PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Digitalni zemaljski prijemnici (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=173445)

TomG 10.06.2010. 18:16

Citiraj:

Autor Leitmann (Post 1664710)
nytro je sasvim ok, ma da mi se nekad zna zablokirati pa ga moram iz struje ištekavat da dođe k sebi. ostalo sve radi solidno
definitivno prvi izbor, ipak je provjereno

Ja sam isto prezadovoljan.Preporuka svima.:chears:

Los Sam 10.06.2010. 18:40

Ima tko Xoro HRT 3500? Kakav je, s kojim modelima bi ga mogli komparirati? Serija Nytro 4001T USB, Strong 5203...? Bolji, losiji?
Naime na njega mozemo dobiti 10% popusta kao clanovi ovog foruma pa bi me izasao 224kn.

freddie 10.06.2010. 18:54

Infinity 8000 hd je odličan zemaljski prijamnik.

Street_Racer 10.06.2010. 21:24

ja na kraju isto uzeo 3 nytra, zasad sve radi normalno nemam zamjerki, stavio zadnji firmware od prije par dana, vrti filmove, serije s usba, hrvatski znakovi, sve ok. jedino jel zna netko kako ga spriječit da seriju u 16:9 formatu razvuče po cijelom ekranu?

TomG 11.06.2010. 00:51

Vidim da spominješ zadnji firmware,ja ga nisam jos nadogradio jer ne vidim baš neku potrebu,a i nemam previše vremena.Međutim jel bi mogao sa zadnjim firmwareom dobiti zvuk kod nekih filmova? Valja slika valja prijevod,al zvuka jednostavno nema ...

Street_Racer 11.06.2010. 02:40

to za zvuk sam čitao i u recenziji da nytro ne čita ac3 format zvuka već samo mp3, ne znam jel to popravljeno i jel uopće moguće popravit novim firmwareom, ali ja uglavnom nisam još imao takvih problema, a ono što popravlja novi firmware je da je brži odziv teleteksta, brža inicijalizacija usb uređaja (tako bar kažu), nema upitnika onog na na kraju prvog reda titla i takve neke sitnice...

mrga 11.06.2010. 12:51

Citiraj:

Autor The Pill Man (Post 1664647)
Ako se oćeš malo više istegnit vidi ove nove strong 5222 mislom da bi mogli biti Ok.:chears:

http://www.antene.com/antene/index.p...=3:blic-vijest

Hmmm, razlika nije ni 100 kuna, ovo mi se čiuni bolje od Nytroboxa. Probao tkogod? :chears:

ono što mene zanima jest na koji način funkcionira snimanje jednog a gledanje drugog programa?

Evo slike odpozadi

http://www.kerman.hr/components/com_...ct/srt5222.jpg

Ja sam bio uvjerenja da za tu funkciji treba imati dva antenska kabla i dva antenska ulaza, a ovaj ima samo jedan :stoopid:

The Pill Man 17.06.2010. 23:35

Ne treba dva ulaza, pa čak ni dva tunera ako se radi o istom mux-u tj frekvenciji već samo rješenje proca i sw. Ako je različita frekv. trebaš dva tunera a antenski spliter može biti i u aparatu, isto kao i na antenskom kabelu zar ne?:kafa:

mrga 18.06.2010. 07:20

Kupio Vivax DVB-T 140 u Metrou za 300kn. Nisam očekivao ništa, misleći Vivax je s*anje, ali me malac poprilično iznenadio. Uhvatio mi je, osim standardna 4, 3 austrijska programa, Kapital, Varaždinsku i Čakovečku :goood: Kupio sam ga najviše radi istovremenog snimanja i gledanja različitih programa. Dozvoljava istovremeno snimanje dva i gledanje trećeg programa, s tim da nafrlji REC natpis dok se snima :hitthewal:

Ne pušta divxe uopće, ali to mi ni nije toliko bitno. Nakon uključivanja mu treba sekunda da počne prikazivati program. Sve u svemu, ja zadovoljan :goood:

Jel zna natko gdje se mogu skinuti firmveri za Vivax?

http://www.vivax.com/default.aspx?ta...articleId=5197

Dizel 18.06.2010. 10:13

Citiraj:

Autor Street_Racer (Post 1664959)
ja na kraju isto uzeo 3 nytra, zasad sve radi normalno nemam zamjerki, stavio zadnji firmware od prije par dana, vrti filmove, serije s usba, hrvatski znakovi, sve ok. jedino jel zna netko kako ga spriječit da seriju u 16:9 formatu razvuče po cijelom ekranu?

