PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Kolko nas cijene!!?? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=74704)

ante2 31.07.2007. 16:47

Citiraj:

Autor giga (Post 779236)
Nemam kredita, nemam minusa,...najbitnije nemam zenu!:D

ti si sretan covjek

narocito sta nemas zenu :lol2: to je izvor svih troskova (zala:D )

BSA<AK-47> 31.07.2007. 16:59

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 779255)
Samo trebaš imati sposobnu ženu (ili ajde neku glavu kuće) koja će znat raspolagat s novcem. To vrijedi više od tri prosječne plaće...

hehehe,ŠEFICA

sve mi je jasno,ideš sa sendvičem na posao i ne pijes pivu u društvu nego mineralnu
(ima isto mjehuriča a zdravija je od pive,a ni ne smrdiš toliko),nosiš cipele 4 godine,jer šuster popravlja ko da su nove...

:D nhf

giga 31.07.2007. 17:01

Citiraj:

Autor ante2 (Post 779271)
ti si sretan covjek

narocito sta nemas zenu :lol2: to je izvor svih troskova (zala:D )

A sada lijepo ti meni proslijedi zenin email pa da malo vidimo sto ona kaze na ovaj post:lol2:
mislim ako nije bed...:fiju:

ante2 31.07.2007. 17:07

Citiraj:

Autor giga (Post 779284)
A sada lijepo ti meni proslijedi zenin email pa da malo vidimo sto ona kaze na ovaj post:lol2:
mislim ako nije bed...:fiju:

ja svog zmaja (:grrr: ) drzim u blazenom informatickom neznanju :fiju:
pa tako jadna nema ni svoj e-mail :lol2:

ali dam ti svoj pa ti napisi koju a ja cu joj sve prenjet :D

giga 31.07.2007. 17:19

Citiraj:

Autor ante2 (Post 779290)
ja svog zmaja (:grrr: ) drzim u blazenom informatickom neznanju :fiju:
pa tako jadna nema ni svoj e-mail :lol2:

ali dam ti svoj pa ti napisi koju a ja cu joj sve prenjet :D

Tko zna zasto,ali imam osjecaj da bi moje rijeci bile izvrnute! Pitam se zasto...:stoopid:
:chears:

ante2 31.07.2007. 17:30

ma ne bi :)

evo bas sada idem doma i sve cu joj ispricat :D

pozdrav ekipa odo ja doma pa malo u fush :lol2:

Codiac 31.07.2007. 19:19

hmn sto se tice minusa i kredita nemam ih al nemam ni neke troskove jer stan neplacam, dajem nesto za rezije starcima i sebe financiram i imam dosta...

naravno to ce se bitno promjeniti kada se ozenim itd... al do tada ce diploma biti u dzepu a i veza za posao osigurana :D

giga 01.08.2007. 10:53

Ma ja mislim da je sve u redu samo da je nekako doci do stana,da nije ta rata za stan tako puno dalo bi se lijepo uzivati,malo stediti,koji fond i bilo bi to ok,ali rata za stan ubija sve...

syss 01.08.2007. 10:59

isitna... to je najveći tekući izdatak i sramotno je da centar praga, budumpešte, beča i sličnih svjetskih centara imaju do duplo jeftinije kvadrat stana nego ova naša velika metropola u kojoj mlatimo turiste i sl. stuff da ne ulazim dublje u neke rasprave.

jollyb 01.08.2007. 11:21

OT:
ajdmo otvorit topik o dionicama i fondovima.
stara namjerava nešto love uložiti pa ma zanima što je pametno u ovo vrijeme

otvorio ovaj: http://forum.pcekspert.com/showthrea...792#post779792

LouisCyphere 02.08.2007. 11:51

OT: Kad smo svi fino pametni i nadareni do zla Boga, zasto se ne bih udruzili i osnovali jednu jaku firmu?
Pa onda mozemo na 100 strana : dionice, prodaja, servis, programiranje, odrzavanje, obuka, bla ,bla.....

On topic: bas me briga tko ima koliku placu, ja znam da radim za minimalac kod privatnika, jos nisam fax zavriso, ozenjen, drugo djete na putu, nemam minusa, nemam kredita, i polako i oprezno se penjem....
Za fuch mi nije problem oderati tu i tamo nekoga tko to ne zna, pa cuj i mene deru za nesto sto ja ne kuzim, zar ne? tako je kod svih samo necete reci!

Old Iggy 02.08.2007. 14:16

Citiraj:

Autor LouisCyphere (Post 780693)
OT: Kad smo svi fino pametni i nadareni do zla Boga, zasto se ne bih udruzili i osnovali jednu jaku firmu?
Pa onda mozemo na 100 strana : dionice, prodaja, servis, programiranje, odrzavanje, obuka, bla ,bla.....

