![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Arma mi je igra u srcu isto ko i tebi samo malo manje :D
Kod nje me nesto strasno smeta. Ai je jako los, smijesno trci u cudnim smjerovima a kad legne i puca po tebi cesto propadne u pod vidi se samo glava pa te napucava. Ako igras neku multi igru opet a da je cilj pobijedit ai, imas pripreme od po 20 minuta gdje svi biraju oruzja i slicno da bi nakon 20 minutu kad poletite helijem najcesce 1 anti air skinuo heli sa svima unutra. Držanje oružja je takodjer nekako neugledno. Ko kad recu da je colin dirt simulacija relija.... Hitbox da ne spominjemo. Kad smo u nekom klanu isli testirat kako reagira hitbox ispalo je da dobar dio tijela pod odredjenim kutevima ne reagira. Zato sam odusto od arme. (Imam armu 2, operation arrowhead, i british forces..) Međutim kolicina jedinica i njihova detaljnost je nesto nevjerojatno tako da iskreno jedva cekam vidjeti tricu, samo se nadam da su rijesili ove banalne nedostatke. Btw red orchestra upravo nabavljena pa se nadam malo realnijem gameplayu od bf3 :chears: |
Potpis za ovo gore. Ne samo to, nego ArmA 1 i 2 imaju jedno te isti engine kao i prastari OPF. Zato i ne mogu nikaj pošteno s AI-em napravit. Nekak sumnjam da će ArmA 3 imat nov engine... :lol2:
Citiraj:
Kad malo bolje razmislim (uz ovo što si napisao), RO2 ima dosta dobar kompromis što se tiče pogodaka bez da su uveli dedicated medica. To mi jedino fali iz AA 2.8X. |
Pa ne znam. Mislim da meci od puške rade manju štetu od metki pištolja jer su manjeg kalibra puške.
Ali da opet, samo ako te ne pogodi u vitalne organe ili ti okine neke glavne žile. 1 metak u tijelo te neće nužno ubiti, ali će te definitivno onesposobiti i to gadno. Isto vrijedi i za udove... U armi bi falilo ovo možda da nekad imaš mogućnost da vratiš paljbu. Ja jedva čekam da dođe ARMA III. Makar se čini da bude ili isto kao Arma II ili čak više arkadno... RO otpada onda se čini... Toliko su brijali na tu realnost i preciznost po tom pitanju, a čini se da ipak nije nešto. |
Prvi dojam RO je bio čisto oduševljenje, hvalospjevi. Spretno izvadim pušku
naciljam, pritisnem shift i čekam. Vidim ja njega ide, ciljam malo ispred i BUM HEADSHOT ! Deset sekundi kasnije ispricavam se covjeku na teamkillu. Realnost je na zavidnom nivou koliko bi od igre čovjek očekivo. Malo smeta u početku što ne znaš gdje ko ide ni zašto. Moraš čak i prepoznavati uniforme jer ništa ne piše, pa ćeš svoga ubit ko ništa. Korištenje zaklona mi se jako sviđa i sve ali opet... nešto tu nedostaje. Prvo kako ugodno igrat kada mi fps šeta ko lud. Upalim fraps da vidim koji se đavo događa i nacijam u jednu tocku pise bijednih 20 fps, da bi potom pošlo na 45 pa na 50 fps. Opet padne na 20. To sve na dijelu mape bez granate, bez dima artiljerije ljudi zivotinja ili izvanzemaljaca cak. Servera s normalnim pingom u blizoj okolici prakticki nema!? Što nije ovo kao relativan hit od igre..... ono... bar popularna amo rec? Tako da cesto igram protiv gospodina bota fritza ili ivana ? Sve u svemu ono solidna igra ali opet cini se da ce jako brzo dosadit. daj boze da sam u krivu ali..... |
Ha, da ovo s uniformama i nije tako loše.
