage što je kod tebe kako si rekao must have. Što se mog tiče, u Emmezeti je 499 kn. I meni je skroz dobar. Svakako bolji od prošlog electroluxa koji je bio skoro na istom principu, s posudom (koja se daleko kompliciranije vadila i praznila) samo što nije imao HEPA filter nego nekakvu spužvu na kraju. U novom mi prašina nije probila van posude što se na prošlom znalo dogodit. Pregrade unutra su tamo samo s ciljem kružnog gibanja. A što se kante tiče, viđao sam i jeftinije. Proleti malo po pevecu, bauhausu itd. Jest da je kanta, al kanta s filterom koji će zadržat većinu smeća. |
Citiraj:
|
Jel se smije prati HEPA filter?
Imam ovaj: http://www.amazon.de/Samsung-Hepa-Fi.../dp/B00B35YKPC |
Citiraj:
|
Samo da se zahvalim svima na ovoj odličnoj temi :chears:
Nakon što sam pročitao sve napisano, ženi (koja je godinama jambrala kako joj ni jedan do sad kupljeni usisavač ne valja) sam kupio Gorenje VCK 2321 AP-BK kojeg su neki ovdje preporučili.... i sad žena cvrkuće sretna i sauga stan 2-3 puta dnevno :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
.. oči su mi u banani od previše buljenja u monitor zadnjih par dana :( |
Citiraj:
Ne kužim šta se zajebavaš s tim malim nekvalitetnim brabonjcima...kupi si Stihl usisavač i trajat će ti godinama. |
Nema veze duljina, frend u kuci po zidovima ispod knaufa slozio cijevi, u podrum spojio vulgaris usisavac za parsto kuna na svakom katu ima dva mjesta gdje spaja savitljivu cijev od 5 m i s tim zena usisava... Fantasticna stvar, centralno usisavanje bi trebalo bit u svakoj zgradi :)
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Sudeči po jutubu taj tip usisavača zuji u svih 16 pošto ima ljudi koji rade ormariče s zvučnom izolacijom za iste... btw, gore sam linka na pnts 1400 B1 i bio sam jutros pogledat isti no svi su bili zapakirani a model je bio D1. Več sam to viđao prije kod Parksajda pa me zanima u čemu je razlika? Tržište ili kvaliteta? pukneš koju slikicu? Citiraj:
Npr vidio sam Einhell TH-VC 1815 za 250kn! Unutra nema filtera vec sam komad spužve navučen na usis motora ali ... za te novce čovjek ne može uopče kupit usisavač / eventalno može onaj ručni na baterije. Citiraj:
Dakle to šljaka bez "gubitka perfomansi" ? :D Koliki promjer cijevi ti je koristio prijatelj? Npr. logično je da ista količina vode teče brže kroz užu cijev (ima veči pritisak) nego kroz širu cijev. I logično mi je da to šljaka do određenog promjera cijevi kad valjda dolazni pritisak ne može više protiv tlaka u cijevi ili što ja znam. Zbog toga npr. posudim od komšije oni tlačni / vodeni čistač na struju da operem tapet :D Znam da voda nije zrak ali sam svejedno siguran da sve ima svoj utjecaj. Ovako napet na produženi put usisa gledam kao na veči otpor kojeg mora savladat motor usisavača no pretpostavljam da se radi o zanemarivoj praktičnoj razlici ako ti se prijatelj nije na ništa žalio? |
@Imagine
a da, glasan je, ne mogu suditi da li je preglasan, ali napsram ovog doma je dosta glasniji. Ali ne toliko da se nemoze osoba cuti. Kako je to za radionu onda mi glansoca ne smeta. Što se tiče modela ovaj je http://www.lidl.de/media/product/0/1...d1-zoom--1.jpg, ako hoces jos slika posaljem kasnije. Koliko vidim razlika je izvana jedino u kotacima i ovoj zutoj rucki. svi ovi filteri su isti |
Dakle kozmetika je jedina razlika.