Zbog nedostatka referenci i pocetnog kapitala. Da ne govorim o nedostatku znanja (instalirati windoze nije ozbiljno znanje da bi vrtio firmu od 100 ljudi).:kafa:

mrga 02.08.2007. 14:18

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 780816)
instalirati windoze nije ozbiljno znanje da bi vrtio firmu od 100 ljudi

sigurno su i Billu Gatesu govorili da je bolje da ide u zanat pa da diže pare ko vodoinstalater :D :D

dobro da ih nije poslušao :D :D

samo trebaš imati dovoljno jaku želju zgaziti sve oko sebe :D :D

Old Iggy 02.08.2007. 14:25

Citiraj:

Autor mrga (Post 780822)
sigurno su i Billu Gatesu govorili da je bolje da ide u zanat pa da diže pare ko vodoinstalater :D :D

dobro da ih nije poslušao :D :D

samo trebaš imati dovoljno jaku želju zgaziti sve oko sebe :D :D

Nije Gates zaradio pare na instalaciji windoza. Ne necem bitno drugacijem, koje s instalacijom, odrzavanjem i slicnim stvarima nema nikakve veze.

Za zgaziti sve oko sebe trebas imati i znanja (ja ga na ovoj grupi jos nisam vidio u primjenjivom poslovnom obliku), ugovorenih poslova, izvrsenih radova i slicno, a da bi tih 100 ljudi nakon mjesec dana zadrzao na okupu, uz samo 10kkn brutto place, s ostalim hladnim troskovima treba ti cca 1,5Mkn (zaradjenih, ne ukupnog prometa). Bez ikakvih unapredjenja znanja, ozbiljnog marketinga ili neceg slicnog. :kafa:

Hamm 02.08.2007. 14:26

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 780816)
Zbog nedostatka referenci i pocetnog kapitala. Da ne govorim o nedostatku znanja (instalirati windoze nije ozbiljno znanje da bi vrtio firmu od 100 ljudi).:kafa:

uzeo mi čovo riječ iz usta :) koliko je teško sve organizirati i posložiti je tek kada vidiš tvrtke koje imaju preko 400-500 usera i sve svima mora raditi..to može biti zaheban posao :)

a da ne govorim koji bi problemi nastali oko prepirki..ja bi ovo ti bi ono itd :)

segregator 02.08.2007. 15:00

A i nije Gates bio sirotinja kao Jobs i Wozniak kad je počeo...nije mu uzalud ime William Gates the Third ;)

mrga 02.08.2007. 15:02

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 780840)
Nije Gates zaradio pare na instalaciji windoza. Ne necem bitno drugacijem, koje s instalacijom, odrzavanjem i slicnim stvarima nema nikakve veze.

đizs, milijun smajlića u mom postu ti nije dalo naslutiti da se zaebavam? :suicide:

giga 02.08.2007. 15:06

Ma uzmimo firmu od 10 ljudi pa vec nastaju problemi,a kamo li ista vece od toga. Da to su one fore iz casopisa i od menagera...samo trebate to zeljeti,biti ustrajani,biti sigurni u sebe i tako dalje i tako dalje...jedan od njih milijun uspije i onda poslije dijele pamet,a mogu se kladiti da krene opet ispocetka da ne bi stigao tu di je sada(mislim na neke poslovne ljude,Bill Gatesa kada ste ga vec spomenuli i slicne poslovnjake koji sada djele savjete).

Old Iggy 02.08.2007. 15:20

Citiraj:

Autor mrga (Post 780898)
đizs, milijun smajlića u mom postu ti nije dalo naslutiti da se zaebavam? :suicide:

Ma znam, no takve price slusam svako malo, uvijek krene "a zasto ne radis u svojoj firmi". Grrrrr. :D

Da ne kazem kako svi misle da je dobiti "veliki" posao samo stvar "veza, politike i love". Da mi je vidjeti te face kad stvarno i dobiju posao, sto ce onda. :D

giga 02.08.2007. 15:50

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 780918)
Ma znam, no takve price slusam svako malo, uvijek krene "a zasto ne radis u svojoj firmi". Grrrrr. :D

Da ne kazem kako svi misle da je dobiti "veliki" posao samo stvar "veza, politike i love". Da mi je vidjeti te face kad stvarno i dobiju posao, sto ce onda. :D

....naci ce nekoga drugoga da radi za njih,varati i lagati dok mogu,a kada ih skuze vec ce se osigurati da im je svejedno oce li vise raditi ili ne....otprilike to tako ide!

