![]() |
Cini mi se da bi bio tisi, ali ne bi uspio ohladit HD4890 (Čuks ima iskustva, njega pingaj)
|
@Draž
Daj reci si stavljo onu bakrenu plocicu izmedju musashia i gpu-a? Ja sam stavljo jer mi je onak backplate smetao i savijo musashi a i nije bas sjeo na gpu zbog savijanja. @Maga Ja imam musashi na srednjim okretajima i ne cujem ga al fakat. A hladi predobro |
Citiraj:
|
hehe brz si :D
nego ja sam urezao sa skarama za lim onaj dio gdje ide backplate od grafe i nema savijanja sad nikakvog. plocicu sam maknuo i temp manje za 8c |
Evo posjedujem ati 4850 s orginalnim zalmanom kaj dolazi s gigabyte i odlucio sam se promjeniti hladnjak zbog tisine, temperature su bile oko 73 u full load narocito ovaj mem. Overklok sam uspio sam stim zalman kullerom postici 740/2200 orginal je 625/19xx
Klok je bio odlican dok nisam stavio Mushashi Temperature su pale cca 25 stupnjeva s klokom od nevjerojatnih 775/2300 Danas testirano na igrama cijeli dan i markovima 2006 i vantage u svakom slucaju ugodno sam iznenadjen. I sto je najbolje mogu ga staviti na ati 5xxx seriju kad dodje vrijeme da je ova kartica preslaba medjutim zasada nema nikakve potrebe za jacom sve igre lijepo vrti na high i rezi monitora 1280x1024 U svakom slucaju moje pohvale za hladnjak stim da nisam nikakve hladnjake lijepio po grafi (nemam neka dobra iskustva stim alu hladnjacima) znaci samo ona bakrena plocica je stavljena izmedju cipa i hladnjaka da bolje nalegne hladnjak i to je to |
Citiraj:
:fiju: |
Pa reko je da su goli ko od majke rođeni. Samo mu ja velim nek prst proba stavit gore kad tak cijeli dan kloka i igra...pa da veli kojeg je stupnja dobil opekline :D!
|
Moja iskustva stim jezicima su takva da u pravilu vise odmazu nego pomazu pa nisam stavljao, nisu bili ni u orginalu, ako nije temperatura stvarala problem s zalmanom nece ni s ovim posto su temperature na ocigled pale pa vjerujem da ce biti problema ipak je to 4850 ;)
|
kako nece biti problema ? ajde poslje mark-a stavi prst na vrm ako mozes , pa cemo vidjeti
|
|
Citiraj:
|
Pa to i ne izgleda kao testiranje.
Više kao iščitavanje specifikacija proizvođača, malo slikanja i na kraju ispadne kao dobra reklama. |
Musashi on Powercolor HD4830
Evo da i ja napišem koju, s obzirom da sam posta ponosni vlasnik 1-og primjerka. Nabavljanje novog primjerka po cijeni od cca 280kn (ADM/Stinks) nije dolazilo u obzir (pogotovo kad vam je to min. 50% vrijednosti kartice na koju ga stavljate). Dakle povoljno sam ga skupija na tržnici (garancija kod ovakvih proizvoda baš i nije prioritet).
Hladnjak ima dobre performanse, ne zauzima previše mjesta (osim u dužinu - gdje bi oni s manjim kućištima morali premještat diskovlje), regulaciju oba venta zasebno, dolazi gomila pasivnih elemenata, vent se može zasebno kupit (Stinks - 45kn), razina buke je po meni skroz ok na cca 2000rpm (ovo je možda moj subjektivan dojam - inače Zalman F3 od 12cm u napajanju na cca 1600rpm mi je daleko bučniji, uspoređiva sam buku F3-ce i na cca 800rpm, tad su mi najglasnije 2 8-ice za ispuh na stražnoj strani kućišta). Od stvari koje mu ne idu u prilog su svakako cijena (novog), ne izbacuje zrak van kućišta (ako imate dobar protok i cable management onda ovu stavku zanemarite), pojedini ježevi slabo drže (doduše ja sam ostavija tvorničke). Vječna dvojba S1 rev2 +12 cm vent ili Musaš uvik ostaje, svaki od njih ima svoje za i protiv. Ubodite bilo koji od njih rabljeni i ljetne vrućine su iza Vas :D Ispod su SS-ovi Fur-čmarka (build 1.8.2): skoro 2,5 sata na extreme burning modu, 8x MSAA, 1280x960 rezi - max temp 56C / prosječna 54C (GPU je inače povišen s 575MHz na 749MHz). Sobna temperatura je oko 23C. Drugi SS je s otvorenom stranicom, iste postvake, 45 min. trajanje, max. temp. 51C / prosječna 49C. Napomena cooler je instaliran bez one bakrene pločice. Prije musaša sam ima Zalman VF700-Cu koji je se na cca 2500rpm ipak čuo glasnije od musaša. Temperature sa VF700-Cu, s istim postavakam Furmarka (sobna temperatura je bila 18-20C) i GPU-om na defaultu s bile 74C max i 71C prosječna. Ovaj cooler sam ima prije HD4830, instaliranog na bivšu 7900GS. Sa HD4830 stock coolerom temperature su bile 79C max i 76C prosjek, s tim da je cooler bio još stepenicu glasniji od Zalmana (cooler se srićom mogao kontrolirati putem ATI CCC-a). To je ovo aluminijsko "gofance" s 7cm ventom. http://www.pohrani.com/t/3E/W4/4qaZ9...830-cooler.jpg Furmark (side panel closed) http://www.pohrani.com/t/3c/RG/1lVlV...on-furmark.jpg Furmark (side panel open) http://www.pohrani.com/t/3V/Sn/2SOYx...n-on-furma.jpg |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:39. |