![]() |
Citiraj:
Pa jel ga onda iz priliženog imam ili nemam? |
Citiraj:
|
mnogi miješaju BB i IPS glow jer neznaju kako oba izgledaju....
|
meni izgleda ok
|
teško je BB uhvatit fotićem ali evo iz ovih se slika vidi da je sve ok....slikano je gotovo u potpunom mraku....koji je brightness? ja sa 25 (na kompu sam navečer u sobi koja je skoro skroz mračna - tako volim) i BB mi je gotovo nevidljiv a IPS glow primjetim jedino ako gledam u totalno crni ekran (što je u praksi praktički nikad) i to ako se pomaknem u stranu...
|
Ako išta, moguće da je mali bleeding u donjem desnom kutu, ostali su savim u redu. Možda čak ni to. Zapravo je vrlo jednostavno. Ukoliko probijanje osvjetljenja nestaje kada se gleda paralelno na taj dio ekrana, znači ne centar nego pomaknuti glavu na taj kut, onda je samo tipični glow.
|
@gnomisa
Slikano je u potpunom mraku. Brightness je na 50. Možda malo previsoko :D @Rista Kada pomaknem glavu paralelno prema tom kutu ekrana to osvjetljenje nestaje. |
Onda se radi samo o tipičnom glowu i zapravo si dobio dobar primjerak :) A-TW polarizator rješava taj problem ali su monitori opremljeni njime, vjerojatno zbog cijene, vrlo rijetki.
|
Evo sam ja danas uplatio Della preko protisa trebao bi doći u utorak... nadam e da će sve bit ok... jel sam sa 20" delom prije 3 godine imao problema vratio sam ih 2 i na kraju uzeo HP LP2065 s kojim sam pre zadovoljan al od sada će mi 2065 bit za posal a ovaj dell za filmove i igrice... tako se nadam da ga neću morat vračati :D
|
Zna li tko kad bi monitor mogli dobiti u Kodeksa? Tamo piše za 14 dana, ali tako piše već bar 7 dana :)
|
Da li je i koliko prikaz slike na tom monitoru bolji od Dell 2408WFP? Trenutno imam taj i zanima me da li se isplati mijenjati/dodati uz ovaj?
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Gnomisa vidim da ga imaš,dojmovi i kakav si prije imao? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ne, HP je isto standard gamut.
@sapunko, ja sam imao oba, pitaj što te zanima. |
Citiraj:
|
Razlika je u tome što zr24w ima 8 bitni panel a ne 6+frc
|
Citiraj:
ZR24W: http://www.tftcentral.co.uk/reviews/hp_zr24w.htm U2412M: http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2412m.htm ja vidim razliku u preciznijim bojama (bitno samo rijetkima) koje prikazuje HP, veće grijanje, slabiji contrast ratio i veća cijena za 800kn.... |
i vise trosi struje duplo hp
|
Na kojem profilu boja držite vaš U2412M?
Kod mene je trenutno Custom temp. 96/90/94 (R/G/B), nekako imam najbolji dojam vjernosti boja... |
Citiraj:
Kakvo je stanje sa dinamičkim kontrastom,to je izgleda samo marketing i u praksi neupotrebljivo? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ne primijeti se na zr24w nikakav problem s kontrastom, a i moj se ne grije gotovo uopće, jedino je pitanje te potrošnje....ali to i nije poanta...da danas kupujem vjerojatno bi kupio ovog della :)
|
Citiraj:
brightness na 25 (najviše sam za kompom navečer u dosta zamračenoj prostoriji) kontrast na defaultu, znači 75 |
Citiraj:
Trebao bih potvrdu od nekog tko puno igra da li moje razmišljanje stoji |
Citiraj:
|
Pa igram I ja, ne sad previse ali nisam imao problema nikakvih po pitanju kontrasta. A I ako recimo napravis I profil za maksimalni kontrast izgubis malo na tocnosti boja, dodjes negdje na razinu ovog della a kontrast se digne na nekih 700:1.
|
Idući tjedan bi trebao doći monitor u Kodeks.
|
Osjeti se bolji kontrast na U2412M, crna je definitivno i na oko dublja nego na ZR24w na istoj svjetlini. Osobno, da je cijena i ista opet bih izabrao Della. No s obzirom koliko je HP skuplji, ne bih ni razmišljao o njemu kao ni o njegovom nasljedniku. Dell je daleko bolji value for money.
|
Citiraj:
|
Evo stiga ja i moj monitor.. provrtija sam EIZO test i proša je po meni bez greške sad će mo vidit idučih par dana kako će se ponašat
Smanjija sam mu brightness dosta na 35 i malo contrast ... to je zasad to doša je ima 1h. O detaljima kasnije.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.softpedia.com/get/Windows...itorTest.shtml To je subjektivni test? |
Danas stigao, kupljen u Protisu. Revizija je A01. Monitor je odlican. Jos uvijek ne mogu vjerovati za cijenu od 1560kn da se moze dobiti tako dobar monitor.
4 godine sam koristio dell 20" i stvarno sam ugodno iznenaden kvalitetom slike, boja, kutom gledanja :). Vecinom budem koristio za programiranje i obradu slike. |
Di si ti našao po toj cijeni (1560kn)? Najniža je oko 1920kn.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:33. |