![]() |
Citiraj:
A onda kao i kod lijekova sa svojim nuspojavama. Svatko si može odvagnuti, te odlučiti dal mu je rizik opravdan. |
svakakvih nebuloza se covjek ovdje nacita, pogotovo tomtamovih 7 razloga. trcanje je stetnije od utega neznam kolko, kad bi ljudi bili svjesni stetnosti trcanja na skelet prebacili bi se svi u teretanu. bavim se bbom posljednju godinu i mogu neskromno reci da znam sve, osim podrucja kemije.
jedina losa stvar odkad sam dobio ovih 6kg je sto sam postao malo tromiji i kruci, recimo prije sam mogao baciti kamen prek pol bundeka, sad 3/4 od tog;) |
@gjurovski, mogu ti i ja kao bivši vaterpolist dati savjet za plivanje. Uglavnom, kad smo imali pripreme i 2, 3 treninga dnevno, to je bilo ovako:
JUTRO: duge dionice srednjim tempom uz pravilno disanje svako 4. zaveslaj. (1X1600 -> 2X800 -> 4X400 -> 8X200 -> 16X 100, pa nazad 8X200 -> 4X400 -> 2X800 -> 1X1600) Naravno, prilagodiš metre i kilometre sebi ali kužiš uzorak :) Ako se dobro sjećam, na ovaj način se skupi mliječne kiseline u mišićima (uzrok boli u mišićima) koju onda "izbiješ" večernjim treningom VEČER: kratke dionice, sprint, sa manje disanja (recimo kraul 25 metara na dah) i onda isto uzmeš uzorak, recimo 16X25 -> 8X50. Dišeš duboko prije i poslije sprinta. 3. trening je bio nekad između ova 2 a sastojao se od milijun trbušnjaka, leđnih (!), sklekova i čučnjeva + trčanje po zemlji. Teretana rijetko, i to ciljane skupine mišića, mala težina puno ponavljanja. Poslije ovoga ždereš ko luđak i nema šanse da mršaviš od treninga. Da napomenem, to su bile pripreme za snagu za juniore. Ako ko ima primjedbu, neka me slobodno ispravi :) Pišući ovo sam dobio i ja želju da se uhvatim plivanja preko zime... edit: ozljede u ekipi su bile rijetke, a najčešće su se događale u teretani (ako isključimo razbijene glave na klizavim pločicama oko bazena :D) |
Citiraj:
Rezultati dođu i ako ždereš junk, samo to nisu "oni" rezultati koje čovjek želi. Dobiješ masu koja izgleda ok, ali nije to TO. |
Nisam ni ja imao režim prehrane, a definicija i mišići su bili samo takvi. Snaga, izdržljivost, elastičnost i eksplozivnost da ne spominjem. Koje to rezultate osim ovih čovjek želi, nešto sam očito propustio (nisam pratio temu od početka)?
|
Citiraj:
A što se trčanja tiče, ja nigdje nisam naveo da je to pravi primer vježbi koje unaprijeđuju čovjeka. 1god si u BB.... bravo! go for it, pun si iskustva i znanja. ;) Isto pitanje i za tebe. Zašto poprečni presjek mišića raste podizanjem tereta? |
tnx;), zato kaj misicna vlakna pucaju pa se obnavljaju i postaju deblja:goood:
a postoji i pump za vrijeme treninga i kratko poslije dok su misici jos puni krvi |
Citiraj:
Toliko je studija koje pokazuju da sport (i BB je sport) utječe dobro na zdravlje, a Vi opet vjerujete člancima kojih je svaki dan sve više. Zašto nitko od novinara nije stavio neki link sa pubmed-a kao dokaz za neku tvrdnju ili naknadno istražio od čega je pojedinac sportaš umro ? Na kraju krajeva, i ak piješ puno vode možeš umrijeti. Nitko nigdje nije ovdje napisao da svaki puta ideš do kraja, da povraćaš na treningu ili da se onesvijestiš. Moja tvrdnja je bila da onaj tko ide u teretanu, bilo kao primarnom aktivnosti ili sekundarnom (da trenira nešto drugo, a gym je dopuna) i želi dobiti na mišićnoj masi, mora imati određeni način progresije u dizanju utega. Jel to jedno ponavljanje više ili 1kg više, nevažno. Usto se i zalažem za složene/compound vježbe, a izolacije za do kraja izmoriti određeni mišić. Ako si ikada bio u teretani, onda i sam znaš da nisi stalno radio veslanja sa 20kg, mrtvo sa 40, čučanj sa 50kg, a da ne pričam za izolacije koje su onda tipa 5kg bučice. Isto kako se znaju neka pravila u svim sportovima, kao i općenito u životu (kad prelaziš cestu isto su učili da se gleda lijevo-desno prije), mora se i u teretani naučiti kako pravilno izvoditi vježbe. To što je u gymu u 90% ego do stropa, to nije moj problem i takvi će se ozljediti sigurno i tu nema pomoći. To je potpuno druga tematika. |
Slažem se većim dijelom, ali opet vjerujem da nije sve crno-bijelo i da ih toliko umire od urođenih srčanih mana i ne znam čega.
