![]() |
Citiraj:
EDIT: Evo sad sam obavio disk clone, sve radi savršeno, iznenađujuće bez problema. Nisam u biosu minja sata mod jer nema uopće te opcije, a za ovu matičnu se definitivno trebaju instalirat sata driveri kod instalacije windowsa. Tako da sam ugodno iznenađen kako se razvila situacija. A sestra ima valjda sada dovoljno kapaciteta do sljedećeg lita. Pozdrav |
eo ja kupio hdd je tisnjak.predobar za te pare (hg 550 cca)
jel se moze jos sa aamom skidat (iako ga nisam bas cuo) imam problemcic i nemogu naspanovati netgear bezicno.jel mogu to kako kopirati sa starog hdda? sam taj programcic |
Evo i ja ga upogonio u svojstvu skladišta.
http://img244.imageshack.us/img244/8...7114251eh3.jpg |
Da li je netko primjetio neobican zvuk dok je ovaj hard idle?
Nekoliko uzastopnih ponavljanja, pa stane na sekundu i onda opet, otprilike svakih desetak minuta? Taj zvuk nije kao onaj "clik, clik, clik" kada disk umire, vise je kao da se muci procitati nesto. Ocito ima veze samo sa diskom jer hdd led ne svijetli za to vrijeme. Slican zvuk se pojavi na sekundu prilikom paljenja. Vidio sam puno mrtvih hardova i ovaj zvuk mi se ne svidja. SMART podaci su svi u redu. Inace SMART automatske offline testove drzim iskljucene... |
Da se nadovezem na ovo, stavio sam u power options da mi se disk koji nije aktivan vise od 1 sata ugasi.I sad kad pokusam pristupiti podatcima s tog diska koji je ugasen on prvo zastane koju sekundu i onda se cuje clik i tad mu mogu pristupiti.Da li je to normalna pojava i smeta li disku ili je bolje da iskljucim te opcije o gasenju diska.Hvala
|
Citiraj:
Neće discu bit ništa da radi non-stop, dapače pametnije je. |
Prije bih rekao da je u igri nekakva kalibracija glava nego neispravan disk.Skoro pa svaki disk ima taj feature.
Konkretno svaki disko u mom kompu ima sebi svojstven zvuk koji proizvodi prilikom iste.Prvi put sam to cuo na Hitachiju kojeg imam i to prije sada vec ima 2+ godine, tako da sumnjam da je ikakav znak umiranja :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
najvise zbog struje jel za elektroniku su najveci sokovi paljenje.
|
Da li to vrijedi i kad je racunalo upaljeno po par dana?
|
uglavnom bolje da je racunalo dulje upaljeno nego da se cesto pali gasi.
|
Često sam u kontaktu sa diskovima iz video nadzora. Unutra su obični "naši" diskovi. Vrte se po 3-4 godine danonoćno....nikako da crknu :-)
|
evo ja veceras uzeo doticni disk. i imam problem. ustekam ga, sve fino prepozna ga u biosu, dignu se windozi sa starog diska, al u my computer ne vidim disk nigdje. isao u device manager i tamo kaze uredno this device is working propertly. sta da mu radim?
edit: rjeseno |
particioniraj ga.
|
Nisam vidio na službenim WD stranicama pa pitam tu,
može li taj hdd raditi bez straha u pozicijama 1 i 3 ili samo onoj pod brojem 2? (radim neko malo kuciste pa mi to bitno) skica hdd-a nabrzaka http://www.imagesforme.com/out.php/t130720_new2.jpg unaprijed hvala :) |
Može raditi kako god. Znaš i sam da neka kućišta imaju tako postavljene kaveze za diskove.
|
jako dobre performanse ima HDD, možda si sad koji dan upiknem jednoga da zamijenim svog trenutnog :)
|
Citiraj:
Citiraj:
Mozda mu njegova "centrifuga" nakon nekog vremena pocne stvarati probleme, sto ti nitko sa sigurnoscu ne moze 100% potvrdit (trebalo bi uzet uzorak od min. nekoliko desetaka slucaja da se dobije nekakva predodzba). Mene je to isto mucilo u P182, pa sam ipak odlucio slozit jedan NAS (ziher je ziher :)). EDIT: Evo sto Seagate "misli" o tome (pod Attaching Cables and Mounting the Drive): Link! |
Nece mu nista biti... Imam ga u Antecu p182 i sve oke... Nisu mi ni drugi stradali koji su duže tamo.