Daj neke linkove za FW i kako se nadograđuje...RS232 kao i satelitski?

Lewis 18.06.2010. 10:36

Citiraj:

Autor Dizel (Post 1669999)

Obicno ide preko USB sticka.

The Player 18.06.2010. 11:21

Citiraj:

Autor Dizel (Post 1669999)

http://www.4shared.com/dir/32496219/...b/sharing.html

To je sa MKE stranice
Ja svoj nisam nadogradio, sacekat cu tebe :D pa cu onda ja da mi objasnjavas:fiju:

Street_Racer 18.06.2010. 11:23

evo tu se skine odgovarajući fw http://www.4shared.com/dir/32496219/...b/sharing.html
priložene su i upute kako se radi, ali ništa posebno, snimi se file na usb stick, ode u meniju na nadogradnja software-a i pokrene file i to je to

joe black 18.06.2010. 14:04

Citiraj:

Autor Street_Racer (Post 1664959)

Nemaš na TV-u opciju 16:9 ? Kod mene to rješava problem, jedino onaj filmski format 2,35:1 i sl. se neda normalno gledat , moram ga konvertirat.

Dizel 18.06.2010. 14:44

Flashirao na zadnju verziju...piece of cake.

Mac_F 18.06.2010. 16:26

Poboljšanja s novom verzijom?
Probat ću čim doćem doma, za par dana.

Kako vam izgleda kada kliknete info gumbić 2 puta, tamo gdje je kratki opis filma (EPG)??
Meni je tekst pomaknut u desnu stranu i ne vidi se dio teksta.

EDIT: Evo stavio sam novi firmware i radi ko urica :)

Dizel 18.06.2010. 16:47

Citiraj:

Poboljšanja u odnosu na P5148:
- znatno brža inicijalizacija memorijskih ureðaja
- za one koji su cjepidlaèili oko upitnika koji se pojavljivao u prvom redu
titlova kod reprodukcije divx-a - to je riješeno...
- èini mi se da je i txt nešto brži, ali to može biti i èisto subjektivni
dojam.

Poboljšanja u odnosu na starije SW:
- EPG OK
- TXT jednom tipkom

LP.

Za DIVX:
Dok ste u modu reprodukcije filmova, dobijete moguænost podešavanja titlova putem daljinskog upravljaèa:

EPG - promjena skripti fonta
(za pravilan prikaz ÈÆÐŠŽ slova odabrati "windows 1250")

TV/Radio - subtitle ON/OFF

Page up/down - promjena jezika subtitla (ako postoji više subtitle fileova)
Ne kužim zašto mi neće prikazati subtitlove iako je uključeno ON...

baban 18.06.2010. 19:34

Citiraj:

evo tu se skine odgovarajući fw http://www.4shared.com/dir/32496219/...b/sharing.html
priložene su i upute kako se radi, ali ništa posebno, snimi se file na usb stick, ode u meniju na nadogradnja software-a i pokrene file i to je to
evo ja bas sad sjebo svoj nytrobox pokusavajuci staviti novi fw..u 3pm i digitalna tv i..:fuming:
valja sutra po drugi receiver..:hitthewal:

Nikky 18.06.2010. 19:46

Pogledaj gdje je najbliži MKE servis pa im odnesi / dostavi, ima šanse da oni uspiju "upucat" fw.

baban 18.06.2010. 20:04

ne kuzim sta sam zayebo
sve sam napravio kako pise
sad nema tona, a slika je puna kockica i kao da je 'isprana'
probao sam stavit stari fw i nista, opet isto
hm, ne znam da li priznaju to pod garanciju?

igorba 19.06.2010. 00:27

Citiraj:

Autor agent orange (Post 1670478)
ne kuzim sta sam zayebo
sve sam napravio kako pise
sad nema tona, a slika je puna kockica i kao da je 'isprana'
probao sam stavit stari fw i nista, opet isto
hm, ne znam da li priznaju to pod garanciju?