Nego, u teretani sam bio svega 5 puta i odustao, jer priznajem da nije to za mene. Inače sam dobro građen i imam dosta brz metabolizam tak da se ne moram "klesat" i isticat mišiće. Iako, danas svaki qrac se može nabildat i to je jednostavno jadno. Neki jednostavno nisu za to i ne stoje im mišići i leđa ko ormar, ako me razumiješ ;) Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Jednu za advokata a ostale za potrebe HRT/RTL/NovaTV, odnosno njihovih priloga u kojem ce te pokazati u svojim informativnim prilozima tu vecer :D Citiraj:
Pa nisi coe'k iz 80-tih ako nisi Bmx vrtio i Break tancao :) Ne mogu naci kljuc po kojem bi - ako je youtube ima - pronasao legendarnu LEDO reklamu gdje mi se prijatelj pojavljivao kao jedan od BD-a. Poznata reklama za ledo stapic. Za ono vrijeme svi su se iznenadili kak su dobar ukus imali za ideju. Citiraj:
Citiraj:
Za takve stvari ima jako puno razloga i najcesce imaju veze s popratnim presucivanjima "takmicar i utreniranih" junaka koji imaju dva paralelna treninga i strategije : jednu koju predocuju ljudima i onu koju potajno odradjuju. Jedan mladi DIF-ovac koji je pefektno odradjivao treninge. Cudio sam se zasto toliko forsira kruzne kad je imao i staminu i izvodjenje bez greske. Svaki dan knjiga, plan rada i jos je tada vrhunski trcao na Jarunu s nama. A bas atletski tip na granici BB aspiracija. I jednog dana saznam da je zdravlje doveo na rub vegetacije. Toliko je kreatina tapetirao da mi nije bilo jasno da mu trener nije odvalio tri samara i dobro ga streso! Nazalost isti taj trener (inace super sportas) je ujedno bio izvor nabave i jos kojecega. Bolna je tema cak i kad znamo dobro osoblja nekih teretana, da je puno trenera ujedno i veza za pomocna i "odmocna" sredstva koja cine atraktivne treninge ali ne bez cijene. Mozak je lako varati da je tijelo "odmoreno" sve dok se organ ne pobuni i posalje racun na naplatu! A onda se nadajmo najboljem ili budimo statistika. Puno je razloga i vidio sam ih bogme dovoljan broj da uvijek budu na pragu prevelike samouvjerenosti ili jos gore, malog znanja a prevelikog povjerenja u "frenda" koji nabavalja "pravu stvar" za odmor! E onda se nekima odmor pretvori u onaj vjecni. Davno sam ulovio jednog mladjeg decka koji je stalno povecavao bench. Bench mu je bio opsesija. Ulovim ja njega u sobi do saune kako se on fino pika serumom bajnim! Ali njegov šok nije bio u tome da mu je neugodno ili da zali zbog toga. Vec samo preklinjanje da to ne smije nitko znati. Nikad to ne smijem nikome reci! To je bilo njegovo razmisljanje. Publika je bila vaznija od razuma. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Što se tiče ovoga da se lagano ubildat, hm. Jel mi to govorimo opet općenito o ekipi u teretani tj. rekreativcima ili onima koji posežu za kemijom i profi sportašima ? Ja znam da se ubildat ne mogu lagano :D, već 2 godine pokušavam, ali znam dam i je problem u nesređenoj prehrani. Prvi pokušaj u gymu je propao jer sam radio solo. Drugi, eto već godinu i pol i rezultati su za moje prilike odlične. Al ajde, drago mi je za tebe da imaš dobru genetiku, ja sam svoju prije proklinjao :). |
Ma ja sam vjerojatno kriv za puno misunderstundinga ovdje, mislio sam samo, čitajući temu, upozoriti na jedan oblik vježbanja u koji ni malo ne vjerujem, jer sam imao dosta slučajeva kojih je to koštalo ugodnije ''mirovine''. A vidio sam da puno momaka nabija samo taj stil koji mi podosta ide na živce (+ bahatost), pa sam možda malo jače reagirao. Razumijemo li se sada?