Igao sam ja Ghost Recond Advanced Warfighter 2 sa svim HUD opcijama i time isključenim. Igrali smo kao klan i sad par ljudi u našem klanu bilo u ratu na borbenim poljima. U GRAW2 skoro sva odjela izgledaju isto, ali ne, ovi likovi to sve prepoznaju bez problema, ja se mučim da prepoznam tko je moj, a tko neprijatelj :D . |
Citiraj:
EDIT: Fritz kad trči nosi oružje samo u desnoj ruci. I uvijek nosi kacigu. Što se tiče korištenja zaklona - totalno fora na prvu, i jedino korisno kad trebaš raspalit po neprijatelju u uskim hodnicima sa SMG-om. Na otvorenom to jedino koristim sa LMG-om (CTRL, a ne desni klik miša je super koristan). Ono kaj je bez sumnje najbolje riješeno kod toga je zapinjanje puške o okvir prozora i zidove. Oduševim se jednako koliko i naživciram kad zapnem puškom o zid. :) - Totalni nedostatak (e.g. AA3.2 to ima) je mogućnost prolaženja kroz druge likove. Zakaj su to tak napravili nije mi jasno... Kaj se tiče mapa, one su bez sumnje najveća čar igre. Ogromne su i metak doleti od niotkud. Ubrzo shvatiš važnost tzv. "flanking manevra" ili napada s krila. Da, treba gledat mapu i u početku se teško snać kaj trebaš radit i gdje je dobar zaklon. Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
I malo offtopic - iskustvo iz ratova 20-og stoljeća pokazalo je da su najbolje puške (i poluatomatske puške) one najjednostavnije konstrukcije i najrobusnije |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Slična situacija je bila s teškim snajperom, M82. U određenim slučajevima si mogao dvojicu prokinut ako su stajali jedan iza drugoga, što s drugim puškama nije bilo moguće. Citiraj:
|
idealni šuter za mene bi bio onaj koji koristi BF3 grafiku i neke featurse od RO2 i ARME (recimo medic,), "realnost" RO2 i ARME i mape veličine između manjih ARMA mapa i najvećih RO2 mapa....ARMA3 bi trebala nešto donijeti ali bumo vidjeli....inače u vojsci (kao ročnik) sam bio snajperist (imao sam/imam super vid) i jako me smeta što se u tim jebenim igricama optika prisloni na facu u "roku keks" kao da smo kiborzi...preglupo...mislim pa nije teško stavit da se to sporije odvija.....
|
Koje su najveće udljanosti s kojih ste postigli kill? SInoć sam imao "sniper night" i skinuo sam tipa s udaljenosti od 214 m.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
230 m sa običnom puškom....svaka čast
|
Napokon da mi K/D ratio više nije u minusu, od sada samo up we go! :)
http://www.pohrani.com/t/3u/1E/47PmNg3Z/booyakasha.jpg I ima li negdje lista svih honor levela, do koliko oni postoci na oružju idu itd.? |
izašao novi patch + SDK i mogućnost automatskog downloada custom mapa (kad se priključiš serveru)...Butovo mapa mi se sviđa....Tu je i Gumrak.....Ogledow mapa je ogromna ali za sad se nemože skinu automatski konektiranjem (nekaj šteka).........
|
Na brzaka sam samo isprobao s patchem, nemam se vremena igrat zadnjih dana.
Nove mape FTW. |
Na kojim serverima sve igrate?
Ja najcesce na: 2FJg Tactical Realism #1 THEOLDGITSARMY.CO:UK REALISM UK Skoro uvijek bude 64 igraca gore, ovisno kakva ekipa bude gore bude i ok komunikacija. |
Jedno pitanje da li se kd ratio odnosi i na botove ili samo kad igrate s ljudima.
Meni je trenutno ratio 1.48 |
ja ti se ne zamaram s time....uživam u igri i novim mapama i radujem se modovima/addonima s još većim mapama....
|
Ma nisam ni ja dosad. Nego vidim da ako nepropisno podjem sa servera gubim bodove. Sada igrao neki team deathmatch i imo 39 killova a samo su me nekih 5-6 puta ubili. I ratio podje nakon par mapa na 1.53
Izađem iz igre pogledam profile sada mi stoji 1.51 što je bilo na predzadnjem. A onaj progresom do mkb-a kako to uopce ide. Koliko moram skupit bodova ili cega vec da dobijem to oruzje. |
Profil ti zapamti killove samo nakon što je runda gotova. Ako si otišao usred runde, ne pamti ih.
