PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Provale informatičkih dućana (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=8845)

ßellerophon 13.09.2004. 21:01

necu nista puno rec da ne se ovo nebi nastavilo u nedogled...
ja bi rekao da sad mel gibson ima materijala za pasiju 2.... :D

Nammoth 14.09.2004. 00:03

Frend neki dan ide kupit rame. I nazove hg-šit pita ih da li imaju mozda 512 kila rambusa. Naravno odgovor je potvrdan i vele da moze doc odma po njih, cijene ih na nekih 1200 kn. Frendodgovara da ce sad doc po rame.
Dodje u hg-spot i veli: "sad sam vas zvao za 512 kila ramb. pa mi dajte to. " Neocekivan odgovor: "Kakav rambus? Zadnji put kad smo u skladistu imali te rame je bilo.... cek cek", gleda u kompjuter, "u jedanajstom mjesecu 2003." :rambo: :rambo:

Lifo 14.09.2004. 09:15

512 kila rama? :clap:

Nammoth 14.09.2004. 16:41

Imas pravo, malo sam fulao... primjerenije bi bilo 512 tona rama :D

Fleks 15.09.2004. 01:53

Plavi oglsnik:
prodajem tv philips 53cm, CRNO BIJELI
slika odlićna.

Denzil 15.09.2004. 12:46

Evo par mojih:

King Racunala:
Lijepa zena za salterom-izvolite.
Ja-trebam napajanje od 300W.
Lijepa zena za salterom-samo malo...
Lijepa zena za salterom-samo malo......
Lijepa zena za salterom-samo malo.......
Lijepa zena za salterom-aha!
Lijepa zena za salterom-evo ga...
Lijepa zena za salterom-nasla. 700kn
ja-reko MOLIM?? Zanima me MS napajanje 300W..mozete malo bolje pogledat molim vas
Lijepa zena za salterom-samo malo....
Lijepa zena za salterom-koje napajanje??
ja-MS-ovo. 130kn. ima u vasem cjeniku..DANAS SAM VIDIO!!
Lijepa zena za salterom-ahaaaa....evo ga..

doso doma i napoajanje ne radi...no u servisu su mi ga ODMAH zamjenili..bez "testiranja" - prvi puta u zivotu!

U istom ducanu par godina ranije....
Ja-dobar dan, dajte mi onu Pixel View TV karticu za 500kn (tada je to jos bila SUPER kartica)
on-nema problema..evo..'denja...

dodem doma..ustekam...
Kartici tuner ne radi..odem u King, testiranje tjedan dana i dobijem novu....
dodem doma..ustekam...
dodem doma..ustekam...
dodem doma..ustekam...
Kartici tuner ne radi..odem u King, testiranje tjedan dana i dobijem novu....ali ovaj puta Hauppauge jer se prethodni model vise ne proizvodi..Hauppauge naravno radi i sad sam sretan vlasnik
ne pretjerujem...

Ocete HG-Spot??
Imaaaaa toga dosta:

Nes mi nije radilo i odfuram njima cijelo kuciste na servis jer je 90% komponenti bilo kupljeno kod njih..
par dana kasnije-kazu oni otislo vam napajanje...novo vam je 100tinjak kuna dodite sutra po komp..
ja iznenaden brzinom pokupim komp..dodem doma..naravno otvorim ga a hard DOSLOVCE visi u koso na 1 sarafu koji je napola zasarafljen-lagano se ljulja...sarafi od PCI kartica fale..nema ih...naravno otiso sam natrag i bilo je svasta.

Kupio u HGu Audigy Player..probably jedna od boljih 5.1 zvucnih..kak sam bio opsjednut njome neko vrijeme u naprijed tocno sam znao kako izgleda, koji je čip gore i sve...
naravno dobio sam nes 5. a ne ono kaj je na slici (konektori su obicn a trebali su biti pozlaceni, dobio sam game port umjesto Firewire-a itd.) ..no mislim si ja nije bitno glavno da radi..
dodem doma, pogledam malo bolje i to nije taj čip..
reko, NIJE BITNO GLAVNO DA RADI (al tu vec pusam po savovima)
i onda na kraju pokrenem Enter The Matrix..koja je kao radena za tu karticu i onda mi ju igra ne prepozna..pa sam sve ljepo zapakiro (osim besplatne igre-Hitman2:) odfuro natrag, zdero se na njih trojicu i dobio pare.. STOKA!!

Imam ja jos al mi se vise neda..budem drugi put:beer:

Njusskallo 15.09.2004. 14:37

Kad smo kod oglasnika ima jedna zanimljiva stvar koj se već tiska godinama

Ljudi napišu slijedeče

Prodajem P4 XP2500 :clap:

Tko je ovdje lud ???

