PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Pokažite svoj foobar setup (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=41833)

greenfly 28.03.2007. 22:38

Da...thanks....,,ak zaštekam -pitam!!! ..još samo nešto---gdje je volume???:stoopid:

Domi 28.03.2007. 22:52

Ne znam konkretno za ovaj setup kako doći do onog volume slajdera, ali vjerojatno pali fora s '+' i '-' tipkama na tipkovnici.

morph 28.03.2007. 23:41

Citiraj:

Autor greenfly (Post 687318)
Da...thanks....,,ak zaštekam -pitam!!! ..još samo nešto---gdje je volume???:stoopid:

Nema ga na ovom setupu, znaci mozes upravljati zvukom preko kratica na tipkovnici ili ga mozes dodati. recimo bilo bi ga zgodno dodati u onaj gornji menu koji se otvara kada stisnes zadnji button. Treba malo prckati po kodu, ali ne bi trebalo biti pretesko.

greenfly 29.03.2007. 01:33

....prije sam bio na poslu,,sad mi doma neće prikazat covere,,,staviio sam ih u E.\covers kao artist-album-front.jpg OVO se prikazuje a OVAKO sam upisao ... dali ima veze to što su mi coveri na drugoj particiji???

morph 29.03.2007. 01:56

Citiraj:

Autor greenfly (Post 687467)
....prije sam bio na poslu,,sad mi doma neće prikazat covere,,,staviio sam ih u E.\covers kao artist-album-front.jpg OVO se prikazuje a OVAKO sam upisao ... dali ima veze to što su mi coveri na drugoj particiji???

1.nacin
Stavi kao kod :
$puts(coverimg,'E:\covers\'%artist%' - '%album%' - front.jpg')
Ali pazi na jednu stvar - vidim po tome kako si napisao pitanje da si neprecizan. Ovaj gore kod znaci da naziv covera za ovaj tvoj konkretni slucaj mora biti:
Anastacia - Anastacia - front.jpg
To nije isto sto i (mala i velika slova nemaju veze, ali razmaci imaju):
anastacia-anastacia-front.jpg

2.nacin
Probaj maknuti ovo front i iz koda i iz naziva covera.
Znaci da ti onaj dio koda izgleda ovako:
$puts(coverimg,'E:\covers\'%artist%' - '%album%'.jpg')
Provjeri obavezno da li je u tagu pjesme (desni klik na pjesmu>properties) Artist name i Album title onaj koji je naveden u nazivu covera.
Pri tom pazi da bude identican - bilo kakva razlika u nazivu (i razmak) i nece ga prepoznati.

Ti si pogrijesio jer si napisao front kao %front% - a to nema nikakvu funkciju.
Kad napises u kod bilo gdje %artist% - to oznacava ono sto se nalazi u tagu filea pod Artist name. Kad napises %album% to oznacava ono sto se nalazi u tagu pjesme pod album title. Kad napises %front% - to ne znaci nista.

Znaci taj dio koda znaci: pogledaj da li je u e:\covers\ smjesten jpg file naziva: 'ono sto se nalazi pod Artist name' - 'ono sto se nalazi pod album title'.
Ako je smjesten onda ga prikazi. Cim jedan dio naziva ne odgovara zbog npr. razmaka u tagu ili nazivu filea (a zna se desiti) stvar ne funkcionira.

Evo nadam se da sam ti malo priblizio nacin na koji radi cijela stvar. Nije niti meni u pocetku bilo bas najjasnije ali sam pohvatao (manje vise sam) o cemu se radi.

greenfly 29.03.2007. 03:28

Evo recimo konkretno ALANIS cover ... SETUP KOD

gdje je kiks???

morph 29.03.2007. 03:56

Citiraj:

Autor greenfly (Post 687492)
Evo recimo konkretno ALANIS cover ... SETUP KOD

gdje je kiks???

Evo probaj sad cisto za probu odabrati jednu pjesmu od tih i napraviti slijedece:
1.Desni klik na pjesmu, u izborniku odaberes properties.
2.Kao Artist name upisi (bez navodnika i razmaka, mozes i sa copy/paste): "AlanisMorissette"
3.Kao Album Title upisi "MTVUnplugged"
4.Pokreni pjesmu
Trebao bi ti prikazati cover.

