![]() |
Čačkam nešto po Everestu i naletim na ovo:
Podržani tipovi memorije DDR2-667 SDRAM, DDR2-800 SDRAM, DDR3-800 SDRAM, DDR3-1066 SDRAM, DDR3-1333 SDRAM Zar ploča iz siga podržava DDR3? |
http://www.overclockersclub.com/revi...ium_wifi/2.htm
Sumnjam, koliko imaš utora za ram?Ako imas 4 onda nemaš za ddr3, a i u slucaju da imaš onda mozes vidjet po zarezima na utorima, jer ddr3 ima razlicit od ddr2 :beer: (+kod asusa su crni+narančasti utori ako se sjecam dobro, tako je na mojoj Bivšoj p5E3) |
Memorijski kontroler podržava oba tipa memorije, ne konkretno ta ploča.
|
Znam ja karakteristike ploče, ali ovo me zbunilo...
Everest:D |
Imam P5K premium WiFi-AP i dok sam imao instaliran XP i ASUS WiFi-AP Solo V5.1230.0530.2006 mogao sam u tom programu birati da wireless radi u AP modu ili station modu, pa sam ga koristio kao station Mod jer nisam imao wireless na ruteru od neta.
Sad mi je gore W7 i nema takvog programa da mogu birat između dva moda pa me zanima kako natjerat AP od matićne da radi u Station modu? |
Zna li netko?
|
evo neki dan dosla p5q deluxe, mali problemi sa njom
muci me vent od proca, trenutno je scyhte s flex 800 gore, i ne radi regulacija okretaja, uvijek pun gas okrece, u biosu upalim kontrolu i stavim na silent postavku, ali nista spojio bi ga ja direkt na molex na manje volti, ali onda mi nece komp paliti, baca cpu fan error, pa ako netko zna ako se to moze maknuti, trazio sam po biosu ali nisam nasao |
Taj vent uopće nije pwm, tak da ti đabe štimanje.
|
...ili staviš brzinu cpu venta na IGNORE u biosu i boli te kiton za vent :)
|
tnx, to ignore nisam ni vidio, sad je u redu :D
a na abitu mi je radila regulacija i na obicnim ventovima, pa reko zasto ne bi i na ovoj :fiju: |
Abit je imao posebnu verziju Winbond čipa koja je mogla raditi takve stvari, ostali štede na tome.
|
Citiraj:
Ja sam dosad naišao samo na jednu asrock koja to nije mogla. Ja npr. kontroliram brzinu ventilatora koji niti nema treći pin za identifikaciju broja okretaja :) |
P5K + Q6600 + RealTemp 3.70 = Cudne frekvencije
Jel moze neko da mi objasni u cemu je fazon sa ferkvencijama i multiplerom koje prikazuje RealTemp
Da nebi puno objasnjavao sta je problem, mislim da ce video reci 1000 rijeci Video prebaciti na HD i gledati u fullscreenu posto su brojevi jako sitni kad se gleda na malom(standardnom) prozorcicu tek kad se ode na tjub. U gornjem desnom cosku videa je Realtemp, potrebno obratiti paznju na ferkvenciju proca i multipler http://www.youtube.com/watch?v=Hya0jslB0Rs Cpuz i coretemp prikazuju fixnu ferkvenciju i multipler Sve opcije u biosu su na disable (C1E, speedstep itd..) http://s696.photobucket.com/albums/v...3122010490.jpg (ovo je slika kolege Veki-os, sluzi samo za primjer) Da li je ovo neki bug u RealTempu ili je problem nesto drugo? |
nebi štel ispast uljez uletavač, ali kaj nije Real Temp za 45nm procesore, a ne za 65nm procesore u koje spada i ovaj Q660?
|
Ma kakav uljez, ti si postovan clan ovog foruma :)
Neznam to vezano za 45nm, nisam siguram, al cini mi se da je ovaj programcic stariji od 45nm proceva, al eto cekat cemo i ja i ti da nam neko to razjasni. Downloadovo ovaj realtemp370.rar i sad u njemu imaju 3 fajla (I7TurboGT, RealTempGT i RealTemp). Pise u readme da je ovaj Gt za proceve sa 6 jezgi Jesil odgledao video? |
Dao si samom sebi odgovor - bug u programu.
Ako je SpeedStep isključen, nema mijenjanja takta ovisno o opterećenju procesora, što CoreTemp i CPU-Z prikazuju kako treba. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:49. |