![]() |
Citiraj:
|
Ima tko Xoro HRT 3500? Kakav je, s kojim modelima bi ga mogli komparirati? Serija Nytro 4001T USB, Strong 5203...? Bolji, losiji?
Naime na njega mozemo dobiti 10% popusta kao clanovi ovog foruma pa bi me izasao 224kn. |
Infinity 8000 hd je odličan zemaljski prijamnik.
|
ja na kraju isto uzeo 3 nytra, zasad sve radi normalno nemam zamjerki, stavio zadnji firmware od prije par dana, vrti filmove, serije s usba, hrvatski znakovi, sve ok. jedino jel zna netko kako ga spriječit da seriju u 16:9 formatu razvuče po cijelom ekranu?
|
Vidim da spominješ zadnji firmware,ja ga nisam jos nadogradio jer ne vidim baš neku potrebu,a i nemam previše vremena.Međutim jel bi mogao sa zadnjim firmwareom dobiti zvuk kod nekih filmova? Valja slika valja prijevod,al zvuka jednostavno nema ...
|
to za zvuk sam čitao i u recenziji da nytro ne čita ac3 format zvuka već samo mp3, ne znam jel to popravljeno i jel uopće moguće popravit novim firmwareom, ali ja uglavnom nisam još imao takvih problema, a ono što popravlja novi firmware je da je brži odziv teleteksta, brža inicijalizacija usb uređaja (tako bar kažu), nema upitnika onog na na kraju prvog reda titla i takve neke sitnice...
|
Citiraj:
Hmmm, razlika nije ni 100 kuna, ovo mi se čiuni bolje od Nytroboxa. Probao tkogod? :chears: ono što mene zanima jest na koji način funkcionira snimanje jednog a gledanje drugog programa? Evo slike odpozadi http://www.kerman.hr/components/com_...ct/srt5222.jpg Ja sam bio uvjerenja da za tu funkciji treba imati dva antenska kabla i dva antenska ulaza, a ovaj ima samo jedan :stoopid: |
Ne treba dva ulaza, pa čak ni dva tunera ako se radi o istom mux-u tj frekvenciji već samo rješenje proca i sw. Ako je različita frekv. trebaš dva tunera a antenski spliter može biti i u aparatu, isto kao i na antenskom kabelu zar ne?:kafa:
|
Kupio Vivax DVB-T 140 u Metrou za 300kn. Nisam očekivao ništa, misleći Vivax je s*anje, ali me malac poprilično iznenadio. Uhvatio mi je, osim standardna 4, 3 austrijska programa, Kapital, Varaždinsku i Čakovečku :goood: Kupio sam ga najviše radi istovremenog snimanja i gledanja različitih programa. Dozvoljava istovremeno snimanje dva i gledanje trećeg programa, s tim da nafrlji REC natpis dok se snima :hitthewal:
Ne pušta divxe uopće, ali to mi ni nije toliko bitno. Nakon uključivanja mu treba sekunda da počne prikazivati program. Sve u svemu, ja zadovoljan :goood: Jel zna natko gdje se mogu skinuti firmveri za Vivax? http://www.vivax.com/default.aspx?ta...articleId=5197 |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.4shared.com/dir/32496219/...b/sharing.html To je sa MKE stranice Ja svoj nisam nadogradio, sacekat cu tebe :D pa cu onda ja da mi objasnjavas:fiju: |
evo tu se skine odgovarajući fw http://www.4shared.com/dir/32496219/...b/sharing.html
priložene su i upute kako se radi, ali ništa posebno, snimi se file na usb stick, ode u meniju na nadogradnja software-a i pokrene file i to je to |
Citiraj:
|
Flashirao na zadnju verziju...piece of cake.
|
Poboljšanja s novom verzijom?
Probat ću čim doćem doma, za par dana. Kako vam izgleda kada kliknete info gumbić 2 puta, tamo gdje je kratki opis filma (EPG)?? Meni je tekst pomaknut u desnu stranu i ne vidi se dio teksta. EDIT: Evo stavio sam novi firmware i radi ko urica :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
valja sutra po drugi receiver..:hitthewal: |
Pogledaj gdje je najbliži MKE servis pa im odnesi / dostavi, ima šanse da oni uspiju "upucat" fw.