Kod prikaza covera mozes "kiksati" na 3 stvari: tagu, imenu covera i kodu.
Koliko vidim kod je u redu.
Ime covera i tag - ne vidim od koda tj. configuration prozora kako ti izgleda playlista. Ali vidim da se nazire ispod ime Artista (ovo crveno) - trebalo bi biti AlanisMorisette. Ako je Alanis Morisette (sa razmakom) onda mora biti tako i u imenu covera.
Druga stvar - nazire se i ime albuma - pocetna slova Ala..... - a ti si u imenu covera stavio da je ime albuma MTVUnplugged.

Edit: Zaboravio sam jedno slovo s u Morissette kod ovoga, sad sam editirao
Citiraj:

2.Kao Artist name upisi (bez navodnika i razmaka, mozes i sa copy/paste): "AlanisMorissette"

greenfly 29.03.2007. 04:09

EVO covera i naziva i KOD

morph 29.03.2007. 04:24

Citiraj:

Autor greenfly (Post 687494)
EVO covera i naziva i KOD

Koliko vidim sve si dobro napravio. Stvarno ne vidim gresku. Uglavnom to je taj princip.
Jesi probao po istom principu sa nekim drugim coverom/albumom?

Ajde probaj jos samo ovo:
U kodu ubaci razmake da izgleda ovako
$puts(coverimg,'C:\covers\'%artist%' - '%album%'.jpg')
Ubaci razmake i u ime covera, znaci da bude:
Alanis Morissette - Alanis Unplugged.
Pokreni pjesmu.

Btw. Imas koliko vidim zastarjelu verziju brumalove konfiguracije (mozda je i do toga).
Tu imas zadnju verziju. Sve je isto, samo su sitnice razlicite. I ovaj kod za Covere
moras ubaciti na dva mjesta, jedno ispod drugoga.

greenfly 29.03.2007. 05:00

Ništa stari,,,ni verzija brumal. ni razmak ... , možda je jednostavno nešto oko postavka:fiju: ,,,,dosta sam te tlačio too much.....sorry,,,,:respekt:

fairy 29.03.2007. 13:25

a jel se može za taj brumal kak sredit da očitava slike ako je svaka u folderu s odgovarajućim albumom (kao što je bilo u onoj FofR-ovoj konfiguraciji)? :stoopid:

greenfly 29.03.2007. 14:04

Citiraj:

Fairy : a jel se može za taj brumal kak sredit da očitava slike ako je svaka u folderu s odgovarajućim albumom (kao što je bilo u onoj FofR-ovoj konfiguraciji)? :stoopid:
Na poslu (gdje imam adm.lozinku pa moram instalirat u "per user settings" pošto me adm.lozinka ne dopušta instalaciju u program files) mi prikazuje cover(samo jednog albuma) ,,,pa sam si mislio.....možda igra ulogu dimenzija slike covera?????????' naime album je : Tommy Emmanuel/Endless Road...........njegov cover prikazuje , a druge neće:kafa:

morph 29.03.2007. 14:12

Citiraj:

Autor greenfly (Post 687760)
Na poslu (gdje imam adm.lozinku pa moram instalirat u "per user settings" pošto me adm.lozinka ne dopušta instalaciju u program files) mi prikazuje cover(samo jednog albuma) ,,,pa sam si mislio.....možda igra ulogu dimenzija slike covera?????????' naime album je : Tommy Emmanuel/Endless Road...........njegov cover prikazuje , a druge neće:kafa:

Nemaju veze dimenzije jer je kod tako napisan da se radi automatski resize. Samo one 3 stvari koje sam naveo - tagovi, ime covera, kod. Ako ti jedan cover prikazuje, a druge ne znaci da je problem u jednoj od te 3 stvari.

Citiraj:

a jel se može za taj brumal kak sredit da očitava slike ako je svaka u folderu s odgovarajućim albumom (kao što je bilo u onoj FofR-ovoj konfiguraciji)?
Pa samo kopiraj komad koda tj. path iz Fofrove konfiguracije u brumalovu.

greenfly 29.03.2007. 17:00

Na poslu (drugi komp) je ovakva situacija...OVO je cover albuma,od kojeg
OVAKO izgleda foobar sa settings-om za cover i PROPERTIS pjesme koja svira.??

morph 29.03.2007. 17:21

Citiraj:

Autor greenfly (Post 687911)
Na poslu (drugi komp) je ovakva situacija...OVO je cover albuma,od kojeg
OVAKO izgleda foobar sa settings-om za cover i PROPERTIS pjesme koja svira.??

Vjerojatno ti je cover smjesten u folderu albuma. Jer taj kod koji ti gledas odnosi se na prikaz covera desno gore u onoj kućici.
A za covere unutar playliste treba editirati kod od playliste (Desni klik na playlistu - settings - item display - nadjes image sources)
I da, koliko vidim jos uvijek koristis stari brumalov setup.