Koji Nytro? 4001T USB? Prva verzija bez antena loop-a ili druga verzija s loop-om? Koju si verziju firmware-a imao? Ako si imao verziju P4xxx treba prvo nadograditi s onim firmware-om naziva temp_pvr...., pa onda posljednju verziju P5160. A ako si imao verziju P5xxx, onda samo ovaj drugi.

Dizel 19.06.2010. 07:23

De jel tko zna u čem je fora s titlovima na tom Nitru 4001T USB? Jel mora biti isto ime kao i .avi i jel mora biti neki poseban format? Probao sam staviti isto ime pa onda krenu i dalje ne idu, samo odradi prvi red i dalje nula bodova.

joe black 19.06.2010. 08:27

Citiraj:

Autor Mac_F (Post 1670329)
Poboljšanja s novom verzijom?
Probat ću čim doćem doma, za par dana.

Kako vam izgleda kada kliknete info gumbić 2 puta, tamo gdje je kratki opis filma (EPG)??
Meni je tekst pomaknut u desnu stranu i ne vidi se dio teksta.

Je, novi firmware je to riješio.

joe black 19.06.2010. 08:49

Citiraj:

Autor Dizel (Post 1670686)
De jel tko zna u čem je fora s titlovima na tom Nitru 4001T USB? Jel mora biti isto ime kao i .avi i jel mora biti neki poseban format? Probao sam staviti isto ime pa onda krenu i dalje ne idu, samo odradi prvi red i dalje nula bodova.

Mora biti istio ime i format .srt.

baban 20.06.2010. 19:54

Citiraj:

Koji Nytro? 4001T USB? Prva verzija bez antena loop-a ili druga verzija s loop-om?
4001t usb s loop-om

Citiraj:

Koju si verziju firmware-a imao? Ako si imao verziju P4xxx treba prvo nadograditi s onim firmware-om naziva temp_pvr...., pa onda posljednju verziju P5160. A ako si imao verziju P5xxx, onda samo ovaj drugi
imao sam p4 verziju i napravio sam tako kako si napisao

medjutim probam ja taj nytro na drugom tv-u i gle cuda radi kao podmazan:stoopid: (provjerim verziju fw i nova je, p5 xxx, znaci proslo je bez problema..)
mislim sigurno je scart utor na tv-u prdnio u fenjer, uzmem tv i probam spojit na ant. kabel u drugoj sobi i?..radi, sve 5...koji qurac!!:fuming:
znaci ostaje mi samo da sutra kupim drugi ant. prikljucak pa da probam ponovo
ili je na T razdjelniku problem?..nemam vise zivaca, sutra cu probat
al me yebe sto je sve radilo bez problema do neki dan (stalno neke smetnje, pun qurac kockica..) i reko idem stavit novi fw mozda bude bolje a ono..
i jos jucer uzmem novi receiver:hitthewal::D

nabijem i njih i digitalnu

Campeonato 20.06.2010. 22:54

Trebam preporuku što jeftinijeg prijemnika... Nešto za do 200 kn...
U izbor ulazi ovo:
  • Nytrobox 4001T USB
  • Strong SRT 5203 USB
  • Vivax 116 USB
Mislim da bi nitrobox bio najbolji, te ce on vrlo vjerojatno biti kupljen, samo da netko jos potvrdi ove stavke:
reprodukcija avi fileova sa srt daotekama s USB sticka (aka Divx),
reprodukcija glazbe s USB sticka (aka MP3),
prikaz jpeg slika s USB sticka 10+ mpx,
prikaz sata :D

I jos bi bilo pozeljno da ima HDMI izlaz da mogu spojit monitor s njim... Al to je samo jedan +, nije obvezan...