Mislim da se broje i botovi ali nisam ziher. Ono kaj jesam ziher je da ti trebaju human killovi za achievemente. |
Da izgleda da si u pravu. Uf a ja toliko puta otiso usred runde. Valjda cu doc do mkb. koliko sam skonto vise volim igrat s rusima i ppsh mi je dosta napredovo po levelu a mp40 skoro nista. Moram se sada stavit s nijemcima malo igrat.
|
Nisam u toku s tom igrom, pa da vas ovdje pitam. Jel istina da je igra vec polumrtva ili? Da nema bas nesto previse igraca? I sljedeca stvar, jel su performasne sto popravljene?
Dvoumim se između RO2 i Trackmanie Canyon (da, znam, veoma slicne igre :D), cijena je ista, ali neda mi se kupovat igru koju za pola godine nitko vise nece igrat -.- |
Igra nije mrtva samo ju igra malo starija ekipa. Jest da nije ni blizu onog booma kad je izašla (i prije Battlefield-a 3), ali vikendima ima brdo servera.
Što se tiče performansi, nemrem ti točno reć jer ju od prvog dana vrtim na max. Ali da svakim patchem dobijem lagani FPS boost to mogu potvrdit (stalno igram sa FRAPS-om upaljenim). Igra je više CPU zahtjevna nego GPU, barem prema onome što sam ja čitao i vidim po svojoj konfi (dobio 10 ~FPS-a clockanjem na 4,5 GHz). |
Svaku večer vidim nekoliko servera sa minimum 50-ak igrača...neki su puni (64). Igra mrtva sigurno nije, pogotovo sad kad je izašao SDK i kad imamo nove mape. A dolaze i modovi (pacific, vietnam, WW1) itd. RO2 je najrealniji shooter (ARMA2 je combat simulacija) trenutno. Čemu dvojba?
|
Upravo sam nesto shvatio. Ja nisam niti usao u battlefield 3 nakon sto sam kupio RO :chears:
|
jedino kaj mi fali u RO2 je nož...jako
|
Tko želi besplatno Red Orchestru: Ostfront 41-45 može si besplatno reclaimati key ako je kojim slučajem u Poljskoj. :)
Key je Steam redeemable i treba se aktivirati sa poljskim IP-em (ista šema kao za CDaction poljski)... (LINK) |
Citiraj:
|
Pa probaj, nađi poljski proxy i vidi dal ce ici ili ne.
Desetak igara sam vec tako besplatno dobio :D |
Ja sam si reclaimao i provjereno radi.
|
@potemkin, ako instaliras, javi mi se na steamu ako ces kad biti za partiju :)
|
Rising sun expanzija - novi teaser
Bit će bacači plamena za amere.....japanci će moć postavljati "Booby traps" :-) |
Ok, meni ništa više nije jasno. Odigram par partija. Bodove ne pamtim točno, ali kd ratio sam poćeo gledat. Bio mi je 1.97. Igram uru i dođem do 2.0
Završi partija ja izađem. Udjem kasnije u profile pise mi 1.98. Igram dodjem opet do 2.0. Kasnije u profile 1.97 i tako stalno. Kad i zašto mi igra stalno gubi teško stećene bodove? Želim doć do mkb-a i tako ali ovo mi stalno vraća bodove i x puta sam recimo level 52 iznova dobivao. Prije sam mislio da gubim ako usred partije izađem ali sada i ako ćekam do kraja :banned: Je li bi trebo cekat i da ucita novu mapu skroz prije nego izadjem? Ili samo kad ono pise da smo dobili dvije partije zaredom... |
Pa partija se sastoji od dva poluvremena koliko sam ja skužio.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Igram iskljućivo na ranked serverima. Jedino ako filter u igri ne radi onda može bit da završim na krivom serveru.
|
Evo da se pohvalim :)
http://img713.imageshack.us/img713/4...2020100001.jpg Ali ne znam zašto mi se nije otključao zlatni achievement. |
Najs! Još samo da nije bot u pitanju (zato se vjerojatno i nije otključao) ... :fiju:
Koja mapa ako se smije znati? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:22. |