@Vuco Potpisujem dio gdje si napisao, ne znam točno citirati ali nešto kao GYM je dopunska stvar i potrebna je upotpunjavanju treninga bez obzira kojim se sportom neki sportaš bavi, bio to rekreativac ili prefesionalac. I moja dopuna: I to stvarno svatko na svoj određeni način -> onako kako njegovo tijelo zahtjeva od njega za određeni sport, poziciju na kojoj ''igra'' u sportu (ako je momčadski), naravno uz pomoć stručne osobe, pravilno, strpljivo i s pravovremenim promjenama načina vježbanja. |
jel iko cuo za p90x?
program traje 90 dana, ja sam ga radio nekih 20-ak dana pa sam prestao zbog nedostatka vremena. Rezultati u tih 20-ak dana su bili veoma vidljivi, a radio sam samo 50% vjezbi :) sad cu ponovo pocet, nadam se do kraja i da cu sve vjezbe radit http://en.wikipedia.org/wiki/P90X |
Citiraj:
|
Gdje najbolje potražiti utege 2x1kg?
Cura traži nešto povoljno za vježbu u stanu, samo da drške nisu metalne. Ako imate nešto slično, a viška vam je, javite se na PM :) |
Kupio prije 2 dana u Hervisu u City Centru u ZG 2 kom utega za ruke od "10 kg" - u svakom šipka s maticama i 4 x 0,5 + 4 x 1,25 kg. Kao na akciji su po 159.99 KN. Odmah su mi se činili nešto lagani, ali tješim se da sam u boljoj formi nego sam mislio :D. Kad stavim ih danas na vagu, a ono sve skupa 18,3 kg!!
Pa j**te! :fuming: |
Citiraj:
Ako te slucajno put nanese... |
jel netko punio vrecu za udaranje? uzeo sam praznu vrecu, 120 cm. znam da se puni sa pijeskom i krpama, ali jel netko zna tocan postupak? koliko cega itd?
hvala |
samo udri pijesak i bok:)
|
120cm pijeska će biti prokleto teško postaviti da visi negdje ;). Pogotovo ako je promjer vreće neki prosječan (tipa 30cm).
|
Ako nekoga zanima. Nedavno sam trazio/spominjao rimsku stojacicu...
Nabavio nach Österreich model 180. Kod nas se prodaje model 7.1. Isti takav je u Leibitzu nesto ispod 50 Jureka povoljniji, a 180, koji mi se bolje dopao finisem, narucio mi stari mestar iz Graza za nesto oko 120 Jureka. Bas ono sto sam trazio i neusporedivo je civilniji od metalurskih starudija. |
model 180
Ponosni sam vlasnik model 180 i mogu reci da sam i vise nego zadovoljan, naime, za te novce, sprava je dobro, skoro bi se usudio reci vrlo dobra, jedini je problem sto meni sad trenutno sluzi ko 'moderna' vjesalica :lol2:
|
Zanimljivo, mislio sam da tog modela uopce nije bilo u HR?