|
ne kuzim sta sam zayebo
sve sam napravio kako pise sad nema tona, a slika je puna kockica i kao da je 'isprana' probao sam stavit stari fw i nista, opet isto hm, ne znam da li priznaju to pod garanciju? |
Citiraj:
|
De jel tko zna u čem je fora s titlovima na tom Nitru 4001T USB? Jel mora biti isto ime kao i .avi i jel mora biti neki poseban format? Probao sam staviti isto ime pa onda krenu i dalje ne idu, samo odradi prvi red i dalje nula bodova.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
medjutim probam ja taj nytro na drugom tv-u i gle cuda radi kao podmazan:stoopid: (provjerim verziju fw i nova je, p5 xxx, znaci proslo je bez problema..) mislim sigurno je scart utor na tv-u prdnio u fenjer, uzmem tv i probam spojit na ant. kabel u drugoj sobi i?..radi, sve 5...koji qurac!!:fuming: znaci ostaje mi samo da sutra kupim drugi ant. prikljucak pa da probam ponovo ili je na T razdjelniku problem?..nemam vise zivaca, sutra cu probat al me yebe sto je sve radilo bez problema do neki dan (stalno neke smetnje, pun qurac kockica..) i reko idem stavit novi fw mozda bude bolje a ono.. i jos jucer uzmem novi receiver:hitthewal::D nabijem i njih i digitalnu |
Trebam preporuku što jeftinijeg prijemnika... Nešto za do 200 kn...
U izbor ulazi ovo:
reprodukcija avi fileova sa srt daotekama s USB sticka (aka Divx), reprodukcija glazbe s USB sticka (aka MP3), prikaz jpeg slika s USB sticka 10+ mpx, prikaz sata :D I jos bi bilo pozeljno da ima HDMI izlaz da mogu spojit monitor s njim... Al to je samo jedan +, nije obvezan... Ili postoji nesto drugo sto bi preporucili u toj klasi... TV je inace CRT quadro 72 cm... Hvala :chears: |
Nytrobox općenito ima problema sa elektrolitima na mreži,u principu nisu to neki extra kvarovi,al s vrimena na vrime se znaju isušit elektroliti
|
Još samo da na Nytroboxu 4001T srede da titlovi budu veći i bacam i Pioneera DV470 u smeće. Sa svime sam prezadovoljan (s obzirom koje pare košta) osim tih premalenih titlića...
http://www.hdtehnika.com/index.php?o...=289&Itemid=64 |
Imam nytra i prezadovoljan sam, nema nikakve zamjerke, lega ima vivax, kaze da i on odlicno radi.. e sad samo jos da popune te multiplexe sa necim zanimljivim :)
|
evo nakon svih peripetija sa nytroboxom 4001t usb-om skuzih da ovaj moj nytro ne 'pase' na tv na kojem je bio nego sam ga morao staviti na drugi tv,
a infinity sa drugog tv-a na ovaj, i slika na oba tv-a odlicna.. :bonker: |
Da ti nije možda scart kabel sjeban?
|
mislim da kolega pod tim da mu ne "paše", misli da mu slika nije bila dobra, isto kao i meni. na jednom samsungu je bila slika oštra i to sve, ali je bila nekako blijeda/plava. tv je star oko 10 godina. stavim na drugi samsung malo mlađi i slika je predobra.što nema veze sa scart kabelom
btw nytro je sasvim ok prijemnik, jedino kaj zeza su titlovi i format slike, ali ekipa se raspisala o tome dosta, pa nema potreba trkeljati o tome više |
Kako bih mogao saznati kojeg Stronga je klon moj Vivax DVB-T 140? Slučajno sam se zaletio na recnziju na hdtehnici i vidim da je Strongov upravljač identičan Vivaxovom, a i skoro sve ostalo, čak i igre.
Jel ga bum zbriko ako pokušam puknuti Strongov firmware nutri? |
http://www.hdtehnika.com/zemaljski-r...dvb-t-410.html
Citiraj:
|
Citiraj:
Vidjeh to, ali moj je Vivax 140, a ne 410. Srt5203 mu je skoro identičan, al ono, zlu ne trebalo, bolje pitati :fiju: |
Citiraj:
Citiraj:
nytro na quadru od 55cm daje nekakvu ispranu sliku, sa cudnim bojama stavim ga na drugi quadro od 72cm i radi ko singerica a zasto valja na jednom tv-u, a na drugom ne?.http://serve.mysmiley.net/confused/confused0024.gif nema veze bitno da sad sve stima |
@mrga
Ni slučajno nemoj ubacivat nikakav fw dok ne dobiješ potvrdu iz više izvora da "odgovara". Mada je ovom tvom "najsličniji" SRT5203, tvoj ima dva tjunera a navedeni samo jedan. |
Kakvo vam je danas stanje sa slikom? Ja od podneva imam loš signal,a nytro stalno treperi. Sliku ne dobijam u normalnom izdanju.
|
Meni je normalna, ali ja sam gotovo 2km zračne linije od odašiljača Kapavac na Papuku :D
Ali zato satelitski Nytro NB5000 malo malo pa gubi signal zbog guste naoblake jutros.... |
Kod mene NytroBox 4001 t usb jako dobro radi svoj posao(stavio zadnji firmware preko usb stick i radi sve ok),pogotovo kad se uzme u obzir da ga koristima sa Quadro kucnom antenom.Uz njega takodjer jos i Strong 5200,koji mozda ima oku ugodniji menu,ali ne podrzava video datetoke u rasponu kao Nytro koji je zamijenio i dvd player.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:39. |