Ili postoji nesto drugo sto bi preporucili u toj klasi... TV je inace CRT quadro 72 cm...
Hvala :chears:

cronicus 20.06.2010. 23:07

Nytrobox općenito ima problema sa elektrolitima na mreži,u principu nisu to neki extra kvarovi,al s vrimena na vrime se znaju isušit elektroliti

Dizel 21.06.2010. 07:25

Još samo da na Nytroboxu 4001T srede da titlovi budu veći i bacam i Pioneera DV470 u smeće. Sa svime sam prezadovoljan (s obzirom koje pare košta) osim tih premalenih titlića...

http://www.hdtehnika.com/index.php?o...=289&Itemid=64

josip23os 21.06.2010. 09:01

Imam nytra i prezadovoljan sam, nema nikakve zamjerke, lega ima vivax, kaze da i on odlicno radi.. e sad samo jos da popune te multiplexe sa necim zanimljivim :)

baban 21.06.2010. 11:34

evo nakon svih peripetija sa nytroboxom 4001t usb-om skuzih da ovaj moj nytro ne 'pase' na tv na kojem je bio nego sam ga morao staviti na drugi tv,
a infinity sa drugog tv-a na ovaj, i slika na oba tv-a odlicna..

:bonker:

Dizel 21.06.2010. 11:39

Da ti nije možda scart kabel sjeban?

Leitmann 21.06.2010. 11:51

mislim da kolega pod tim da mu ne "paše", misli da mu slika nije bila dobra, isto kao i meni. na jednom samsungu je bila slika oštra i to sve, ali je bila nekako blijeda/plava. tv je star oko 10 godina. stavim na drugi samsung malo mlađi i slika je predobra.što nema veze sa scart kabelom
btw nytro je sasvim ok prijemnik, jedino kaj zeza su titlovi i format slike, ali ekipa se raspisala o tome dosta, pa nema potreba trkeljati o tome više

mrga 21.06.2010. 12:00

Kako bih mogao saznati kojeg Stronga je klon moj Vivax DVB-T 140? Slučajno sam se zaletio na recnziju na hdtehnici i vidim da je Strongov upravljač identičan Vivaxovom, a i skoro sve ostalo, čak i igre.

Jel ga bum zbriko ako pokušam puknuti Strongov firmware nutri?

Dizel 21.06.2010. 12:05

http://www.hdtehnika.com/zemaljski-r...dvb-t-410.html

Citiraj:

P.S. podsjećam da sve apekte prijemnka koji nisu pokriveni ovdje možete pročitati u našoj recenziji modela Strong SRT-8100HD koji je, ponavljamo, Vivaxov hardverski klon!

mrga 21.06.2010. 12:15

Citiraj:

Autor Dizel (Post 1672161)

Vidjeh to, ali moj je Vivax 140, a ne 410. Srt5203 mu je skoro identičan, al ono, zlu ne trebalo, bolje pitati :fiju:

baban 21.06.2010. 12:39

Citiraj:

Da ti nije možda scart kabel sjeban?
Citiraj:

mislim da kolega pod tim da mu ne "paše", misli da mu slika nije bila dobra
upravo to
nytro na quadru od 55cm daje nekakvu ispranu sliku, sa cudnim bojama
stavim ga na drugi quadro od 72cm i radi ko singerica
a zasto valja na jednom tv-u, a na drugom ne?.http://serve.mysmiley.net/confused/confused0024.gif

nema veze bitno da sad sve stima

Nikky 21.06.2010. 13:05

@mrga
Ni slučajno nemoj ubacivat nikakav fw dok ne dobiješ potvrdu iz više izvora da "odgovara".
Mada je ovom tvom "najsličniji" SRT5203, tvoj ima dva tjunera a navedeni samo jedan.

TomG 21.06.2010. 15:49

Kakvo vam je danas stanje sa slikom? Ja od podneva imam loš signal,a nytro stalno treperi. Sliku ne dobijam u normalnom izdanju.

Dizel 21.06.2010. 17:02

Meni je normalna, ali ja sam gotovo 2km zračne linije od odašiljača Kapavac na Papuku :D

Ali zato satelitski Nytro NB5000 malo malo pa gubi signal zbog guste naoblake jutros....

Router 21.06.2010. 17:20

Kod mene NytroBox 4001 t usb jako dobro radi svoj posao(stavio zadnji firmware preko usb stick i radi sve ok),pogotovo kad se uzme u obzir da ga koristima sa Quadro kucnom antenom.Uz njega takodjer jos i Strong 5200,koji mozda ima oku ugodniji menu,ali ne podrzava video datetoke u rasponu kao Nytro koji je zamijenio i dvd player.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:39.