Toncek 15.09.2004. 15:20

Citiraj:

Originally posted by Codiac-
Jedna bitna stvar koju sma ja uocio kroz ova dva podugacka posta je da denis@links nije opovrgnuo nista sto je isus rekao ....

Nego svi mi imamo misljenje o radnicima i Sefovima linksa tako da je glupo raspravljati.

aha, znaci to je to...ono sta smo pricali :cool:
Ko je u pravu a ko nije uopce me na zanima....svak ima svoju pricu...
ALI da ja dodjem u bilo koju trgovinu i da me netko od zaposlenika ili sefova pokusaju izbaciti vani i derati se na mene.....:confused:
ma da mi je to ćaćino izbacio bi i njega i sve iz trgovine vani....(jbga Dalmatinski mentalitet)...moze se svadjati, prepirati i sl....al tako nesto napraviti....nema opravdanja....
Treba imati strpljenja u trgovini....ili se ne upustati u nju.....

Isus 15.09.2004. 17:16

Citiraj:

Originally posted by Njusskallo
Kad smo kod oglasnika ima jedna zanimljiva stvar koj se već tiska godinama

Ljudi napišu slijedeče

Prodajem P4 XP2500 :clap:

Tko je ovdje lud ???

Ah jednostavno zvuči bolje. Ista fora ko sa memorijom PC4000 :eek: :eek: Ada ne govorio o AMDovom označavanju procova...:rolleyes:

spidy 15.09.2004. 20:05

Po meni ovisi na koga naletiš od trgovca.Jer u istome dućanu ujutro ne prolazi , popodne drugi trgovac prolazi.
S Ventexu imao odličnu saradnju zamijenili memoriju 1 keksić kupljen 2mj a drgi 8mj TWINMOS.Zamijenili bez problema.
Hgspot u Rijeci dečki prepotentni sve znaju na ovome svijetu.
A preko Weba ajme meni, pošalješ e-mail a ono kao da si ga poslao za drugu galaktiku.Još napišu kontaktirajte nas.
Da ne zaboravim u roku OSAM DANA SVE MOŽETE VRATITI. AKO NISTE ZADOVOLJNI PROIZVODOM,AKO JE POKVAREN NE ,POPRAVAK NEGO NOVI itd. Samo kažete molim lijepo zakon o potrošačima. Bojie se riječi inspekciju ču da zovnem (iskušana stvar).

pogi 16.09.2004. 10:26

Citiraj:

Originally posted by spidy

Hgspot u Rijeci dečki prepotentni sve znaju na ovome svijetu.
A preko Weba ajme meni, pošalješ e-mail a ono kao da si ga poslao za drugu galaktiku.Još napišu kontaktirajte nas.

HGSpot Rijeka dečki su normalni, na email upit dobijem odgovor najkasnije za sat vremena o bilo cemu (da li ima na lageru u Rijeci, reklamacija....bilo sto)

Denzil 16.09.2004. 15:27

hmm...morat cu ja u Rijeku da to provjerim: roller :
Ma HGSpot je u pocetku bio dobar..NAJBOLJI..bas kad se MSan pokvario oni su se pojavili i "izbili" M San iz konkurencije cijenama i uslugom..no prate MSan u stopama-isto sto su veci to su prepotentniji i sve si vise dopustaju..jedna stvar je losa usluga a druga je LAZNI OPIS PROIZVODA u cjeniku..ali IZMISLJOTINE!!! U mojem gornjem postu, gdje sam pricao o Creativeom Audigy Playeru, oni su u detaljima proizvoda naveli da kartica ima Digitalni i Opticki ulaz-izlaz... nema ni jedno ni drugo i nije nikad imala i nece nikad imati..to sam im pokazo, digo frku, vratili mi novce i nikom nis..to je i dalje stajalo u cjeniku sve dok kartica nije bila rasprodana...
Mislim pa GDJE to ima??

Njusskallo 16.09.2004. 21:34

Pazi ovo šta mi se dogodi u HG Spotu.

Ja napravim ponudu u utorak da u srijedu odem u Zagreb i podignem komponente.

Nazovem ih i oni kažu imaju sve ... ali zašto zovem kad sam napravio ponudu (jer "tada to sigurno ima")

Ja lijepo dođem u Zagreb (iz Daruvara sam) i dam ponudu, a faca uzeo pa kriša :rolleyes: :eek:

Pitam ga šta radi, a on mi veli da sam gadno pogriješio s izborom napajanja (Chieftec 360W enhance) i veli mi da bolje uzmem 400W napajanje za 120kn (MS pretpostavljam)

Nakon dugog razgovora pita on mene jel mi smeta što neonka za kučište neće bit plava već crvena :rambo: . Ja se nasmijem i pitam:

Jel vi imate ovo napajanje i neonku? Njegov odgovor je bio: NE.

