![]() |
sonic tower + 120mm tihi vent
freezer 64 pro coolermaster hyper TX2 |
Xigmatek HDT S-1283 280kn http://www.hardveraj.hr/shop/product...roducts_id/532
ili Xigmatek HDT-S963 190kn http://www.hardveraj.hr/shop/product...roducts_id/532 |
Evo mali ulet da ne otvaram novu temu zbog pi*darije :D
Dakle uzeo sam 5000+BE za 391Kn za keš u Optimumu:goood: i zakeljio ga na Gigabyte 770-DS3. Uglavnom sve je super ali brinu me temperature, tj. premale su da bi vjerovao u to dakle Everest i CoreTemp mi briju stvari poput 18 i 19C u idle-u i 35-40 na full load, ok gore je Freezer64 i imam lijep propuh u kucistu ali opet nekak....te Gigabytice NIKAD nisu imale dobre senzore, kompiću je jedna pokazivala 113C na Bartonu :D Proc je netaknut jer mi je bad OC-at dok nisam siguran da mogu pratit bar donekle tocne temperature. |
O ne, ne opet:flyingey:
Čitaj malo forum, več smo sto puta pisali kako Brisbane ima sje*ane senzore i da ne pokazuje dobro... |
pokušaj mjerit sa pc wizardom, meni je on ga gigabyteici još nekako najrealnije pokazivao.
a gle jelc, ovaj moj trenutni je brisbane,al mi pokazuje dobro, idle je nekih 35 load oko 55 pod zalmanom 9500, tak da je moguće da je baš do matične. |
Pokaže i meni, ali samo sa nTune...
Ali ne i ispravnu temperaturu za svaku jezgru posebno... |
Dobro znaci pracenje temperature jezgri pojednacno mogu zaboravit...thx :)
|
za svaku jezgru zasebno možeš zaboravit, pokazat će ti nekakve ludosti tipa 11°c i te fore, ali cpu temp, core load i gpu temp rade normalno.
|
znam da se odgovor nalazi u ovoj temi ali neda mi se sad tražiti. Sječam se da se spominjalo da 5000 BE nema dobar temp senzor. NAime kupio ga danas, stavio na Gigabyte MA78G-DS3H, instaliram Win kad ono samo se komp ugasi kod bootanja windowsa xp. Pogledam u biosu a temp 68 stupnjeva. Na njemu je CM Hyper, dvaputa provjerio jel dobro sjeda, stavio pol mm paste...neznam kaj mu je?
|
Temperature u BIOS-u nemaju veze sa nefunkcionalnim senzorima u procu.
Ono što ti pokazuje BIOS ti je rezultat kalibracije senzora na matičnoj ploči. Tako da, povećaj temperaturu u BIOS-u kad da ti se gasi komp, jer Gigabyte i nije baš precizan što se tiče senzora. |
stvar je u tome što nije mi ni uključen auto shutdown za temperaturu. Jel moguče da mi je xp fileovi corrupted pa zato gasi komp?
|
Da ti corruptani windowsi gase komp ? Pojma nemam. Ali, lagano provjeriš. Ili neki program koji testira (opterećuje proc) u DOS-u (nešta sa Hirens boot CD-a ili slično) ili reinstalacija Windowsa (a 5min prije ti je potrebno da si napraviš image, ako si pravilno rasporedio particije i stvari na njima).
|
Probao sam druge win i gasi. Probao sam i izvaditi memu, ništa, izvadio sam zvučnu, lan karticu, čak sam i stavio stock cooler.....sve isto. Gasi
WTF??? |
Možda ga ploča ne podržava. Na ovom spisku ga nema
http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ProductID=2800 |
Citiraj:
I možeš probat ovo: Citiraj:
|
Citiraj:
Izvadio sam sve van, probao svaki keks memorije zasebno...ne pomaže Citiraj:
|
probaj neku drugu "verziju" XP-a ili vistu, samo da vidis kako ce se ponasat
|
Uđi u BIOS i stavi hardove u IDE mod...
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Da, kobog si stavio u SATA mod i nisi instalirao drivere pri inszalaciji Windoza...
Stavi u IDE mod pa probaj dići sistem:) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ovo mi je pod default:
OnChip IDE chann3l - ENABLED OnChip SATA Controler - ENABLED Onchip SATA Type - Naitive IDE |
Onda to nije problem. Tak treba bit.
Koja je vezija BIOSa? Jesi li probao drugo napajanje? - za svaki slučaj. |
bios je F3, vidim da ima i F4 za skinut.
Napajanje drugo nisam probao. Inače, nisam ni stavio sata drivere kako je jelc predpostavio prilikom instalacije. Moguče da to zeza? |
Citiraj:
I stavi one postavke za ram kak sam gore napisao - to je copy/paste sa nekog foruma - tip kaže da je tako riješio random gašenja kompa. P.S. Vidim da imaš 2 harda - podesi HDD boot priority tako da ti onaj sa instaliranim OSom bude prvi na popisu :) |
stavio bios novi...isto. a "- set "EPP MODE" to "Disabled"" ovo nemam
Citiraj:
|
Citiraj:
|
da jesam, imam MIT, stavio sam memory clock na manual ali EPP nemam
|
Nemam više ideja - idem spavat:D Možda netko sutra smisli rješenje.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:06. |