Koja slikica nebi škodila i siguran sam da bi pomogla svakom koga kopka kvaliteta izrade aktualne ponude ;) Obzirom na relativno kratko crijevo te nedostatak regulacije snage motora , SPL usisavača mi izgleda kao bitna stavka...ponajviše jer u veliokoj večini slučajeva to bude kao dodatni izvor buke , bar meni (usisavam dok kopam glodalicom po MDFu) pa ... Mislim da svi ovi moderni telefoni imaju one SPL aplikacije pa možeš napraviti neku konkretnu usporedbu? Pošto podrumski smještaj zahtjeva gašenje sisala preko dotoka struje , ako ti nije zahebancija nebi bilo zgoreg da spojiš isti preko nekog produžnog s prekidačom i vidiš jel to šljaka jer znam da ima alata s nekakvom zaštitnom funkciom da te ne ubiju kad se vrati struja a ti ne ideš za tim da je sklopka na 'on'. btw, ako nekog zanima , ona motorizirana kanta za pepel je bila PAS 500 D2 |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Jašio si po bušilicama od 100kn ili ti se nešto raspalo samo od sebe kad si išao probužat jednu rupu? Čisto me zanima :D Drugo , spomenuti usisavač je 250kn. Recimo da nemam više u novčaniku od tog iznosa i ...što bi ti meni savjetovao a da je kvalitetnije za tih 250kn / što da kupim? |
Citiraj:
Citiraj:
Iz tvojih postova pretpostavio sam da ti često treba usisavač, a ako si ograničen financijama jedino što možeš je kupiti nešto rabljeno. |
Povremeno se na balkonu igram s MDFom te drvom i uz to lagano renoviram 2 kata kuče.
Ništa od 0 do 24 več tu i tamo kad mogu... Zbog toga ne vidim smisla u izdvajanju veče količine novaca za sisalo... Kupit nešto dobro nije problem. Problem je nači nešto dobro a da ti i ostane nešto u novčaniku. Kad to uspiješ , to je jedna posebna vrsta zadovoljstva :D |
&Imagine
evo slike i tu je i screenshot SL, ovaj na kojem pokazuje vise mi je cudan jer u samoj tisini mjeri skoro 40dB dok ovaj s nizim krece od 20-ak. najmanja brojka je s udaljenosti od 3/4 metra. https://mega.co.nz/#F!mVwFlRzC!j7jVw9eNxUSE3DNVFK1_pQ Radi i preko produznog s prekidacom bez problema, tu gdje je na slici prasina na filteru umjesto u vrecici je jer nisam bio vrecicu dobro stavio pa je pobjeglo xD Inace sam ga bas sad koristio pri brusenju i moram reci da ljepo to ide. Dobra strana mu je i to sto ima kompresor kada se crijevo na izlaz prikljuci pa je zgodan i za ispuhivanje sto radijatora a mozda i pc-a i strojeva... makar mi i ovaj za po doma ima tu mogucnost. |
Hvala ti puno.
Izgleda zaista ok obzirom koliko dođe. Inače ,čovjek puno više izvuče iz neke usporedbe ovo vs. ono ;) apsolutni nivo je sporedna stvar ... |
Molim preporuku usisavača. U kući imam 2 tepiha, jedan obični i jedan s onim resicama. Usisavao bih laminat ponekad ako je brže od uzeti metlu i pomesti.
Također usisavao bih 2 auta i volio bih da jače vuče, da ne moram strugati pola sata po jednom mjestu. Mokro pranje laminata bi isto bilo poželjno (ako to podrazumijeva da ne moram brisati krpom nakon što pokupim mrvice), ali nije uvjet. Što se tiče filtera, o tome apsolutno nemam pojma. Najelegantnija varijanta čini mi se neka posuda koju istresem kad se napuni, bez vrećica ili vode (ni najmanje ne namjeravam prati cijeli usisavač nakon svakog usisavanja, osim ako bih išao na takav model kojim mogu oprati cijeli laminat). Cijena - bilo bi poželjno da je cca 500 kn, ali pretpostavljam da za te novce ne mogu kupiti nešto bog zna što. Tako da bih se rastegnuo do nekih 1000 kn optimalno, čak bih išao i do 1500 kn, ali to je max i te novce bih dao da znam da je neka garancija i da je to prava stvar. Opet s druge strane nisam siguran da li mi se isplati davati takve novce s obzirom da ne usisavam svaki dan, možda jednom tjedno tepihe i laminat, auto recimo jednom u dva tjedna. Od konkretnih modela gledao sam onaj najjeftiniji Miele od cca 1000 kn i neke Gorenje (nadao sam se da daju 5 god garancije) od nekih 750 kn. Eh da i napomenem da mi se Elit i takvi neki jeftinjaci uopće ne sviđaju na prvi pogled jer sam užasno skeptičan prema njima zbog same izrade. Dajte neke prijedloge. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:22. |