![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Bio sam na pripremama u Trinomu za jedan drugi phax, ali u skupini sa TVZ-ovcima...
Pa eto ako netko ne zna, lani se upadalo i sa 530-540 bodova (mislim da je ovo bilo za informaticki smjer, iako su nam pokazali za sve). E sad koliko je tocno bilo bdova za zadnjeg koji je upa bez placanja ne znam :) Vidio sam da je jedan biserko sa 400 bodova iz srednje tek presao prag (130 bodova) i upao. :D Mislim da ovdje nije toliko tesko upasti, jer se 5-6 zadataka iz matise more rjesiti sa onim Casiom 991 :D A pitanja iz informatike ne mogu biti laksa. A ni zadaci sa br. sustavima nisu teski, jer ih opet Casio rjesi :D A par onih tezih zadataka sa petljama nece znati oni koji su surfali po Internetu u srednjoj :p Inace i crta se pomicala za puno mjesta, zato jer je dosta ljudi otislo na FER jer im je to prvi izbor. Pozzz i sretno Vam svima u utorak! :):chears::beer: |
Evo prosudite odprilike koliko znate, i nemojte bezveze označavat...jer ja sam imao samo 70 bodova :)
a sad se idem bacit sa prozora...:no2drug: |
Ja sam prošle godine imao 165 bodova na prijemnom (11 zadataka) i 336 iz srednje. Bio sam negdje 30-i ispod crte... Uvjeren da se crta neće podići do mene, otišao sam na more :D Bio sam krivo uvjeren... Crta me prošla, a ja na moru... :D
I sad idem opet, ali sa masu većim znanjem matematike :) |
Može li mi netko napisati rješenje i sam postupak rješavanja ovog zadatka?Da li je to ono sa prioritetima?
Koji je od ponuđenih logičkih izraza ekvivalentan izrazu (n≤0)Ʌ((n>100) a. n≠0 b. n>100 c. 1 d. n≤0 e. 0 Evo još par zadataka koji me zanimaju pa ako netko ima volje... 1) sinx + cosx=5/3 ,koliko je sinx*cosx 2) središte kružnice kojoj su pravci 2x-3y-1=0 i 3x+5y-11=0 normale,je točka (3,4) (1,2) (2,1) (2,2) (4,3) 3) jednakokračni trapez koji ima okomite dijagonale i visinu 5,ima površinu: 25 28 16 35 36 Hvala! |
Citiraj:
|
Piše na stranicama TVZ-a da se od pomagala smije koristit jednostani digitron,i tablice logaritama,jel može to netko pojasnit,jel se smiju koristiti formule sa FER-a npr.,i digitron CASIO fx-115WA?
|
Citiraj:
|
Do sada su se bez problema mogle koristiti "žute formule" (ili one sa FER-a) i kalkulatori poput Casia FX-115ES. Za ASCII nisam siguran, no zar je problem zapamtiti tri glavna broja koja se javljaju na prijemnima (dekadske vrijednosti od 0/a/A)? :)
|
Citiraj:
|
Kad sam ja pisao prijemni, isto je bio zadatak s ASCII tablicama, digli smo galamu usred prijemnog oko tog jer nam nisu rekli da ponesemo tablice pa nam je tamo profesor fino ispisao ono što smo trebali u zadatku :D
|
Zadaci zahtjevaju to da znaš samo kako otprilike izgleda ASCII tablica, a obzirom da ipak upisuješ rač/info... ;)
A zadaci su nešto poput "Ako dekadskoj vrijednosti znaka '0' dodamo 40, novodobiveni znak će biti: c) veliko slovo". Znaš da brojevi počinju na 48, velika slova na 65, a mala na 97. |
Citiraj:
|
Rekoh...
Citiraj:
|
mod, molim obrisat...krivi topic
|
Eo bih danas na računarstvu...
Ubio sma 15 zadataka, ali za jedno 2-3 nisam ziher(i jos ak mi se omaknuo koji...onda sam banana) |
Citiraj:
Vrste tipkovnica: QWERTY, QWERTZ, AZERTY, Dvorak pa ljudi moji, gdje to ima :S haha što je najjače,pogodila sam za onog lika kaj je izmislio log tablice :D mislim si, ako je matematičar, nema kaj bit neg log :D i tek toliko o pismenosti ljudi koji tamo rade :D na prijemnom piše: kvadratiČi :lol2: |
To ti je redosljed slova na tipkovnici. Po meni nije teško pitanje, nego neki ga teško shvaćaju...
|
Citiraj:
|
pa da znas kako je pitanje tocno glasilo mogli bi ti reci odgovor.
3 su mogucnosti: a) ako je Y u sredini(gornji red), a Z ljevo(doljnji red) onda je QWERTY (eng layout) b) ako je Z u sredini(gornji red), a Y ljevo(doljnji red) onda je QWERTZ (cro layout) c) Y u sredini(gornji red), Z desno(doljnji red) onda je dvorak (engl) sto se tice pravopisa, vecina ljudi sto radi na pripremama prijemnog nije zavrsila studij informatike na tvz pa da su imali predmet hrvatski jezik :P edt: pardon, sad pogledao, azerty je isto kao i a), ali je z gore - francusko belgijski raspored. |
i kak ste prosli? ja sam upo elo bez placanja :)) presretan sam!!! :D
|
Citiraj:
|
naravno da je moguce. ja sam premalo imao bodova, tj racunica se nije poklapala nikako tocni i negativni bodovi sa brojem rjesenih, pa sam pisao zalbu, 1 zadatak mi je priznat, al 1 nije uopce ocjenjen a jos dan danas tvrdim da fali. al nevazno vise.
medutim navodno vise nije moguce vidjeti svoje ispite (ni ja nisam svoj vidio, al nisam ni eksplicitno trazio u zalbi), ali se mozes zaliti pa ce provjerit komisija. |
Upah, ravno 100-ti :D
Bit će lakše na FSB-u sutra :) |
Citiraj:
0 bodova od svega...:no2drug: |
Pa kak, primaju 180...
Barem na informatici |
Čekajte da se sve izrafinira. Prošle se godine jedna frendica pomakla za nekih 15-ak mjesta i upala na RAČ bez plaćanja na kraju.
Samo me zanima je li bio teži prijemni naspram ispita prošlih godina (od recimo 2007 unazad)? Riješavao sam onaj ogledni iz 2006. mislim i uspio riješit oko 16 zadataka iz matematika prije samog spremanja za faks krajem 5-og mjeseca prošle godine. A onda sam išao na prijemni na INO smjeru i stvarno mi nije bilo baš lijepo. Skupio 202 boda (prilično razočaravajuće) i 400 iz srednje pa sam bio dosta visoko na kraju. Mislio ove godine isto probat upast bez plaćanja tamo ali se na kraju odlučio probat izvuć iz go**na tam gdje jesam trenutno. Sretno svima da se popnete još koje mjesto. |
Računarstvo 120 ;)
|
Cestitam svima koji su upali! :) Moj kolega sa priprema bio 1. na racunarstvu :) Brutalno.
Nego imam jedno pitanje; da li prilikom upisa samo prilazem originalne svjedodzbe na uvid ili one ostaju na phaxu, pa kasnije dodju postom? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:27. |