Opet Intersport ili neki drugi ducan u kojeg si ga narucivao? Jer mene ZG masira u pojam sto ne vole nista drzati odmah za prodaju. Pa ostaje samo narucivanje, a to radije onda idem vani. |
Citiraj:
|
Ljudi,
prije nekog vremena vidio sam u nekom katalogu (ne znam više čijem), štangu koja se postavlja na vrata ili iznad vrata, a služi za vježbanje (podizanje trupa, trbušnjaci za one koji imaju problema s kičmom i slično). Zna li netko gdje bi se to moglo povoljno nabaviti? Netko je gore spomenuo P90X. I ja sam čuo za to, razmišljam krenuti prema tom programu vježbat, ima li netko iskustva s tim? |
To ono iz Lidla za 80-ak kuna ? Drži do 100kg i nekako se bez šarafa stavi na štok ili gdje već.
|
Citiraj:
No vidio sam jednom u katalogu, u Lidlu nikad. Sad sam pao na 85 kg, valjda bu me to izdržalo :D Možda ipak potražim nešto kvalitetniej ako ne nađem tak skoro u lidlu... |
Citiraj:
http://www.profightstore.com/webshop...bove/1059.aspx shop je blizu cibone, ona ulica sta ide tramvaj od cibone prema tresnjevci. |
Citiraj:
google mi je pomogao, cak sam nasao i youtube guide. sad cekam da mi dode vreca pa na posao... |
@Roberto, imam i ja to, ali sa svake strane idu i tri šarafa u ovratnik. Drži i preko 120kg, možeš kita objesit :)
|
da se i ja pohvalim da vježbam
dakle u dvorištu sam si montirao šipku za zgibove i izvario spravu za dipseve tj. propadanje na njoj radim. Imam ravnu šipku, male šipke za bučice, klupu za trbušnjake i sve skupa nekih 50 kg utega. Ako koga zanima kako sam napravio ovu spravu za dipseve i zgibove neka se javi pa ću mu objasnit a nije ni problem da to sve uslikam pa da nekome olakšam izradu. vježbam na tome što imam nekih 5-6 mjeseci i mogu reći da polako postajem terminator :roller: pozdrav i do vježbanja |
Ima li tko orbitrek, kakvo je to
Sto se treba gledati prilikom kupnje istog Moze li kakva preporuka do 1500 kn |
Citiraj:
|
Citiraj:
iako se slazem i s tobom |
Nije za mene, ali osoba kojoj treba ima problema s koljenima
Treba joj i aorobni trening i drukčija prehrana. Neredovita prehrana i nezdrava, al što moš. Hoće orbitrek i gotovo. Valjda ce promijeniti i prehranu jer kad se trenira tijelo samo traži bolju prehranu i redovitiju. Po meni najbolje izgledaju x-plorer orbitreci. |
evo quick tip za home made vrice za udaranje...pijesak brzo otvrdne odnosno postane tvrd ko kamen. pogotovo nakon duzeg koristenja
iz iskustva preporucam mekinje :) susid mi je to napravija i prava stvar... dobro ih je veza u vricu i cak godinu dana nakon "postavljanja" vrica je dosta teska a nije pretvrda |
Od srijede u Lidlu "Prečka za trening"
Iz kataloga foto. Isklesati tijelo samo u društvu majke prirode Malo za motivaciju "Stunning Body Transformations" |
Nije to uopce losa stvar. Cak mi se i svida i mislim da je sasvim dovoljno u kombinaciji sa par drugih rekreacija, Jedino ne znam dal bu tom stok izdrazal.
Ha, ha ove slike sa transformacijom su dobre i jako su mi poznate, samo kaj sam ja tu transformaciju odradio u kontra smjeru. |
Radim dvojke i jedinice trenutno (bench), promjenio sam program vježbanja prsa. Dosad sam radio 8x80kg 4 serije, a sad radim piramidu. Počinjem od 70 za zagrijavanje, pa dižem 90kg 5x, 100kg 2x, 110kg jednom i 120kg jednom. Kaže fitnes trener da je to sad probijanje granica. 120kg mi je trenutno maksimala, jučer sam jedva digao. Tak ću još napravit 2-3 treninga i probati zamjeniti 8x80 prijašnjih na 8x90 i par komada stotke.
Naravno, ruke, noge i leđa isto radim, al mi je trenutno naglasak na prsa pošto su mi ona najslabija karika. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:30. |