nAkon duge svađe kaže on meni ... ajde dobro dobit češ napanje i neonku ali samo da znaš da je ovo velika usluga i ako netko bude zato pitao ti mu objasni što se dogodilo

Ovo nisam skužio pa sam se odšetao do pulta za komponente gdje pitam jel imaju šta chieftecovih napajanje i on kaže: Pa kako ih ne bi imali

:confused: Ja osto zbunjen .... bilo kako bilo HGŠrot je dokazao kakvo kvalitetno osoblje ima. Dobio sam Napajenje i neonku i sav sretan s naponom od 11.5V na molexu :p

vga killer 16.09.2004. 23:25

Citiraj:

Originally posted by Njusskallo
Pazi ovo šta mi se dogodi u HG Spotu.

Ja napravim ponudu u utorak da u srijedu odem u Zagreb i podignem komponente.

Nazovem ih i oni kažu imaju sve ... ali zašto zovem kad sam napravio ponudu (jer "tada to sigurno ima")

Ja lijepo dođem u Zagreb (iz Daruvara sam) i dam ponudu, a faca uzeo pa kriša :rolleyes: :eek:

Pitam ga šta radi, a on mi veli da sam gadno pogriješio s izborom napajanja (Chieftec 360W enhance) i veli mi da bolje uzmem 400W napajanje za 120kn (MS pretpostavljam)

Nakon dugog razgovora pita on mene jel mi smeta što neonka za kučište neće bit plava već crvena :rambo: . Ja se nasmijem i pitam:

Jel vi imate ovo napajanje i neonku? Njegov odgovor je bio: NE.

nAkon duge svađe kaže on meni ... ajde dobro dobit češ napanje i neonku ali samo da znaš da je ovo velika usluga i ako netko bude zato pitao ti mu objasni što se dogodilo

Ovo nisam skužio pa sam se odšetao do pulta za komponente gdje pitam jel imaju šta chieftecovih napajanje i on kaže: Pa kako ih ne bi imali

:confused: Ja osto zbunjen .... bilo kako bilo HGŠrot je dokazao kakvo kvalitetno osoblje ima. Dobio sam Napajenje i neonku i sav sretan s naponom od 11.5V na molexu :p

Sve to govori da se Hg-Šrot zaobilazi u velkom krugu.

Sky 16.09.2004. 23:48

Njusskalo, trebao si se okrenuti i ne reći doviđenja.
Čim te tako zeznu, a onda počne sranje sa "radim ti uslugu", zove se šefa, a onda se gleda kako se crv (jer budimo pošteni, ništa drugo nije kad se služi takvim prizemnim trikovima i glupostima) pokušava izvući iz vlastitih govana.
Ako šef podrži crva, izlazi se iz trgovine i križa je se zauvijek crvenim flomasterom sa popisa mjesta buduće kupovine. Vrlo jednostavno.

Isus 17.09.2004. 00:45

Baš onak kak je sky rekao.Debelim CRVENIM

Denzil 17.09.2004. 09:14

E al nemres vjerovat koja je to stoka i sta sve nece napraviti: Machineg

Trebali bi otvoriti neki site sa temom "Hg Spot-Experience", i nek ljudi dolaze i samo pisu sta su dozivjeli..i nabacimo koji link BUGu da ga malo objave:D

Njusskallo 17.09.2004. 18:26

JEL OVAKO

XXXXXXX (ne HGŠrot)

tor 17.09.2004. 20:24

Zadnje sranje u HG šrotu

Došo ubost ASUSOVU A7N8X-E DELUXE!!!!! matičnu. Uredno platim, dođem na skladište da preuzmem robu i lik mi dofura matičnu u vrečici!!!! Kakva kutija, kablovi, driveri!!! U fucking vrečici (otpakiranoj naravno). Ja ga uredno pogledam i kažem da se vrati u skladište i donese mi jednu u kutiji, ono ako može nova:D Lik mi odgovara da oni tako dobijaju te matične!!!Ja na blagajnu, pametna ženskica mi tuli isto. Steram sve u krasni kurac, uzmem lovu, odem u Links u uzmem tamo. Novu, u kutiji.
Mislim ono, svašta sam vidio u vrečicama, od grafulja do IDE uređaja ali matične još nisam.:rolleyes:

Lifo 17.09.2004. 21:05

mitzek kupuje napajanja u konzumu :p
i jos ne dobis onu vrecicu za kunu, nego onu besplatnu
:rolleyes: :rolleyes:

:D

Lifo 17.09.2004. 21:10

Citiraj:

Originally posted by Denzil
E al nemres vjerovat koja je to stoka i sta sve nece napraviti: Machineg