Evo slika properties pjesme, playlist, kod prikaza covera gore desno, naziv covera

http://www.imagesforme.com/thumbs/707300000056.jpg

Druga slika - kod playliste

http://www.imagesforme.com/thumbs/365400000057.jpg

greenfly 29.03.2007. 17:56

:D .....zašto meni OVDJE fali jedan red koda?? Za razliku kod Morpha (on ih ima 4--a ja 3)???

morph 29.03.2007. 17:59

Citiraj:

Autor greenfly (Post 687942)
:D .....zašto meni OVDJE fali jedan red koda?? Za razliku kod Morpha (on ih ima 4--a ja 3)???

Zato jer imas staru verziju brumala, a ne ovu novu. Tvoja je Brumal Winter 2007-03-05.pui, a moja je Brumal Winter 2007-03-07.pui

greenfly 29.03.2007. 21:17

A L L E L U Y A !!! izgleda da je :D novi brumal winter OK

fear1666 29.03.2007. 23:54

Citiraj:

Autor crn (Post 464953)
Čini mi se da nas ima dosta i da smo usvojili osnove pa bi mogli malo pokazati što smo naučili :D
...
http://img99.imageshack.us/img99/2030/fb2k1dz.th.gif
...
Layout
...

crn, jel moze code za track info, ako ga jos imas? hvala :fiju:

greenfly 30.03.2007. 01:30

:goood::D hy...mogu li čenđat boju pozadine u Brumal Winteru(recimo da mi je tamna, a ne bijela:fiju:)????

morph 30.03.2007. 12:47

Citiraj:

Autor greenfly (Post 688326)
:goood::D hy...mogu li čenđat boju pozadine u Brumal Winteru(recimo da mi je tamna, a ne bijela:fiju:)????

Mozes promijeniti sve boje svega u foobaru.

Ladybug 30.03.2007. 15:22

Ovaj Panels je awesome, too sweet! I ja sam si metnula to :D Uzima manje memorije od prijašnjeg. Thx
http://img251.imageshack.us/img251/2107/njuln0.jpg
Samo još kad bih našla di se to stavi da mi se u pokretanju odmah otvori i izbornik (file, view, edit, blabla) i di se točno vide moje plejliste ako ću ih imati.

morph 30.03.2007. 15:35

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 688655)
Ovaj Panels je awesome, too sweet! I ja sam si metnula to :D Uzima manje memorije od prijašnjeg. Thx
http://img251.imageshack.us/img251/2107/njuln0.jpg
Samo još kad bih našla di se to stavi da mi se u pokretanju odmah otvori i izbornik (file, view, edit, blabla) i di se točno vide moje plejliste ako ću ih imati.

Za playliste stisni treci gumb sa desna, sa njim "vrtis" ovaj panel iznad. Desni klik na gornju polovicu drvceta ispod buttonsa i settings pa mozes namjestiti koji panel da ti bude po defaultu kad startas foobar.
Citiraj:

// Select the panel to show when foobar opens
// 1 = Playlist Switcher
// 2 = Album list
// 3 = Explorer Tree
// 4 = Track Info & Cover art
// 5 = Lyrics
$puts(defaultRightPanel,4)
A ovo da po defaultu odmah otvori izbornik nisam siguran kako namjestiti.

McG 30.03.2007. 16:36

....

greenfly 30.03.2007. 19:39

McG : kako si dobio ovu crnu boju Foobara sa crvenim textom????

Freek 30.03.2007. 22:23

Ma meni je ovak još uvijek najbolje:goood:

http://img455.imageshack.us/img455/5923/sdfsdut9.th.jpg

McG 30.03.2007. 22:53

....

fear1666 30.03.2007. 23:58

Citiraj:

Autor fear1666 (Post 688262)
crn, jel moze code za track info, ako ga jos imas? hvala :fiju:

bump

crn 31.03.2007. 00:11

Citiraj:

Autor fear1666 (Post 688996)
bump

nemam više taj track info ali to i nije bila neka mudrost, samo složeni po redu %artist% %album% %title% itd i stavljen 'Impact' font...

atha 31.03.2007. 13:08

Hmmm...prvi dan mi je bilo ok, ali nakon prvog gasenja se dogodilo ovo. :/

http://img135.imageshack.us/img135/4443/fooio3.th.jpg

Ima li lijeka ili da prodjem cijeli postupak ponovno?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:27.