segregator 02.08.2007. 15:59

http://www.sampioni.com/hr/Legenda.htm

Ko da je prepisano iz moje bivše firme

jollyb 03.09.2007. 17:46

slučaj: dobio komp na sređivanje
gasi se nakon welcome screena, izvađen hard stavljen u drugi, očišćen na kratko ali je na kompu bio antivir pa je bil oteško micat viruse, opet stavljen u komp, pokrenut hirensboot cd, sa mcafee ociscen hard, opet stavljen u komp, sad je na kompu bio nod32 :), hard potpuno ociscen, fajlovi vraceni i spremljeni (backup nekih fajlova je bio bitan)
stavljen u komp, stavljeni windowsi, ofis, svi programi potrebni za multimediju, sigurnost, internet, autopatcherom updejtan (trajao par sati .... :/ proc je duron 850, spori wd 30gb hard...), spojen na adsl i updejtan na sve zadnje updejtove, i antivirusni i antispyware isto, te defragmentiran i backupiran sa acronis trueimage.
komp je u perfektnom stanju, za razliku od početka...

koliko to vrijedi?

EDIT: nisam htio, majke mi, nisam htio ali zbog reputacije se čekalo na mene i baš sam ja morao to obaviti, jer se dobar glas širi....:D

frANZi 03.09.2007. 18:38

Pa koliko si vremena utrošio na to? Odredi si sat 150kn i prema tome izračunaj.

Mr.Black 12.10.2007. 11:55

Kolko nas cijene!!??

Baš sa sad malo razmišljam, non-stop visim po ovom forumu i internetu...s vremenom sam se naučio koristiti računalo naprednije nego obični korisnik, upoznao sam hw i sw, pa sam i počel popravljati kompove drugim ljudima..a siguran sam da svaki drugi korisnik foruma to radi,...nije da je neka velika lova u pitanju, ali lova je lova...al ono kaj mene zabrinjava je dal imam samo ja sve manje posla ili je i kod vas tako...? mislim, danas svaka "budala" manje-više zna popraviti komp, instalirati Windowse, i sl., a ako i ne zna, prije se obrati u servis, jer ima kao više povjerenja u njih, (a oni ga odere kak' hoće), nego nama, koji bi isti posao možda napravili kvalitetnije, a naravno i jeftinije...

Jelc 12.10.2007. 13:11

Citiraj:

Autor Mr.Black (Post 838332)
Baš sa sad malo razmišljam, non-stop visim po ovom forumu...

...a još nisi naučio koristiti tražilicu:D

newalss 12.10.2007. 13:20

Citiraj:

Autor Mr.Black (Post 838332)
...s vremenom sam se naučio koristiti računalo naprednije nego obični korisnik, upoznao sam hw i sw, pa sam i počel popravljati kompove drugim ljudima... ...mislim, danas svaka "budala" manje-više zna popraviti komp, instalirati Windowse,

Nemoj sam sebe nazivati budalom.:stoopid:
U pravu si da danas sve više ljudi sami čeprkaju oko računala i windowsa no postoji poslovi tipa povrat izgubljenih podataka, umrežavanje, wireless itd. koji su običnom korisniku nepoznanica i ne žele zabadati nos (još uvijek).
Nekada je bilo dosta da znaš pisati ugljenom na komadu papirusa pa si bio netko i nešta. S vremenom se mora sve više toga naučiti i znati.

syss 12.10.2007. 13:49

ljudi misle da znaju puno, a misliti je majka svih za***a ;)

jollyb 12.10.2007. 14:48

nema to sam toliko mnogo veze. iako znaju ljudi, i sve više koriste komp, još uvijek ima raznih stvari koje ne znaju. uglavnom, kad dođe do problema, treba samo malo mućnuti glavom i problem riješen. svi sve znaju dok ne zeznu gadno komp, odu u servis, tamo ih oderu i onda drugi put zovu klinca ili nekog poznanika iz susjedstva iz rodbine, i nakon njega, zovu osobu za koju su dobili preporuku :D to bih bio ja :D

Old Iggy 12.10.2007. 14:50

Citiraj:

Autor syss (Post 838383)
ljudi misle da znaju puno, a misliti je majka svih za***a ;)

... na kojoj se da izvrsno zaraditi. :D

syss 12.10.2007. 15:36

upravo tako ;)

zašto ne unovčiti nečije n00bstvo... isto kak meni zidar neće besplatno spustit strop i opločit kupaonu, tak ni ja njemu neću podesit wlan na t-com router + susjed-free mod bez par stojadina :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:04.