Trebali bi otvoriti neki site sa temom "Hg Spot-Experience", i nek ljudi dolaze i samo pisu sta su dozivjeli..i nabacimo koji link BUGu da ga malo objave:D

http://www.nabava.net/katalog/recenz...p=firma&id=110

:smoke:

mitzek 17.09.2004. 22:19

Citiraj:

Originally posted by Lifo
mitzek kupuje napajanja u konzumu :p
i jos ne dobis onu vrecicu za kunu, nego onu besplatnu
:rolleyes: :rolleyes:

:D

je, imam debelu špagu.....

a kaj bi ti još i drivere ,cd,kablove(a,to si dobil!)

to sam pakiral u prvo kaj sam nasel, da ne skupljaju prašinu il vlagu......huncut jen...:beer:

spidy 17.09.2004. 22:30

Naša posla plati pa čekaj ( a zna se kome se prvo plaća ).
Otvore firmu i temeljni kapital 10000kn, ni za pošten komp.
To može samo na Balkanu.
Za skuplje stvari oće lovu unaprijed.Kao da kupuješ avion a ne komp.

knezigor 18.09.2004. 01:18

Prijedlog

Pa ljudi moji, nije li PCexpert dovoljno veliki faktor pa da recimo oformi grupu "istražitelja" koji bi obilazili po trgovinama i konkretno i objektivno pisali o svakom dileru....
Trebalo bi sastaviti kriterije, potruditi se oko plana obilaska, napraviti izvješća i sve to postaviti na web, pa da ljudi mogu zaista s povjerenjem pročitati recenzije o kvaliteti ponude prodavaća hadrware-ske magle....
Ovako se sve svodi na pljuvačnicu po jednima i dizanje u lovorike drugih - a sve na kraju ispada rekla-kazala....
Napravite ali stvarno objektivne recenzije svih dilera, i naravno redovito ih obnavljajte pa kad se pročuje među korisnicima, možda će to neke "velike face" ipak malo natjerati na razmišljanje....

Isus 18.09.2004. 01:48

Re: Zadnje sranje u HG šrotu

Citiraj:

Originally posted by tor
Došo ubost ASUSOVU A7N8X-E DELUXE!!!!! matičnu. Uredno platim, dođem na skladište da preuzmem robu i lik mi dofura matičnu u vrečici!!!! Kakva kutija, kablovi, driveri!!! U fucking vrečici (otpakiranoj naravno)
LOL, This bag is not a toy. baciš ju tipu prek glave i zadaviš ga njome.
Citiraj:

Originally posted by tor
Ja ga uredno pogledam i kažem da se vrati u skladište i donese mi jednu u kutiji, ono ako može nova:D
Daj tor stvarno pretjeruješ, tko je vidio u dućanu dobivat NOVU robu.:D Svašta: evil : iI još bi jadnog čovjeka tjerao d ahoda do podruma i da TEBI traži kutiju. : nono : stvarno si grozan.
Citiraj:

Originally posted by tor
Lik mi odgovara da oni tako dobijaju te matične!!!
Tip ti ne laže oni gore na izdavnaju ih tako dobivaju. :p
Citiraj:

Originally posted by tor
Ja na blagajnu, pametna ženskica mi tuli isto. Steram sve u krasni kurac, uzmem lovu, odem u Links u uzmem tamo. Novu, u kutiji.
Mislim ono, svašta sam vidio u vrečicama, od grafulja do IDE uređaja ali matične još nisam.:rolleyes:

MOžda je to neka posebna sepcial edition koju Links ima.., jer ne mogu si zamsiliti da tako kvalitetan dućan kao Techno megastore ( s mini parkingom za 11 autiju) nema takve matične, Ah moj svijet se srušio...

darth_maul 18.09.2004. 02:12

mozda se kutija, driveri i kablovi prodaju posebno po simbolicnim te pristupacnim cijenama... :D :D :beer:

tor 18.09.2004. 11:35

Je, a možda su u šumi...:D
Barem sam se dobro nasmijao s ekipom u Linsku kad sam im ispričao tu zgodu:o

Sky 18.09.2004. 16:18

Mislim da je netko ispalio priču da matične dolaze odvojeno od kutije, pribora i manuala radi uštede prostora (!?) kod shippinga te da sve to sklapaju kod njih. WTF?:confused:

Isus 18.09.2004. 16:22

Ima ta fora s Bulk proizvodima al to je ISKLJUČIVO za konfu i ne za prodaju zasebno to ziher i negdje u papirima piše. NOT TO BE SOLD SEPERATLEY

spidy 18.09.2004. 21:06

Pa vidite da je već počelo Potrošač priprema CRNE LISTE proizvoda i trgovina.
IIIIIIIIIII već se HGspot našao na N1.
Znaći nisu samo naklapanja.
A vani doći na crnu listu možeš odmah kljuć u bravu.
ŽIVIO POTROŠAĆ.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:16.