Mislim da je sve oke. |
Citiraj:
|
Neće diskovima ništa bit od toga namjenjeni su za montiranje u horizontalnom i vertikalnom položaju...
|
Ma bitno da se kuzimo :beer:
Eto kao sto svi kazu (:respekt:) ne treba, a ja cisto zbog nekakvog praznovjerja ... U svakom slucaju bi trebao radit prema tvornickim specifikacijama (3-5 god ovisno o firmi, modelu). Jedan WD300BB star 8g jos uvijek radi kao urica (kod mene sa WD hardovima dosad sve u redu), dok s druge strane nekima nakon par dana/tjedana HDD otidje. Tko ce ga vise znat, iz kojih razloga :stoopid: @mod: sorry za OT |
Rasprave o buci harda (ne ovog modela, već općenito) naspram "buke" koju proizvodi neka igra i slično nemaju blage veze s ovom temom. Već je ranije bilo nekih postova koji su bili na granici off-topica, ali su se ipak bar malo ticali ovog konkretnog harda, pa nismo brisali. Ovo sam morao. Stoga, molim cijenjene forumaše da se drže teme. :)
|
evo moga.....vidi.....komp je upaljen i odma je napravljen test, zbog toga su možda nešto slabiji rezultati.....budem napravio test nakon kakvih 12 sati rada, pa postam....:)
|
evo, vjerojatno cu i ja jednog ubost, samo me zanima ako bi ovo napajanje koje se nalazi pod moj komp moglo normalno vrtit tu konfiguraciju pod moj komp.
|
Ne kuzim zasto ne bi, pa taj Seasonic drzi i dvije 8800GT u SLiju bez pol frke ;)
|
Cak i da ti je naknap sumnjam da bi ikoji disk bio kap koja bi prelila casu.
|
Meni je stari Tagan počeo klecati kada sam mu uvalio 3. disk i dok su bila uvaljana 2 dodatna. Sada ima pomoć za taj posao i puno bolje izgleda.
Povrh toga, olakšao sam njima dvojici zadatak tako da sam prestao igrati igrice.:) |
Citiraj:
|
evo ja danas jednog uzeo u ADM-u, večeras ga upogonim.. daj preporučite s čim ga malo istestirat.. brzine i to, čisto da usporedim sa 320gb AAKS koji mi je trenutno aktivan.. :9
|
Programom HD Tune.
|
Ako ti se da shtelat, imas jedan jaaako fin programcic - Iometer (Input-output meter).
S njim mozesh testirat ponasanja hdd-a u bilo kakvim uvjetima (opterecenje, vise korisnika, vise hdd-a zajedno, razliciti TRS-ovi, sequential-random read i write, udio specifikacije pristupa i distribucija citanja/pisanja, razne visestruke sekvence itd.) IMHO jedan od najboljih polu-profi alata u storage branshi. |
ne vidim potrebe nekakvog mog amaterskog štelanja, mogao bih samo pogoršati situaciju... :D
|
da ... onda ce spomenuti HD Tune ili HD Tach bit idealni :)
|
Ma svaki ima read rate oko 100MB/sec, di ces bolje za te pare :D
|
... e kad ga cijela "avlija" ima... i čič`ca ga nabaviJo (jel sam sad i ja bekrija i bećar ? :D)... kako sam krenuo... za koju godinu ću dijelit` (ovdje) stručne savjete (taman prije, neg` me u starački dom prime) ... ako me prije ne :banned:
P.S. ... dobar komad teKnike... što jes` jes` (baš ono pravo naočit i lijep... onako baš muževan)... nadam se našem dugom i uspješnom "suživotu" :care: |
jel imao tko priliku usporediti ovaj WD i Seagate-ov 640 GB model, vidim da ima 32 mb cash memorije? kakve su mu performanse i buka naspram ovog WD-a? pitam pošto je cijana jako slična...
EDIT: Seagate ima 2 god više jamstva za cca 40 kn veću cijenu od WDa... |
|
Danas se ide po WDića pa postam rezu :goood:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:52. |